Dovolenka v Dubaji
Maminky, chcela by som ísť na dovču do Dubaja, viete mi poradiť, kam ísť, kam neísť, či skôr hotel v meste, alebo pri pláži. Či ísť cez cestovku, alebo si len kúpiť letenku a zaplatiť izbu. Alebo aká lokalita je dobrá a cenovo prístupná. Budem Vám vďačná za každú radu. 😉
@mimika123 my len na vlastnu päst a uz rokyyyyy. Ale my byvyme body len v dobrych hoteloch, take lane ubytko neporadim. Ale existuju tam lacnejsie apartment, kde sa da aj varit, len blizsie informacie neviem. treba asi len guglit. Alebo kukni booking.com. my vzdy tam bukujeme.
@jenny Atlantis the palm je supeeeeeer!
ahojte. O tom, čo treba vidieť v Dubaji som napísala po mojej dovolenke tieto dva články, tak dúfam, že tomu, kto pôjde prvýkrát, pomôžu 🙂 :
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/co-treba-vidiet-v-dubaji-dovolenkove-tipy-cast-prva/
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/co-treba-vidiet-v-dubaji-10-super-tipov-cast-druha/
@barbie555 jaj, vidim ze aj ty si taky isty blazon ako ja :D .. tiez idem o tyzden s dcerou sama, ma sice 10rokov, uz je partacka (same sme uz boli grecke ostrovy a tak, cez cestovku), a na vlastnu past vzdy cestujem s muzom.. tentokrat som to riskla, a idem sama s malou na vlastnu past..
poprosim o nejake tipy ;)
+ ci ste vyuzivali taxiky, aj ked ste boli len vy dve? Mame prilet o 22,00 dubajskeho casu, ci v pohode vziat taxik - ale zvazujem ten bledy s ruzovou strechou, ktory vraj riadia zeny.. asponze tak :D
-pred rokmi bezhlavo o polnoci s kamoskou barsjakym taxikom, teraz vacsi respekt :D
- dlho som rozmyslala nad ubytkom, nakoniec sme zvolili Ajman, hotel pri plazi, ma vsak shuttle bus dennodenne do Dubai mall (35km) na fontanu, shoping a burj khalifu hore +odtial sa lahko dostaneme taxikom do D.mariny, jumeirah, pokukame okolie ;).. stale vaham ci aj atlantis, ci sa to teda oplati? kazdy to chvali, moja je strachopud na tobogany, ale bazeniky su tam, ze by sme sa okupkali.. :D
@monicka9 aj teba prosim o rady, ideme na tyzden.. ;)
ahojte, ja robim pre nemecku cestovku ullmann-reisen a u nas sa do dubaja viete dostat už za 523€ s odletom z Viedne/Prahy, na 7 dní, 4* hotel 🙂
môžete sa mi ozvat, môzem vyhladat aj ine destinacie a mozete si porovnat ceny 🙂
@mamicka1313 a iba hotely viete zabezpecit? skuste mi napisat IP, ci sa nahodou cez Vas neoplati viac.. :D
@wladka tá cena nie je iba za hotel, to je už spolu s letenkou, transferom 🙂
@mamicka1313 za to sa pytam, ci viete iba hotel.. letenky uz mame.. ;)
@wladka jasne, že vieme....
@mamicka1313 Prosím do IP komplet cenu pre 2+2 deti vek 9r a 5r., z Viedne, cez Emirates, od 13.5.na 9 nocí, hotel Jumeirah beach, polpenzia. Ďakujem
@wladka Boli sme v Atlantise v r.2015,doporučujem
@oli_ čítala som tvoje tipy v Dubaji,dakujem. Nevieš mi poradiť, akým spôsobom je najlepsie sa presunúť z Dubaja do Abu Dhabi? A kolko to asi trva? Dakujem.
Kto ste tam teraz boli, mam otázku. Bakšiš každému? A v akej výške sa dáva, je nejaky štandard? Ideme na vlastnú päsť a toto najviac trápi môjho drahého 😅
@oliverceky ahoj, čítam, ze ste boli v Atlantise. Ideme tam najbližšiu sobotu, mame objednané iba raňajky, večere tam treba specialne rezervovať alebo sa iba zjavime v reštaurácii, najeme sa, zaplatíme?
Ak mas nejaky dobry tip v ramci pobytu v tomto hoteli, budem vďačná.
