Hotel pre 5 člennú rodinu
Prosim vas,viete odporucat hotel kde maju velke izby pre 5 clenu rodinu, bez toho aby nejake dieta muselo spat s nami na manzelskej, ani ziadne chatya,bungalovi a apartmany kde by som musela varit...nech si aspon na dovolenke oddychnem🙂
@ivkazba reálne sme 3 + navstevy a mame 2 kúpeľne a dve wc a jedna kupelna sa absolútne nepoužíva. Vyhodené peniaze, priestor. A to je najmenej, este to aj upratovat treba 😂 Ked tak si tam sem-tam niekto umyje ruky a osprchujem tam psa 😂 absolútne 4 ludom staci jedna kúpeľňa ak teda rano nestoja vsetci o 7:00 pred kúpeľňou, co sa u nas nikdy nestavalo ani doma u rodičov kde nas na 1 kúpeľňu bolo 5 😁 myslim ze v prvom rade by mali ľudia používať rozum pri zariaďovani a riadit sa sebou. Ak je to problém aj každá izba môže mat kúpeľňu. Mala som veľké oci na velky dom 😁 po posledných 2-3r mozem povedat, ze polovica domu je mi zbytočná 😁
@tenerifka žiadne take štandardy nie sú, môžem si urobiť hocikolko hocicoho.
A co si pamatam, ked boli este deti male a mali sme napr. apartman v hoteli s 2 spalñami (2+2 lozka), tak smemali vzdy 2 kupelne/WC
@tenerifka ja s tebou súhlasím. Na Slovensku je problém, že bežné byty sa stavajú malé a sú za brutálne ceny (v porovnaní s priemernou mzdou). Keď ľudia stavajú domy, tak často majú malé pozemky a rozpočet, ktorý ich nepustí do velkometrážnych domov. Potom keď tu niekto napíše že má nejaký nadštandard, tak hneď ťa tu zhejtujú za to.
@simca06022011 jasne, chapem a respektujem, kazdy z nas je nastaveny inak
@simca06022011 každý je iný, niekto využije ozaj iba jednu kúpeľňu. My sme dvaja a jedna mi je málo.
@ivkazba a inak teraz premýšľam nad tym ze je to standard v domoch u nas. Nie je. Co rozmýšľam vsetky domy okolo mna maju 2 kupelne a dve wc. Väčšinou co poschodie, to kúpeľňa. Este aj moja babka v starom komunistickom dome to tak mala.
No a pôvodná téma o hotely pre väčšiu rodinu je zmenená na koľko toaliet je fajn 😅
Aby som sa vyjadrila k téme - akú krajinu myslíš? Slovensko či zahraničie? My sme 5ti a chodievame zasadne do sukr. apartmánov (čiže si prenajmeme byť), nemám rada hotely a stravujeme sa normálne v restikach a finančné to vyjde aj tak menej..
Ale kamarátka so 4rmi deťmi, je zase naopak hotelová, radi chodievali do Maďarska (dunakiliti), tam je jeden pekný hotel kde majú normálny akoby bytik a pritom je to v hoteli a sú tam teda všetky výhody hotelu.. mne sa to celkom páčilo..
@tenerifka súhlasím s tým, že 1 WC na päť ľudí je málo, v rannom zhone aj na štyroch, ale tých cigáňov si si mohla odpustiť. Len tak pre zaujímavosť, pochodila som s mojimi rodičmi kus sveta, väčšinou sme cestovali spolu tri rodiny, vieš, z ktorých dovoleniek máme najlepšie zážitky? Z tých, kde nás bývalo napr. na jednom poschodí apartmánového domu osem - tri izby, dve WC. Brali sme to ako dobrodružstvo, nie ako stále bývanie. Keď sme stavali RD, mali sme dve WC pre tri osoby, prišlo nám to úplne samozrejmé, ale pri určitých typoch dovoleniek to neriešim. Ako partia 10-12 ľudí si prenajímame chalupu a tiež je tam WC dva krát.
