Ešte sme neboli s deťmi na dovolenke pri mori
Ahojte, žijeme taký klasicky život ..mame 2 deti-16,14 rokov a teda tento rok som si uvedomila, že deti sú už čoskoro veľké a netrávili sme spolu čas pri takej rodinnej dovolenke pri mori. Ked boli mensi, chodili sme na 1 dňové výlety..taktiež take tie výlety po okoli,opekačky, kúpaliska..atd sme si uzili.
Zijeme normalne,ale na dovolenku nam nikdy nezostane.Pridu vždy iné veci, ktoré treba zaplatit a teda čím sú starsi, tak ta dovolenka je drahšia a možno už nebudú mat záujem chodit s nami.
Ide mi o ten čas s deťmi si to spoločne užiť pri mori,obaja su alergici..my s mužom sme už boli pri mori ako slobodní.
Ste tu viaceré, ktoré by chceli k moru ale nemajú na to? Nemyslím ľudí, ktorí nechcú tráviť čas pri mori, lebo niekomu to nechýba.
Podstatny je spoločne strávený čas, miestom to nie je podmienené. Zážitky a to ze ste sa im venovali si deti budú pamätať, či to bolo v lese alebo pri mori.
Ja to poviem tak, k moru by som musela ísť s deťmi aj keby čo bolo, a ešte, keď sú alergici robila by som všetko pre to a hlavne pre zdravie vzala by som radšej nejaké brigády, prípadne nočné v Tescu aby som naškrabala tych 1500-2000 eur aspoň na Taliansko, Chorvatsko, zase neverím, že sa nedá ušetriť, keď budem odkladať po 50 euro mesačne za tri roky mám na dovolenku, asi zle hospodárite, pretože aj taky bežný výlet na Slovensku len do Zoo vyjde na jeden deň 100 eur
Ani my sme ako deti nechodili na dovolenky. Dokonca ani na jednodnove vylety. A nezazlievam to rodicom. Prvykrat som bola ako dospela,ked som si sama zarobila. A na dovolenku sme zobrali my rodicov. Aj tento rok berieme rodicov na dovolenku. A nemam kvoli tomu ziadnu traumu,ze sme nechodili. Dolezite je,ci deti citia vasu lasku,ci sa im venujete pocas roka. Vela ludi sniva o mori a nikdy sa tam nedostanu.
Ahoj, ja som dlhé roky bola sama s 2 deťmi, moja mzda je 400-950€/mesačne (často aj menej -SZČO), ale aj z toho som “naškrabala” na Bulharsko, Chorvátsko a Turecko. Deti s rodičmi si to užijú, kým sú malé. Potom budú chcieť ísť s kamarátmi, priateľmi. Som z tých, ktorí sa snažia ušetriť aj z mála.
Mala som slzy v očiach, keď som čítala synovu slohovú prácu o 1. ceste lietadlom. Tie zážitky deťom nikto nikdy nevezme a nevymaže z hlavičky.
Kazdy mame ine priority, a u mna su to vylety a dovolenky.
