Hotel Kalogria Beach Peloponez v Grécku - skúsenosti
Ahojte. Boli ste niekto na dovolenke v tomto hoteli s deťmi? Recenzie má celkom fajn, ale aj tak by ma zaujimali vaše priame skúsenosti. Zvažujeme ho a vaše postrehy nám možno pomôžu.
Vďaka.
@u2jana no mna zaujima hlavne teda ako daleko je to od letiska a ci teda lietadlo pristava na malom letisku Araxos Patras...potom ubytko ci boli izby velké (lebo v kalogria beach boli uplne malinke fakt tlačenka a slovakov ubytovavali dalej od mora a vsetkeho) dalej ci bolo v areali wifi , potom ci sa dalo ist aj pešo von z rezortu niekam do mesta ...ako daleko je plaz od ubytka...jedlo...pripadne co ste postrehli a nepacilo sa Vam
@21091979 cesta z letiska cca 1,5 hod, letisko male v pohode. Dost dlho sme cakali na izbu, zatial sme sa boli najest a prejst sa k moru. Mali sme rodinnu izbu s balkonom. Mensia, ale dalo sa. K moru to bolo cca 200m. Vyhodou bolo, ze ta plaz je fakt velka, vela lehatok, takze ziadne boje o lehatka. Tiez je vyhoda, ze tie restiky su tam tusim 3, takze sme nikde necakali. Jedlo velmi dobre. Bola tam pozicovna bikeov a roznych kolobeziek, tak sa tam deti vozili po areali. Ten areal je dost velky, takze mimo sme nechodili. Wifi bola vsade.
Boli sme tento rok, nebolo zle, ale už by som tam nešla. Izby síce prerobené, ale neskutočne maličké, 4 clenna rodina to bola riadna tlačenka v izbe. Ako Slováci sme boli ubytovaný najďalej od plaze ako sa dalo, bolo to cez cestu mimo hlavného areálu.
Čo sa týka stravy bola fajn,bolo z čoho vyberať, ale v porovnaní s inými rezortami All inclusive kde sme boli sa tu zákusky a jedla dosť opakovali.
Najväčšie sklamanie pre mňa však bol pláž....ocenená modrou vlajkou za čistotu ...
Je možné že sme mali len mi smolu ale keď si človek zaplatí peniaze za dovolenku pri mori, tak by tam aj chcel pri tom mori byť, bohužiaľ toto bola realita nášho týždňa.
Do mora vstúpiť cez naplavené bahno,trávu,riasy, ktoré neskutočne smrdeli ako hnoj pri tých horúčavách.
Za celý týždeň, neodpratali ani kúsok riasy, myslím si že pláž ocenená modrou vlajkou by mala byť udržiavaná, povedali nám že keď príde morský vietor ktorý bude fúkať opačný smer, tak to more vezme naspäť, no za celý týždeň sa tak nestalo.
Pridám pár fotiek z pláže, kde fakt lehátka boli voľné, nakoľko takmer nikto v tom hnoji sa nekupal.
@gesypa to sme museli byt v Kalogria Beach asi v tom case ako my...alebo presnejsie tie riasy sa tam naplavili ked sme tam boli 6 deň...dovtedy bola plaz naozaj pekná,čistá...my sme teda este mali stastie ze sme aspon tristvrte dovolenky uzili ciste more ale tiez ma velmi prekvapilo ze tie riasy potom neodstranili...vraj pretoze chranena oblast a ze korytnacky v tom maju vajicka ze preto nemohli ale myslim si ze keby velmi chceli by mohli...Tiezam rovnaky nazor z tym jedlom,stale na podobný princip varene a stale sa opakujuce,ku koncu dovolenky mi bolo uz az tazko pri vchode do jedalne a tej aróme rovnakej kazdy bozi den, aj izby malinké-my sme mali aspon vyhlad na bazen boli sme 3 ale prístielka bola vlastne rozkladací gauč ktory nebol moc pohodlný a k moru teda sme sa prešli 😅 vonku horuco 40,špinavý od piesku (na plazi jedna sprška prírodna kde ta voda divne zapáchala) prejst takto vyparádený 😅celý areal pomedzi 3 bare a 1 recepciu bolo dost take neprijemné....tiez dcere vadilo ze v celom areale ani na ubytku nebola wifi len na recepcii tam klíma zapnutá na 20 stupnov a ked sme vysli von nas ovalilo 40 stupnov .....jedine plus vidim ze blizko letiska 10min...potom ten sukromny bazen pri ubytku, slovenka na recepcii,animatori boli ok....
