Dovolenka v Turecku - hotel Suntopia Pegasos Club
Čaute baby ,neboli ste niektorá z vás v hoteli suntopia pegasos club?? Rada by som sa popýtala na hotel,pocity a ....... Dík,ozvite sa
idem Vám napísať aktuálne info a trocha na ukľudnenie dnes mi písala kamoska odletela v nedeľu veľmi nešťastná z toho co sa deje a ráno SMS citujem : mati najlepšia dovolenka na akej som bola je tu kľud starajú sa o nás ako o kráľov 😎
tak si nerobte zbitocne stresy a teste sa ....
Momentalne sme v pegasos club od soboty. Vladne tu klud, pohoda a velmi horuco. 🙂;
@sur My sme uz doma. Bolo vsetko ok. Trosku sa to pomenilo oproti min. roku. Jest musis iba vo svojom hoteli nielen hlavne jedla, ale aj snacky. A mas moznost sa objednat iba raz do nejakej inej restauracie v rezorte hotela (talianska,a zijska, turecka). Ale inac spokojnost. Ubytovanie rovnako ako min. rok, to znamena, ze ak idete cez kartago s detmi isto ste v tej budove, ktora je kolmo na more, cize vyhlad aj ubytko je fajn.
@sur aj my sme prišli včera večer. Moja skúsenosť.....síce nám hovorili že máš jesť vo vlastnom hoteli, my sme boli aj vo vedlajších. nikto to neriešil, nikto nič nesledoval. Drzý Slovák 😀 . Dovolenka v pohode, ubytko síce trochu tesné ale ok. My sme sa nevedeli dočkať vlastnej postele, nakoľko sme mali hrozné postele s pružinami, ktoré nás tlačili a určite by som si nabudúce zobrala malé vankúšiky, lebo tie ich boli také tučné, že sme si išli krk vylámať. Pre nás sa tých 11 nocí zdala byť strašne dlhá. Bolo nenormálne teplo,teda sa nám nechcelo nikam na výlet. Dalo sa vydržať len pri vode......aj tá bola teplá ako polievka 🙂 . Prostredie velmi pekné, na stravu sa veľa nečakalo, aj keď občas sme si stôl museli upratať aj sami po druhých. Chlapci robili čo mohli, ale mali toho veľa. Animačných programov podla mňa je málo. Ja som teda od toho čakala viac. Tobogány idú len 2 hodiny doobeda a 2 poobede. Detské kluby.....nudné....len kreslili..... Večerný program celkom zábavný, vždy sa dalo vybrať z troch. My sme vyberali hlavne podla toho kde sa veľa nerozprávalo, aby deti chápali. Teda kúzelník, artista, tanečníci......bol aj muzikál Alica v krajine zázrakov - veľmi bol pekný. Aby som zhrnula..... My sme boli s deťmi prvý krát pri mori. Ak to porovnám s hotelovým areálom v Maďarsku kam sme doteraz chodievali, vidím dve výhody: more a spolahlivé teplo. Ináč..... ma dovolenka neohúrila.....alebo sme veľmi rozmaznaní 🙂
@sur písala som o svojich pocitoch. Určite si nenechaj zobrať chuť od dovolenky, veď každý máme radi niečo iné. Ja napríklad rada vidím aj kus okolia, ale v tomto prípade sme na to nemali náladu kvôli 40-kám. Boli sme v delfináriu. Bol to zážitok, deti boli nadšené. Ak môžem poradiť, nekupuj si výlet od sprievodkyne. My sme boli v Avsalare pozrieť bazár a tam sú obchodíky s týmito výletmi. Príde pre vás auto, odvezie, dovezie. Ušetrili sme 20 eur - teda ak ti tých 20 ečiek stojí zato. Je mi lúto že sme neboli aj na džípoch. Je to celodenný výlet a jedni manželia ním boli nadšení. My sme to kvôli teplu odmietli, ale teraz už lutujem. Ak ťa niečo bude zaujímať, kľudne sa pýtaj ;)
@mel30
