Dovolenka v Dubaji
Maminky, chcela by som ísť na dovču do Dubaja, viete mi poradiť, kam ísť, kam neísť, či skôr hotel v meste, alebo pri pláži. Či ísť cez cestovku, alebo si len kúpiť letenku a zaplatiť izbu. Alebo aká lokalita je dobrá a cenovo prístupná. Budem Vám vďačná za každú radu. 😉
Ak sa chces nieco spýtať, s kľudom. My tam chodíme každý rok. Do akého hotela idete?
@mhas ja som kluce nezazila uz rokyyyyyy. Je karta, tu dostanes na zaciatku na recepcii a odovzdas na konci pobytu pri checkout. Kartu nosis stale so sebou, nikde ju pocas dna neodovzdavas. Ak ste na izbe, vycapis si na klucku vysacku "nerusit" a je to.
Inak baby, ja sa vam cudujem, ze idete do takychto horucich krajin na dovcu v tomto case. A s malymi detmi. Ved si to ani neuzijete. Cez den sa von neda ist, voda ma vanovu teplotu, vobec neosviezi, vysoka vlhkost vzduchu. Slnko pali ako dive. Najlepsie je na jar. Ani teplo, ani chladno, voda suprova.
My chodime kazdy rok (mame to blizko, autom za ca. 8 hodin, lietadlom za ca. hodku), ale nikdy by som, a hlavne s detmi, nesla v tomto case.
Neviem, ale my chodime po svelte aby sme aj nieco videli a nie len trcali pol dna na hotelovej izbe.
@yanni ja musim povedať, ze mam rovnaký nazor. V emirátoch som bola pred ôsmimi rokmi. Na svadobnej ceste, začiatkom mája. Milujem teplo. Ale ked sme tam vyšli z letiskovej haly, zažila som sok. X dni som sa nevedela akoby zhlboka nadýchnuť. Neskutočne, neskutočne teplo, aké si nevie nikto ani predstavit. Bolo tam 43 stupňov.pravdpu vsak je, ze zhruba po 3 dňoch to začalo byt zneitelnejsie, zvykli sme si. Pre malé deti toto teplo nie je. Inak, chystáme sa tam na 10te výročie svadby, som zvedava, ako vyzera Dubaj po tych rokoch, vtedy bolo doslova vsetko vo vystavbe
Barbie555... Teraz to uz nie je len o teple.....my sme boli rok dozadu na konci mája.... Bolo 45 stupňov....vyšli sme z hotela, vecer, a hneď sme museli ísť spat lebo z nás začalo liat a liat. More malo tak ako teraz cez 34 stupnov.... Tam sa proste nedalo existovať. Preto sme teraz išli na začiatku mája.....Dubaj v júni .... To nebude mat s dovolenkou nic spoločne.....
@barbie555 ked sa cche, da sa vsetko zariadit. Aj my sme zvyknuti, a myslim, ze viac ko vy, ale to teplo spojene s tou vysokou vhkostou vzduchu je pre male dieta zabijak.
@andys11 juuuj to je stale stavenisko. To co pred 10. rokmi stavali, teraz stoji prazdne a stavaju nove. V Emiratoch sa neopravuje. To co postavia sa vyuziva dovtedy, pokym to nie je uplne znicene, potom dlho stpji prazdne a nakoniec to zburaju a postavia nove 😕
My zijeme ciastocne v Saudskej Arabii (muz tu pracuje), na vysoke teploty aj okolo 50 stupnov v juli-auguste sme zvyknuti. Ale, vyjdes z domu a to teplo ta ovali takou silou, ze sa ti nohy podlomia. Preto zeny a deti cudzincov tam pracujucich letia v najhorucejsich mesiacoch vzdy domov. A tiez musim podotknut, ze 43 stupnov co mame teraz tu v pusti, sa so 43 stupnami v Emiratoch pri vode neda porovnat. Ta vhlkost je este horsia ako ta vysoka teplota.
Domorodca sa cez den po uliciach spacirovat nevidis.
Aj nasi bangladesi a im podobni, co sa nam staraju o zahradu, umyvaju zvonku okna, staraju sa o auto,opravuju, co treba atd., zacinaju skoro rano okolo 6. a na obed sa zdekuju a prichadzaju zase okolo 3.-4. Porobia este co to do 6., potom s auz zacina stmievat. O pol 7 je uz tma. V noci teraz neklesa teplota pod 30 stupnov. Bez klimatizacie sa clovek nevyspi. Podobne je to aj v Emiratoch. Domy nie su tak izolovane ako u nas, bez klimy mas za par minut v dome saunu.
Ohladne teplot suhlasim, je tam ako v kotli 😝 Mne stacilo hockedy len zbehnut par metrov do obchodu a bola som mokra ako mys 😝
Ale ak clovek neplanuje ziadne vylety a chce sa zdrziavat iba v rezorte - izba, plaz, bazen tak ok. Len potom uz straca vyznam teperit sa 5 hodin lietadlom.
Kazdopadne baby, uzite si dovolenku a som zvedava na recenzie 🙂
vie niekto kolko sa plati vstup v atlantis the palm? aj s aquaparkom? chcem ist zajtra na cely den a odkolkej je mozne tam ist.vdaka za rychle rady 😃😃😃😘
Pokial si dobre pamätám, celodenný vstup , deti do 11 rokov 215 dirhamov, deti do 3 rokov zdarma, ostatní 275 dirhamov.
Otv. Hodiny: 10.00-18.00 😉
Vsetko okrem plávania s delfinmi.... To sa platí zvlášť.....ako je v Dubaji?
Tiez si myslím, ze len hotelovi hostia.....
@yanni Poradte dobrý hotel v Dubaji v sieti Jumeirah.
Pre rodiny s detmi jednoznacne Jumeirah Beach Hotel, pripadne niektory z hotelov Madinat Jumeirah (Mina a Salam, Al Qasr). Vsetky maju v cene vstup do aquaparku.
@marek_85 Vďaka. Ktorý by ste doporučil?
@oliverceky Standardom su vsetky tieto hotely vynikajuce - samotny vyber je uz viac menej zalezitostou osobneho vkusuako aj penazenky. Komplex Madinat je stylom blizky tradicnej arabskej architekture, co mozno vidiet aj v podobe zariadenia izieb (https://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/duba...). V samotnom komplexe je mozne sa preplavovat lodkami. Jumeirah Beach Hotel (https://www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/duba...) je pre zmenu skor modernejsi typ hotela - hlavne izby po rekonstrukcii (Superior). Kazdopadne oba ponukaju neobmedzeny vstup do aquaparku Wild Wadi Water Park, co je super pre rodiny.
@marek_85 Vďaka za super info. Navštívil ste niektorý osobne?
@oliverceky my me boli v oboch.
@yanni Ktorý by ste viac doporučila pre rodinu s detmi?
Ahojte, po týždni v Dubaji musím skonštatovať, že to nebola ani zdaleka taká katastrofa. Dusno bolo, to áno, ale dalo sa to vydržať. A večer, po tej siedmej-ôsmej bolo úplne super, aj pofukovalo, takže také fajn. 🙂 Ak nabudúce Dubaj, tak rozhodne nejaký plážový hotel v Dubai Marina, lebo tam sa nám páčila pláž najviac 🙂
@mhas Kedy ste sa vrátili a aký hotel?

@casy30 Neviem, dostala som takú ponuku a musela som sa rýchlo rozhodnúť.. :-/