Ešte sme neboli s deťmi na dovolenke pri mori
Ahojte, žijeme taký klasicky život ..mame 2 deti-16,14 rokov a teda tento rok som si uvedomila, že deti sú už čoskoro veľké a netrávili sme spolu čas pri takej rodinnej dovolenke pri mori. Ked boli mensi, chodili sme na 1 dňové výlety..taktiež take tie výlety po okoli,opekačky, kúpaliska..atd sme si uzili.
Zijeme normalne,ale na dovolenku nam nikdy nezostane.Pridu vždy iné veci, ktoré treba zaplatit a teda čím sú starsi, tak ta dovolenka je drahšia a možno už nebudú mat záujem chodit s nami.
Ide mi o ten čas s deťmi si to spoločne užiť pri mori,obaja su alergici..my s mužom sme už boli pri mori ako slobodní.
Ste tu viaceré, ktoré by chceli k moru ale nemajú na to? Nemyslím ľudí, ktorí nechcú tráviť čas pri mori, lebo niekomu to nechýba.
https://www.booking.com/searchresults.sk.html?l...
Tu máš autorka prehľad cien ubytovania a ako písali hore,aj v Poľsku je more,skúste chodiť po výletoch na predĺžený víkend ,my tak chodíme s mužom ,že si v pondelok zoberieme voľno a máme tri dni
Ospravelnujem sa ,že som napisala ,že sa to do 2000€nedá ,dá pozerala som teraz ubytovanie a aj pláže a už viem ,prečo sme to my nikdy nedali do 2000€ a ani nedáme
@minenkaa najvyššia sezóna, mimo sezóny by som nešla na dovolenku Taliansko júl/august, apartmán 800-900 eur dvojposchodový obrovský, velky bazén kde je dokopy 5 ľudí takže všetko sám pre seba, pekáreň, pizzeria, jedna pizza 8 euro čo mimochodom aj u nás a za 12 euro obrovská pizza kilo a pol kde sa vždy 4ria najeme, v obchode kúpime vždy obed pečené kura, ryža, zemiaky, rezne žiadna vyvarovňa čisty veget, od pláže kúsok, žiadne preplnené pláže len 5 radov slnecnikov, každý večer brutalny program na amfiku, rozhadzujeme sa a kupujeme čo chceme brutálne talianske výrobky, zmrzka 2 eura, výlet do Benátok, a každý rok do 2000 sa zmestime, ale miesto neprezradím je to raj na zemi stačí vedieť hladat, takže dá sa takto sme našli aj Chorvátsko dva roky dozadu súkromnú bazén, kúsok od pláže, brutálny obchodak kde všetko kúpiš, stáť pri hrncoch celý týždeň by som teda nemala nervy
@minenkaa najvyššia sezóna, mimo sezóny by som nešla na dovolenku Taliansko júl/august, apartmán 800-900 eur dvojposchodový obrovský, velky bazén kde je dokopy 5 ľudí takže všetko sám pre seba, pekáreň, pizzeria, jedna pizza 8 euro čo mimochodom aj u nás a za 12 euro obrovská pizza kilo a pol kde sa vždy 4ria najeme, v obchode kúpime vždy obed pečené kura, ryža, zemiaky, rezne žiadna vyvarovňa čisty veget, od pláže kúsok, žiadne preplnené pláže len 5 radov slnecnikov, každý večer brutalny program na amfiku, rozhadzujeme sa a kupujeme čo chceme brutálne talianske výrobky, zmrzka 2 eura, výlet do Benátok, a každý rok do 2000 sa zmestime, ale miesto neprezradím je to raj na zemi stačí vedieť hladat, takže dá sa takto sme našli aj Chorvátsko dva roky dozadu súkromnú bazén, kúsok od pláže, brutálny obchodak kde všetko kúpiš, stáť pri hrncoch celý týždeň by som teda nemala nervy
@zuzubb007 veď ani ja by som nešla v sezóne ,autorka ma školopovinné deti
@hellwant Áno.
