icon

Dovolenka v Chorvátsku - varenie, studená voda verzus Tunis, Egypt, Turecko

14. aug 2022

Veľa Slovákov chodí do Chorvátska na dovolenku. Väčšinou na nejaký apartmán alebo na nejaký rodinný dom. Varia si tam, chodia do obchodu a nakupujú potraviny. Ženy tam varia obed a večeru, lebo reštaurácie sú drahé a nemôžu si to dovoliť. Teda v 75% prípadoch je to tak. Voda je studená, maximálne po kolená, láme v nej nohy. Na niektorých ubytovaniach nie je klíma. Zoberú si zo SK konzervy, paštéky, atď. a jedia to tam. Benzín je tiež drahý a cesta tam veru nie je luxusná. Hotely s all inclusive a pozvoľným vstupom do mora sú neskutočneee drahé. O kameňoch vo vode ani nehovorím. Prečo tam potom ľudia chodia ? Resp. tak si to chvália ako fantasticky keď to nie je nič extra ? Vyjde to cenovo podobne ako dovolenka v Tunisku, Egypte, Turecku, Grećku, Chorvátsku, Španielsku a tam je all inclusive v cene + cesta lietadlom. Aký máte na to názor ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mandzula
15. aug 2022

@missdiva netusim, ci je niekde v Chorvatsku vyslovene piesocnata plaz, po piesku nejak zasadne netuzim, zazila som ho v Spanielsku a po vytriasani aj z nohaviciek bez neho vydrzim.😀 My sme boli na kamienkovej a preplnena nebola. Ja na tie s betonovymi lavicami ani nechodim, tie ma vobec nelakaju.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mironka
15. aug 2022

Vsetko je o individualnych preferenciach. Chorvatsko nas laka,ale nelaka nas cesta autom s nasimi 4 malymi detmi taky cas. Skuter si na potulky ostrovom vziat nemozeme...kvoli detom
..rezort a all incl. nam vyhovoval. Jednoducho lezat,kupat sa a nic neriesit. To max. vyhovovalo mojej mame,ktora bola s nami. Ako partia sme si urobili vylety mimo rezortu. A dokonca mama postrazila deti a s muzom sme si vyrazili do vecerneho hlavneho mesta vzdialeneho od rezortu 20 km. Nam to stačilo. Stihli sme aj plavbu lodkou...vsetci ôsmi,co sme tam spolu boli...nelezali sme cely cas na plazi...takze uplne by som nezovseobecnovala. Kazdy,ako ma rad a chce.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mandzula
15. aug 2022

@elizabet173 prosim ta, pre ine konik nespadol.😀 Keby vsetci len taketo chyby robili.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
negymama
15. aug 2022

pieskova plaz v HR Zaton, vela ludi nebolo, ale bol este len jun 30.6

mandzula
15. aug 2022

@negymama az mi zle prichadza, co by som tam chcela byt - hned.❤

missdiva
15. aug 2022

@mandzula 😂 ano to sa deje ked sedis na brehu. Odporucam sediet na nafukovacke, deke alebo lehatku. Ale na chodenie je piesok velmi prijemny na nohy.

simona92101
15. aug 2022

@missdiva my chodime do Chorvatska kazdy rok a nikdy sme neboli na preplnenej plazi,vacsinou sme tam sami 😃

mandzula
15. aug 2022

@missdiva je, je, si pamätám, ako mi krásne vybrúsil nohy, ani pedikérka to tak nedá. 🙂

rooberta
15. aug 2022

@simona92101 ano toto je presne to o com som aj ja pisala, milujem! 🤗

bubinko1506
15. aug 2022

Naco je dobre taketo hejtovanie? Mam precestovany Egypt, Turecko, Tunis, Grecko, ale vzdy sa rada vraciam do Chorvatska. K idealnej dovolenke nepotrebujem drahy hotelovy rezort s AI. V HR byvame v apartmane, ranajky si sice robime sami, ale obedy a vecere mame v restauracii. Na HR mi vyhovuje aj to, ze s autom pobehame cele okolie a najdeme si miesto na kupanie, ktore sa nam paci.
A nie, HR nevyberam ako miesto na dovolenku kvoli financiam. Mohli by sme ist letecky na 2 tyzdne do luxusneho rezortu niekde v Grecku, ale radsej idem do HR.

missdiva
15. aug 2022

@simona92101 pisem, o pieskovych plazach ale tiez, ze vsade sa daju najst aj neturisticke miesta a, ze je super na lode.

negymama
15. aug 2022

prvy zaber je z "nasej" plaze v zatoke v obci kde sme byvali, tam skoro nik nechodil, krasna cista voda, pri vode utesy kde sa deti vybavili "paleontologiou" hladanim kamenov s otlacenymi muslickami.
druhy zaber bol z "hromadnej" plaze v nedalekom kampe v susednej obci cca 12 minut peso. Kazdemu co vyhovuje, nam na chor vyhovuje prave ta moznost flexibility prostredia. od plaze typu modra laguna az po kupanie v rieke po turistiku v horach... vsetko do 50 km od ubytovania.

simona92101
15. aug 2022

@rooberta Metajna Beach,naj plaz v HR pre nas.30 minutova tura cez skaly,ale ciel stoji zato.pre mensie deti vsak narocne.

missdiva
15. aug 2022

@simona92101 pre mna je uvedene foto nadherne miesto na vylet alebo na lod ale na ten strk by som si nelahla, cize to pre mna je to den poznavania ale nie lezania pri mori.
Ale je to sto ludi a sto chuti. Pre ineho to moze byt raj na zemi.

