icon

Išli by ste na výlet?

16. aug 2025

Ahojte, ja pracujem, môj priateľ je teraz bez práce na podpore, dáva sa dohromady zdravotne, nedostáva veľa peňazí. Celé leto sme neboli nikde, len v kine, na zmrzline, na káve, prechádzke, inak nikde. Vie, že by som veľmi chcela niekde ísť, tak súhlasil s výletom do Maďarska. Avšak tu je problém. On nemá auto a nešoféruje. Čiže ja pôjdem 100 km tam, 100 km späť. Len vstupné v Maďarsku stojí 20 eur, čo viem, že je pre neho veľa. Samozrejme, že benzín tam a späť budem hradiť ja a vstupné za seba. To mi problém nerobí. Ale šoférovať tam a späť 100 km? Priznám sa, že ja po SVK nemám problém, ale v zahraničí sa bojím a mám rešpekt. Hlavne viem, že by tam išiel len a len kvôli mne, on nechce ísť, už tam bol. Čo by ste urobili?

Strana
z3
hiro
16. aug 2025

@anonym_17a0a1 Áno, možno sa nedostaneš. A? Zoberieš si deku alebo stan. Spal som takto X krát hocikde, na benzínkach, zastávkach, na diaľnici, v lese pri ceste či na Capri Krupp. Je to zadarmo.

pralinka86
16. aug 2025

Ja len ze, vylet v zoo znici cloveka, teda aspon mna 🙈 ovela viac nez nejaka 2h prechadzka lesom.. v zoo len chodis a chodis a cas tam ide velmi rychlo, nachodis sa nakoniec neurekom.. cize ak zdravotne nie je fit, nesla by som a v tomto teple uz duplom nie
Najdite si hocijaky iny vylet, hocilen do toho lesa na hríby ci len tak,... Sa vytrat, pokecať, stravit spolu cas a nepotrebujes ani restiky, cosi male na jedenie si zbalite
Alebo aj tu su tipy na vychode sk
https://www.legendarium.info/vylety

autor
16. aug 2025
@pralinka86

Ja len ze, vylet v zoo znici cloveka, teda aspon mna 🙈 ovela viac nez nejaka 2h prechadzka lesom.. v zoo len chodis a chodis a cas tam ide velmi rychlo, nachodis sa nakoniec neurekom.. cize ak zdravotne nie je fit, nesla by som a v tomto teple uz duplom nie
Najdite si hocijaky iny vylet, hocilen do toho lesa na hríby ci len tak,... Sa vytrat, pokecať, stravit spolu cas a nepotrebujes ani restiky, cosi male na jedenie si zbalite
Alebo aj tu su tipy na vychode sk
https://www.legendarium.info/vylety

@pralinka86 uz som to pisala, ze kde pojdeme. A neslo o vylet teraz, ale zaciatkom septembra. Do Zoo nepojdeme.

vladuska20
16. aug 2025
@anonym_17a0a1

@vladuska20 aj si si zistila, koľko je vstupné do aquaparkov a nocľah? Parkovné v Tarách?

@anonym_17a0a1 tak ked sa boji soferovat a trufa si len po sk.

autor
16. aug 2025
@vladuska20

@anonym_17a0a1 tak ked sa boji soferovat a trufa si len po sk.

@vladuska20 nemám dobre skúsenosti z Maďarska. Naozaj nepríjemné veci a jednoducho tam je rečová bariéra, policajti nevedia anglicky veľmi. Čiže v rámci CZ, SK pôjdem kdekoľvek, aj do Poľska. Dokonca aj v Chorvátsku bolo v pohode. Ale jednoducho Maďarsko keď nemusím, nejdem. Ešte HU nemám problém tu okrajové časti Telkibánya, Boldogkőváralja, tam chodím pravidelne.

hiro
16. aug 2025

Inak ma napadlo že keď dnes človek nemá peniaze, boli časy keď som žil z cca 100x menej peňazí ako mám teraz, človek aby ani si nikde hlavu nemohol oprieť na noc... 5€ bolo pre mňa veľa na ubytovanie keď som bol na výške, to bolo na pár dní jedla, keď som stanoval pod mostom tak ľudia doniesli vodu že či nie som smädný, zaváranú fľašku. Dá sa cestovať a vidieť svet zdarma. Ten kto vám na stope zastaví, niekedy kúpi aj kávu, jedlo.

svetlonos
16. aug 2025
@hiro

Inak ma napadlo že keď dnes človek nemá peniaze, boli časy keď som žil z cca 100x menej peňazí ako mám teraz, človek aby ani si nikde hlavu nemohol oprieť na noc... 5€ bolo pre mňa veľa na ubytovanie keď som bol na výške, to bolo na pár dní jedla, keď som stanoval pod mostom tak ľudia doniesli vodu že či nie som smädný, zaváranú fľašku. Dá sa cestovať a vidieť svet zdarma. Ten kto vám na stope zastaví, niekedy kúpi aj kávu, jedlo.

@hiro
ja by som sa pokakala keby mam stopovať. Tiez nikdy nevieš aký uchyl ci psychopad ti zastavi a potom co?

hiro
16. aug 2025
@svetlonos

@hiro
ja by som sa pokakala keby mam stopovať. Tiez nikdy nevieš aký uchyl ci psychopad ti zastavi a potom co?