@vdeo Ahojte , dakujem za fantasticke odpovede, cenim si uprimnost 😉 . Tak tie snack bary to ma zarazilo, to bola prva vec na co nas zenska v cestovke lakala. No co , tiez to skusime na drzovku, ved najhorsie nas poslu do kelu.Rada by som sa opytala na par veci a vopred dakujem za odpoved. Kolko cca trval transfer z letiska? Dali ste nieco do pasu pri ubytku? Strava bola v pohode, dalo sa vybrat? Co alko napoje, robia aj nejake miesane drinky? (Ja si predstavujem ako lezim na plazi s drinkom v ruke a decka blbnu na toboganoch😀)Tie tobogany, normalne sok, to som este nikde necitala, ze ich pustaju len tak kratko cez den, na tie sa mi decka tesia najviac, tak dufam ze sa tam dostanu. Boli aj nejake decke diskoteky?Kolko vas prosim vyslo to delfinarium, my sme rozmyslali , ze sa tam vydame na vlastnu past, nejakym miestnym dostavnikom.A na tie dzipy sa da ist aj s detmi?....ja viem, som otravna , ale tiez ideme s deckami k moru 1x, tak sa chcem radsej na vsetku dopredu nachystat.Vopred veeeelmi dakujem ak si najdete trochu cas a odpisete.
@sur to je v poriadku, ja som sa tiež vypytovala pred odchodom 🙂 rada odpoviem. Myslím si že nepošlú do kelu, lebo tam má každý vyše hlavy roboty a nikto nič nesleduje. Takže do toho.....a ak.....tak povieš že si nevedela 🙂 . Transfer trval 2 hodiny. Viac hotelov /4/ vyložili pred nami. Moja 10 ročná dcéra veľmi ťažko zniesla let. Resp. pristávanie. Boleli ju uši. Cestou späť to bolo lepšie, ale akonáhle ako pilot zahlásil že zahajuje pristávanie, som jej v troj minútových intervaloch kázala tlačiť vzduch do nošteka. Od malička mala problém s ušami..... Takže cesta domov bola oveľa lepšia. Odporúčam....ak letíte 1.krát.
Do pasu sme dali 10 eur, ale naozaj neviem či to v niečom zavážilo. Píšu tu tiež že upratovačky boli slabé.... no ja sa ich musím zastať. Naozaj neviem čo očakávajú ľudia od upratovačiek. Nám každý deň ustlali /aj keď sme nikdy nenechali postele hore nohami/ , a vymenili uteráky keď sme ich nechali na zemi že sú špinavé. O tom ty rozhoduješ. Ak máš pocit že sú špinavé, proste ich necháš v kúpelni na zemi a oni vymenia. Ak nenecháš na zemi, považuje sa za čistý. Skoro každý deň umyla aj kúpelnu. Ja som nemala výhrady. Boli tam ľudia z každého kúta sveta a tak čo sa týka stravy....myslím že sa snažili, aby si každý prišiel na svoje. Boli jedlá, na ktoré by som sa ani nepozrela, ale vždy sme si našli to svoje - chutné. Chýbalo nám kakao /granko/ ale každé ráno jedli baby čokoládové palacinky 🙂 a melón.... a večer boli vždy nejaké zemiačky, ryža, grilované, pečené mäsko či nejaké soté, ryba.....šalát..... Čo sa týka koláčov....tam som bola trochu sklamaná. Samé pudingové, presladené 😝 brrrrrrr V snackbare boli hamburgery, hranolky. Tam si deti určite prídu na svoje. Celý deň boli k dispozícii nápoje. Voda na každom kroku, z nápojového lístka sme mali s hviezdičkou označené nápoje v rámci all inclusive. Kde nebude hviezdička, to sa platí. Kola, fanta, sprite, pivo /velmi nám chutilo/ víno, vodka, gin, a príšerne sladké miešané nápoje. Dlho ťa nebudú baviť. Alkohol je slabší ako u nás. Vodku s džúsom veľmi ani nepocítiš. Mňa teda alkohol raz dva položí, takže veľa nemôžem ale tam som ho ani velmi nevnímala. Zmrlina zadarmo každý deň bola točená.....chutila ako zadarmo 😀 A potom bola tá dobrá Cart de dor za 1 euro. 2 dcl pop cornu - 2 eurá. Vafle 2 eurá. Cukrová vata - 2 eurá. Tá