icon

Dovolenky so svokrovcami/rodičmi partnera

harperka
22. aug 2022

Ahojte baby. Trošku k tejto téme aj ked to už bolo spomínane. Príde vám to normálne ak vám zakazdým partner (vlastne ani nepovie) že idete na dovolenku "spolu"?
Ako z tejto situácie?
Ja mam dovolenku zafixovanu ako oddych, odviazanosť, sloboda a takto prichádzam o cely svoj povedzme vnutorny pokoj a stane sa z toho nieco,kde sa budem musieť večne kontrolovať.

zmrzlinka2021
22. aug 2022

@harperka
Mozte si dat spolocnu dovolenku s priatelom a potom nejaky predlzeny vikend s buducimi svokrovcami.
Ja napr. mam super svokrovcov, len nikam nechcu chodit, ale radi by sme ich brali.

katarinka89
22. aug 2022

@harperka no tak je na case presadit si svoje. Zjavne to nepochopil. Ok dovolenka s niekym nie je nic strasne ale musi chciet tento nazor zdielat vsetci a nie vydieranim lebo ty ked ma lubis- toto mi neurobis.
Konfrontuj ho tym, ze teda aj ty zoberies niekoho - spomen toho koho nema moc v laske a povedz mu tiez tu istu vetu. Kolko mate rokov obaha?

melanta
22. aug 2022

@harperka mýliš sa, ak píšeš, že je starostlivý chlap. Je v prvom rade manipulátor. A tí pôsobia ako úžasní, starostliví, pozorní. Ale len do tej miery, kým je všetko tak, ako oni chcú. Ak je niečo inak, je to tvoja chyba. Máš teraz šancu nastaviť hranice. Povedať, že nie, chceš, aby ste išli sami (úplne sami, nieže rodičia vo vedľajšom hotely) a keď tak, nech potom zaplatí ešte jednu dovolenku a nech ide s rodičmi. Ak to nevie, tak ver, že nie je ani náhodou starostlivý a dobrý muž. Je to muž, s ktorým ťa nečaká život ale peklo. Negatívne veci sa časom len zvýrazňujú, nikdy sa nelepšia.

harperka
autor
22. aug 2022

Posledná spoločná dovolenka skončila tak, že pred odchodom som mala neskutočne bolesti brucha a výčitky z toho, že zatiaľ , čo ja som bola na dovolenke ...moja mama bola sama doma na Nový rok a podobne...viem ,že nebudem naveky tráviť čas a sviatky pri svojej rodine ale tuto mi to prišlo ako nefer byť cez sviatky mimo domova s jeho rodinou ked viem,že moja mama ostala sama. Snažím sa nájsť v tom balans ale nejde to.

harperka
autor
22. aug 2022

@melanta Znie to až strašitelne :( ale spatne sa pozerajuc je pravda, že kolkox som nesúhlasila vzdy bol ohen na streche ...

melanta
22. aug 2022

@harperka koľkokrát si nesúhlasila s niečím, vždy bol oheň na streche. A máš to tu. O tomto celom to je. Taký bude tvoj život. Takže je na mieste uvažovať nad tým, aký život ťa s týmto človekom čaká, nie aká dovolenka. Sú veci, na ktorých sa dá pracovať. Ale ak je niekto manipulátor, tak cesta nie je.

harperka
autor
22. aug 2022

@melanta môžem ti napísať súkromnú správu?

melanta
22. aug 2022

@harperka určite môžeš. Ale osobne by som skôr oslovila ženy, ktoré s manipulátorom žili a dokázali sa od neho oslobodiť (pretože ak povieš, že končíš, bude ťa manipulovať aby si neodišla, slúbia veci, ktoré sa ale nikdy neudejú). Také ženy budú s tebou vedieť zdielať konkrétne skúsenosti, ktoré máte spoločné.

mandzula
22. aug 2022

@harperka presne to ti píšem - dovolenka je len jedna z mnohých vecí, ktoré musíš robiť podľa neho - nič pekné ťa s takým človekom nečaká.

