Dovolenka - Tunis 2013
Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem
@katti77 cize keby som im nechala dinar ako sprepitne co je okolo 50 centov, budu ma na rukach nosit 🙂 A ako casto sa to nechava? A vlastne kde? Ved ked je to formou bufetovych stolov, tak sa obsluhovat budeme asi sami, nie? To na recepcii mi je jasne, upratovackam ze treba nechat v izbe. Ale casnikom kde? A komu vsetkemu este?
Ak ti mozem poradit, ze Kam?
urcite nechod do Susse, je to take hlucne miesto,prach-- rachot... plaze pri hoteloch zatvoria o 17 hod a zenu ludi z nich ako stádo do Hotela.. ciže ziadne foto pri zapade slnka ti tam nehrozi...
Djerba - pláže su daleko od Hotelov...hluk do stvrtej ráno--...ale pekne prostredie, hotelove bazeny su aj pre verejnost takze bacha..
- Odporučam: ja som bola spokojná s Hamametom, Hotel sa volal Abu navaz... vtedy ( 3 roky do zadu)- robili take super programy pre deti, malovali, tancovali,,, hrali sa nimi, v strede hotela je travnik pri bazene.. na deti si vidis...maju podium a mozes vidiet co s nimi robia... o deti sa staraju aj kočky animatorky..
- tak isto sa neriad len recenziami o topoganoch a animátoroch...hladaj aj ine kriteria... pretoze v Susse bol hotel plny deti.. ale animatori hroza, detske minidisco zacalo o 22 hod.. a potom travesti šou kazdy vecer.. detom sa cez den nevenovali, mysli sme nejake hry.
Moj nazor este- pre 3 rocne dieta je 11 dni vela a unavne... pretoze ak su deti vacsie, idete na nejaky vylet... ale tych vyletov vhodnych pre 3 r. deti tam nie je az tak vela pre 3 rocne...odporucam ti poprecitovat recenzie..
Ja sa do Tunisu este vratim, a myslim, ze opat do Hamametu.
Ak ti niekto odporuca Mahdiu,zacni uz teraz, lebo uz v maji nebudu volne hotely, co by sa ti pacili..
V Tunise sme vzdy ukecali recepčných, aby nam dali izbu dalej, lebo sme sa obavali hluku vecerneho programu...
Inak tradicia, robia take "tanečky" citaj to pozorne v recenziach, ubytuju Slovakov do takych otrasnych izieb aj s detmi a potom cakaju na bakšiš...
jasne ze aj my sme im dali. vecer sme sa ubytovali na izbe kde sme mali okno oproti vymenikovej stanici, ktora hucala celu noc a do ulice so zeriavami...garniža padnuta, voda kvapkala, 3 poschodie s dietatom bez vytahu.... prisli sme rano o tretej a jasne ze o tom rozhoduje manazer... Ziadna panika, nevybaľovať kufre.., pripraviť si 20 Euro, alebo 20 dolarov a ist na recepciu. ja som povedala ze som po operacii..nejak sa zdrahali a potom nam dali izbu aj s vyhladom na more...
ked sme videli ten rozdiel... no poviem ti na tej prvej izbe a dovolenka 1000 Eur.. ?? trosku silna kava.. ako na nejakom stavenisku...
Moja skusenost 4 krat v Tunise.
Videla som aj Port El Kontaui... je to skor pristav a take pre starsie deti podla mna..
Ak mate nejake otazky baby piste..aj na IP...