predstava s drinkom v ruke....a deti na tobogánoch.... no neviem. Tobogány sú dosť daleko. Ak chceš mať lehátko, po siedmej ho musíš ísť obsadiť, ináč nebude. A nám sa nechcelo ísť obsadiť lehátko až do rezortu takže sme obsadili pri hotely. Ale deti sa radi čvachtali aj v bazéne pri Clube. Dcéra /6/ sa dokonca naučila plávať 🙂 . Ja som si tiež myslela že tobogány budú tie najlepšie z celej dovolenky, ale boli sme na nich len 3x. Ináč neboli tam rady, pekne priebežne sa šmýkali deti. Takzvaná detská diskotéka bola každý večer v Royale, ale moje baby tam vydržali 5 minút. Bola fakt nudná. Asi 1 hodinu každý deň. Vlastne animátorky ukazovali tančeky, nás to nebavilo.Delfinárium: za dieťa nad 9 rokov a dospelý sme platili 25/os a pre malú 20. Táto cena bola aj s odvozom-dovozom. Netuším kolko bol individuálny vstup keď sa tam niekto dopravil vlastnou dopravou, ale dolmus /mikrobus/ stál 1 euro/os. Čiže ak by som chcela ísť tam-späť, 4 členná rodina zaplatí 8 eur. Ten program bol fakt super 🙂
Tie džípy sa dajú absolvovať s deťmi a lutujem že sme neboli..... ale to teplo nás odradilo.....
Som rada ak som pomohla.....no hovorím, sú to moje pocity. Možno to vy budete vnímať úplne ináč.....
Ak ťa ešte niečo napadne, kludne sa pýtaj 🙂
@sur aj my letime 15.8 do pegasos world🙂
@matkomisko Pegasos word je nieco ine a aj inde. Toto je v Incekum, je to resort troch hotelov suntopia pegasos. a su tam hoteli resort, royal a club.
@sur My sme vedeli do coho ideme, takze u nas velaprekvapenia nebolo. 🙂 Tobogany od 10 do 12. a potom od 14,00 do 17,00. Mne sa topaci, lebo nase deti na nich boli v kuse, a som bola rada, ze ich cez obed prave zavreli, lebo aspon chvilu si vydychli. a neboli na slnku od 12,00 do 14,00 ale sme isli nieco zjest. 🙂 Nam pivo nechutilo vobec. 🙂 V porovnani so slovenskym. Ale uplne rovnake pre nas "zle" bolo aj min. rok, cize ziadne prekvapko. 🙂 Ja som pila miesane drinky, gin+ sprite a pod. Celkom sa dalo,a le ako pise mel, urcite je nas alkohol chutovo lepsi,a le da sa. 🙂 Ja som si cekom uzivala s tym drinkom v ruke, ako ty pises,a le to skor pri bazenoch v clube, tam si rano obsadis lehatko a potom deti su v bazene a ty s knihou a drinkom. Na toboganoch som blaznila aj ja, tak tam som drinky nestihala. 🙂 A k tym snackom, oni ta nevyhodia, len sa mzoe stat, ze ta upozrnia, ze by si mala jest snack iba vo svojomn hoteli,a le nechaju ta tam v pohode. 🙂
Transfer z letiska trva 2 hodky aj s prestavkou jednou. Do pasu si myslim, ze nedavaj nic. Rodiny s detmi su ubytovavane v jednej budove a to ci s alebo bez 10 eur. 🙂 A to ubytko je to naj. Lebo je kolmo na more, cize vidis more. Bud si otocena na dalsi hotel, to je Annabela a tam vecer sedis na balkone a pozeras program ich hotela. To bol nas kazdovecerny program. 🙂 Alebo si otocena na bazeny nasho hotela, co je celkom pekny vyhlad tiez. Je tam jedna zla budova, ktora je pri hlavnej ceste a je tam vraj velky ruch z tej cesty. Ale, pokial ja viem, kartago a rodiny s detmi maju zaplatenu iba tu jedinu budovu, ktoru som vyssie spominala. A potvrdilo s anam to uz druhy rok. 🙂
Podl amna detska disko je lepsia vc clube ako v royali Je sice ruska, aj ruske animatorky,a le je taka rychlejsia. 🙂 Ved vyskusajte a uvidite, ktora sa vam zapaci viac.
