icon

Dovolenka v Bulharsku s deťmi

janet24
23. mar 2012

Ahojte mate niekto skusenosti s dovolenkou v Bulharsku s detmi ?Potrebujem poradit destinaciu vhodnu pre male deticky nejaky privat blizko mora a piesocnu plaz.Vdaka

vnika
8. jún 2014

@nikaat rezervujes a zaplatis letenky, pride ti mailom potvrdenie, vytlacis si ho - tam ide o cilo rezervacie, to je na tej letenke najdolezitejsie a s tym prides na letisko, ak by si aj nahodou potvrdenie nemala, nic hrozne sa nedeje uz si v ich systeme a pri chcek in ne ta najdu aj podla mena, no podla toho cisla je to jednoduchsie, toto je postup pri smartwings.
komplikovanejsie to je ak by si isla cez wizzair, tam si tiez rezervujes a zaplatis letenky, no musis aj zadat batozinu - ta sa plati zvlast - to najdes v ich prepravnych podmienkach a pred odletom sa treba aj elektronicky zachcekovat, lebo na letisku je to spoplatnene.
ak ta este nieco napadne, kludne sa opytaj

milanchemik
18. jún 2014

Je to len plýtvanie peniazmi ísť do Bulharska s cestovkou. My tam chodíme už niekoľko rokov, v poslednom čase do Prímorska, kde sa mi zdá najkrajšie (oproti Slnečnému pobrežiu a Pomoriu). Cesta autom 15 hodín v pohode, cez Srbsko do 270.-€ (aj späť), ubytovanie v menšom ale peknom a čistučkom hoteli na 10 nocí 2+1 250.-€ (Dá sa niekde aj zjednať na 200 -€ - hotel NEVEN). A za 500.-€ sa tam bohato prestravujeme a nakúpime plno veci. Za 1000 - max. 1200 Eur dovolenka ako lusk.

bubka35
22. jún 2014

Ahojte nemate skusenosti s pobytom v hoteli Fiesta panorama v Nesebare? Chystame sa tam v juli s 3 rocnou dcerou. Ake je to letovisko (klud-hluk, obchodiky, hlavne potreby pre dieta)? Aka je tam plaz, strava v hoteli? Dakujem za odpovede🙂

tatya
4. júl 2014

@blondyblond prosim Ta v akom hoteli ste boli v Nessebare ubytovani? tiez sa chystame prave tam, tak vyberame 😀

nikina17
4. júl 2014

Ahojte baby, aj my sa chystame tento rok s detmi do Bulharska. Prvy krat sme boli, ked mala dcerka 8 mesiacov a boli sme v Pomori. Na dalsi rok, ked mala 1,5 roka sme boli v Primorsku. Minuly rok sme neboli, lebo som bola tehotna a tento rok chceme ist opat. Dcerka ma 3,5 roka a syncek 9,5 mesiaca. Rozmyslame nad Albenou, Kitenom alebo Kranevom.
Poradite kde je lepsie? Urcite by som uprednostnila nejake tichsie prostredie a hlavne plaz s postupnym vstupom do mora kvoli detom. Pomorie a Primorsko uz nechcem, kedze sme tam uz boli a radi by sme videla zas nieco ine. Dakujem za kazdu info 🙂

blondyblond
4. júl 2014

@tatya ahoj hotel Panorama ale uz som ho v ponuke nevidela,ale je tam vela novych. 😉

gabina123
6. júl 2014

ahojte poradte mi chceme ist tento rok do bulharska letecky s detickami ale mladsia ma len 1,5 mam obrovsky strach ci nas nepostertnu nejake rotavirusy a bude mi hnackovat a zvracat pocas dovolenky a vobec ako to bude cele znasat.isli by ste s takym babom do bulharska?

lenka07
6. júl 2014

Nechcem vás odradiť od dovolenky s deťmi no moja skúsenosť je veľmi zlá :( totiž moj najmladší syn je alergický na klimatizáciu a bol veľmi chorý :( jednak klimatizácia na hotely a špinavá klíma v autobuse cestou domov :( syn bol po príchode domov dovezených záchrankou do nemocnice s veľmi vysokými teplotami 41 už ma skoro nevnímal to neprajem žiadnej mamičke prežiť toľko strachu o svoje dieťa a neviete čo mu vlastne je a ako mu pomôcť :(len jeho oči na mňa opieral a nevládal nič :( boli sme v nemocnici cca 9 dni :( TO BOLA DRUHÁ DOVOLENKA . Z prvej dovolenky si priniesol mononukleozu to mal vtedy 4 roky to sme boli tiež v nemocnici cca týžden .ak plánujete cestu autobusom tak sa ubezpečte že je klíma čistá mi autobusom a klimatizovaných miestam sa vyhýbanie už koli synovi .Najnovšie chodíme na dovolenku do blízkeho Maďarska na termálne kúpalisko objednávame si tam chatku a vstup máme v cene 🙂 .