Peniaze nekracaju svojvolne na ine veci - vy rozhodnete kam ich davate. Ak mate dva prijmy, ste zdravi, a na dovolenku nikdy nezostane... Na nespravne veci tie peniaze davate 🤷
Ja to poviem tak, k moru by som musela ísť s deťmi aj keby čo bolo, a ešte, keď sú alergici robila by som všetko pre to a hlavne pre zdravie vzala by som radšej nejaké brigády, prípadne nočné v Tescu aby som naškrabala tych 1500-2000 eur aspoň na Taliansko, Chorvatsko, zase neverím, že sa nedá ušetriť, keď budem odkladať po 50 euro mesačne za tri roky mám na dovolenku, asi zle hospodárite, pretože aj taky bežný výlet na Slovensku len do Zoo vyjde na jeden deň 100 eur
@zuzubb007 a ty si z pekne lacného kraja,že 2000€ štyria na dovolenku
Ja som bola pri mori az ako dospela a moje decko ,raz ako malé a potom dospelé s nami.Nikomu sa nič nestalo .Nieje povinnosť chodiť na dovolenky
Ja som alergik a ekzematik takže mňa ocko bral k moru každý rok (naši sa rozviedli keď som bola malá). A rovnako tak chodíme s deťmi aj my. Od cca 1 roku...chodíme aj na výlety na SK,ale tie ceny sú väčšinou také že čo dám za ubytko tu viem dať aj pri mori. Chodíme sem tam aj na letecké dovolenky čo už je pre nás dosť drahé,ale ideme možno raz za 5 rokov. A inak každý rok Chorvátsko, ubytko si hľadáme oveľa skôr niekedy v januári a jesť musíme aj doma. Naši sú najradšej keď niečo rýchle navarim. Vedia si vybrať aj keď sme All inclusive...Samozrejme keď sme v Chorvátsku nestojím pri hrncoch (aj keď ja to mám rada), hodím napr. stehná do rúry a keď si ideme na obed oddýchnuť od slnka pečú sa😀, ideme aj do restiky, kúpime si niečo na pláži a tak pohoda. Syn už má 16 takže toto leto som ho ledva prehovorila aby ešte išiel s nami.ubytovanie sa dá nájsť aj lacné aj drahé, ale vždy nájdeme aby bolo dobre, sme pri mori a tak. Však len keď ideme napr. do Tatralandie 200 eur pre 4 na deň len tak padne. Takže áno prepocitam si a idem radšej k moru.
@minenkaa da sa, zalezi na destinacii, stravovani. A ano, su ludia, ktorym more nechyba, a potom taki, ktori sa snazia, aby sa k nemu aspon raz za rok dostali.
@mirage teda ja more milujem ,môj muz zbožňuje ,ale ísť silou mocou k moru keď to nevychádza je o hubu a zas šetriť cely rok na dva tyzdne ,je tiež cez čiaru .Prezit dovolenku v stane a variť každý deň ,pre štyroch dospelých ľudí ,ale nie je dovolenka ,to je len presun na iné miesto
No ja neviem. Dvaja pracujúci manželia v strednom veku s dvomi deťmi a nie ste roky schopní našetriť na jednu dovolenku? Jasné, že sa nežije ľahko, najmä posledné mesiace, ale toto mi nesedí. Zasa až taká strašná chudoba na Slovensku nie je. Nepovažujem cestovanie a dovolenky za životnú prioritu, ale aby som deťom neukázala more a sťažovala sa, že na to nemám? Niekde musíte robiť chybu, čo sa týka hospodárenia s peniazmi.
A hlavne, ženy, neporovnávajte túto dobu s detstvom v 80-tych a 90-tych rokoch, keď ste nechodili nikde. Kedysi sa žilo inak, väčšina rodín k moru nechodila, dnes je dovolenka pri mori a vôbec cestovanie bežný štandard. A nie je otázka desiatok tisíc eur.
@mirage teda ja more milujem ,môj muz zbožňuje ,ale ísť silou mocou k moru keď to nevychádza je o hubu a zas šetriť cely rok na dva tyzdne ,je tiež cez čiaru .Prezit dovolenku v stane a variť každý deň ,pre štyroch dospelých ľudí ,ale nie je dovolenka ,to je len presun na iné miesto
@minenkaa co je zle na tom, ze clovek si odklada na dovolenku? 😁
Inak dovolenka môže byt aj na kopcoch,človek sa nemusí hnať k moru lebo tam boli všetci
@minenkaa co je zle na tom, ze clovek si odklada na dovolenku? 😁
@ktobytobolpovedal nič nie je zle ,len sú ľudia čo zgrlosia rok ,aby šli na týždeň ,dva k moru a cely rok sedia doma
@zuzubb007 muž bol po operacii a dlhodobo bol PN a nejak sa z toho nevieme vyhrabať,už nemá ani tak dobre platenú prácu..a má aj zdravotne problémy.
