Dovolenka v Chorvátsku 2013 s malými deťmi
Ahojte, po dlhšom čase by sme chceli ísť v lete 2 rodiny s 3 malými deťmi (6, 3 a 2 r) na dovolenku do Chorvátska. Radi by sme išli autom a bývať by sme chceli na private, teda v súkromí a blízko piesočnatej pláže. Nereálne? Radi privítame všetky vaše postrehy, skúsenosti, tipy na zaujímavé destinácie a aj info o dobrej cene za takúto dovolenku. Po istom čase na materskej človek stráca reálnu predstavu, koľko na dovču našetriť. ďakujeme 🙂
Ahoj, to by zaujimalo aj mna, aka je teplota mora. Idemezac. augusta na Rab, more tam byva teple, ale podla poslednych predpovedi teda voda nic moc. Neviete aka je v skutocnosti teplota mora na Rabe.
aj ja som počula , že tam je tento rok studené more.. 😒
@lolonka ja som este nizsie..na polostrove Peljesac, 110 km pred dubrovnikom.. nj prsi, ale to ti je taky dazd, ze pride tma, kus poprsi a za 10 minut horuco zase.. cize nemyslim zeby to niekomu vadilo..
My sme sa nekupali minuly tyzden, podla mna bolo chladne more pre 9 mesacne babo, ale od soboty sa zase kupeme kazdy den🙂
Primosten - kupeme sa. Tiez zaciatok minuleho tyzdna bolo more studensie.
@urbisa
no tak to nie je bohvieco. tohto roku sa asi v HR neokupem. budem pozorovat iba krasy okolia. ja totizto do vody, ktora nema tych minimum 27-28 stupnov nevleziem. a to v HR aj ked chodime po sezone byva takych 26 stupnov bezne, viacej hadam more tam ani nema - co je pre mna utrpenie vliezt. 😢
@evelp mýtné je nejlepší platit platební kartou..na hotovostní platbu bývají kolikrát kolony a kartou to jede jedna radost
a ohledně teploty moře - my byli v Bašce Vodě od 19-27.6. Dva dny z toho byla voda, tak teplá, že už ani neosvěžovala, to bylo fakt jak kafe. Pak byla některý dny studenější, ale pořád na koupání úplně ok. Měla jsem z toho dopředu strach, ale nebylo proč.
Baby, co ste sa uz vratili z HR. ked ste platili myto kartou, kolko si banka stiahne poplatok za platbu? napr. csob. vdaka
co je to studene more? kolko stupnov? na nete deklaruju ze makarska ma 25 stupnovu vodu, co neni az take zle.
@evelp Gorican - Zahreb 41KN, Zahreb - Rijeka 69KN a dalej na istriu neviem info. ale potom este idete Rijeka - Rovinj - skuste si najst na nete info o mytnom.
@stanislavao , @evelp podla mna je lepšie na istriu ísť slovinskou dialnicou až do Koper a neplatíš v HR nič...
@stanislavao za platbu na mýtné bráně se žádný poplatek neplatí.
Platí se jen za výběr z bankomatu.
@babulinkab dakujem za info.
prosim o radu ostrielanych dovolenkarov v chorvatsku s malymi detmi. Chystame sa posledny augustovy tyzden na Krk, mame malu dcerku, bude mat vtedy 22 mesiacov a zaujimalo by ma, ci je lepsie zajednat si ubytko dopredu, alebo ist na blind. Vsetci nas odhovaraju rezervovat dopredu, vraj je tam vzdy na mrte volnych apartmanov, priamo v Krku su vraj 3 agentury, kde poviete svoje poziadavky a oni vas privezu priamo na miesto. My mame este troska taku komplikaciu v tom, ze nejdeme nasim autom, ale sa povezieme so znamymi, co nie je az taky problem, odvezu nas, kam budeme potrebovat, len aby sme nehladali vhodne ubytko pol dna, to by asi vadilo im, aj nam. Ja mam dost zle skusenosti s rezervaciou ubytka dopredu v chorvatsku, nafotene super a na mieste katastrofa, radsej by som to videla nazivo a rozhodla sa namieste, plus to bude zrejme aj lacnejsie. Na druhu stranu zas nechcem trapit dcerku a zdrziavat znamych. Mate s tym prosim niekto skusenosti? Najlepsie konkretne s Krkom. Co by ste nam poradili? Vopred dakujem za vsetky prispevky.
@mikymiky před 2 lety jsme na Krku,konkrétně Malinská našli ubytování do pul hodiny,cena 10euro na osobu,dnes jsme se vrátili z Biogradu,ubytování jsme našli do hodiny,od pláže 300m,ale co bylo super,jelo nás 5 rodin-celkem 19 lidí a bydleli jsme všichni v jednom domě-5 apartmánu vedle sebe,cena 10 eur na osobu,prostě paráda...Přes internet si berou pro 4 lidi 53 eur za noc,za mě jednoznačně jet na blind,vždy se ubytování najde,člověk to vidí a cena se dá domluvit nižší.Kvuli nám se tam pohádali s naší domácí ještě 2 ženské,snižovali cenu jedna po druhé,prostě sranda....
@mikymiky my sme boli na ostrove Brac a ubytovanie sme mali zajednane vopred ale s tym, ze ak sa nam nebude pacit ponuknu nam ine ubytko 😉 na vasom mieste kedze nejdete vlastnym autom a mate male dieta tak si to ubytovanie radsej dohodnite vopred ....ak by ste sli na Brac tak ti viem zistit cislo .......
@stanislavao za platbu mýtného kartou se opravdu nic neplatí, stejně jako za platbu kartou v obchodě 😉 a určitě doporučuji platbu kartou, protože na bezhotovostních bránách jsou mnooohem menší fronty 😉

@evelp
Tak kde bol to Ti neviem presne povedat, ale urcite nebol u nas v Dalmacii 🙂 Presnejsie v Kastela ... 🙂