icon

Dovolenka v Bulharsku s deťmi

janet24
23. mar 2012

Ahojte mate niekto skusenosti s dovolenkou v Bulharsku s detmi ?Potrebujem poradit destinaciu vhodnu pre male deticky nejaky privat blizko mora a piesocnu plaz.Vdaka

legorka
27. máj 2013

@janynkaaa ďakujem veľmi pekne, si zlatá!

samada
28. máj 2013

dievčence a tie ,,značkové,,veci sa dajú kúpiť aj v prímorsku aj na Slnečnom?

janynkaaa
28. máj 2013

@samada na slnecnom ich bolo strasne vela ja som nevedela kam skor je tam velmi dlha promenada 🙂

legorka
28. máj 2013

@janynkaaa ďakujem veľmi krásne!

meruska
28. máj 2013

@legorka nan meskalo lietadlo 4,5 hodiny, bola som vdacna ze som neodovzdala kocik ako batozinu pretoze sme boli na letisku do 2 rana. Bola som jedina, maly mi krasne spinkal v kociku a nic nevnimal. Kocik som odovzdala az pri nastupe do lietadla a ked som vystupila uz ma cakal pri schodikoch....ostatne deti nosili po rukach, nevedeli sa ulozit hrozne plackali.... malemu som brala do lietadlo termosku s horucou vodou a umele mlieko v prasku....len som pred kontrolou odpila z horucej vody a nebol problem....

legorka
28. máj 2013

@meruska ďakurm veľmi pekne za info. Ja si tiež plánujem kočík nechať pri sebe.Treba ho dať na chceck-in opáskovať?Niekde som čítala,že sa stalo,že nemal pásku a len tak ho niekde pohodili.Dúfam,že naši budú ústretoví a nebude problém ani s jedlom a pitím a ani kočíkom.

meruska
28. máj 2013

@legorka ano opaskovali mi ho a pri chceck-ine som ho musela zlozit a vylozit na pas

samada
29. máj 2013

a ako riešite stravu malých detí? Sú v hoteloch nejaké sporáky, či mikrovlnka, naša malá pije ešte v noci mlieko, alebo večer kašu , bývajú tam rýchl. konvice, asi nie, že?my budeme mať all, ale toto sme ešte nedoriešili.

meruska
29. máj 2013

@samada ja som mala z domu svoju rychl. konvicu a vodu na mlieko som si prevrala takto

polovkova
29. máj 2013

Ked mal nas syn 1 a pol roka dlho som hladala hotel presne s vasimi poziadavkami. Bolo to pred dvomi rokmi a prave CK Solvex ponukala novinku Hotel Plamena Palace, Primorsko.
10 min normalnou chodzou prejdete z hotela na plaz. Pri hoteli detske ihrisko..nie moc moderne..ale postacilo. Tiez v okoli rozne penziony ktore mali otvorene ihriska, tak ked sa nam chcelo..trosku sme presli a boli sme na novej smykacke. V hoteli je moznost vyuzitia detskej postielky, je tam herna, maju aj animatorku..ale my sme ju nevyuzili..maly bol este moc maly. V herni bolo dost hraciek..urcite sa da vybavit aj na hodinku. V restauracii su detske stolicky. Obmedzeny pocet..ale stale sme mali jednu k dispozicii. A vo vecernych hodinach cca o 18tej nafukovali skakaci hrad. Tam bola tiez animatorka a davala pozor. Je tam aj bazen so smyklavkou, ale voda bola riadne studena. Maly ani raz nebol v bazene.Okolie hotela trochu rozostavane..ale s tym treba ratat. Primorsko ma aj maly lunapark, aquapark. A tiez dve plaze..na juznu len s kocikom 🙂