7lenka11
22. aug 2022

nie, nie je to normálne, že ti to oznámi a spolu nekomunikujete.. dovolenka má byť za odmenu a každý si má dopriať taký oddych, ako mu vyhovuje... my si vždy s mužom vykomunikujeme, kam chceme ísť vo dvojici a kam by sme radi išli v spoločnosti ďalších ľudí... väčšinou to striedame.. na jednu dovolenku sme vzali so sebou aj rodičov a svokrovcov.. bolo to fajn, ale nebolo to úplne pravé orechové.. každý pár je iná krvná skupina a až s odstupom času sme zistili, že mojej mamine tam vadilo takmer všetko, svokrovci tiež neboli vo svojej koži a my sme sa cítili ako celodenní sprievodcovia, bez ktorých sa nepohli :D sme radi, že sme ich vzali, no z vlastnej skúsenosti viem, že by som také dovolenky nechcela absolvovať každý rok

yoxinka
22. aug 2022

@harperka
Veľmi by som zvážila ten vzťah, pokiaľ nie ste manželia a nemáte deti, lebo táto starostlivosť to bude fungovať, len kým budeš pritakávať, keď sa vzpriečiš, začne peklo. Z toho čo píšeš, mi prídeš, ako úplne submisívna osoba a presne takúto puťku tvoj frajer potrebuje. A to ti hovorím, ako žena, ktorá bola zo svokrovcami na dovolenke opakovane, aj bez detí aj deťmi, keď sme už mali, naposledy toto leto. Nechodia s nami na každú dovču, ale bolo ich zopár, vždy po dohode s manželom, kde s nami boli a bolo to super, takže ja proti tomu nemám nič, ale to, ako fungujete vy, to nie je zdravé.

negymama
22. aug 2022

@harperka
@melanta baby mne hned blikla kontrolka ,ked autorka spomenula, ze inak je pozorny a starostlivy.

manipulacne techniky a "starostlivost" plus nenapadne postupne odrezavanie zeny od styku s vlastnou rodinou, plus vyzadovanie suhlasu aby bolo vzdy po naom - to vsetko je velmi velmi varovny znak.

Oni /manipulatori/ si presne vyberaju tento typ zeny...citlive, empaticke, neustale rozoberajuce kde urobili chybu, tie co vzdy chcu aby bola na druhej strane spokojnost a by sa partner nerozhneval a nevytvoril sa konflikt... pre tieto veci neustale ustupuju, prehltaju nepohodlie i urazky skryte, neskor uz otvorene.

Obrat VZDY nastane, ked je obet priputana a zavisla... cez dieta a penaznu zavislost, Striedaju sa obdobia ponizovania a nehynucej lasky a "starostlivost"...ktore su vsak kratsie a zriedkavejsie.
dievca mala by si byt ostrazita a vycuvat ked je este cas.

negymama
22. aug 2022

@7lenka11 uz len ta veta ze " s mamou sme vyberali rezorty" s mamou? wtf?

vsak oni spolu partneri maju planovat dovolenku a ked obaja chcu mozu /a nemusia/ pribrat niekoho z rodiny, samozrejme s tym ze obaja s tym suhlasia a vyhovuje im to.

jaskolka
22. aug 2022

Máte už deti? Nejaké spoločne záväzky? Ak nie, ani neuvažuj, že s ním si toto zaobstaras. Od toho by som dala ruky preč, lebo tu nie je podľa všetkého problém len spoločná dovolenka s jeho rodičmi, ale celkovo že ty absolútne nemáš "slovo" v ničom.
A to jeho, že ak ho ľúbiš, tak to urobíš, mi príde už ako citový nátlak. Veď ak on ľúbi teba, tak rodičov nevezme. Tým môžes zase ty argumentovat
Len m dojem, že by ťa hneď "upratal" a tak zamotal v slovách zr by si ešte malá pocit, že si mu strašne ublížila, keď si len navrhla, aby ste šli bez jeho maminky a tatika
Lebo už iba to ze on vyberá dovolenku s mamou a ty nemáš nijake slovo je zle
Celé zle, autorka, toto veľmi dobre premysli, či ne zvoliť radšej "z kratšej cesty preč"

harperka
autor
22. aug 2022

@jaskolka nemáme deti zatiaľ....a o tu dovolenku mi silno presilno sľuboval že to je posledná spoločná, že další rok nájde niekoho kto pôjde s rodičmi....

mandzula
22. aug 2022

@harperka čiže sľuboval a sľub nedodržal, hoci vie, aké je to pre teba dôležité. Varí si ťa pomaly ako žabu.

yoxinka
22. aug 2022

@harperka
Súhlasím, varí ťa ako žabu.

