icon

Dovolenka v Dubaji

arasidka11
12. okt 2012

Maminky, chcela by som ísť na dovču do Dubaja, viete mi poradiť, kam ísť, kam neísť, či skôr hotel v meste, alebo pri pláži. Či ísť cez cestovku, alebo si len kúpiť letenku a zaplatiť izbu. Alebo aká lokalita je dobrá a cenovo prístupná. Budem Vám vďačná za každú radu. 😉

sladkamiki
4. sep 2015

@anavi007 je to veľké letisko...my sme sa museli presúvať aj takým vlakom...ale stratiť sa nestratíš, keď som sa nestratila ja 😀 😀 😵

anavi007
4. sep 2015

@sladkamiki Ďakujem, tak to dúfam 😀 Ešte mi poraďte, čo s kočíkom? Odovzdať ho s batožinou, alebo až v lietadle??????

sladkamiki
4. sep 2015

Kočiar som veru ešte nepotrebovala, ale myslím, že letecké spoločnosti to berú do podbalubia, čiže sa odovzdáva s batožinou 🙂 štastnú cestu a užite si Dubaj...je nádherný, jedinečný.... 😉

anavi007
4. sep 2015

@sladkamiki Ďakujem, budeme sa snažiť 😉 Ale je vraj kočík lepšie brať až k lietadlu, lebo to hádžu hore-dole s tou batožinou, aby si nepoškodil. Neviem, osobnú skúsenosť ešte nemám, ešte sme s malou nikam neleteli. 🙂

oliverceky
4. sep 2015

Kočík odovzdáte až pri vstupe do lietadla, veď počas 2 hod.check-in Vám ešte poslúži. Ak letíte s Emirates, dajú na kočík velké igelit.vrece na zabalenie. Dubaj je famooooozny!!!

barbie555
4. sep 2015

@anavi007 kocik az v lietadle odovzdas pri nastupe 😉

anavi007
4. sep 2015

vdaka baby 🙂 a po prílete mi ho niekam vylozia, alebo sa mám ja niekde ohlasit, ci ako to potom funguje? baby, este 1 vec ma napadla, mozem dat malej do flasky vodu, alebo mam radsej vziat prazdnu flasu a kupit jej vodu v duty free? predavaju tam vobec take vody pre deti??

dai
4. sep 2015

@anavi007 ahoj. kocik ti normalne daju pri vystupovani z lietadla... vodu dietatku brat mozes, aj mlieko, cajik, cokolvek - len povies ze je to pre dieta a mozno od teba budu chciet aby si sa toho pred nimi napila - al eja normalne beriem pre deti vody do lietadla a to uz su vaecsie...
a vody balene samozrejme na letisku predavaju😉

anavi007
4. sep 2015

@dai super, dakujem 🙂

dai
4. sep 2015

@anavi007 prajem krasnu dovolenku - urcite sa ti bude pacit😉

anavi007
4. sep 2015

@dai ďakujem, si milá 🙂

ali223
4. sep 2015
Používateľ ali223 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ali223.

baby prosim vas kolko stoji teraz dubaj? neboli ste niektora? 🙂

blackcrystal
4. sep 2015

@ali223 my sme boli tento rok a aj minuly. zalezi len na tom aky hotel chces.

oliverceky
4. sep 2015

@blackcrystal Priamo Dubaj? V ktorom mesiaci?

blackcrystal
5. sep 2015

@oliverceky Ano priamo a v auguste (oba razy). Hotel Jumeirah Al Qasr a Atlantis.

oliverceky
5. sep 2015

blackcrystal Ktorý doporučujete viac? Ten Jumeirah Al Qasr je súčasť Jumeirahu? Aké bolo počasie a vlhkosť? Vďaka

oliverceky
5. sep 2015

@blackcrystal Vďaka

blackcrystal
5. sep 2015

@oliverceky bolo teplo (okolo 43-45st.) ale my mame teplo radi, takze nam to nevadilo (ani detom). je lepsie neist cez Ramadan. ja som vtedy nikdy ani nebola, ale viac ludi mi hovorilo, ze bolo skoro vsetko zatvorene.
co sa tyka hotelov, oba boli super, oba maju vedla hotela zdarma aquapark, takze fantasticke pre deti. v atlantise je akvarium a delfiny. a v tom druhom lodky a trh. ano Al Qasr patri do siete hotelov Jumeirah. v oboch sme mali polpenziu a to aj odporucam (aby ste zbytocne neplatili vela za jedlo, lebo v niektorych tych hotelovych restauraciach maju stanovenu podmienku minimalnej minutej sumy pri veceri na jednu osobu (tusim to bolo rozpatie 300 - 550AED, zalezalo od restiky, nepamatam si presne, pre nas to neplatilo, kedze sme mali polpenziu).