@nika1020 vdaka za info, uz s tym nic neurobim kedze dovolenka zaplatena 😝 Co sa tyka hotela tak na ten neboli recenzie nic moc, ale kedze sme rodina s 3 detmi, byvat budeme v bungalovoch a tie su celkom pekne. Za dovolenku sme dali na nase pomery velmi vela penazi, tak ked sa mi nieco nebude pacit, urcite si papulu otvorim a nenecham to len tak. Nastastie viem velmi dobre po anglicky tak snad tam bude niekto kto bude dobre vediet ze sa s nim povadim 😀 Ale ratam s tym ze hned na zaciatku pre istotu suchneme nieco do pasu nech su ustretovi 🙂 Kamoska chodi kazdy rok do Mahdie a viem ze dovolenku kupuju uz v decembri. My sme sa rozhodli na poslednu chvilu niekedy v marci ze ideme, tak jasne ze uz vyber nebol taky. To ze ma vyhodia z plaze o piatej ak je to tak mi az tak strasne vadit nebude, pretoze predpokladam ze deti poobede okrem toho najmensieho spavat nebudu, tak to akurat tak ist s nimi na veceru a o siedmej budu spat 🙂 Nastastie maju taky spanok ze ked zaspia je im jedno ci nieco huci alebo nie, pravidelne zaspavaju pri telke, tak su na hluk zvyknuti 🙂 Na fakultativne vylety sa s nimi ani nikam nechystam, to by musela byt len nejaka ZOO aby to 1,4, a 6 rocne deti bavilo. Kvoli tomu sme hladali hotel s aquaparkom, ze budu mat viacej moznosti na kupanie. Snazim sa mysliet pozitivne a verit ze dovolenka bude super, ine si ani nepripustam 😀
Kludne mozeme komunikovat aj takto ak nevadi, mozno to pomoze aj inym babam co sa tam chystaju 🙂
@zuzana612 tak ja ked mam all tak casnikovi dam napr. ked mi nalieva co chcem, potom je ustretovejsi a nosi mi on nemusim chodit ja si brat, a to mu dam 0,5 - 1 dinar za vecer, mne ich je luto lebo makaju cele dni a za drobne tak mu niekedy dam aj viackrat...potom davam sprepitne upratovackam, tie chodia kazdy den, tak to by som sa zase nedoplatila ale vzdy ked ich stretnem v izbe tak im dam 1 dinar, ale to nie vzdy som vtedy na izbe, oni by si nemali zobrat nic co je na izbe aj ked si myslia, ze je to pre nich preto im to davam vtedy ked ich stretnem, ani drobne na posteli by si nemala dovolit zobrat, pokial si jej to predtym nepovedala, ze je to pre nu... potom pri jedle davam casnikovi ale tiez len sem tam, ked odpratava taniere, a potom mi zamozrejme nosi pitie na stol a nemusim si chodit brat ja 🙂 taka moja lenivost 😀, a este davam tomu co mi nosi matrac na lehatko a to mi potom nosi kazdy den, nenatahujem sa ja ale ak nechces nemusis dat nikomu nic. ja chodim uz 11x do toho isteho hotela, nie je to ziadny 5* ale len 3* ale ludia su tam super, ale samozrejme ked im nieco das tak je to ovela lepsie, su potom pozornejsi...
ja milujem sousse je rusny, treba si izbu vybrat na more, daleko od vecernych aj dennych animacii, ale inak super... ano plaze zatvaraju na noc, aby nechodili domaci otravovat vecer ludi a aby sa nedostali do hotela, ale myslim si, že po 6 uz aj tak s dietatom mas ine plany ako kupanie v mori...tento rok ideme prvy krat aj s malym 2 r. a uz sa strasne tesim ako si to tam aj on uzije... detske animacie su sice neskoro ale myslim, ze aj deti sa prisposobia tomu ich zivotu a ked nie tak bude spat a nepojde, vec vybavena... a su tam animatori, nas hotel slovenskeho nema, ale myslim, že aj tak sa vedia zahrat s detmi... prajem vam peknu dovolenku, treba si davat jedine pozor na vodu, ani zuby detom radsej neumyvaj v ich vode, ovocie umy mineralkou ale inak by som sa nicoho nebala...strasne zalezi aky hotel si vyberies...