@abbey1 Ja som nikdy nenasiel nikdy ten isty hotel s AI( my radi AI) ten isty datum a s rovnakou izbou lacnejsie. Letenky to vzdy prerazili a neslo najst lacnejsie a pohybovalo sa to od 150 do 500 eur drahsie za celok ako od napr. SATURU ci ina cestovka. Nie to, ze 3 osoby za cenu 1 tomu tazko verit.
@abbey1 Ja som nikdy nenasiel nikdy ten isty hotel s AI( my radi AI) ten isty datum a s rovnakou izbou lacnejsie. Letenky to vzdy prerazili a neslo najst lacnejsie a pohybovalo sa to od 150 do 500 eur drahsie za celok ako od napr. SATURU ci ina cestovka. Nie to, ze 3 osoby za cenu 1 tomu tazko verit.
@hellwant podla mna nechodia all inclusive
@hellwant podla mna nechodia all inclusive
@klementinka58 moze byt, ale taku zlavu 3 v cene 1 sorry, skôr mi pride ze tam cosi nehra( zaratana letenka bola?). ok 250 eur, ale mas napr. 2+1, to by znamenalo oproti tej cene , ze zadarmo dospely aj dieta. Zeby total last minute a potrebovali izbu predat na isty datum?
@klementinka58 moze byt, ale taku zlavu 3 v cene 1 sorry, skôr mi pride ze tam cosi nehra( zaratana letenka bola?). ok 250 eur, ale mas napr. 2+1, to by znamenalo oproti tej cene , ze zadarmo dospely aj dieta. Zeby total last minute a potrebovali izbu predat na isty datum?
@hellwant no my co chodime 3 dospeli a 7 rocne dieta vyslo nas to do 2600e all inclusive tunisko, egypt , albansko v sezone....lacnejsie to uz nevyjde pri tej zostave a all inclusive ak berieme 1 izbu
na vlastnu past bez all inclusive najdes ubytko, letenky...len tam uz si bez stravy, treba pocitat s dopravou po destinacii ......zalezi kde chces ist...my chodime aj cez cestovku aj sami
My sme boli na takejto dovolenke prvý krát, keď mal syn 17 rokov a dcérka 9.... Odvtedy sme boli už viac krát a sú to krásne spomienky.
Prvykrat som bola pri mori az ako dospela. Nikdy mi ani len nenapadlo to nasim vycitat. Nemali sme vela penazi, ale vzdy sme mali krasne leto plne zazitkov - aj ked bez mora, ale to nam nechybalo vobec.
S prvym dietatom sme boli pri mori, ked mal 9 mesiacov. Odvtedy sme boli viackrat, ale vzdy sme pri mori riesili nejake zdravotne problemy, tak som si povedala, ze kaslat na to. My sme totiz take typy, co tazko znasaju teplo. Ja idem umriet pri mori v tom upeku. Takze uz asi 4 roky sme pri mori neboli, druhe dieta este pri mori nebolo a vobec nam to nechyba. V lete cestujeme rozne po Europe (Cesko, Nemecko, Rakusko, Slovinsko, sever Talianska) a objavili sme krasne zakutia, kde nie je hlava na hlave, kde nejdeme umriet teplom a kde sa da ist aj po pamiatkach, aj po detskych atrakciach, aj je tam pekna priroda, aj sa da okupat a pod.
S rodičmi som bola pri mori raz, mala som 12, bolo to na začiatku siedmeho ročníka.
Druhý krát som bola o 17 rokov neskôr, čerstvo po svadbe s manželom, potom ešte nasledujuci rok a to je všetko 😅. Vo všetkých pripadoch to bolo "len" Chorvátsko.
Myslim, že problém nie je, že ste neboli pri mori, mne príde zvláštne, že ste neboli nikde ako rodina aspon týždeň. Jednodňové výlety sú fajn, ale dovolenka týždeň mimo domu má svoje benefity 🙂.
Za 2000 si vieš naozaj zorganizovať parádny výlet (aj k moru). Ale s hentakými pubošmi už veru neviem.
Zas to ale tak netreba ľutovať, dôležite sú iné veci.