@didaa my sme stihli to more este taketo super..no na ten 6 den uz posledna fotka....ale miestny sa netvarili nejak prekvapeno,vraj sa to stavá ked je na mori búrka ze prúdy vedia potom takto to naplaviť a cakaju aj tyzden nez to zase more vezme 🤦♀️ len si neuvedomuju ze vsetci co si u nich zaplatia nemalé peniaze chcu to more take ake ma byt nie to blato smradlave 😓
@21091979 od 1.8. počas celého týždňa.
A ako hovoríš wifi tiež len na recepcii v dnešnej dobe ...všetci večer napojený na recepcii nestíhala ani wifi 🤣
Vy ste boli kedy?
Lebo kamarátka bola minulé leto v júni a tiež mali naplavené riasy pol dovolenky, takže to bude asi častý problém.
@didaa nas to zastihlo len posledne 3 dni ale to uz nam tak nevadilo,1 den sme isli na vylet do Patra...druhy den sme boli len u bazena pri nasom ubytku a treti den sme uz frcali domov...ale bolo mi az luto tych ludí ked som videla aký špinavý celý od tých rias chodili od mora 😓 fakt to naštve tolko € clovek im dá a take sklamanie
A co sa tyka tych rias, oni za to nemozu, ze sa tam naplavili, ked hovorili, ze je to neobvykle, verim tomu, ze kedze je ta oblast chranena, tak to musia nechat tak..
@msnesquik nevraveli ze je to neobvyklé...prave ze behom tej hlavnej sezony teda aspon tento rok vraj to tam mali naplavene aj Maj, Jun a August aspon tak nam to vravel personál...ale je pravda ze ludia z hydrotour sa tvarili prekvapene 🤭🤷♀️ mne osobne tiez wifi neprekazala ale mojej pubertalnej dcere uz ano 😅 a hlavne potom ked masa ludí zasadla na recepcii 1x za den a pripojili sa na tu neštastnu wifi tak to ani neslo od pretazenia 😅
@msnesquik ja nevravím že za to môže hotel.
Rezort príjemný, menší, čo nám napríklad vyhovuje, ale človek ide hlavne s deťmi k moru nie pri bazény, a my sme bohužiaľ mali tú smolu že celý týždeň takýto hnus na pláži.
A to myslím nonstop, ráno vyplavené metrové kopy rias a popoludní to bolo už rozvyrene v celej plytčine. Čiže keď chceli moje malé deti do mora, museli sa prebrodit v tej špine až do hlbokej.
A ako píše @21091079 vraj je to tam časté, aj nám tak bolo povedané.
A je to veľká škoda, lebo krásne prostredie, široká pláž, teplé more
Takže nakoniec sme napriek vašej nepríjemnej skúsenosti s riasami rozhodli pre hotel Kalogria. Snáď budeme jedny z tých, ktorí takú smolu mat nebudú. Tento menší rezort pre rodiny sa mi páči a ma veľa pozitívnych hodnotení. Priplatili sme si aj rodinnú izbu, tak verím že naplní naše očakávania.
Ahojte. Ideme do tohoto hotela od 8.6 na 10 dni a chcem sa spýtať sú v tomto mesiaci na hotely aj animátori? A ešte sa chcem spýtať kde je lepšie byt ubytovaný priamo v hotely alebo v tých domčekoch či čo to je. Ďakujem 🙂
@patriciaa1996 8.6 este urcite animatori nebudu
@patriciaa1996 za mna domčeky, decka mali aj vybeh na terase

@u2jana my sme si požičali auto a isli sme s detmi (1r a 5r) do Atén na akropolu, zastávka Korintsky prieplav a most v Patre.