no neviem...my sme boli pred par rokmi v Sousse a nikto nas z plaze veru o 5tej nevyhanal...a nahodou v Sousse bolo super...blizko do mesta..akurat sa treba pripravit na otravnych ludi..aj na plazi...ja ak budem este vyberat Tunisko niekedy, tak na 1.mieste je Mahdia a potom Sousse
@katti77 vidím že aj ty ideš s drobcom... a do ktorého hotela idete? mňa ešte doktorka vystríhala že nemám chodiť do bazénov... celkovo sa čudovala, že chcem ísť s krpcami do Tuniska... že ona by sa bála...
ja som kdesi tu na diskusiách vyčítala, že upratovačke sa necháva peniaz na poduške...
@tinasc
Nas hotel sa volal Marabout. Plaz bola oplotena s mrezou.o pol piatej z pod zadku zobrali matrace a o piatej piskali tlieskali... A vsetci sa museli presunut mimo plaz ku bazenom.V okruhu asi 4 km tak boli ohradene vsetky plaze.a dalej kde je aThallaso a pod. Neviem..mrknite recenzie.zamkli ich vraj preto ze im Kradli lehatka... Vraj...no bolo fakt zvlastne...
@katti77 vdaka za uzitocne tipy 🙂 Ake su tam vlastne bankovky, alebo mince. V akej hodnote. Len predpokladam ze ked prideme vymenit na recepciu, tak mi asi nedaju same drobne, ci hej 🙂 Ci budem pytat od casnika nech mi vyda 😀 Tak to aby som aspon 50 euro vymenila na to, aby sa o mna pekne starali 🙂 Tento hotel kam ideme by mal mat sukromnu plaz a niektore bungalovy su priamo na plazi, tak odtial by sa aj dal odfotit zapad slnka 🙂 Len neviem ci by som sa tam nebala 😀
@tinasc
@zuzana612
@nika1020 tak ja chodim od roku 2004 stale len do Marabout a este sa mi nestalo, ze o pol piatej by ma vyhadzovali, aj ked minuli rok som tam nebola to je pravda...
ja si peniaze vacsinou menim uz na letisku, hlavne preto, ze nevies ci hotel ma prave otvorenu zmenaren, peniaze ti daju papierove aj mince, dinar ma 1000 milimov (ako halier u nas) ale je to v 100 takze minca ma hodnotu 100, 200, 500 milimov a potom 1 dinar a papierove peniaze. Povacsine ale budes mat drobniakov vela, lebo vela veci stoji 1- 2 dinare...Do Tuniska sa s malym aj bojim aj nebojim, to nikdy nevies ako maly zareaguje, ale nie pre chorobu konkretnu ale celkovo, upal moze dostat aj v Chorvatsku alebo inde, skor sa bojim, ze moja anglictina je skoro nulova 🙂 a keby sa nieco stalo tak ako bude s lekarom, ale v dnesnej dobe mobilov sa to hadam dako poriesi a este je tam delegatka Napr. ja by som nesla do Egypta, tam to fakt niektori jedinci znasaju velmi zle, ale ked uz ani mojmu mm nebolo v Tunisku zle tak nemam velke obavy, on napr. v Egypte fakt "umieral" hnacky, horucky a tak, tu mu nic nebolo. Jedine ta voda, deti od nej drz co najdalej, nie je nebezpecna ale ina a my nie sme na nu nauceni..
Hotel Marabout ked nevyfasujes dobru izbu tak to je odrzku, tym ze ja tam som uz ako doma, vzdy mam izbu z vyhladom na more a co najdalej od vecernych animacii a rusnej ulice, priamo sa z balkona pozeram na more, nic mi v tom nebrani a je to asi 50 m od mora.