anavi007
5. sep 2015

baby, poraďte mi ešte, v BA na letisku je nejaká reštaurácia? malá mi je polievková, tak by som bola rada, keby sa tam dalo nejako normálne najesť, keďže v lietadle ponúkajú len hlavné jedlo 🙂

oliverceky
5. sep 2015

@blackcrystal Al Qasr je hneď pri Jumeirah beach hotel? Aká bola vlhkosť, neboli ste stále spotení ?

blackcrystal
6. sep 2015

@oliverceky tak bolo vlhsie ale nie az tak, ze by sme boli spoteni (+ nam to vyhovovalo,kedze mame astmu), ale zas zalezi aj co budete robit, ak planujete kazdy den od rana do vecera lezat na plazi tak asi vam bude prilis teplo a budete sa potit. My sme boli stale v pohybe plus aj po vyletoch sme chodili. Ano Al Qasr, Jumeirah Beach Hotel, Mina A'Salam, Dar Al Masyaf and Malakiya Villas a Burj Al Arab su vsetky pri sebe, golfovym hotelovym autickom sa medzi nimi pohybujete.

oliverceky
6. sep 2015

@blackcrystal Ktorý z týchto by ste doporučili aj pre decká? Júl by bolo vhodné vzhladom na teplo a vlhkosť?

blackcrystal
6. sep 2015

@oliverceky tak z tychto uvedenych som ja byvala len v Al Qasr (do tych ostatnych sme chodili len do restauracii) a tento hotel som si vybrala podla recenzii ako najvhodnejsi pre deti, preto sme tam sli. je tam aj klub (Sinbad's Kids Club) kde sa vysantia. celkovo je hotel urceny najma pre rodiny s detmi.
a myslim, ze jul je rovnaky ako august v teplote (pokial mate radi teplo tak nevahajte 🙂).

peneloppe
6. sep 2015

Ja som o Dubaji akurat teraz bavila so znamou co tam zila niekolko rokov. Tak vraj najlepsie na dovolenku s detmi je obdobie oktobra-novembra. December vraj dost prsi. Potom februar - april je dobre. A od maja uz vraj velke horucavy ze radsej nie.

oliverceky
6. sep 2015

@blackcrystal A čo Jumeirah beach hotel?

blackcrystal
6. sep 2015

@oliverceky tam som nebyvala tak neviem ako izba, ale boli sme sa tam najest a celkovo hotel vyzeral fajn (plaz je ale ovela krajsia pri Al Qasre), v Jumeirah Beach boli na plazi na mori aj lode a areal nema taxi lodky. No do aquaparku ale zas nemusite ist golfovym autickom, kedze to je hned vedla.

mhas
7. sep 2015

@peneloppe Záleží od toho, ako ľudia znášajú teploty. Ja som bola s malými dcérami v júni a vydržali sme bez problémov. Bolo dusno, to áno, ale bol to jeden týždeň, neboli sme celý deň vonku a veeeeľa vody sme pili, čiže dalo sa. Kto má obmedzený rozpočet alebo sa mu nedá ísť, dobre znáša vysoké teploty a nemá potrebu ísť von cez obed, tak to v pohode zvládne.

jakubella
18. sep 2015

všetkým dubajachtivým  v novembri sú lacné letenky z Budapešti – priamy let. Napr. 5.11 tam 14.11 naspäť za 200€! https://www.pelikan.sk/sk/flights/list?a_aid=11...

sophie32
17. okt 2015

Ahojte! Vedeli by ste mi poradiť dobrý hotel na peknej plazi? Chcem ísť s manželom vo februári na predĺžený víkend. Vdaka

marek_85
17. okt 2015

@sophie32 Mne osobne sa velmi pacili plaze v Ajmane (Kempinski Hotel Ajman - ma skutocne krasnu plaz) a samozrejme verejna plaz JBR Beach v Dubaji, kde je množstvo hotelov (Sofitel Dubai Jumerah Beach, Amwaj Rotana Jumeirah Beach, Hilton Dubai Jumeirah Beach, Sheraton Jumeirah Beach,...)