Dovolenka v Thajsku
Ahojte, potrebovala by som poradiť. Chystáme sa s mm na dovolenku individuálne, bez cestovky. Vyberam medzi Koh Phangan alebo Koh Samui vraj sa to tam teraz v poslednej dobe dosť mení a už to nie je čo kedysi. Príspevky na nete sú skoro všetky staršieho dáta tak zháňam dáke aktuálnejšie info. Vie niekto poradiť, ktorý ostrov vybrať ak chceme nie veľmi preľudnené miesto a ubytovanie na pláži za slušnú cenu? Koh Samui údajne dosť zdražel a prerástol rezortami???? Kedy kupovať letenku? Niekto radí pol roka dopredu, niekto dva mesiace.....chceli by sme priamy let cez Eva air.....letel niekto s nimi? Máte niekto skúsenosti s indi-vindi cestou? Budem vďačná za každú radu 😉
caute kocky prave som si bookla dovolenku na kohsamui v decembri ideme na 9noci 2dospely +6rocne dieta....dlho som zvazovala do ktorej lokality ist..nakoniec ideme na maenam beach hotel pinnacle samui resort spa...je to na severe ostrova,,,neboli ste niekto v tej oblasti? ci su naokolo nejake tie ich trhy kde robia jedlo pred vami....na to sa moc tesiiiiiiiiim...., a ake su aktualne ceny teraz? jedlo, napoje vylety?? dakujem za kazdu info.Zuzana
@julianna78 ja mam z takychto aktivit trosku vzdy obavu. Ked neviem kam idem, kde budem byvat tak som nervna 😀
@martinellacka Ak chces ist na dovolenku v obdobi vianocnych prazdnin, nenechavaj nic na nahodu a rezervuj ubytovanie dopredu, najlepsie 6 mesiacov a viac pred odletom(vtedy je este velky vyber a first moment ceny). Je to najvyssia sezona, obsadenost prakticky 100% a ceny o 100 a viac % vyssie ako mimo sezonu,vela toho neusetris. Ak chces ist mimo tohoto terminu, v pohode nieco najdes, ale na prve 1-2 noci si nieco zarezervuj, po dlhom lete budes tak unavena, ze nebudes mat silu behat po ostrove a nieco hladat. Ale ak dobre posurfujes po nete, najdes aj dopredu nieco za dobru cenu, len sa tomu treba trocha povenovat a porovnat
@martinellacka Inak v lete su tie ceny uplne smiesne, ale pocasie je hrozne, mozno aj 2 tyzdne neuvidis slnko a ak nebude v kuse prsat, bude veterno a zamracene....pozri si nejake webcamery z roznych miest v Thai, ja uz tak mesiac pozeram kazdy deñ a je fakt skaredo....my sme Thajsko na leto vylucili, lebo ak vyjde take pocko, je to na porazenie
My sme teraz v Thajsku uz 3 tyzden. 2 tyzdne sme boli na Koh Phangan a musim povedat, ze pocasie bolo uzasne. Na nas vkus az prilis teplo. Za 2 tyzdne tam prsalo asi 3 krat 15 min. Inak pieklo slnko. V tej casti, v Tgajskom,zalive, je pocasie v lete super. Bolo horuco. Teraz sme presli na pevninu do Khao Lak, pocasie o par stupnov chladnejsie, gakze nie 37 stupnov☺ ale nam to fakt vyhovuje. V tomto pocasi sa daju robit celodenne vylety a spoznavat krajinu. Konecne sa budeme moct cely den tulat a spoznavat krajinu.
@lauraptacek To je super, uzivajte si
Ta oblast-Phangan, Samui....ma nelaka, chcela by som ist na ostrovy v Andamanskom mori (priletiet na Phuket a odtial pochodit Phi-phi, Koh yao yai a ostatne), preto uz mesiac cumim na webcamery na Phukete a je to otras, zamracene a vietor kazdy deñ+obcas dazd, na vylety a spoznavanie je to fajn, ale ak si chces uzit plaz, tak asi nie
babyyyy takze ziadne skusenosti s hotelmi na maenam beach na kohsamui?
@tenerifka tak to je super, ked si predstavim ze by sme v nejakom decembri usli niekam do tepla 🙂 uuuu... to sa mi celkom pozdava. Idem asi kuk ubytko ako sa cenovo pohybuje
@lauraptacek waaau krasne more
@lauraptacek išli ste po svojej línii , alebo cez cestovku????
Ako je to v Thajsku s pavukmi, hadmi a jastericami? Naozaj sú všade?
A môžem stretnúť hada aj na izbe? Že by vyliezol cez nejaké potrubie, alebo wc misu?
My sme strávili 4 roky na Koh Samui. Rozhodne nie je najlacnejší. Hlavne letenka na ostrov z BKK. Veľa ľudí lieta do Surathani a potom si zoberú tuk-tuk na Koh Samui. Počas letných prázdnin bude všade plno. V posledných rokoch obdobie dažďov vyšlo na September- December
Caute baby, bola som v Thajsku 4 mesiace tento rok aj s detmi, bol to pre mna jeden z najkrajsich zivotnych zazitkov. Vsetko som objednavala sama, dom cez booking. Presli sme Koh Samui, Krabi, Phuket, Phi Phi, vsade sme stravili cca. mesiac. Ja zase hady milujem, jasterice sme mali aj na izbe. Najviac som sa obavala komarov kvoli prenosu horucky Denque. Treba zatvarat v noci dvere, spat s dlhymi rukavmi a striekat proti komarom. Zelam vsetkym krasny pobyt, urcite to stoji zato.

@martinellacka chodime tam uz cca 15r a v Thajsku sa skutocne netreba obavat, ze ubytko nenajdes😊 par rokov dozadu sa este nefrcalo na bookingu, mali sme max lonely planet a nikde vo svete nebol problem najst ubytko. Bolo to aspon dobrodruznejsie😀