Uz som pisala preco su tam mreze, aby domaci nechodili vecer do hotela otravovat dovolenkarov, a ked vecer nie je na plazi ten ochrankar tak by domaci dovolenkarov nenechali na pokoji, preto tie opatrenia, je to aj v 5* hoteli hned vedla Marabout v Mowempiku ci ako sa to pise. Chranit dovolenkarov je dolezite, lebo vsetci co idu do arabskych krajin tak sa rozculuju aki su otravni, tak hotel sa chce tomu vyvarovat.
a este k tym animaciam, ak chces aby ti animatori zabavali cez den deti tak si musis vybrat taky hotel kde su detske kluby, nie kazdy hotel to ponuka, to ti musi povedat baba v cestovke, lebo bezne su animacie ale take zahraju si s tebou volejbal, zatancuju, vodna gymnastika ale zase nie je to o dakom odovzdani deti a mam pokoj 3 hodiny... ako vravim dolezite je aky hotel si vyberies a hlavne vyberat podla toho co chces aby mal
@zuzana612 a ohladom stravy a vody, ak nechces dokupovat vodu z hotela tak vonku su obchodiky a tam kupis uplne lacnu vodu, hotel ma predrazenu, strava pre deti v obchodoch je podobna nasej, najdes tam aj napr. danone alebo nieco podobne, samozrejme nie vsetky znacky ako u nas ale nieco urcite vyberies, oni maju vela znaciek francuzkych, ale stravy by som sa velmi nebala
netreba sa bat ist do mesta, nic sa ti nestane, niektori su mozno otravni ale nic katastrofalne, egypt je na toto ovela horsi... v meste je vela obchodov delegatka vam povie ktory je najlacnejsi a treba sa ist aj tam pozriet urcite tam pre to maleho nieco najdes, plienky tiez maju (nie su 1000 rokov za opicami) a myslim, ze aj sunar, nutrilon by si tam zohnala...nikdy ma nenapadlo to takto skumat, predtym so dieta nemala 🙂 ale co som si vsimla tak nie je problem, aj tam maju deti a maminky su moderne...
@katti77 ja dúfam, že na to, aby nám pomohli tak tam bude delegát a ten by lekára zohnal... a pravda je, že ochorieť môžu deti všade, napr. naša mala v Bulharsku hrozné hnačky a vracanie a museli sme volať lekára...
detský klub v našom hoteli je, dobrí animátori na toto boli dobré ohlasy... dúfam, že bazény tam udržujú dobre, ešte by som rada vedela, či do tých bazénov môžu aj miestni... a ešte sa obávam, vraj tunisania majú veľmi radi deti, tak dúfam, že mi ho tam nebudú chcieť stále hladkať.... 🙂
@katti77 tak vies, je to nasa prva dovolenka s detmi, tak mam trosku obavy ako to zvladneme. Predsa je to ina mentalita, ina kultura, prostredie. Nebojim sa toho ze by v obchodoch nemali to co tu alebo aspon nieco podobne, skor som to myslela tak ze ak bude obchod bez dostupnosti pesi, tak to bude zlozitejsie. preto som sem pisala do tejto temy ci nahodou nebol niekto v tom hoteli kde ideme my, ze by mi povedal ci je niekde poblizku obchod, ze by som mohla vsetky tie detske veci ako plienky, voda, nejake tie vyzivy kupit tam a nemusela to trepat odtialto. Lebo ved to budem jeden kufor potrebovat len na to 😝
Takze 1 dinar je este minca, a potom uz zvysok su papierove, hej? A ako je to napr. s platenim kartou? Da sa, alebo treba brat so sebou radsej viacej penazi ze sa vymenia
@tinasc ja som pocula ze Tunisania su na blondave baby a moja mala ma krasne dlhe blond vlasky 😝 Ja mam sice tiez svetle, ale tak to su prefarbene 😀 Najmensi zase vypada ako anjelik v kuceravymi vlasmi, akurat ze ich ma tmave. Najstarsi bol cisto ako anjel ked bol maly lebo mal uplne biele kucerave vlasky 🙂 Ale tiez by mi asi vadilo keby mi tam nikde deti oblapal 😝

@tinasc taka zlata stredna cesta, 11 dni 🙂