icon

Dovolenky so svokrovcami/rodičmi partnera

harperka
22. aug 2022

Ahojte baby. Trošku k tejto téme aj ked to už bolo spomínane. Príde vám to normálne ak vám zakazdým partner (vlastne ani nepovie) že idete na dovolenku "spolu"?
Ako z tejto situácie?
Ja mam dovolenku zafixovanu ako oddych, odviazanosť, sloboda a takto prichádzam o cely svoj povedzme vnutorny pokoj a stane sa z toho nieco,kde sa budem musieť večne kontrolovať.

Strana
z3
mandzula
22. aug 2022

@oli18 určite sú, len musia byť obojstranné.🙂

jaroe
22. aug 2022

@oli18 nepochopila si pointu problému?

yoxinka
22. aug 2022

@oli18
Ty si zjavne nepochopila, o čo tu ide. Ja tiež chodím so svokrami na dovolenky, píšem to vyššie, ale to, čo autorka píše, nie je o tom.

harperka
autor
22. aug 2022

@yoxinka a dostala si sa cez to ako nebyť putkou pri takom mužovi ?

mandzula
22. aug 2022

@harperka pri manipulátorovi budeš vždy puťkou.

yoxinka
22. aug 2022

@harperka
Ja som nikdy nebola pri mužovi puťka, my sme s manželom rocnocenní partneri odjakživa. Na dovolenku berieme svokrovcov, lebo sú skvelí! Máme ich veľmi radi a idú s nami vždy po vzájomnej dohode medzi mnou a manželom, nie že to dostanem príkazom od muža alebo nemám k tomu žiadne slovo. A nechodia s nami vždy, boli párkrát, len som chcela poukázať na to, že nic proti dovolenke so svokrovcami nemám, aj my tak občas ideme, ale tuto @autorka je zjavne pod vplyvom manipulátora a to je sakra rozdiel!

tykat
22. aug 2022

@harperka ja k tomu len tolko ... roky rokuce chodime so svokrovcami na dovolenky k moru, ale moji svokrovci maju vlastny program a my vlastny, obcas to spojime (nejaky vylet). Stretavame sa v hoteli pri jedle, niektory vecer na drinku, prechadzke, na plazi....Ja si to neviem vynachvalit. Aj s deckami si buduju lepsi vztah kedze zijeme od seba daleko. A svokrovci su kludnejsi ked sme tam s nimi (jazyk, zdravie, orientacia na letisku...)

harperka
autor
22. aug 2022

@tykat čo sa týka detí určite je to o inom takato dovolenka, aj deti sa potesia aj starí rodičia...to mi príde ako "menšie zlo" kedze doba je hekticka a nie vždy je toľko času na návštevy a trávenie voľných chvíľ. Mne šlo čisto len o ten typ chlapa ,čo to rieši štýlom akým som to tu odprezentovala že teda "o mne ,bezomna" čo je dosť smutné...

oli18
22. aug 2022

@jaroe
@yoxinka pochopila, nemajte obavy😆

bibina32
22. aug 2022

@harperka a ty sa ho opýtaj či ťa on ľúbi, keď nechce dovolenku stráviť iba s tebou?

janinah
22. aug 2022

Ja som ten rodič.co len trochu vie anglický.Este som sa nikde nestratila.ani hladom neumrela v cudzine.Takze toto nebude pravý dôvod.ze sa svokrovcov idú na vás nalepiť.Idem s dcérou.zatom na pobyt na sk.ale vyslovene má poprosili aby som trochu postrážila vnucika a oni mali dáky čas pre seba.presne viem.kde sú hranice súkromia.

elizabet173
22. aug 2022

@harperka ani som nedočítala tému, si veľmi submisívna, tvoj priateľ to zneužíva. Nechápem, prečo si súhlasila už s prvou dovolenkou s jeho rodičmi, bez ohľadu na to, aký máte spolu vzťah. Teraz by som mu povedala, že ja som už dovolenku s jeho rodičmi absolvovala a na ďalšiu nepôjdem. Keď chce, nech ide s nimi on, ja pôjdem s mojou mamou. A ešte mu povedz, aby ťa nevydieral vetou, že keď ho ľúbiš, tak s nimi pôjdeš, lebo to môžeš otočiť, že ak ťa ľúbi on, na dovolenku pôjde len s tebou. Rodičom pomôže všetko zabezpečiť, zavezie ich na letisko a bude ich tam čakať, keď priletia.