V royali je este super herna pre deti. Sice sa plati, ale ked kupis zetony za 10 eur, deti sa celkom zabavia. My sme to tento rok ale nestihli. :(
Kočky a ktorú cestovku preferujete, my planujeme až na september najaky last minute možno to Turecko alebo Grécko... Odporučte niečo top, máme 2ročného krpca a minulý rok sme boli na Sicíli a tam bola na izbe tak hrozne klzká dlažba, že sa nám malý na nej furt vybúraval no hrôza ☹
@mel30 @vdeo Baby dakujem za fantasticky vycerpavajuce odpovede 🙂. Akurát nam volali z cestovky, ze tam mame nachystane papiere, mozeme sa po ne zastavit. Tak sa muz rovno tety v cestovke pytal, ako je to s tymi snac barmi . No teta ostala prekvapena, ze pocuje 1x, ze delegatka ,co sa im vratila zaciatkom jula nic take nevravela, ale ze nam to preveri u tej , co je tam teraz aktualne. /nech len preveri, aby potom ludom nerozpravali nieco ,co nie je pravda 🙂/. Velmi ste mi pomohli, naozaj . Este moj muz sa chce spytat,ci maju v baroch v ponuke pivo Effes , to je myslim ich turecke pivo a ci je v cene, alebo sa plati? 😀 No ja som sa teraz dostala do stadia, ze cestovna horucka ako blazon a rozmyslam, co zbalit . Ale najdolezitejsie su asi plavky, pasy a nejaky baksis, ostatne prezijeme, kupime. No som pozerala, ze ste tam mali strasne horucavy / ten tyzden ,co ste boli , bolo 38°C v tieni 😕 😎 Ozaj a leteli ste tak ako ste mali, ziadne zmeny letu na poslednu chvilu ? Este raz velkaaa vdaka, dufam ze budeme mat aspon take dojmy ako vy 🙂
@matkomisko Ahoj a mate odlet 10:55 z Bratislavy ?? 🙂
@sur ano tesim sa ze je to cez den a nie v noci kedze mam maleho syna🙂
@sur pred chvilkou mi prisli na mail pokyny tak idem citat
@marta2610 ahoj,neviem co pre vad znamena dovolenka. Ale cez den bolo minimum programov. Kazdy vecer sa dalo vybrat z troch vystupeni. Ale cez den to bolo jedlo-bazen-jedlo-more-jedlo.....co mne po piatich dnoch zacalo vadit. Vlastne ani neviem co som cakala..... samotny rezort je pekny,ale ak nie ste vyslovene lehatkove tipy,odporucam nieco,co je blizko mesta a hlavne s miernejsou klimou....alebo neskorsie na jesen. Predpokladam ze tobogany pre vas nebudu to prave orechove

@petrina82 , @antoniab baby tak pozeram, ze ja som asi posledna, my pôjdeme az po vas vsetkych 15.8. ....ja mam cestovnu horucku uz teraz ...dolezite je ,aby sme sa v zdravi dopratali tam aj naspat a vklude si uzili dovolenku 😎