rooberta
15. aug 2022

@simona92101 krasa 😊 my idme o dva tyzdne na Brac, hned prenajmeme lodku a ideme smer zatoky, tento rok berieme aj psa tak sa tesime.

simona92101
15. aug 2022

@missdiva vo vode je biely piesok 🤷‍♀️ ostrovy Olib,Silba, plaze ako v Karibiku.mesto Novalja-plaz Cista Plaza vo vode takisto piesok,na brehu drobne kamienky,pre rodiny s detmi ako stvorene.netreba chodit na tuctove plaze pri ubytku,kto ma auto zajde aj trosku dalej a najde.

missdiva
15. aug 2022

@simona92101 tak sme doma. Presne to som pisala vyssie, je to ostrov nie pevnina... Uplne verim, ze je to tam poloprazdne a magicke a daju sa najst biele pieskove plaze.

simona92101
15. aug 2022

@missdiva rozumiem,samozrejme kazdy preferuje nieco ine

didamt
15. aug 2022

no, my nie sme finančne obmedzení na dovolenku v Chorvátsku. Mimochodom, Chorvátsko už dávno nepatrí medzi lacné dovolenkové destinácie. Chodíme tam viac ako 10 rokov. Náš dôvod je iný ako možno mnohých, tak pohľad na vec z íného súdka. Bývame vždy v apartmáne, varím. Varím jednak preto, že zvykneme chodiť po ostrovoch výlučne, naše apartmány sú skoro mimo civilizácie, čim menej ľudí tým lepšie. Na mnohých ostrovoch nie sú ani hotely, tie sú uplne že naj ! Varím do hodiny na 2 dni, počas výletu zbehneme na pizzu napríklad. Ako odmenu za toto varenie raz za 2 dni máme v top sezone / prelom júl a august / prázdne ľudoprázdne pláže ! Tyrkysovú vodu teploty 28*, to je nám až až teda na osvieženie. Tento rok dokonca 4 pieskové pláže a nikde nikoho a vieš prečo ? Lebo ľudia sú leniví prejsť na pláž 500-1000m ...najideálnejšie je ležať pri ceste, kde odstavím auto, vybalím takú sedačku, také ležadlo, také jedlo, pitie, a čo ja viem čo všetko. My si vezmeme svoj nafukovací kajak, paddleboard, turistické sandále a ideme .....tento rok sme zažili dalšiu prenádhernú dovolenku. Chorvátsko je tak nádherná krajina, že sa nám inam ani nechce. Každý rok iné miesto, iný ostrov a vždy prídeme očarení. Dovolenka v rezorte ? Boli sme raz v Egypte....krásne, stačilo bohate 7 dní. Do Chorvátska chodíme na 14-17 nocí a s ľútosťou odchádzame domov. Auto je sloboda. My ju chceme a potrebujeme. Cena je to posledné čo nás zaujíma pri výbere dovolenky. Niet nad Jadran.

missdiva
15. aug 2022

@simona92101 ja praveze milujem ostrovy, pisala som ich vyhody.

rooberta
15. aug 2022

@missdiva sranda ako to mame kazdy inak 😄 mne zas je piesok vyslovene neprijemny, jednak je uz pred obedom horuci jak das, ze kym prejdes do mora mas popaleniny tretieho stupna, more je kvoli nemu mutne, a co neznasam najviac tak ze je vsade, doslova vsade este aj v r*ti 😃, neviem sa poriadne natriet lebo vsade mam piesok, pridem na apartman piesok ide so mnou, doma este dva tyzdne po dovolenke piesok zametam. Ma striasa uz len ked o nom pisem 😅

didamt
15. aug 2022

@simona92101 toto je naša obľúbená Beritnica a tie zátoky za nou ešte....

didamt
15. aug 2022
simona92101
15. aug 2022

@missdiva chodime na Pag,trajektom.ostrov je to velky,su tam aj masovky ako napr.Zrce (diskoteky),pieskove plaze pri ubytkach kde je to tiez hlava na hlave.ale daju sa aj na peso najst zakutia,kde nieje ani nohy,a kusok od centra.ked chcem vylet,ideme lodou..nam to vyhovuje,na pevnine sa nam az tak nepaci😏

stormie
15. aug 2022

Ja som sa dlho branila chorvatsku ale koli mnozstvu potravinovych alergii u syna by sme sa inak k moru nedostali (all inclusive mi je s nim na nic, on sa bezne v restauracii nenaje lebo ma naozaj vela obmedzeni) takze tento rok sme isli - 14 dni pri mori nas vyslo so vsetkym 1600€!!! a to sme sa neobmedzovali, budget na dovolenku som mala ovela viac - apartman klimatizovany, krasny a vsetko nove (aspon tak to vyzeralo), na pesi od plaze, more teple, nakupy bezne v potravinach a ceny ako na sr, zmrzlina aj 2x denne, aj restika bola, melony a prosuto na kila, ziadne pastiky a sackove polievky sme zo sr nebrali a ani nekupovali, jedine co sme brali boli specialne potraviny pre syna ktore som si nebola ista ci zozenieme tam. Kazdy den navareny obed - polievka aj hlavne jedlo, samozrejme rychlovky (nie polotovary!) co sme stihli rano kym sme sa vymotali na plaz - deti mi bezne vťstavajj o 6-7 takze o 9 sme s kludom odchadzali uz na plaz …

Uz teraz pozeram kam pojdeme na buduci rok - samozrejne kam v chorvatsku, inu destinaciu uz ani neriesim

didamt
15. aug 2022