Drahé dovolenky v zahraničí sú len snobizmus
Neviem no... v poslednom čase mám pocit, že sa z cestovania do exotiky stal len ďalší spôsob, ako sa predvádzať. Každý rok vidím tie isté fotky — palmy, kokteily, ležadlá a podobne. Je to naozaj o zážitkoch alebo skôr o tom, kto má lepší feed na Instagrame?
Osobne si myslím, že oddýchnuť si dá aj u nás. Hory, príroda, pokoj — a hlavne bez stresu z letísk, presunov a vyhadzovania tisícok eur za niečo, čo trvá týždeň. Kedy sa dovolenka zmenila z "potrebujem vypnúť" na "potrebujem všetkým ukázať kde som"?
Jasné, každý nech si robí čo chce, ale niekedy mám pocit, že ľudia už necestujú pre seba. Skôr pre uznanie. Nemýlim sa? Alebo to len vidím moc kriticky? Povedzte svoj názor — úprimne, zaujíma ma to...
@jovka no lebo mi to povedala sama. Ona vraví, že by sa zle cítila, keby si o nej mysleli, že nemá na more, hlavne tým chce ukázať svojej sestre, že ona môže chodiť k moru každý rok.
@margotka17 oookej , to mi hlava neberie , ze takto ludia rozmýšľajú a chovajú sa 😳
@margotka17 oookej , to mi hlava neberie , ze takto ludia rozmýšľajú a chovajú sa 😳
@jovka no ani mne, mám z nej pocit, ako by chcela byť vždy pred sestrou a znamymi 😏. Také divné zmýšľanie.
Lebo pre mňa dovolenka na Slovensku nieje dovolenka. Beriem to ako mini dovolenku na ktorej miniem viac za týždeň ako za 3 týždne v exotike.
Ja napríklad IG ani tik tok nemám, na fb fotky takmer nedávam. Do exotiky chceme ist tento rok prvýkrát, lebo v lete nám more nevyjde. Ale teda snobizmus to nie je. Chcem proste navštíviť a spoznať ďalšiu krajinu a kultúru a nevidím na tom nič zlé.
to prišlo so socialnymi sietami a potrebou ziskavat lajky ... vyslovene by som to snobizmus nenazvala lebo v sucasnosti su ine moznosti ako pred 20-30 rokmi ale ano uz to ludia prehanaju a to nie len dovolenkami ale aj nakupov hociakych predrazenych hovadin, potom dennodenne fotky na fb a. IG a cely mesiac jedia suche rozky kedze kolkokrat ekonomicky na to proste nemaju
Netreba sledovat IG
Na druhu stranu, kamaratka to sleduje a viac-menej len pre to, aby si obzrela oblast a ci by jej to vyhovovalo.
Ak ta to poburuje, treba bud nesledovat IG alebo sa zamysliet, ci to nie je zavist 🤷
Slovensko je drahe a nema take moznosti ako exotika
Na obranu autora/ky, nemyslím si, že závidí a viem ako to myslel... Aj sčasti súhlasím. Už sa teším na tie komentáre aká som chudera chudobná a tiež závidím. 😅 Nie nezávidím, tiež sa chystám o pár rokov na exotiku, zatiaľ chodíme s bábätkom na iné dovolenky, trocha bližšie..Ale je v dnešnej veľa ľudí, čo to robí len aby sa predvádzali. Nehovorím, že všetci..