alexsk
30. máj 2013

Ahojte, my sme boli minuly rok na skratenu dovolenku (5 dni) autom na Slnecnom pobrezi, hotel Sunny Victory. Su to studia, bolo tam cisto, prijemny personal, celkovo nam Bulharsko velmi ucarovalo, kde sme prisli, lubia boli velmi mili a ochotni dohovorit sa, okrem toho, vsade, aj v najmensich obchodikoch sa dalo dohovorit po anglicky, co na mna velmi zaposobilo. Cesta z vychodneho slovensku trvala dlho, v rumunsku dost opravovali a budovali cesty, tak sme stali v kolonach. Plaz bola cista, mne vadilo akurat, ze tam neboli ziadne musle. A ked sme sa presli pozdlz plaze jedno rano, na niektorych miestach strasne vyplavovalo riasy, nedalo sa ani vojst do mora, bolo to aj pri 5 hviezdickovych hoteloch, tak odporucam potom pozriet foto alebo street viewer na google maps. Kedze sme mali auto, vybrali sme sa do Pomoria a tam to bol doslovne raj. Plaz z cierneho piesku, vela obrovskych bielych musli, priezracne more s pozvolnym vstupom do mora, na plazi vacsinou domaci, takze nebola ani preplnena, uplna nadhera. Vraj sa na druhom konci nachadza plaz s bielym pieskom, ale to sme nestihli overit. Tohto roku chceme ist znova, dokonca zvazujem, ze dvakrat. Bulharsko odporucam, velmi priatelski ludia, bezpecne jedlo (ja mam problem so zaludkom, takze na toto si musim davat pozor) ceny dobre a hlavne sa da dohovorit, nie ako v taliansku napr, kde vladne maximalna ignoracia, pokial clovek nieje nemec, aj ked krajina je nadherna. Vsetkym prijemnu dovolenku 😉

dasa12
30. máj 2013

my sme boli v bulharsku minuly rok, maly mal prave rok. cesta prebehla super, celu ju prespal. mali sme vsak jeden den prestavku nedaleko sofie, kde sme prespali. zo zaciatku som mala obavy, ale vsetko bolo ok. bola som prekvapanena. boli sme spokojni. dovolenkovali sme v cernomorci, nedaleko sozopolu, niekolko km od burgasu. bolo tam prijemne, aj pre deti. neisli sme cez cestovku, kamaratka je polobulharka...jedlo, pitie ok, vodu sme si vsak kupovali balenu len na pitie. inak velka spokojnost, mozem odporucit, no neviem vsak ake je to cez cestovku.

maba11
30. máj 2013

@iwuskaaa ahoj môžem sa spýtať kde ste boli ubytovaný presný názov, a išli ste autom alebo letecky. Pýtam sa preto lebo sa nevieme rozhodnúť kam či chorvátsko alebo bulharsko. Ale zdá sa mi že chorvátsko bude drahšie? či. 🙂 ☹ Ďakujem

marrrrrry
30. máj 2013

@alexsk ahojko my sme boli min.rok v pomorí ten čierny piesok a mušla na mušle ma dostali tak súhlasím s názorom , tento rok ideme Zlaté piesky ale raz sa chcem vrátiť do Pomoria na ten piesok neviem zabudnúť 😎

maba11
30. máj 2013

@alexsk môžem sa spýtať na aké miesto sa budete chystať a cez akú cestovnú kanceláriu ? Ďakujem

maba11
30. máj 2013

@marrrrrry ako si to myslela ten piesok bol super a bolo tam plno mušlí, ja milujem potápanie a mušle by som rada našla? a prečo nechcete ísť na to isté miesto, máte niečo lepšie? som zvedavá ja som v Bulharsku nebola a neviem si vybrať kam. Idete cez cestovku a akú, ak môžem. Ďakujem 😵

janulabj
30. máj 2013

@polovkova ja osm na Plamena pozeralavala stale z balkona a premyšlala aky asi je 🙂 my sme boli Queen Nelly , trošku vyššie 🙂 2 roky dozadu.

santana
30. máj 2013

Ahojte, chcem sa opytat ci niekto nebol nahodou v hoteli Sea Breeze na Slnecnom pobrezi, ideme tam v juli, recenzie boli vsetky pozitivne co som nasla, tak som zvedava aka bude realita.
A neviete ako je to s kocikom pre 2,5 rocne dieta? Vezmu mi ho do lietadla bez problemov?

polovkova
30. máj 2013

@janulabj áno, u nás to bolo naopak, pozerala som každý den na vas hotel, a tiež to bolo pred dvomi rokmi 🙂

polovkova
30. máj 2013

@ilbruk ahoj, my sme na tom podobne. Mala bude mat necelých 7 mesiacov ked chceme ist a dovolenku .ma atopicky eksem . Tiež ma obavy ist. Urcite si neoddychnem, ale kvôli nej... Chcem ist z Popradu,letisko mám blízko..pozriem last minute. A rada, hladaj hotel na pláži 🙂

alexsk
30. máj 2013

@marrrrrry veru ja sa tam chcem tento rok vratit, velmi sme si to za tie tri dni nestihli uzit. Piesok som si dotiahla domov aj vela musli, spravila som si z nich taku dekoraciu do bytu 🙂. Inak Marry dakujem za vsetky tie skusenosti, co si zdielala, mne Bulharsko tiez velmi ucarovalo.