@minenkaa Za 2000 eur si sami vedia vykladať krásnu dovolenku. Keď cestujeme bez cestovky, nikdy sme za dovolenku viac nedali a precestovali sme toho už dosť. Na dovolenke nikdy nevaríme a vždy chodíme letecky
@abbey1 myslim ze dovolenka na slovensku je aktualne drahsia nez zahranicie. ked si clovek pomysli naklady na jedlo benzin a ubytovanie.smutne ale je to tak. samozrejme pisem o platenych atrakciach, nie o turach ....ci kupko, ZOO, jaskyna, zamok...obed ...a uz je prec 80 euro ani nevieme ako. a to sme 3. a to sokm este povedala malo, v priemere aj 100 euro...zavisi od atrakcie a jedla co jeme. ale aby si niekto pytal za tocenu vodu 0.6o centov za 1 dcl, to je uz nenazranost.
ale moj prispevok je off topic
suhlasim s tebou, ze za 2000 euro si clovek vie naozaj pekne vyskladat dovolenku na vlastnu past, aj letenky sa vedia zohnat za dobru cenu...ubytko detto...
S rodičmi som bola pri mori raz, mala som 12, bolo to na začiatku siedmeho ročníka.
Druhý krát som bola o 17 rokov neskôr, čerstvo po svadbe s manželom, potom ešte nasledujuci rok a to je všetko 😅. Vo všetkých pripadoch to bolo "len" Chorvátsko.
Myslim, že problém nie je, že ste neboli pri mori, mne príde zvláštne, že ste neboli nikde ako rodina aspon týždeň. Jednodňové výlety sú fajn, ale dovolenka týždeň mimo domu má svoje benefity 🙂.
Za 2000 si vieš naozaj zorganizovať parádny výlet (aj k moru). Ale s hentakými pubošmi už veru neviem.
Zas to ale tak netreba ľutovať, dôležite sú iné veci.
@petrahl stavali svojpomocne dom plus choroba manzela, toto to spôsobilo. Sice pri svojpomocnej stavbe super, nemas 30 r. hypo, ale zoberie ti to cas a vsetky peniaze, ty vrazas aby si mal komplet domcek a okolie napr v 10 rokoch a casto material vdaka inflacii drazie viac ako rastie plat, cize musis viac zaplatit na dlhsom horizonte( vyvazi sa to asi tym, ze neplatis firmu ak si robis svojpomocne). Pri hypo si to rozlozis na 30 rokov, peniaze mas kvazi naraz( no nie uplne naraz, ale pustaju to myslim v par platbach, ako dokumentujes stavbu) ceny materialu nenarastu tak v kratsom horizonte, ale mas 30 r. tarchu.
@minenkaa Za 2000 eur si sami vedia vykladať krásnu dovolenku. Keď cestujeme bez cestovky, nikdy sme za dovolenku viac nedali a precestovali sme toho už dosť. Na dovolenke nikdy nevaríme a vždy chodíme letecky
@abbey1 za 2000 € s tak veľkými deťmi zabudni na "krásnu" leteckú dovolenku bez varenia, ani bez CK. Ani omylom. Možno nejaká žumpa na periférii mimo sezónu.
@abbey1 za 2000 € s tak veľkými deťmi zabudni na "krásnu" leteckú dovolenku bez varenia, ani bez CK. Ani omylom. Možno nejaká žumpa na periférii mimo sezónu.
@tiezjedna nepočítajú stravu podľa mňa, však len nejaký obed a večera-obyčajný fast food ako pečené mäso, hranolky, pizza, kebab máš pre 4 skoro dospelých ľudí s nápojmi 60 eur, to je za obed a večeru 120 eur deň, za 7 dní 840 eur a kde máš nejaké pečivo na raňajky a takisto leto rovná sa smäd a koľko sa denne na pláži minie na kávu, džús, pivo, colu, hádam nebudú piť vodu z obchodu za 30 centov čo je po hodine na pláži už teplotou na prípravu čaju. To máš to pitie pre 4 osoby dalších niekoľko desiatok eur, len tá strava a pitie na 7 dní 1000 eur minimálne ak si nedopraješ nič extra, ale pozeráš na cenu. Ako jedine fakt že ráno jesť suché rožky a večer cestoviny s niečím si variť na ubytovaní, ale to nie je dovolenka.