@ivkazba tak toto je pre mňa novodobou záhadou. Ako čerstvo vydatá som bývala v 2 izbovom byte, okolo 50 štvorcov, dve samostatné izby, samostatná kuchyňa, samostatné WC a kúpeľňa. A pripadal nám malý. Dnes ak je tých 50 štvorcov, tak to je ešte lepší prípad, kuchyňa je väčšinou spojená s obývačkou, čo nie každému vyhovuje (mne nie) a otváram oči nad bytom hrdiacom sa názvom dvojizbový, ktorý má 42 štvorcov, niekedy aj menej, kúsok linky na chodbe, bez denného svetla, obývačku spojenú s tou chodbou a jednu mini izbu so samostatným vchodom k tomu.
@elizabet173 no veru, niektoré dnešné novostavby sú otrasné, malé kamrlíky, dispozícia otras. Za tou záhadou je cena. Lacný projektanti, lacné materiály, lacno a rýchlo postaviť, draho predať. A to sme nespomenuli lokality. Niektoré sú ozaj terno. Vedľa železničnej trate, vedľa diaľnice, s výhľadom na komíny a pod.
@ivkazba viem, že je za tým cena, ale tiež som myslela že za názvom dvojizbový byt by mal byť nejaký štandard. No mýlila som sa. Ale bývalá kolegyňa mala v BA v dvojizbovom byte dve WC. Takže existujú aj také.
@ivkazba
@elizabet173
Otazne je, ci vacsi byt znamena automaticky aj vyssiu kvalitu zivota a vacsiu spokojnost. Ci skor nie je cesta ist minimalizmom, mat par zakladnych, kvalitnych veci, vypratat vsetky haraburdy a vytvorit si aj na tych par mestrov stvorcovych priestor, kde sa citim dobre.
Mnoho uz dnes starych ludi postavilo domiska ako svet, aj obrovske zahrady - dnes su tie domy prazdne, deti sa im rozutekali, oni kuria "iba dole" a zahrady rozpredavaju na nove domy, lebo sa o to treba starat...
@zmrzlinka2021 tie domy - lebo raz tam deti zostanú...to bola hlúposť ako traky, najmä niekde v hladovej doline. Ale nechcela by som žiť v byte veľkosti 42 m štvorcových, myslím s partnerom, kde musím zasunúť stoličku k stolu, aby on prešiel k obloku, kde mám linku dĺžky 2,5m na vstupnej chodbe a kúpeľňu veľkosti osušky. To nie je o minimalizme, nie som typ, ktorý škrečkuje nepotrebné veci, alebo sa obklopuje "suvenírmi" na ktoré padá prach. Ale mať stres z toho, že nemám kde strčiť vysávač, žehliacu dosku, lyže, sezónne oblečenie, tak to nie. Medzi domom s piatimi, šiestimi izbami a krpatou dvojgarsónkou hrdiacou sa názvom dvojizbový byt je ešte našťastie kopa možností.
@zmrzlinka2021 sú ľudia, ktorí majú veľa veci. Ja som napríklad nikdy nemala nič v pivnici. Nenájdeš u mňa staré veci či zbytocno. Na druhej strane, chcem mať doma pocit, že môžem dýchať a nie pocit že na mňa padnú steny, pretože bývam v kamrlíku. A pozor, staré domy sa stavali veľké aj preto, lebo to bolo zväčša dvojgeneračné domy. A to sa dnes už nerobí.
@monikaresovska my sme boli v Tatrách v mezonete, dole obývačka, spálňa, hore spanie pre 3 chlapcov úplne v pohode.
@monikaresovska my sme napr boli v nejakom penzióne v Košiciach a mali takú veľkú izbu ako dve štandardne v hoteli,oddelené to bolo takou pol stenou a z jednej a druhej strany tv, jedna manželka a na tej druhej rozkladací gauč pre dve deti,plus napr mali sme ešte cestovnu postielku rozložený,raňajky sme mali tam a varili aj obedy večere , bolo to minulé leto,záleží ako veľké deti sú ale toto napr bolo v poho pre 3mensie
Už si sa dozvedela kto ma koľko hajzlov.. a teraz k téme ... Podľa rozpočtu. Ak máte vyšší rozpočet tak Demänovská rezort , ak menej tak výborne je napr v Hoteli Lesana v Starej Lesnej. Je tam aj wellness s bazénom vonku, detský kútik kde sa vyhrá aj väčšie dieťa a vonku ihrisko. Asi najčistejši hotel v akom som bola
@tenerifka sme dosť inteligentná rodina, ktorá sa vie bez zbytočných nedorozumení prispôsobiť situácií, aj situácii s 1 kupelňou na 5 ľudí a je mi uprimne ľúto sebcov a im podobných, ktorý myslia iba na vlastne pohodlie...