simca06022011
22. aug 2022

normalne povedz, ze chces ist na dovolenku iba s nim a vybavene, nemas co sa nad tym vobec vzrusovat, rodicia nech si robia svoj program. Ak to vie zariadit tak, ze pojdu ale vy ich cely den neuvidite, tak max na hotelovych ranajkach tak ok, ale inak by som do toho nesla. Ak chce moze ist s mamickou a ockom sam na dovcu.
Moj urobil takuto vec dvakrat, dobehli sme na hotel a prisla som na to ze rodicov jeho mame nasackovanych v apartmane v "obyvacke" na pristelke, prvykrat som im jasne povedala co a ako, ziadne vyklopkavanie a budenie a otravovanie s jedlom a neveim cim, druhy krat ked toto sa stalo, zobrala som dceru, hodila im na izbu kufor a odisla do wellnessu, stretli sme sa ranajky/vecera dva dni. Zvladnem dovolenky s rodinami, ale nebude mi niekto klopkat na zachdoove dvere, obchadzat ma na hotelovej izbe a riadit mi celu dovolenku, v mojej rodine je to vacsinou tak, ze sa dohodneme, akzdy ma svoj program, opytame sa ci niekto sa chce pridat/pripadne my k niekomu a ak nie, tak nie. Ziadne chodenie za zadkom 🙂

harperka
autor
22. aug 2022

@simca06022011 máš pravdu , ved presne toto sa aj dialo ranné budíky, klopkanie ,že podme už na raňajky večera detto, čas a všetko sa prispôsobovať im... takže je nemožné v nejakom rezorte fungovať "svojim životom"....

elizabet173
22. aug 2022

@harperka nešla by som za žiadnych okolností

yoxinka
22. aug 2022

@harperka
Baba, keď z toho vzťahu nevycúvaš, budeš mať sakra problém. Už úplne vidím ako si vo svojej hlave tvoríš konštrukt, že ty si všetko robíš zle. RAZ by mi na mojej dovolenke klopkal niekto na dvere, že poďme na raňajky, po príchode domov by som chlapovi oznámila, že toto bolo poslednýkrát. Keby chcel brať rodičov na dovču, poviem mu “ok, choď s rodičmi, ja idem s kamoškou” a nie ty ako havko s ním chodíš na dovolenky s jeho rodičmi ako taká trubalka . Manipulátor jak z učebnice!

elizabet173
22. aug 2022

@yoxinka zhrnula si to perfektne, obávam sa však, že autorke chýba totálne asertivita a pôjde na dovolenku so svokrovcami aj tento rok aj na budúci 😠

simca06022011
22. aug 2022

@harperka je na to jeden sposob "nie nejdem, chodte sami, idem neskor... "

harperka
autor
24. aug 2022

vlastne neviem čo je horšie ,že sa k tomu chlap takto zachoval alebo to že jeho mama sa vyjadrila, že na dovolenky osamote budeme mat ešte dosť času....

misinka0611
24. aug 2022

@harperka Tak to ani ja neviem či je horšie, ale v presile sú. Ako kedy budete mať dosť času? Ríšu deti a haha, ti už dovolenky niesu, síce to znie ako klišé ale je to fakt. Ako keď deti odrastú? 😀 To sú naozaj tak nesamostatné osoby, alebo sa len nemjú spolu o čom baviť, že sa musia pricucnúť? Veď nech si konečne tie dovolenky osamote užívajú. A keď nevedia jazyk tak nech idú do Česka, more nieje všetko 🙂 Nie, radšej sa pricucnút a robiť rozbroje a priateľ tiež.. vidím to tak, že toto bude pravidelné, každý rok, jedine že by ste nikam nešli.

komplikovana
24. aug 2022

@harperka vies, co je este horsie ako tie 2moznosti co si popisala? Ze asi nechces vidiet, ze jeho spravanie k tebe nie je vobec ok.

harperka
autor
24. aug 2022

@komplikovana ja som si to uvedomila aj po hádke bola odpoved,že ked teda nechcem ist nutit ma nebude...ale tiez nebude robit rozbroje + čokoľvek by doma povedal vedeli by že "vietor fuka z mojej strany"

Strana
z3