@tiezjedna nepočítajú stravu podľa mňa, však len nejaký obed a večera-obyčajný fast food ako pečené mäso, hranolky, pizza, kebab máš pre 4 skoro dospelých ľudí s nápojmi 60 eur, to je za obed a večeru 120 eur deň, za 7 dní 840 eur a kde máš nejaké pečivo na raňajky a takisto leto rovná sa smäd a koľko sa denne na pláži minie na kávu, džús, pivo, colu, hádam nebudú piť vodu z obchodu za 30 centov čo je po hodine na pláži už teplotou na prípravu čaju. To máš to pitie pre 4 osoby dalších niekoľko desiatok eur, len tá strava a pitie na 7 dní 1000 eur minimálne ak si nedopraješ nič extra, ale pozeráš na cenu. Ako jedine fakt že ráno jesť suché rožky a večer cestoviny s niečím si variť na ubytovaní, ale to nie je dovolenka.
@marsmykkok suhlas, hlavne ta voda, staci ked ideme na Svk na bicykli, ano naberes si vody, ale po 2 hodinach v lete je tepla, ze radsej das 1 pivo, ci kofolu, ako si nalievat dalsiu na zachodoch restauracii a 1 by si kupil cistu mineralku aby sme tam mohli ostatni aspon ist na toaletu( trapne by som sa citil)
Ja som bola prvýkrát pri mori ako 25 rocna, po skončení VS a keď som si na to zarobila.
Ako deti nás rodicia ale nebravali ani na jednodňové výlety, co ma trocha mrzi,ale v detstve som to nejako neriešila. Bravali nás na zmrzku a hrady po okolí,rozumej do 3km 😁 ale nezazlievam im to, nikdy sme nemali peňazí a otec pracoval mimo SR celý život q mama bola na 4deti prakticky sama
Odkedy pracujem tak cestujem, pochodili sme z muž toho dosť. A teraz už aj so synom , minulý rok sme si skúsili autom HR to mal 1,5 roka a tento rok IT letecky. Obaja s mužom milujeme cestovanie ale vďaka práci môjho muža si to môžme dovoliť.
Ako 90% domácnosti mame hypotéku, lízing a poistky ,ale na to more naskrabeme aj keby neviem co 😁🫣 hlavne aby si manzel psychycky oddýchol od prace a taktiež kvôli zdravotným benefitom ktoré more ponúka nakoľko je alergik.
Ale určite niesi zla matka , je pochopiteľné ze proste keď to finančne nejde tak nejde.
@marsmykkok mňe to nemusíš vysvetľovať, mne je to jasné. Za 2000 € pre 4 si ja osobne neviem predstaviť ani slušný víkend se vším všudy niekde v Európe.
Zbytočne sa budete hádať, mne maximálne vyhovuje naša nízkonákladová dovolenka ktorá rozhodne nie je "žumpa na periférií mimo sezónu" a nebývame v stane ani si z domu nebalime konzervy. V pohode sme sa zmestili do 1500€ 3 dospelí + dieťa na 10 dní.
Niekto by si povedal že radšej nikam ako takto a sedí doma, ďalšia skupina sa pre dovolenku pokojne zadlži a raz ročne si dopraje a niekomu more nechýba vôbec. Každý podľa svojich možností. My more milujeme a VŽDY sme doteraz našli spôsob ako ísť ak sme chceli
Ja neznášam cestovanie, pri predstave balenia našej rodiny k moru a cestovania tak ďaleko šediviem, takže pri mori sme ešte neboli a ani sa tak skoro nechystáme.
Pozri, ja som prvýkrát bola pri mori v 30tke a neubudlo zo mňa a aj kopa mojich rovesníkov, z triedy čo nás bolo 25 boli pri mori asi piati aj to väčšina raz. Ale ak chceš deťom ukázať more, more je aj v Poľsku, teda možno urobiť si v lete predlžený víkend v Poľsku, do Chorvátska by som nešla, to je po zavedení eura strašne drahé.