misinka0611
22. aug 2022

Nie, opýtala si sa priamo prečo ti tak podstatný fakt zatajuje?

negymama
22. aug 2022

@harperka najde niekoho kto pojde s rodicmi na dovolenku??!!

ty takemu nezmyslu veris? vsak to su dospeli ludia...bud si vedia sami najst znamych ci kamaratov co s nimi spolu pojdu, alebo su typy co taku spolocnost nemaju a darmo im bude niekto hladat... co partner poda inzerat?

kto si na dovolenku zoberie mojich rodicov?

misinka0611
22. aug 2022

@harperka To je výhovorka. Veď k nevedia jazyk a je to pre nich problém tak jednoducho vyberať dovolenku cez cestovku s delegátom a nemusia ani pípnut cudzím jazykom.

negymama
22. aug 2022

@misinka0611 presne a v skupine si najdu daku podobnu dvojicu do partie s ktorymi pobeseduju na spolocnej dovolenke, aby sa necitili sami.

mandzula
22. aug 2022

@harperka bývate spolu? Opíš nám vaše bežné fungovanie - napríklad ako riešite financie, kto rozhodol o tom, kde a ako budete bývať (ak spolu bývate), o tom, čo sa bude robiť vo voľnom čase, aký má vzťah s tvojou rodinou...

harperka
autor
22. aug 2022

@mandzula nebývame spolu, nakoľko stále riešime tuto otázku kedže ja sa nateraz nechcem odsťahovať z mesta kde studujem/pracujem a odmietam dochádzať toľko km...no vždy to argumentuje nech nieco najdem vo svojom meste " a on postaví dom" a nateraz že si zvyknem na dochádzanie a budem skôr vstávať ...

negymama
22. aug 2022

@harperka nooo, pekne sa to krystalizuje, takze ON postavi dom, nie vy dvaja postavite, a ty budes byvat v JEHO dome. Uhm...len pokkracuj dievca, zachvilu si v manipulacnej pasci ako z knihy.

mandzula
22. aug 2022

@harperka on postavi, ty si zvyknes... Este otazka financii a vztahu k tvojej rodine.

komplikovana
22. aug 2022

Priklanam sa k nazorom, ze si manipulovana, plus ta neberie ako rovnocenneho partnera. Nieco slubil a nedodrzal to. Je asi nacase poriadne zamysliet co chces vo vztahu. Velke stastie, ze nebyvate spolu.

mizu89
22. aug 2022

@harperka u nás niečo podobné aj z mojej a aj zo švagrininej strany.ked si naplánujenme niekde ísť spolu co je raz do roka tak aj svokra sa k nám votrie bez opytania.mna ide z toho roztočiť aj švagrinú.a najhoršie že môj muž alebo svagrinin muž (svokrini synovia) nevedia povedať NIE!!!
Naposledy sme sa so svagrinou dohodli že pôjdeme na kúpalisko s deťmi.svagrina,jej muž a jej 3 deti a ja s 2 deťmi.moj muž že príde za nami na kupko.to bolo rozhodnutie za 5min 12.no nedotrepal sa môj muž aj s jeho materou.a na hodinu.prisli o 17:00 a vstup sme mali do 18:00.no je toto normálne???
S prepáčením v každej riti musí byť keď mi mlady chceme ísť niekde s deťmi ,ale keď prídeme k nej na návštevu tak vnúčatám sa vôbec nevenuje.nic iné ju nezaujíma len kvákať so synom o politike,covide....,telefón FB a hrnce.🤦

danieladeley
22. aug 2022

moj nerv, manipulator ako z psychlologickej knizky :( ty nerozmyslaj, ako s nim neist na dovolenku, ale ako uz s nim neist vobec nikde :/

yoxinka
22. aug 2022

@mizu89
Ale u váš je problém svokra, ona je ten dominantný prvok, v prípade autorky je to ten chlap, on rozdáva karty a určuje pravidlá hry. Vo tvojom prípade je submisívny tvoj muž a s tým už asi veľa nenarobíš, keď sa to nezmenilo doteraz.

oli18
22. aug 2022

Mojej kamosky jediny syn isiel s priatelkou a dietatom na dovolenku. Priatelka odtial volala "svokre", ze jej velmi chyba a mohla ist na dovolenku s nimi. Pritom kavickuju spolu aj 5x do tyzdna. Aj take vztahy byvaju.