Dovolenka v Dubaji
Maminky, chcela by som ísť na dovču do Dubaja, viete mi poradiť, kam ísť, kam neísť, či skôr hotel v meste, alebo pri pláži. Či ísť cez cestovku, alebo si len kúpiť letenku a zaplatiť izbu. Alebo aká lokalita je dobrá a cenovo prístupná. Budem Vám vďačná za každú radu. 😉
@mhas To nie je plážový, že?Na kt.pláž ste chodili?
@oliverceky Nie, nie je plážový, je pár km od pláže, chodili sme na pláž taxíkom. Väčšinou sme chodili na pláž do Dubai Marina, neďaleko hotela Hilton, alebo klasicky k Burj al arab 🙂
@barbie555 Presne, v nedeľu na Slovensku mi bolo z tejto slovenskej horúčavy ešte horšie 😀
Viem ze je skoro ale hladam si parťáčku na silvestra fo dubaja .isiel by niekto? 😊 cca 4-5 dni
Leti niekto do Emiratov 12.9.2015 z BA? 😉
Do kt.Emirátu presne?
@oliverceky Ciel dovolenky je v Ras Al Khaimah. Let je z BA priamo na dubajske medzinarodne letisko.
Viete mi niekto povedať aké su ceny napr vodných športov v hoteloch a taxíku. Idem do Rixos bab al bahr a chcem ísť navštíviť dubaj. Boli ste niekto v tomto rezorte. Plusy a mínusy.dakujem
Ahojte. My ideme do hotela Movenpick Hotel Jumeirah Beach. Boli ste tam niektora? dakujem za uzitocne info k hotelu...neviete mi napisať ako sa pohybuju ceny taxikov ci je lepsie pozicat auto alebo taxi..
dakujem
@janka2705 Pozicanie auta je v Dubaji velmi lacne, lacny je aj benzin. My sme si pozicali auto v Thrifty v jednom obchodnom centre, mohli sme si v garazi vybrat auto, co bolo super. Jazdi sa tam pomerne rychlo, da sa na to zvyknut. Urcite odporucam pozicat si aj navigaciu - hlavne v meste velmi pomoze.
Babule a aké sú tam ceny? Dá sa v pohode nakúpiť oblečenie a tak?
Boli ste niekto v Rixoss bab al bahr?a na letisku v abu dabi?
@koubeles Ak je to takto, tak ti podla mna nepomoze ani taxikar, ktory ta bude cely den vozit (on bude tiez vediet maximalne anglicky a aj to niekedy len na slabej urovni). Ak nevies jazyk, osobne by som odporucil kupit si fakultativny vylet so slovensky/cesky hovoriacim sprievodcom (kazda cestovna kancelaria ho ponuka).
My sme boli teraz v auguste cela rodina v hoteli hilton al hamra, bolo uzasne, akurat straaasne teplo.ale zvladli sme to, boli sme v dubaji na vylete co sme mali zahrnute v cene dovolenky takze isli vsetci.a dubaj je jedno nadherne velkomesto,nech si tvrdi kazdz co chce. 🙂
@ritter Kolko stupňov bolo v auguste? Vlhkosť? Doporučujete v lete s deťmi?
v auguste su tie naj horucavy, jeden den bol dokonca prekonany rekord nad 50 stupnov.inac skoro kazdy den sme mali 43_45 stupnov.a k tomu vysoka vlhkost.treba si na to postupne zvyknut.deti to tusim omnoho lahsie zvladali ako my.
ja som bola s dcerkou zaciatkom juna tiez bolo zo 45 ale v pohode da sa zvyknut hoci more ta moc neosviezi bolo moc teple . inak dcera (6) to zvladala v pohode 😉
Moja dcera ma 4 roky a lepsie tepllo zvladala ako my s muzom, a fakt more je ako teply caj.
Ja som bola na zaciatku augusta v Movenpick Jumeirah Beach Hotel ked boli aj tu extremne tepla ale uplne v pohode sa dalo vydrzat pre tych co maju radi teplo.. Vlhkost bola samozrejmost tiez v pohode. More uplne teple 😖.urcite odporucam aj august
Ahojte baby, išli ste cez cestovku? Ako to funguje na letisku v Dubaji, nie je to veľká motačka?
Dubaj..Moja srdcovka 🙂 😅 😵
Priletíme do Dubaja, 2. terminál. To je všetko čo zatial viem... 😅
@anavi007 Myslim, ze sa nestratis, letiska su velmi dobre znacene 🙂. Ak budes letiet s FlyDubai priletis na terminal 2 (DXB), to je maly terminal. Ak s Emirates, tak na terminal 3 (DXB), ten je uz vacsi. Ak s Wizzair, tak na nove letisko DWC, kde je zatial malo letov a teda aj lahka orientacia.
Na letisku ti cestovna kancelaria nepomoze, delegat caka pri prilete az pri vychode z letiska. Pri odlete moze ist len po check-in, dalej sa nedostane. Kazdopadne si skus pozriet aj ponuky CK, casto maju lepsie ceny ako ked si to kupis sama.

Vrátili sme sa v sobotu. Bývali sme v Akas Inn Hotel v Al Barsha, blízko Mall of the Emirates.