@marsmykkok a ist do polska 10 hodin k srudenemu moru je daka vyhra oproti moru na severe talianska a chorvatska? Si myslite ze vbPolsku bude lacnejsie?
@hellwant no mne ani nevadí variť na dovolenke ,ale my keď ideme ,chceme mať kľud a či najmenej deti a tým pádom sú tie ubytovania drahšie, ako pri obrovskej preplnenej pláži
@minenkaa vzdy mame klud, byvame mimo preplnene plaze a nevarim (ak neratam grilovanie raz za tyzden, ak mame samostatny gril), ale nasa podmienka je auto na dovolenke. A dokonca aj grecko davame pod 2000e s prehladom. Clovek, ked chce, venuje tomu trochu casu, najde...
@marsmykkok a ist do polska 10 hodin k srudenemu moru je daka vyhra oproti moru na severe talianska a chorvatska? Si myslite ze vbPolsku bude lacnejsie?
@katulienkax more v Polsku v juli ma 19 az 20 stupnov a ceny podobne ako v IT
@minenkaa vzdy mame klud, byvame mimo preplnene plaze a nevarim (ak neratam grilovanie raz za tyzden, ak mame samostatny gril), ale nasa podmienka je auto na dovolenke. A dokonca aj grecko davame pod 2000e s prehladom. Clovek, ked chce, venuje tomu trochu casu, najde...
@vevesh grecko chodime aj my, neviem sice kde sa stravujete ale vecera v klasickej taverne kde si kazdy nieco objedna ( nie jedna pizza pre vsetkych ) stalo 8 rokov dozadu 60e......ked si to vynasobime na tyzden tak je to celkom slusna suma len za vecer, plus lehatka na plazi kedze plaze nemaju vacsinou sukromne. Vies mi dat tip ako sa stravujete v grecku? ked teda sami si nevarite
@zuzubb007 a ty si z pekne lacného kraja,že 2000€ štyria na dovolenku
@minenkaa ziaden lacny kraj, do 2000EUR bezne davame za dovolenku pri mori, viac nez tyzden...aj teraz....len nemožes mať luxusne požiadavky a ist cez predražene slovenske CK, bezne v tej sume dame Taliansko, Grecko (ano aj letecky) na vlastnu pasť....ale staci nam napr. apartman alebo aparthotel s ranajkami a nie allincl. ....pre mna je cas straveny pri mori dolezitejsi než luxus
a presne tak to v takychto pripadoch casto dopadne...urcite vela makal, dom bez hypo, az si to odnieslo jeho zdravie

Ak by si velmi, aleze velmi tuzila ist k moru, zariadila by si to tak, aby ste isli. Je to vec priorit. Pre niekoho je dolezite mat znackove handry, pre niekoho dostavat dom, lebo nechce byvat v byte, niekto da prednost velkemu bezpecnemu autu.... a niekto ide aspoñ raz do roka k moru (teraz sa bavime o rodinach, ktore nemozu mat vsetko a musia nieco uprednostnit a nieco vylucit). K moru sa da ist naozaj velmi lacno, daju sa vyuzit terminy mimo sezony (taky posledny junovy tyzdeñ sa uz v skole neucia). Takisto vobec nie je hanba ist do Chorvatska do apartmanu a varit si, je to nahodou uplne super, nemusiet sa tlacit v restauracii s dalsou stovkou turistov. Cena takeho apartmanu prudko klesa, cim dalej je od mora, ale vzdy sa da prist na plaz do 5 minut. Nakupit cerstve potraviny na miestnom trhu je zazitok sam o sebe.
Takze nie je to o tom, ze na to clovek nema (normalne pracujuci ludia) , ale ze nechce, lebo to nepoklada za prioritu, ci uz z presvedcenia, z lenivost nieco riesit alebo kvoli uprednostneniu inych (vacsinou hmotnych) veci.