Dovolenka v Bulharsku s deťmi
Ahojte mate niekto skusenosti s dovolenkou v Bulharsku s detmi ?Potrebujem poradit destinaciu vhodnu pre male deticky nejaky privat blizko mora a piesocnu plaz.Vdaka
@lula6612 všetko je zvyčajne nestle a iný prevažne nemecký výrobcovia len názvy sú iné a spoznáš podla obalov 😉 tam aj jogurty ako activia jogobela za tie isté ceny len objem väčší a chuťovo lepšie.. opalovacie pre nás dospelích som kúpila garnier deťom daylong 30 v lekárni po opalovaní nič alebo z nášho garnieru .... ale tak moje baby mali vtedy už 3 a6 rokov takže zas iné a aj stravovanie nám vhovovalo že len raňajky v hotely ..... vodu tam dostať balenú a všetko zvyčajne neperlivú som ani nepostrehla či majú nejaku dojčenskú plienky by som si zrejme doniesla ak máte osvedčené a používate 1druh... a do ktorého hotela idete?
@cencula ceny sa vraj nemenili oproti min roku ...
.... my sme minulý rok 4ia minuli v bulharsku necelých 500€ ale v tom už je aj delfinárium cca 150€ a nejaký ten výlet loďou do nesebaru atď stravu sme si dopriali čo sme chceli a nakoniec sme lutovali že sme menili velkú časť peňazí na sk keďže nás nakoniec vyšlo najlacnejšie a najvýhodnejší kurz bol platiť kartou a miesto zmenárne vybrať z bankomatu a neviem ako v iných bankách ale nám v otp to stiahli len ako výber cez cudzí bankomat takže 1,45€
@zuzanale No som rada, že nemusíme všetko trepať. Malej veľmi nedávam komerčnú stravu, viacmenej varím, len keď ideme mimo tak dostane niečo kúpené z obchodu. Ale našťastie je zlatá a nevymýšľa a zje všetko. Taký malý žrútik. 🙂 Plienky používame pampers, ale mali sme aj iné značky. Tých pár dní vydržíme aj v iných. Veď aj tak pri mori bude behať naholo. 🙂 Ideme do hotela Colosseum, je tam vraj rušno. Na výber sme veľmi nemali (a to sme dovolenku zajednávali ešte vo februári), ide nás veľa, niekoľko rodín,22ľudí. 😀 Takže sme chceli bez stravy, resp. s raňajkami a vybrať si hotel a v cestovke nám dali na výber z dvoch hotelov a to all inclusive (vraj toľko ľudí je problém ubytovať v jednom hoteli). Tak uvidíme ako to dopadne. 🙂 Recenzie sú viacmenej zlé. Hádam to nebude až také. 😒 Plánovali sme si aj plážový stan a nafukovačku kúpiť tam, len známa vravela, že to tam dosť drahé bolo. Tak budem musieť poprosiť kamošku čo ide autom o službičku. 🙂
@lula6612 no to tam teda isto bude rušno lebo je blízko centra a to teda nic moc aspoň že ste hneď na pláži lebo tie hotely ďalej v 3-4 rade sú za relatívne rušnou cestou 😝 a ozaj je vás vela ale ste mohli skúsiť aj inú cestovku mi príde že sa na vás slušne nabalili a predali zájazdy ktore by museli v last minit ....
Ahojte, pripajam skusenost, vcera sme sa vratili po 11 dnoch z Bulharska, boli sme v Hoteli Mercury 4* , Slnecne pobrezie. S hotelom sme boli velmi spokojni, bol vyslovene pre deti, animacne programy, ihrisko tak ze na to dieta dovidis aj ked popijas kavicku 😉 bolo super. Na plaz sme museli prejst okolo niekolkych hotelov. Co sme ale necakali, ze tam bude take rusne prostredie, okolo same diskoteky, bary, eroticke salony, karaoke... ale zase bolo vsetko nablizku, kolotoce, boli sme sa previezt na koci s konmi, co mal nas 2,5 rocny syn najvacsi zazitok, vlacikom, autobusom s otvorenou strechou, na Slnecnom pobrezi sa isto nikto nudit nebude. Len sa spytajte v cestovke, kde je umiestneny hotel, aby ste neboli priamo v takej rusnej casti ako my.
Dievčatá viete mi poradiť, chcem v auguste letieť do Bulharska, moja malá bude mať vtedy cca 10 mesiacov, treba mi do lietadla vajíčko alebo ako cestujú také detičky? Kto už tak letel? Priznám sa už som letela 2x ale vtedy som nemala dieťatko a nevšímala som si to🙂
@baritus ahoj, bolo celkom fajne, počasie sme mali také akurát,neboli horúčavy,ale 3 dni nám aj pršalo 😒 a všetci traja okrem maličkej sme boli chorí ☹ Treba si dávať pozor čo a kde zjete.Aj keď sa tomu možno ťažko vyhnúť. Slnečné pobrežie je veľmi rušné,ale to už spomínali baby a podľa mňa aj dosť drahé,ale inak bolo super....ako na dovolenke 🙂 Ak chceš vedieť niečo konkrétne,kľudne sa pýtaj 🙂
@cencula ahoj, my sme boli tento rok na Slnečnom pobreží.Podľa mňa je tam na Bulharsko dosť draho.My sme minuli tiež cca 500-600 eur. Mali sme tiež len raňajky.Hlavné jedlo v reštike stojí cca 6-10 eur 1 porcia,ale je pravda,že sú dosť veľké. My sme fičali dosť aj na týchto papaniciach,tak tu máš ceny: varená kukurica 1 e, palacinka 1,5 e, trojuholník pizze 1,5 e, kebab 3,5 e,plnený pečený zemiak 3,5 e, wafle 2 e,nealko, pivo a káva 1-2 eurá kde ako.