zuzmag
7. júl 2014

Ahojte aj ja by som vas poprosila o niejaku dobru radu tiež by sme chceli isť s deťmi 4r. a 7r. do bulharska letecky z KE.Ideme prvy krat aj lietadlom čiže vobec netuším čo všetko si možme so sebou zobrať a koľko kg batožiny vobec možme. 🙂

yanni
8. júl 2014

@zuzmag vsetko okolo batoziny su musis zistit priamo u leteckej spolocnosti. Kazda ma ine podmienky.

yanni
8. júl 2014

@lenka07 je mi luto, co sa stalo tvojmu synovi ale takto vseobecne pisat nemozes. Kazdy clovek je iny. Co jeden neznasa, druhemu vobec nemusi vadit. Nasi krpci (3 chalani (4,6, takmer 8 rokov) lietaju od narodenia, klimatizacie v Emiratoch a Saudi su nevyhnutnostou a este nikdy nic nemali. A tiez nevieme ci su tie klimatizacie ciste. Cestujeme vela a hocikde a nebol problem.
Takze, tvoja skusenost sa berie, ale inych odradzat, to nie je spravne.
Ale jedno ti poviem, NIKDY ale NIKDY v zivote by som nesla s detmi niekde autobusom na dovolenku. Jedno ci tak klimatizacia je cista alebo nie. To nikdy nezistis 100%tne. Ja si radsej priplatim a letim. Je to kratsie, lepsi service a kedze nelietame pofidernymi lacnymi spolocnostami, kde si aj za cistu vodu musis zaplatit a o batozine ani nehovorim, nikdy som nemala zlu skusenost. A to cestujeme faaaakt straaasne vela.

milanchemik
8. júl 2014

Ja si na dovolenky v Bulharsku sťažovať nemôžem.. na všetkých bolo vynikajúco 🙂

tatya
8. júl 2014

tak my sme boli pred 3 rokmi v Primorsku, nasa lasocka mala vtedy 1 rok a 3 tyzdne 🙂 v lietadle si stihla aj pospinkat a cestou v buse na hotel sme sa prave napapali a potesili malou susienkou, takze pohoda 🙂 ale pila len balenu vodu a papala vacsinou len vyzivky a prikrmy zo skla a na vecer kasicky... ale obcas som jej dala aj nieco z nasho jedla a nestalo sa nam nic 🙂

tatya
8. júl 2014

no a tento rok by sme mozno tiez skusili Bulharsko... a jasne, ze len letecky, nevydrzali by sediet v buse a uz vobec nie ticho, to by nebola ani sekunda ticha a vsetci v buse by nas znenavideli 😀 starsia ma skoro 4 a drobec skoro 2 takze uz nebudeme papat ziadne prikmy... takze budeme papat normal a preto som im obom zacala davat probiotika a sem tam supnem multivitamin...

tatya
8. júl 2014

@milanchemik a kde vsade ste boli? potrebujem inspiraciu 🙂

cka
8. júl 2014

Ja sa tiez chystam do bulharska, urcite letecky, s dvoma detickami. Boli sme na svadobnej ceste v Primorsku, a najlepsia dovolenka, obycajny penzionik, bez stravy, k moru sme mali prechadzku asi 500m, uplne super, vecer sme popijali na balkone vinko, pivko, a vyhlad z balkona na letne kino, tak sme cumeli 🙂) a bolo neskutocne romanticky 🙂) Uvidime, co s detmi 🙂

milanchemik
8. júl 2014

@tatya Myslíš čo sa týka Bulharska? Na Slnečnom pobreží o ničom. Nuda ako na pláži, tak aj večer v meste. Nesebar je krásny, ale to máš tak na jeden deň prechádzka po meste. Pláž to isté ako Slnečné. Však je to hneď vedľa seba. Pomorie je fakt hrôza. Pláž hneď za dedinou, auto na aute a free úseky sú tam asi štyri široké 30 m a dlhé 30 m. Zvyšok hotelové slnečníky a lehátka. Pláž špinavá od rias a fakt o ničom. Prímorsko je fakt super. Vyberáš z dvoch pláží - severnej s vlnami, kde sa vyzabávaš a južnej kľudnej vhodnej pre malé deťúrence. Podľa toho si treba dopredu vybrať aj ubytovanie. Stačí ísť na blind. Ubytko máš do 30 minút. Len sa musíš orientovať podľa toho na akú pláž chceš chodiť. Ak ja južnú, tak po príchode do Prímorska hľadať ubytovanie vpravo od hlavnej cesty, ktorou prídeš do mesta. Ak na severnú, tak ísť vľavo od hlavnej cesty. V noci je tam živo a máš čo robiť, aby si stihla všetko obehať za dovolenku.

