Dovolenka v Bulharsku s deťmi
Ahojte mate niekto skusenosti s dovolenkou v Bulharsku s detmi ?Potrebujem poradit destinaciu vhodnu pre male deticky nejaky privat blizko mora a piesocnu plaz.Vdaka
@staford ahoj, cesta lietadlom nam trvala asi hodinu a pol priblizne, ale este nejake to čakanie na letisku, vybavovanie pasovej kontroly atd, trvá ešte asi hodinku. Potom ešte necelá hodinka autobusom z letiska do hotela, cesta bola príjemná, pretože sme prešli busom všetky strediská, lebo to naše bolo predposledné či dokonca posledné v poradí, takže sme videli veľa nových vecí cestou. Hotel - záleží akú izbu dostanete, naša bola dosť malá, ale bola pravidelne upratovaná, čiže čistá bola, avšak prekážal mi zápach z kanalizácie a sprchový kút, ktorý mal 1x1,5 metra, čiže sme sa kúpali uprostred malej kúpelne priamo pred WC. Klimatizáciu sme mali, takže bolo v noci fajn na spanie, nebol tam ani žiaden hluk z ulice, kedze je to pokojnejšie stredisko, takže toto hodnotim pozitivne, akurat posledný den prišli rusi, a to "žili" od rána do rána takže tú noc sa spať už vôbec nedalo 🙂 Uteráky sme dostali, ja kedze mám malú dcérku, som zvyknutá nosiť si svoje uteráky, menili ich 1x. Fén si treba zobrať vlastný. Pozor na zásuvky, pri silnejšom potiahnutí "zostane v ruke" a zo steny trčia drôty (aj v kúpelni) takže pre menšie deti dosť nebezpečné. Záleží fakt ktorú izbu dostanete. Tie väčšie-asi apartmány s výhľadom na more a na bazén vyzerali pekne a boli aj podstatne väčšie, tie naše 2-lôžkové s prístelkou s výhľadom na druhú stranu boli menšie. Jedlo bolo fajné, to musím pochváliť 🙂 Aj pri bazéne stále čistili, upratovali, aj jedáleň bola čistá, hrala hudba, dali sa zakúpiť nápoje, bol aj dostatok lehátok a slnečníkov bez poplatku. Pláže sú tam rôzne, aj krásne, čisté (pri tých lepších hoteloch, myslím, že nie sú súkromné), aj také s nižšou úrovňou: špaky v piesku... Treba pochodiť, určite si nájdete miesto kde sa budete cítiť dobre...
Baby, mňa asi porazíííííí!Budúci piatok ideme na dovču do BG a moja múdra suseda doniesla včera vonku ku mojej malej (9 m) svoju dcéru, ktorá je možno infikovaná ovčími kiahňami 😠 .Ešte nemá vyrážky,ale bola v styku s chorým a ak si to takto krásne zrátam,tak moja by tie kiahne mohla dostať presne na dovolenke.Snažím sa upokojovať,že hádam ešte nebola infekčná 😒 To preto,lebo sa už straaašne teším.
Ahojte, chcem sa este spytat, ktore ste uz boli v Bulharsku, ake je tam more? myslim teplota takto na zaciatku jula napriklad.. dakujem 😉
Neleti niekto 9.7. do BG? 🙂
@polovkova
@santana ďakujem vám baby, potešili ste ma....prsne toto som vygooglila,že infekčné začína byť dieťa posledný deň inkubačnej doby,takže zajtra jej volám,či je malá už vyhádzaná.Som rada,že Bulhari majú na to niečo,lebo mňa hneď chytila panika,že 12 dní na izbe 😖 niekde som čítala,že sa s kiahňami nesmie na slnko a niekde zas,že v pohode,noooo nech sa deje vôľa božia .....a ešte....my sa 9.7 vraciame,tak aspoň zakývame 🙂 a kde presne idete?
@tessa Ahoj, chystame sa do hotela Dunav teraz začiatkom augusta.. velmi som sa potešila, že konečne niekto spomenul aj tento hotel 🙂
tak by som mala otazočku ideme so 4 ročnou dcérkou ci to ubytovanie bolo čiste a strava, bola aka?? boli nejake atrakcie pre deti? nemali ste žiadne žaludočne problemy?? dalo sa všetko zjest? a co pláž?? je pekne upravena?? su tam tie piesočnate duny?? je tam niekde wc keby nahodou mala potrebovala? alebo nejake plažove bary ?? ono taketo informacie nam cestovka neposkytuje.. velmi pekne ti dakujem za odpoved...
pekny den.. Martuš
@legorka moja 5 ročná dcera dostala kiahne 4 dni pred nástupom do hotela v bulharsku, všetko bolo zaplatené a teraz čo?Kedže sme šli autom, zobrali sme ju . Kiahni nemala veľa, prve dva dni sme s nou nechodlili von, medzi ludí, na tretí sme ju dali večer už kupať do mora, o dalšie dva dni nebolo po kiahnach ani stopy, voda jej veľmi pomohla.Kiahne zvládla na jednotku, bez komplikácií. Po príchode domov dostala kiahne staršia dcera, no ta sa týždeň nepostavila s postele, čo mala také horúčky. Taká je moja skúsenosť s kiahnami 🙂
@szuszuka ahoj 🙂 O ubytko sa neboj, to bolo v poriadku, všade bolo čistúčko 🙂 A strava bola tiež super, my sme si vždy vedeli vybrať a vždy sme mali po obede zmrzku :D Tá bola k dispozícii poobede a tak isto pizzu sme si dali poobede..Ale toto všetko len v hoteli.. Na pláž to bolo pochodové cvičenie - ja som to tak aspoň nazvala...Toto sa mne nepáčilo, pre nás to bolo ďaleko na pláž...