alexsk
30. máj 2013

@maba11 ahoj. No ja by som rada sla do Pomoria, ale nakolko chceme ist tohto roku letecky, nie autom, pozerala som, ze je tam dost malo ponuk z CK. A dokonca teraz uvazujem, ci nepojdem sama do Primorska v juni a potom v septembri to Pomorie. Zatial sa len obzeram a popravde hladam cosi cenovo prijatelne, takze dost obzeram zlavove portaly, cez to sme boli aj minuly rok a bolo to bez chyby, len skoda, ze som nemohla mat dlhsie dovolenku. Inak, ked si pisala, ze by si rada nasla musle, tak v Pomori s tym ciernym pieskom, je na to vhodne miesto, piesok je vraj liecivy obsahuje zelezo a mangan tusim, uz si niesom ista a je tazsi, takze more je priezracne a ciste. Su v nom obrovske biele musle a vonku vyplavene mnozstvo inych druhov, odporucam.

ilbruk
30. máj 2013

@polovkova ahoj🙂 ak by si našla niečo za dobrú cenu, pošli mi prosím link. Budem ti veľmi vďačná🙂))

iwuskaaa
30. máj 2013

@maba11 my sme neboli v hoteli, ale boli sme v jednom komplexe, kde sú apartmány. Je to taký veľký komplex, ktorý tvoria také akoby moderné bytovky, kde sú apartmány. Je to presne oproti aquaparku 🙂 . V komplexe je päť bazénov, detské ihrisko, reštaurácia, kaviareň, potraviny, lekáreň. To sme boli súkromne, CK to v ponuke nemajú.
Boli sme autom. Poviem pravdu, že som sa toho dosť obávala, ale zvládli sme to super spolu deťmi. Išli sme na noc a cesta nám trvala 13 hodín tam a 16 hodín späť. Išli sme cez Maďarsko, Srbsko a Bulharsko. Tento rok by mali byť diaľnice už aj v Bulharsku, tam boli cesty najhoršie, tak bude ďalšie plus.
Bulharsko je lacnejšie oproti Chorvátsku, to je isté.

@santana pred dvomi rokmi sme boli v BG letecky a nemali sme s kočíkom najmenší problém. Dokonca nás tam bolo asi 7 rodín s malými deťmi, teda 7 kočíkov a všetko bez problémov 🙂 .

@alexsk tak teda do Pomoria sa asi vyberieme aspoň na jeden deň aj my, vidím, že sa oplatí 🙂 .

Ináč mamičky, ak sa vyberiete do Bulharska teda, určite odporúčam navštíviť historické mestečko NESEBAR. Niečo nádherné, romantické 🙂

legorka
30. máj 2013

My sme boli v Pomorí a v Primorsku pred pár rokmi a tento rok ideme 28.6 na Slnečné pobrežie. Na veľa odporúčaní sme si vybrali hotel Pliska.Je 50 m od pláže,tak hlavne preto,aby sme s deťmi necestovali ešte aj na pláž ako cirkus.Ideme cez CK Solvex a cena nám vyšla,že úplne geniálna,deti platia iba letiskové poplatky.Tak sama som zvedavá,lebo v Pomorí a v Primorsku bolo skvele.

terkalr
31. máj 2013

@meruska su tam take zastrcky ako u nas,ci treba redukciu? tiez zvazujeme,ze vezmeme so sebou kanvicu .dakujem

terkalr
31. máj 2013

Kupim v Bulharsku Sunar? ma niekto skusenost s nakupmi stravy pre deticky-prikrmy,vyzivky?

meruska
31. máj 2013

@terkalr netreba redukciu

samada
2. jún 2013

@legorka aj my ideme 28.6. cez solvex, ale do Prímorska, z Ba ideme 7.22, už začínam mať cestovnú horúčku 😀

legorka
2. jún 2013

@samada jeeej, ahoj, aj my ideme cez solvex,ale na Slnečné pobrežie.Tak možno sa aspoň stretneme v lietadle 🙂 to by bola naozaj sranda.7.22 je čas,kedy odlietate?My to totiž ešte nevieme,povedali nám v CK,že pokyny prídu až cca týždeň pred odletom.Ty to odkiaľ vieš?