Chorvatsko autom ak mate a varit si, alebo lacnu letenku a aparman a varit si. Nemusite ist do allin rezortov. Tak ako baby pisu ides na sk na vylet a 150e v cudu.
@ktobytobolpovedal nič nie je zle ,len sú ľudia čo zgrlosia rok ,aby šli na týždeň ,dva k moru a cely rok sedia doma
@minenkaa aha, ale tak ked to niekomu tak vyhovuje 🤷♀️ pre niekoho je to more dolezite…
Autorka: deti su uz velke, cez cestovku uz u vas asi nehrozi… ale skuste aspon porozmyslat nad tym, ci by nevyslo na to ist autom do HR…viem ze HR uz nie je lacna destinacia, ale ak by ste si tam varili. Pri tak velkych deckach uz AI riesit velmi nemusis
Pozri, ja som prvýkrát bola pri mori v 30tke a neubudlo zo mňa a aj kopa mojich rovesníkov, z triedy čo nás bolo 25 boli pri mori asi piati aj to väčšina raz. Ale ak chceš deťom ukázať more, more je aj v Poľsku, teda možno urobiť si v lete predlžený víkend v Poľsku, do Chorvátska by som nešla, to je po zavedení eura strašne drahé.
myslim ze zazitky su nieco, na co si na nas deti budu spominat ked raz pominieme.
preto by som davno uz urobila nieco, aby som im vedela tie zazitky zabezpecit.
a osobne si myslimze jednodnove vylety su ovela viac nakladnejsie ako cesta k moru. minimalne 10 rokov si vsimam ako je vsetko na svk drahe. a benzin prejazdit len tak v priebehu jedneho dna...nuz.
Mozno ak by sme sa vypytovali tak mozno zistime,ze mate vlastny velky dom,zahradu..a to zerie peniaze.Je to o,prioritach,ja by som radsej deťom alergikom ukazala more ako mala novy sklenik ci novy plot.Dovolenka nemusi byt draha,len ste sa mohli spamatat pred par rokmi,vsetko je kazdym rokom drahsie.Deťom nechyba to,co nespoznaju.Ale vo vasom pripade myslim,ze neviete gazdovat a neviete ako ist na lacnejsiu dovolenku. Nas syn od cca 16r. S nami nechce chodit k moru,na poznavacky este akotak,zalezi od destinacie.
No ja neviem. Dvaja pracujúci manželia v strednom veku s dvomi deťmi a nie ste roky schopní našetriť na jednu dovolenku? Jasné, že sa nežije ľahko, najmä posledné mesiace, ale toto mi nesedí. Zasa až taká strašná chudoba na Slovensku nie je. Nepovažujem cestovanie a dovolenky za životnú prioritu, ale aby som deťom neukázala more a sťažovala sa, že na to nemám? Niekde musíte robiť chybu, čo sa týka hospodárenia s peniazmi.
A hlavne, ženy, neporovnávajte túto dobu s detstvom v 80-tych a 90-tych rokoch, keď ste nechodili nikde. Kedysi sa žilo inak, väčšina rodín k moru nechodila, dnes je dovolenka pri mori a vôbec cestovanie bežný štandard. A nie je otázka desiatok tisíc eur.
@heleninamama áno,plánovali sme..že dorobene bývanie,ale potom muž mal operaciu bol dlhodobo PN a teraz to neni ani s pracou pre neho fajn.Myslim,že hospodáriť vieme,lebo sme si domcek postavili svojpomocne a nemame hypo,ale nevyslo nam na dovolenky..keď sme si mysleli,že si mozme užívať,prisla muzova operácia,nasetrene sa míňalo...