@orisker Maldivy, teraz mame dalsie dieta na ceste c mam nutenu pauzu. Potom si dam nejake ponory aspon tu niekde v Taliansku pobliz a mozno potom zase exotika. Moj muz sa venuje fotografii pod vodou, cize led nieco sharujeme, tak vacsina ludi na to caka s tym, ze jeeeej. Ano, lebo to vyzera pekne ako v akvarku rybicky. Ale vacsina ludi nepotapa, aby sa predvadzala kde boli, skor idu na tieto lokality, lebo ked to nespravis teraz, tak sa moze situacia zmenit. Pamatam ako som potapala divesite White knight, taky tunel, ako taka alej plna koralov pri Sharm El Sheikh. O dva roky neskor do toho narazil tanker, ten dilino bol vraj ozraty. Skoda neskutocna, trva roky, nez sa to obnovi. Vraj teraz je to po rokoch lepsie a zacina sa tam zase potapat. Podobne Window na Gozo, to bola nadhera, tiez asi dva roky ako som tam bola to spadlo do mora a bolo. Znicilo to aj tu cast pod vodou. Cize ked niekde idem, je to tu a teraz. Ked su na to prachy, tak nebudem cakat, neu sa zase nieco moze stat. Mne je uprimne jedno, co si myslia susedia.
@kiki68 pocuj ty nikam už nechuť, kde sa objavis tam ekologická katastrofa do dvoch rokov😘 (len žartujem).
Ale veď fotky na Instagram budú lajkovane aj keď dáš tie z hôr ako oddychujes 😅
My radi cestujeme, ale nie do exotiky - na to nemám a ani ma to nelaka.. tak chodím k moru tam kam sa dostanem autom a do hôr do Rakúska, lebo tam to milujem.. Slovensko som už dávnejšie prestala navštevovať lebo ma nelákajú večne nasrati Slováci, tak to proste mám.. nikam fotky nedávam, cestujem preto lebo rada odchádzam z domu, nepotrebujem nikomu dokazovať že s deťmi nesedime doma..
Ale áno, je mnoho ľudí ktorí cez sociálne siete radi ostatným dokazujú že sú scestovani.. neriešim - občas si také fotky pozriem, občas si poviem že wau fakt pekne, občas si poviem čo robím zle že necestujeme každý týždeň ako ini a tým to hasne.. žijem ďalej svojim zivotom a nechávam ostatných nech žijú svojim.. 😁
Ja mam rada aj turistiku. Ale, zial nie u nas v Tatrach. Jednoducho nie som ochotna dat tolke peniaze, za tak nekvalitne sluzby. Ved predlzeny vikend v Tatrach stoji viac, ako dovolenka letecky napr.na Sardiniu a k tomu ked priratam to, ze drahy langos, co si objednam pod lanovkou na Solisko, musim hodit do smetia, lebo by som sa z neho po....cala, tak to radsej do AT idem na viennersnitzel za par eur a s par eurovou lanovkou do vysky 3600. A to sme Tatram dali sancu viackrat, ale tak stacilo. Dodnes nechapem, preco do Tatier ludia chodia, desne sluzby a este aj medvede.
Tiez lietame aj do exotiky, mam milion fotiek, ale, ani len na FB som nedala. Ja som rada, ze si tam oddychnem a nepotrebujem sa pred niekym predvadzat. A ver, ze je to ina sluzba, za tie iste peniaze.
Ale, zaroven mi luto, ze sa musim o SK tak vyjadrit. Je tu vela krasneho, ale tie sluzby.
U nas len tie jednodnovky prejdu
Ja to cítim podobne.Proste nechápem ako niekto môže vycapiť fotky na fb či instagram všade kde bol,jednoducho mi to príde ako doslovne chvastúnstvo,pre mňa je to veľmi osobné.A to chodíme na dovolenku 2-krát ročne keď sa podarí aj 3-krat za rok,ale nikde tie fotky nevycapujem,ak tak len segre pošlem jednu,dve foto.

@margotka17 a preco si myslis , ze ona tam chodi preto aby , povedala , ze bola pri mori? a nie preto , ze ma rada more, slnko a plaz?
@jovka no lebo mi to povedala sama. Ona vraví, že by sa zle cítila, keby si o nej mysleli, že nemá na more, hlavne tým chce ukázať svojej sestre, že ona môže chodiť k moru každý rok.