Dovolenka v Dubaji
Maminky, chcela by som ísť na dovču do Dubaja, viete mi poradiť, kam ísť, kam neísť, či skôr hotel v meste, alebo pri pláži. Či ísť cez cestovku, alebo si len kúpiť letenku a zaplatiť izbu. Alebo aká lokalita je dobrá a cenovo prístupná. Budem Vám vďačná za každú radu. 😉
presne baby, pozerajte vzdy aj na termin ramadamu, kedze je to pohyblive. Moj muz sa v tomto case musi aj vo vlastnej kancelarii zamykat, aby ho nik "nenacapal" pri obede. A na verejnosti nehrozi. Samozrejme u deti je to tolerovane a tiez v medzinarodnych hoteloch nie je problem sa naobedovat.
Ja by som ale skor ako na to jedlo poukazala na tie tepla v letnom obdobi a tiez tu klimatizaciu ako uz som raz tu spomenula a tiez @lilli19 . Ked v tychto krajinach urcitu dobu zijete, tak si vsimate aj ine veci ako turisti a vnimate vsetko trochu inak. Zo Saudi napr. zeny a deti muzov cudzincov cu tam robia, odchadzaju v lete do svojich domovskych krajin. Hlavne, ti co pochadzaju z inej klimy. Len moj muz ostava, my odchadzame. POdobne aj muzovi kolegovia co su v Dubaji a Abu Dhabi. Europania a Amici vsetci poslu zeny a deti domov, lebo cez den nemozes koli tej horucave ani päty vytrcit z domu.
My sme na taketo horucavy nie zvyknuti. Preto je aj odporucane ist na dovcu do tychto koncin najlepsie v zime a na jar. Teraz je super pocko. Prestupy medzi klimatizovanymi budovami a vonkajskom nie je taky hrozny a vonku sa da vydrzat aj na priamom slnku aj ked uz riadne pripaluje.
@mimika123 ahoj, urcite tento termin s dietatom neodporucam. My sme boli zaciatkom juna (bez dietata) a teda, to teplo bolo fakt neskutocne, pritom ja mam teplo a teple more neskutocne rada. Moj manzel dokonca pobyt vonku obcas ani nevydrzal a musel sa ist schladit. V mori sa schaldit neda, kedze ma min.32 stupnov. Priamo v Dubaji sme boli na vylete 1 den a ked sme si sli na obed vypocut hrajucu fontanu na namestie, roztopila sa mi podrazka na topankach- doslova 😀 tak pekelne horuco tam bolo. No a obdobiu ramadanu by som sa tiez radsej vyhla. Mali sme tam sprievodkynu (cesku), ktora tam zije uz dlhe roky a vopred nas na to upozornila, aby sme sa vyhli tomuto obdobiu. Ze teda to nie je nic strasne, ale turista si tu dovolenku neuzije tak, ako by mohol mimo tohto obdobia. Oni si velmi potrpia na to, aby turisti respektovali ich tradicie a zvyky, dokonca ani v nakupnom centre by si nemala mat odhalene ramena.
Dievcata takze tento rok isto zacina ramadan 18juna? Letim do Dubai niekedy zaciatkom juna, termin mam pohyblivy tak si to chcem prisposobit tak aby som sa vyhla ramadanu. Diky
nasla som:
http://www.when-is.com/ramadan-2015.asp
babulky este sa chcem spytat kolko asi tak penazi budem tak potrebovat na tych 8 dni s dcerkou ,aspon cca kolko si mam zamenit na ich menu ...alebo je lepsie menit na recepcii alebo ako ? nejake rady ? tipy ? diki :-*
baby poraďte dobrý hotel najjlepšie plážový a vhodný pre deti v dubaji alebo abu dhabi ...
boli sme v Hiltone RAK Resort and Spa, no teraz by som chcela nieco ine... co najblizsie k Dubaju alebo Abu Dhabi.
A samozrejme cenovo prístupné, teda Jumeirah, Burj Al Arab a podobne si nateraz opať musime nechať ujsť 😀 😀
dakujem 😉
My chodievame zaciatkom maja a koncom oktobra😊 počasie uplne top😊 boli sme aj v marci no hoci bolo teplo cca 30 stupnov ale fukal vacsi vietor a more nebolo prehriate velmi... Medzi majom- junom, oktobrom-novembrom je pre nas naj😊☀️A more tepleeeeee riadne🌊☀️👍
@barbie555 su tam delfiny no vstup k nim je 500 eur na osobu a v tom je hodinova instruktaz a plavanie s nimi😊 a vstup do akvaparku je cca 50 eur osoba dospela a tam mas vsetky atrakcie cez rafting, tobogany, umele vlny, akvaria a obcestvenie je v cene jednej restike pri plazi (burger, zemiacky, cola)😊 vedie do atlantisu aj vlak uz😊
500 eur je aj na vystupenie cena alebo ? ak nechcem mat s nimi kontakt myslim len cenu za vstup do aquaria 🙂 vďaka :-*
@kali23
My ideme do Citymax Al Barsha hotela v juni a navyse bude aj Ramadan ale inak sa mi nedalo uvolnit z prace, zila som v dubaji a ramadan ma nijak neobmedzoval ( casto som videla turistov pit a jest na plazi)
Robila som v Madinat Jumeirah ale tam vsetko sami Rus pripadne Nemci a dost cinanov, slovak a cech velmi zriedka.

@mimika123 ahoj, my sme boli minuly rok v Dubaji, bez dietata v lete, presnejsie na zaciatku jula, datum si uz presne nepamatam, a ak mozem odporucit s dietatom by som vybrala iny datum, pretoze tam je neskutocne teplo v tomto obdobi. A to ja teplo milujem, no problem bol skor prechod z vonku z plaze do vnutra do brutalnej klimy, kt. maju vsade zapnutu tak ze ti je kosa po 15 minutach🙂 A este treba vyberat datum ked nemaju ramadan, bo vsetko je tam zatvorene, myslim restiky, nemas sa kde najest az vecer okolo 7 otvorili vsetko a mohla si jest a pit, co sa cez den na verejnosti nemohlo, ani v MALL nam nedovolili ked nas videli uz nam aj ukazovali aby sme to schovali.....takze ani toto si neviem s dietatom predstavit🙂