tatya
8. júl 2014

@milanchemik jeej, super, take dobre zhrnutie som ani necakala 😀 v Primorsku sme uz boli, tam sa nam celkom pacilo, tak sme chceli skusit nieco ine... zatial sme vybrali Nessebar 🙂 len este neviem presne ktory hotel... ale podla mna do Bulharska netreba all inclusive, ved za rovnaku cenu by som uz mala aj Turecko 😝

janinka007
8. júl 2014

@tatya btw.,aj Kiten je super.Tiež dve pláže,severná je trošku exclusiv.Kúsok od Primorska je to😉

milanchemik
9. júl 2014

@tatya Samozrejme, že nie all inc. V Bulharsku je to úplná zbytočnosť. 🙂

lenka07
9. júl 2014

@yanni ja som to písala v tom zmysle aby si každý uvážil či je vhodné napr.:Bulharsko viem je lacnejšie a nemyslím si že som svojou skúsenosťou niekoho odradila je to každého osobná vec a je na každom ako si to naplánoval ja zas by som do lietadla nesadla a tiež ťa nekritizujem 🙂 každý vie ako čo kumu vyhovuje. Moj syn má toho už dosť prežité a nebudem ho stresovať či je tak klíma . každá matka hľadá len ten najlepší spôsob aby boli deti spokojné a šťastné a zbytočne sa nestresovalo či može to alebo ono .

yanni
9. júl 2014

@lenka07 ja som ta tiez nekritizovala. Ale napisat hororovu story, ked vies, ze tvoj syn je na tu klimu alergicky, je trosku nemiestne. Kazdy clovek je iny a ta krajina a ani tak klimatizacia za alergiu tvojho syna nemoze. Cize kazdy musi len vyskusat a uvidi.

lenka07
9. júl 2014

V prvom príspevku som vám opísala svoju zlú skúsenosť s klímou a na druhej strane máme veľa krásnych zážitkov boli sne aj na Slnečnom pobreží aj v Prímorsku obe miesta boli krásne aj cesta motorovým vláčikom alebo večerné vystúpenia pobehovanie po žeravom uhlí a hlavne deti sa vyšantili na atrakciách aj v mori . Dodnes nato spomínajú a snáď sa tam ešte vyberieme možno autom 🙂

gajafe
9. júl 2014

@zuzmag my sme sa v pondelok vrátili zo Slnečného pobrežia - Hotel Fiesta Beach M - bola som s 10 ročným synom. Boli sme s cestovkou -letecky za 1,5 hod z BA, ale cestovka má lety aj z KE. Letecká spoločnosť Bulgarian air - 20 kg batožina a 5 kg príručná na osobu.Hotel Fiesta Beach M je 4-hviezdičkový, na severe Slnečného, hneď pri promenáde, ktorá ho oddeľuje od mora. Ideálne pre deti - chvíľu sme boli pri bazéne, keď nás to nebavilo, prešli sme cez promenádu a boli sme pri mori. More bolo čisté, teplé a pláž rovnako. Strava v hoteli bola pestrá, dalo sa vždy vybrať - mali sme all inclusive... Boli sme veľmi spokojní - izba bola veľká, čistá - každý deň upratovali a vymieňali osušky automaticky. Vstup do mora bol postupný, bol tam plavčík. Tým, že to bol takmer koniec promenády, bol tam celkom kľud - na promenáde sa dali nájsť kolotoče, skákacie atrakcie, niekoľkokrát minigolf. My sme veľmi spokojní, ak by som sa mala ešte raz rozhodovať pre BLG, tak určite znovu ten istý hotel.

zuzmag
9. júl 2014

@gajafe dakujem velmi pekne za info este stale hľadáme kde by to bolo naj viem ze všade je nieco dobre ale aj zle.Ale zaujal ma Hotel Kotva na Slnec.pobreží bol tam niekto z vás....

milanchemik
9. júl 2014

@zuzmag Slnečné pobrežie nie je bohvie čo..... choďte radšej nižšie... super je v prímorsku, ľudia chvália aj iné destinácie - kiten, sozopol.. ale tam som nebol

lenka07
10. júl 2014

@zuzmag mi sme tam boli ubytovaný super hotel aj služby bazény ok 🙂 no naším deťom strava až tak nechutila tak každé ráno mali kakao a vianočku alebo chlieb s medom alebo džemom ináč super 🙂 🙂 🙂 určite by som tam išla znovu keby syn mohol byť v klimatizovanej miestnosti :( v poslednom čase mu vadia aj supermarkety :(

santana
10. júl 2014

Nam Slnecne pobrezie vyhovovalo, aj ked je to zive a hlucne stredisko hlavne vecer, nam to nevadilo. Deti mali kopec atrakcii, skoro kazda restika a bar mali detske ihrisko. Mali sme super hotel, par krokov od plaze. V hoteli sme mali len ranajky a zvysok sme sa prestravovali po restauraciach, odporucam. Pre nas je to miesto kam by sme sa urcite vratili.
@zuzmag Do Kotvy sme sa parkrat previezli vlacikom do Aquaparku, ten bol fajn, kamarati co tam byvali boli celkom spokojni ale tiez sa trosku stazovali na jedlo, hlavne na masovky v jedalni.