Mozno ak by sme sa vypytovali tak mozno zistime,ze mate vlastny velky dom,zahradu..a to zerie peniaze.Je to o,prioritach,ja by som radsej deťom alergikom ukazala more ako mala novy sklenik ci novy plot.Dovolenka nemusi byt draha,len ste sa mohli spamatat pred par rokmi,vsetko je kazdym rokom drahsie.Deťom nechyba to,co nespoznaju.Ale vo vasom pripade myslim,ze neviete gazdovat a neviete ako ist na lacnejsiu dovolenku. Nas syn od cca 16r. S nami nechce chodit k moru,na poznavacky este akotak,zalezi od destinacie.
@janinah ani,myslím,že už s nami nebudú chcieť chodit..možno to dáme ešte na dovolenku koncom augusta niekde🙂 som pevne rozhodnutá,že na to dosetrime..
no my ako deti sme nechodili nikde na dovolenky, ak sme rodicov uprosili tak sme sli na 3 dni stanovat na Domasu. Prvykrat som bola pri mori ako 30 rocna s manzelom a odvtedy sa snazime aby nase deti s nami zazili a pochodili. Ked sme boli na tom financne horsie chodili sme autobusom k moru a byvali v apartmane kde sme si varili sami, potom ked sa situacia zlepsila tak sme riesili all inclusive a hotely....ak bola situacia velmi zla tak sme riesili lacne poznavacie zajazdy typu pariz busom...deti sa vzdy tesili a vzdy sa da nakombinovat nejaka dovolenka......aktualne ideme albansko 4 a zmestili sme sa all inclusive do 2600e .....objednavala som first moment niekedy v oktobri, vzdy sa da najst aj Tunisko lacno na last minute...je to o prioritach
no my ako deti sme nechodili nikde na dovolenky, ak sme rodicov uprosili tak sme sli na 3 dni stanovat na Domasu. Prvykrat som bola pri mori ako 30 rocna s manzelom a odvtedy sa snazime aby nase deti s nami zazili a pochodili. Ked sme boli na tom financne horsie chodili sme autobusom k moru a byvali v apartmane kde sme si varili sami, potom ked sa situacia zlepsila tak sme riesili all inclusive a hotely....ak bola situacia velmi zla tak sme riesili lacne poznavacie zajazdy typu pariz busom...deti sa vzdy tesili a vzdy sa da nakombinovat nejaka dovolenka......aktualne ideme albansko 4 a zmestili sme sa all inclusive do 2600e .....objednavala som first moment niekedy v oktobri, vzdy sa da najst aj Tunisko lacno na last minute...je to o prioritach
@klementinka58 super,to bol môj sen žiť takto s deťmi..len na to musíte byt dvaja rovnako nastavení..muž najskôr chcel dom a keď bolo hotové,tak s jeho zdravím to išlo dole vodou…
Ja son bola 2x pri mori ako dospela a teda mne ti nic nehovori..s detmi sme este neboli(4+7rokov) a zatial ani sa nechystam...ja byt tebou sa tym netrapim..deti su uz velke a mozu ist same coskoro.dolezite je ze travite spolu cas a neprezivate(kolke tu pisu ze nemaju z coho ani zit a ne to ist na dovolenku k moru)
ano je to o prioritach, mna tiez napada kopec veci co by trebalo porobit v byte ale pre mna je dovolenka, zmena prostredia priorita takze veci ako novy gauc a pod idu bokom
Z mojho okolia kopec ludi nechodi nikde, nevidia v tom zmysel sa trepat daleko a ze to iste co na Slovensku ....takze nie kazdy je na cestovanie, mna to bavi a hladame riesenia podla aktualnej financnej situacie..jarne prazdniny sme boli v Prahe kedze listky na vlak a hotel nas vysli velmi dobre...ja som skor maniak v tomto ze sledujem akcie, letenky, zajazdy a uz len pasujem podla aktualneho rozpoctu co nam vyjde
Mam takmer 30 rokov, pri mori som nebola v živote a tu som 🤷

Ja som bola prvýkrát pri mori počas strednej školy (stužkovú sme mali v Chorvátsku).
Takže neboj, ešte majú dlhý život a kopec zážitkov pred sebou.
My sme chodievali do lesov, turistiky, tiež také menej nákladné výlety.