Pláž je systémom, že v predu pri mori si musíš objednať lehátko, stojí 7 leva, lebo inak ťa pošlú preč a budeš musieť ísť si dať napr. osušku až za lehátka.. Tam nikoho bez zaplatenia lehátka, tam nenechajú.. Upravená pláž...no si v Bulharsku, tak nič moc nečakaj...riasy bývali často, ale bolo treba prejsť za ne v mori a tam sa dalo pekne kúpať..Môžete s deťmi ísť dosť ďaleko v mori, je tam plytčina 🙂
WCko na pláži...je tam nejaká reštika a tam bolo wcko, ale netuším, či sa tam platí, či ako to tam funguje..
Zhrniem to, ubytko skvelé, pláž ďaleko, ale nočné vyžitie bolo NO1!! My sme boli každý večer vonku , aj s deckami 🙂
Myslím, že budete spokojní, aj keď od Bulharska nemôžete očakávať toľko, ako napr. od Turecka, či Grécka 😉
Neletí niekto 27.6 do Bulharska z BA?? 🙂
prosím vás ktorá cestovka je ako tak najlepšej cene pre bulharsko, na nás 4 - dvaja dospelý a dve deti vo veku 5 a 10rokov to vychádza 1600-1700euro , chceme letieť 18.7 na 11 dní
@matja ahoj, strava je spoločná, je tam len jedna jedáleň. Služby myslím že tiež spoločné. Nemala som dojem že by tam bolo niečo delené. Bazény sú v strede medzi 4* a 3*, taktiež gril, ihriská, záhrada. Budete mať náramky a to Vás oprávňuje používať čo chcete a čo máte v cene / predpokladám že máte all ink. / . Inak v jedálni bolo po celý deň občerstvenie - koláče, pizza - mimo raňajok atď a v bare hranolky a nejaké grilované veci. A nápoje, zmrzka atď. Naozaj sme nemuseli minúť ani leva na stravu, pitie a pod. Tak prajem príjemnú dovolenku. My tam možno tiež opäť pôjdeme...
@cencula ahoj, my sme boli 3 krát s Azur Reizen, švagrovci 2 krát a spokojnosť veľká. Tá cena záleží čo chcete. Ja by som pri dvoch deťoch ako máte išla určite len na all inklusive. V reštikách majú síce lacno, no aj tak nás viac stála v konečnom dôsledku polpenzia ako all. Ak idete len jedna rodina tak riešte dovolenku tak dni pred odletom, prípadne aj jeden deň. Jednu izbu určite zoženiete za super cenu. Doporučujem spomínaný Perla Beach* Prímorsko - tam majú aj apartmány - obývačka s rozkladacím gaučom a spáľňa. Teraz je ešte drahé, no tak 2 dni pred odletom bude počítam pre Vás tak do max. 1500 eur. Prípadne je výborný aj Nesebar. S deťmi 5,10 r. by som určite hľadala hotel so šmýkalkami a all. Viem že sa chodí k moru pre more ale ak sú v hoteli atrakcie a all ink. tak majú skutočnú dovolenku aj rodičia 🙂 My ideme na dovolenku cca 20.07. a iste budeme kupovať tak deň pred odletom...jednu izbu zoženieme určite
ovocia bolo veľa. Vždy pri raňajkách, obede a večeri. Myslím že aj pomimo bolo v jedálni, no my sme tam mimo raňajok, obeda a večere ani nechodili lebo sme boli prejedení. Boli tam pomaranče, jablká, marhule, melóny, broskyne...ako kedy. V pohode sme si brali aj so sebou. Ale keby niečo chýbalo je tam množstvo trhov a lacnejšie ako u nás. Práve sme sa s manželom smiali, kúpila som na tržnici teraz kukuricu za 0,90 eura kus a ešte musím variť a v Bulharsku sme kupovali za 0,75 eura uvarenú pri pláži....no čo dodať 🙂
@matja my sme boli v Perla Beach *** a tento hotel má dve časti, jedna časť je len **, pozor na to. My čo sme pozerali katalógy, tak lepšie sa nám páčil Perla Beach, Perla Plaza mala aj hotelový bazén iba jeden, taký menší, Perla Beach bol bazén väčší a členený. Strava perfektná, poriadok bol, milí personál, nieje nič, čo by som mala vytknúť, ja môžem len a len odporučiť 🙂

@julinkag ahoj my ideme presne do tohto hotela ako dlho trvá cesta lietadlom a potom asi busom do hotela?vieš my niečo poradit čo si vziat a čo nie je treba uteráky fén alebo niečo iné idem po 11r k moru s dcérou ale velkou 23r a velmi sa tešim 😉 máme platené ranajky dakujem