Dubaj cez Covid-19
Ahojte, chcela by som sa spýtať ci ste leteli v posledných mesiacoch do Dubaja a ako to prebiehalo. Chystáme sa o dva týždne ale mam zmätok hlavne v tom, kedy si urobiť test tak, aby mi platil. Všade sa píše 72 hodin, ked letíme v nedelu o 15tej tak najskôr test vo štvrtok o 15tej? Doobeda by mi ho neuznali? Cez koho ste si robili pcr a aké potvrdenie vám vystavili? V Dubaji je otvorene vsetko? Priplacali ste si extra poistenie alebo celorocne cestovne staci? Ďakujem krásne za odpovede
@alchemilkazltozelena a preco ste mamu pozriet neboli? starostlivost o blizku osobu je rovnako vo vynimkach ako tranzit na letisko 😉
@alchemilkazltozelena ano presne ani my sme neboli za nasimi rodicmi, preto ma urazaju prispevky o dovolenkach. Osobne mi nevadi ze niekto ide ked ma peniaze ale nemusi sa vychvalovat do celeho sveta na modrom konovi ze ide do Dubaja, mi to pride ze u da prispevok aby sa pochhvalila pozrite ja idem do Dubaja ... ako hovorim osobne mi nevadi ze niekto si ide ale nemam rada CHVALENKARSTVO. Kebyze idem ja do Dubaja nepytam si rady na modrom konovi ...
@matkahelka presne, mohli si spravit test alebo sa izolovat predtym 10 dni a v klude mohli navstivit rodicov. Mt to tak robime. Ak planujem navstevu rizikovej skupiny, tak sa predtym tyzden izolujem a idem na test.
My sme boli na PCR testoch vsetci, aby sme sa mohli stretnut na vianoce s rodicmi. Nechapem co ste tu niektore take jedovite, pochybujem ze autorka temy sa isla vychvalovat, ze niekam ide 🤦🏼♀️ Neviem o akej spravodlivosti a chvalenkarstve hovorite, ved zarobte peniaze a chodte aj na Mars. Toto neviem ci je len slovenska mentalita, ze nevadi ze mne je na hovno pomial inemu je este horsie, ale ked sa ma niekto lepsie, tak uz je to nespravodlivost 😃
@katulienkax uraza ta to, ze niekto na to ma? Na konovi mas aj sekciu cestovanie, je uplne v pohode sa tu na to spytat.
Je tu sekcia varenie, aj to urazi ludi, ze som robila krevetove stir fry ci dnes budu stejky? Lebo niekto na to nema? Ich vec. Moja vec, ze mozem.
@natalala pozor na tie testy mam znamu co im prisla z nemocnice negativna ana stvrty den mali koronu vsetci ...
pretoze sanechranili kedze doverovali testom.
Stale tu ludia nechapu ze tie antigen a PCR nereaguju ked si este len na zaciatku nakazy.
Cize kludne z dovolenky v Dubaji moze stravit celuu v karantene v luxusnom hoteli 😝
@katulienkax jasne testovanie, opatrenia atd vsetko znizuje pravdepodobnost, nic nie je na 100% No my sme dovolenku stravili na plazi a aj po navrate sme zatial zdravi 🙂
@katulienkax Ma zel robi z domu a mame 11 mesacnu dceru, takze ja som tiez doma. U nas to bola kombinacia izolacie a testu, je pravda ze ruska sme vnutri nemali ale nenakazil sa nikto. My si aj potraviny objednavame a chodime len na prechadzky von, preto nam dobre padla ta dovolenka a ked sa bude dat pojdeme znovu.
@natalala ďakujem veľmi pekne, tiez ideme s s emirates aj kvoli tomuto poisteniu.
A k ostatným komentárom asi toľko ze toto naozaj nie je o chvaleni alebo predvadzani sa, tak ako sa tu ľudia pýtajú na ine veci som sa opýtala aj ja. Nechodím na dovolenky kazdy druhy mesiac takze neviem ako to momentálne funguje.
Ano, niektoré profesie boli zasiahnuté krízou a úprimne ma to mrzí, ale ja som rok doma nad notebookom zhrbena, pracujem v podstate 12 hodin denne a uz to naozaj psychicky ani fyzicky nezvládam. Takze si dovolím ist na tyzden mimo slovenska, ak by boli otvorené hoteli u nás tak rada podporim slovensky turizmus.
@katulienkax to vobec nie je o chvalenkarstve- pre kazdu krajinu platia covidove testy inac, tak nevidim na tom nic zle, ze sa spytala aky test a kde a pre aku krajinu, pretoze to je dolezite. Vsak kolko ludi sa tu denne opyta na testy z okresu do okresu?
@lula3108 este som zabudla, ze po prilete nas zadarmo testovali na letisku, maju to dobre zorganizovane cakali sme iba chvilku. Ono sa to ale teraz rychlo meni. Staci sledovat aj stranku emirates, vies sa tam ku vsetkym aktualnym podmienkam zhrnutym preklikat. Prajem peknu dovolenku ;)
@katulienkax vies, ale normalni ludia, dovolenkari anedovolenkari chapu, ako sa maju spravat pred testovanim. Self karante a nasledne test.
@queen_mary Môžem sa Ťa opýtať? Letíte z Viedne? Vieš čo treba na vstup do Rakúska, keď tam vstúpim? Na stránke ich veľvyslanectva som našla, že stačí antigénový test. Ale neviem, či musí mať papierovú podobu(a tu mi logika hovorí, že načo by im bol test v slovenčine). A čo teda mám urobiť? Stačí len tá smska(čiže Covid pas)?
@matkahelka ahoj, mozem poprosit info, ci uz vam vyprsali 3 mesiace po covide? Zevraj na letisku v Dominike robia nahodne odbery a moze vyjst test pozitivny do 3 mesiacov. My sme po covide iba 3 tyzdne.
@erzulik ahoj. vyprsal nam tyzden po covide 🤣 testy robia antigenove a tie pokial mam spravne info zachytia len ak je clovek najinfekcnejsi. pred odletom sa vsak planujeme dat otestovat 😉
@matkahelka si si ista, ze su to antigenove?v Dominike zevrsj robia ster iba z hrdla, na vysledok cakas 24 hod. No neviem, ci je to antigen. Ale citsla som, ze su to rychlotesty. Kedy odlietate?
ahojte, viete mi niekto povedať čo vyžaduje Swissair vo Swechate a potom v Dubaj na letisku ohľadom Covidu ?. odlietam 28.3.2022
dakujem

@queen_mary moja mama bola na vianoce sama lebo zakazali cestovat, nevideli sme sa uz neviem ako dlho.. to je podla teba spravodlivost? Peniaze hybu svetom, bohati sa maju dobre ci je korona ci nieje korona a tak to je bohuzial.. dakto na dovolenku a dakto si vlastneho rodica nemoze vidiet.. vsak toto sa ani komentovat neda