Hmmm, no ďakujem za konkrétne návrhy...aj keď žiaden nepadol. Venovala som teraz dosť času hladaním vo vyhliadavači a booking a pod. ale je to ťažké nájsť čo hľadám. Hotel, penzion so 4 posteľami, kde by sme boli ako rodina spolu s deťmi 4r, 8r, 9r, kde by som ja nemusela mysliet na stravovanie...Myslela som, že tu na MK sa nájde veľa viacpočetných rodín, ktoré mi budu vedieť poradiť a uľahčia mi hľadanie...ale táto diskusia je tu o ničom...
@monikaresovska možno že sú obsadené. Ťažko radiť, keď nevieme lokalitu, cenu, termín...
@monikaresovska skús napísať priamo do hotela Lesana, majú v ponuke rodinnú izbu. A jedno dieťa je zdarma, plus za ďalšie je nejaká zľava, my sme boli v lete štyria, ale tento rok budeme piati, chystame sa opäť využiť
@monikaresovska napr ja by som nezatracovala chaty alebo apartmány,my tu máme lyžiarske stredisko,vedľa sú nádherné chaty a napr je možnosť si zabezpečiť stravu cez hotel pod ktorý patria,predminule leto sme boli zase v apartmáne ,mne sa tiež nechcelo variť tak sme to riešili že síce raňajky sme si kupovali ale buchty,jogurty nič čo by som nachystavala pre všetkých hodinu,obedy a večere sme si brali varené na izbu alebo sme jedli von
@monikaresovska v hoteloch bravame dve izby vacsinou, aj tie, co su rodinne, byvaju pre 4 osoby. Hotel Polianka taku, ze dve izby, v jednej manzelska, v jednej 2 postele a pristelka akoze vysuvne lozko, potom v Niznej na Orave penzion Zeleny dom ma jednu izbu taku velku, ale treba si ju vyslovene pytat.
@monikaresovska ak uvažujete nad Slovenskom tak veľmi pekne je v hoteli Horizont Rezort v Starej Lesnej. Tiež máme 3 deti a mali sme rodinný apartmán, kde bola veľká obývacia izba s roztahovacim gaucom pre dievčatá a v spálni sme mali postieľku pre najmenšieho člena...Bolo tam krásne a odporúčam a krásne bolo aj v hoteli kúsok od Horizontu a volal sa Hills izby boli menšie ako v Horizonte ale zmestili sme sa v pohode.
@monikaresovska pozrite si Grand hotel Jasna, prepojene 2 izby, vyborne jedlo. Alebo Hrandhotel Stary Smokovec. My sme mali apartman. Rovnako tak rezort Gothal. Bud sa da zajednat chalupka alebo rodinne izby. Tiez Xbionic rezort y mal mat. Nasi brali len 2 deti, ale myslim, ze bila moznost aj pre vacsie rodiny. Skuste si pozriet ponuku Saturu, my chodime na dovolenky s nimi aj na Slovensku. Da sa pekne vsetko navolit, maju siroku ponuku. Urcite nieco vyberiete. A recami o 1 ci 2 kupelniach sa netrapte. Nas je doma 6 a bez problemu zvladame s 1 kupelkou a 1 oddelenym wckom. A nie su boje ani rano ani inokedy. Aj v malom priestore vie byt vela lasky a pochopenia a naopak aj palac vie byt prazdny a pusty.
@monikaresovska grand hotel Jasná. Pre deti.raj. My sme mali.dve prepojené izby.
Sme šiesti a bravame 2-3 izby.. Buď ja s dievčatami a muž s chlapcami alebo dievčatá spolu, chlapci spolu ja s mužom spolu. Áno ide to do rozpočtu, ale koľko krát má človek v roku dovolenku...

@aaliyah2 jasne, ale konkretne v hoteloch to ma tiez utcite obmedzenia, nemoze sa do jednej izby nastahovat x ludi