@andys11 taxik do Abu Dhabi je cca 80€.. Da saist aj busom, su vraj lux klimatizovane, cas rovnaky, cena mensia -treba kuknut metro na stanicu (cervena linia), zastavku nespomeniem a odtial idu busy stale.. Vychadza to cca 15€.. Baksis -standard nie je, vseobecne sa dava 1€/alebo 1USD/5AED.. ucty zaokruhlujem, upratovacke nechavam.. Treba si ten dubaj uzit,je fenomenalny a pokrokovy .. 😉krasnu dovcu
@co_co Dubaj je lacny, len treba lepsie hladat.. pred 2rokmi let s CSA v januari z Prahy letenka 179€, sli sme 2 baby, hotel Citimax bur Dubai na 7dni, 550€ s ranajkami ( napoly 225+179letenka =do 500€ sme sa zmestili), prestravovali sme sa v shopping centrach vzdy vecer (McDonald, cina,rozne fast foody), cez obed mali kupene zo supermarketu daco, to sa pri plazi zjedlo.. ten hotel bol super, lebo chodia shuttle busy do obchodnych centier zadara + na plaz.. Tento rok som bola s dcerou s Qatar z viedne, vystihli sme akciu dieta letenka zadara, cize iba ja som platila 350€ + hotel Grand beach resort pri plazi 600€... Tiez sme vyuzili shuttle busy, vecerali v obchodnom centre, nakupovali, behali po meste.. Casto vidim akcie z budapesti cez Wizzair, do 120-150€ na osobu... Treba pokukat ;)
Dobry vecer.Planujeme dofcu v Dubaji a rozmyslame ci si mame hned o jednu batozinu viac za platit ked pojdeme naspet.Ci sa tam daju handry dobre nakupit?Prosim vas ak niekdo vie poradte ;)
@andys11 cauko ;) ak si uz doma a budes mat cas napis mi ako sa ti pacilo a na co si mame davat pozor.Velmi by si mi pomohla.Boly ste aj s detmi?Dakujem😘
@matamisi zalezi dost akou let.spol idete a co je to nakupit pre vas... my s dcerou cez qatar, kazda mohla mat 30kg.. sli sme tam cca dokopy 21kg (1 maly a 1 stredne velky kufor), a naspat sme kupovali kufor 🙈, ale ratali sme s tym... Mali sme cca 40kg dokopy s 3 kuframi (aj tak sme trpli ci nahodou nebudeme mat 60kg, a v pohodeeee).. Kupovalo sa dost, typicka mladez- vela oblecka a tiez kopec topanok, kavy, susene datle v cokolade.. ;) ...pred 2r. s kamoskou s poloprazdnym kufrom -vedeli sme ze daco nakupime, a nazad s napraskanym kufrom, som
sa bala ze praskne 😂 ... Nekupovali sme kufor vtedy..
@mamicka1313 ahoj, a vedela by si mi prosim zistit aj cenu napr. do Grecka, cez letnu sezonu?
@matamisi a co chces nakupovat? Datle? Hm, tie tiez nemaju nekonecnu trvanlivost, takze ich nemozes kupit tonu. No jo ak chces este darovat, ok.
Handry? Tak my sme v Emiratoch kazdy rok a nie len raz za rok (mame to coby kamenom dohodil) a dostanes tam vsetko to, co aj v Europe. Akurat, ze detskeho oblecenia je väcsi vyber. Ceny su zhruba rovnake plus minus, skor drahsie. Co je pekna spomienka, nejake hodvabne, kasirove atd satky, sale.
Ja nic nenakupujem vo velkom. Ked nieco chyba, kupime ale nie extra shoppingovat. Jedine co kupujem su topanky pre malu. Ale to len koli tomu, ze ta znacka je (okrem Spanielska) dost nezohnatelna.
My napr. ideme zase buduci tyzden na short trip, predlzeny vikend a akurat sa mi chce shoppingovat. Behat z ladoveho Mall do horuceho "vonku" a opacne. To je tak akurat na prechlandutie (zober si lahky svetrik s dlhym rukavom, v Malls je fakt ze zimaaaa).
@matamisi ahoj Maťka. Ano, boli sme, bez deti (prvýkrát po 8 rokoch 🙂 kufor plus som naspäť vobec nepotrebovala, velmi som tam nezhanala nejake výpredaje alebo výpredajove obchodaky, v bežných su ceny mozno aj malo vyššie ako u nas. Kupovala som sice nejke veci detom, ale skôr ako darceky a potom este v duty free pri odlete som nakúpila, to vsak uz šlo hore do lietadla. Celkovo moj dojem je, ze je tam draho, ale my sme boli v Atlantise, tak asi aj preto, bežná večera pre dvoch sme sa pod 80 dolárov nedostali, zmrzka 7 dolárov ako priklad a tak nejak približne rovnako to bolo aj priamo v meste 😉
A pozor na chladno v lietadle (Emirates) a potom prechody zvonku, kde je 40 stupňov, vnútri častokrát klíma pod 20 a to všade. Ak idete s babami, ber im všade svetríky, budu im treba.
Inak super, oddýchli sme si, užili.
Napíšem mi kľudne ip, ak mas este nejaku otazku, nech to tu nespamujem ;)

mate niekto skusenost s cestovanim do dubaja na vlastnu past? tento rok sme tam uz raz boli cez cestovku a este rozmyslame ze by sme isli raz bez cestovky, tak ma zaujimaju vase skusenosti kde by som nasla ubytko za rozumne peniaze najlepsie ktore mate osvedcene.dakujem