legorka dakujem velmi pekne,my ideme do Primorska, tak hádam tam bude o čosi lacnejšie, ideme do hotela Valex recenzie sú kadejaké, tak uvidíme. Ideme bez stravy, ale tých 200-300euro na stravu rátam, že asi minieme. Ešte raz dakujem
Ahojte. Peniaze sa oplati menit na SK alebo tam v banke alebo vyberat z bankomatu tam?
Baby, my sme boli po minule roky v Kittene a v Primorsku a ceny úplne super, boli sme bez stravy, ale v pohode za prijateľné ceny sme sa tam napapali...teraz ideme prvýkrát s dcerkou a priamo na Slnečné, kde sme ešte neboli ale počuli sme že je tam drahšie, tak sme si zajednali all inclusive a vyšlo nás to na 45Oeuri na 8dní pre jedného, čo si myslím že je super cena kedže nemusíme riešiť stravu....ale celkovo mám obavy, či sme dobre vybrali, kvôli malinkej, mám obavy, čo povie na vlny... 😅
@cencula niet za čo 🙂 a v Primorsku bude určite lacnejšie a aj lepšie....aspoň nám sa tam páčilo o čosi viac ako na Slnečnom pobreží.Peknú dovolenku!
@mita9 my sme menili tu v banke,ale len na prvé trovy a potom už tam v odporúčaných zmenárňach od delegátky alebo priamo v hoteli a kurz je lepší tam.
@sundance urobili ste veľmi dobre,že ste si vybrali AI, z vĺn nemusíš mať podľa mňa obavu,my sme boli s 10 mesačnou babuľkou a v pohode sa kúpala.Voda je tam dosť dlho plytká,takže ideál pre deti.
Baby mam otazocku? Ak planujeme dovolenku last minute a odlet by bol do 2, resp. 3 dni, ako je to s platbou, s letenkami? Dakujem
elvera ak ideš cez cestovku tak v pohode
@elvera zalezi od cestovky..my sme kupovali den pred odletom...a cestovke sme iba poslala vypis z uctu o tom,ze odisla platba (kedze mali iny ucet,ako my)..nasledne nam prisli pokyny k letu a voucher...kedze sa jedna o charterove lety,tak letenky nemas,iba sa na letisku preukazes pasom prip. obcianskym preukazom (zalezi podla destinacie)..
ale napr. minuly rok inej cestovke nestacil iba vypis,potrebovali mat hned v ten den peniaze aj na ucte...
prosim vas plienky sa tam daju v pohode kupit? a ich cena cca? lebo mi zaberu polku kufra :-/
my odchádzame teraz v sobotu do Primorska do hotela Valex l a ll. tak uvidíme, počasie hlásia dobré, ked sa vrátime napíšem, hádam to niekomu pomôže.

@zuzanale Ďakujem krásne....a dá sa tam kúpiť strava pre drobca aj takých značiek ako u nás, alebo len iné ako ste uviedli? Řaňajky a večere si myslím, že sa prestravujeme aj z allinclusive, len tie obedy myslím, že pre ročné dieťa nie sú vhodné. Alebo budeme na ovocí a zelenine. 🙂 Ideme letecky a drobec nemá nárok na svoju batožinu a nechceme to všetko ako plienky a stravu vláčiť z SK. Známi idú autom,ich som poprosila o vzatie dojčenskej vody, nočníka a viac ich zaťažovať nechcem. A ešte ak môžem, garnier OF 50 som jej kúpila, ale neviem čo jej dať po opaľovaní. Našla som len garnier sensitive po opaľovaní, ale nič konkrétne pre deti. Máte skúsenosti s touto kozmetikou? Hádam Vám už ďalší rok dovolenka víde, my sme dva roky neboli nikde a keď my naša pediatrička povedala, že dovolenka mimo SK nie je vhodná pre dieťa do 3 rokov (čiže ďalšie 3r. nikam) som si povedala, že načo som sa jej pýtala. 🙂 Čítam názory iných lekárov a tí uvádzajú, že v pohode od roka, len treba dodržiavať určité zásady. A Bulharsko nie je Turecko, Tunis, Grécko, tak myslím, že by to mohlo byť super. Tak hor sa Bulharsko. :D Len aby sme boli zdraví. 🙂 Ešte raz ďakujem a prajem krásne leto. 🙂