@svetlonos No tak keď v ten deň nestopuješ tak ťa psychopat prepadne pred vchodom. V zahraničí už dávno bolo stopovanie tak raritné že zastavili ľudia že to je úžasné, celú mladosť v 60-70 sme stopovali, dnes má každý auto, nik nestopuje, preto sme zastavili...

hiro
16. aug 2025

(preto stopovanie na sk trvá hodiny 100km a zahraničie prejdeš za deň 1000km, fakt 10 minút a ideš, ešte aj ťa dovezú presne na miesto, nie že 10km ďaleko)

anonym_8e72e8
16. aug 2025
@anonym_autor

@majlo1234 ja s tým nemám problém. 20 eur miniem na obed v reštike niekedy pomaly. Ale on má s tým problém a nechce sa nechať pozývať. 20 eur dá, ale viem, že aktuálne teraz otočí každé eur veľmi premyslene.

@anonym_autor Tak načo sa trepať do Maďarska. Veď pekné spoločné chvíle sa dajú zažiť aj pri jazere, či niekde inde v blízkosti. Tak keď ste raz spolu a nedá sa tak si poviem pôjdem o rok,alebo inokedy keď bude natom lepšie finančne .Pre jeden den sa svet nezrútu.Nie darmo sa hovorí v dobrom aj zlom.

anonym_17a0a1
16. aug 2025
@hiro

@anonym_17a0a1 Áno, možno sa nedostaneš. A? Zoberieš si deku alebo stan. Spal som takto X krát hocikde, na benzínkach, zastávkach, na diaľnici, v lese pri ceste či na Capri Krupp. Je to zadarmo.

@hiro má zdravotné problémy, takže vláčiť stan a spať pod ním bude to pravé orechové 🙈

trisha_r
20. aug 2025

@anonym_autor dokážem to pochopiť z jeho uhla pohľadu, že je celý tento výlet úplne zbytočný , hlavne ak ešte nepracuje, a nemá príjem, zrejme na tom možno nie je ešte 100% zdravotne, a ty mu piješ krv s blbosťami. Poslala by som ťa samu , ak chceš ísť, tak choď. Ale toto mi príde ako ,že ty tlačíš na pílu a on chudák na to prikývol ale nadšený z toho nie je a ber to tak, že ani keď pôjdete ,tak ani tam sa nebude tváriť nadšene. Tak ho radšej nechaj a neotravuj. A choď sama ak veľmi chceš. Predpokladám,že nemáš len jedinú kamošku, ktorá je po chemo. Daj sa dokopy s nejakou inou. Veľa šťastia 🙂

anonym_732d0f
20. aug 2025

Ježiš keď je zdravotne na tom zle a ani peniaze nema tak ho neotravuj a choď sama.

anonym_52962b
20. aug 2025

Ty si vybrala ten výlet a potom to celé ofrfleš 😃

anonym_bcaf7b
20. aug 2025

@anonym_autor Ty si tá stará baba, pomaly 50 ročná, čo jej všetci pomreli a nikoho iného nemáš okrem tohto skrachovanca? Už si tu neraz písala. Však ho zober a zaplať mu, aj tak nemáš na výber, keď nechceš sedieť doma.

lauricka
21. aug 2025

@anonym_autor nešla by som. Veď choďte niekde na výlet v okolí. Výlety sa dajú robiť rôzne a menej komplikované aj lacno. Stačí trochu kreativity. Slovensko toho ponúka dosť.

anonym_6c421a
21. aug 2025

@anonym_autor môj názor keď niekoho ľúbiš tak počkáš..čiže teraz by som kaslala cele výlety keď na tom nieje dobre a keď bude v poriadku tak by sme si to vynahradili

priscilla07
22. aug 2025

Veď počkaj pokiaľ bude na tom lepšie zdravotné aj finančne. Nie si malé ufňukane detsko aby si musela ísť do toho zoo.

anonym_cd8594
23. aug 2025

@anonym_autor nič nerieš, sadni do auta a sleduj značky, je to v poho. Bol som v Budapešti v meste, v Kyjeve v meste, Mníchov, Zurich, Krakow, Ľvov a Ukrajina celkovo, Poľsko celkovo o SK neho oriac a vždy prvykrát a zrovna na to, čo som spravil vodičák , takže nemal som vtedy veľa km za sebou, bál som sa ale v dnešnej dobe navigácii to je v poho. Takže určite zvládneš 👍

stanislavicenka
23. aug 2025

@anonym_autor tiez som mala stres, minuly rok. Soferovala som sama do Talianska, a nasledne potom este Chorvatsko. A tesim sa, ze som to zvladla. Respekt je fajn, ale strach ta nesmie ovladnut

margotka17
23. aug 2025
@anonym_autor

My sme z vychodu, cize ja som chcela ist maximalne tak 50 km tam a spat. Len nieco na okoli. Tym, ze zdravotne nie je fit, tak naozaj cely den je pre neho vela. Zrejme nikam nepojdeme. Cize cele leto doma.

@anonym_autor veď choďte na Siravu do wellnessu a nemusíš šoférovať tak ďaleko, ak nechceš. V Lipanoch sa dá tiež vykúpať.

anonym_d0fe65
23. aug 2025

@anonym_autor Nasla by som si menej neschopneho frajera, co neni na podpore, ma auto a vodicak a nemusela ho zivit

autor
23. aug 2025
@margotka17

@anonym_autor veď choďte na Siravu do wellnessu a nemusíš šoférovať tak ďaleko, ak nechceš. V Lipanoch sa dá tiež vykúpať.

@margotka17 ďakujem, my sa nekúpeme a do wellnesu tiež nechodíme, máme súkromný u sestry welllnes, aj bazén.

amy234
23. aug 2025

Choďte kľudne, spravíte si výlet. Trošku oddychu si každý zaslúži, aj ten kto je PN, MD atď... Nezabudni si spraviť poistenie aj na, auto a bude to OK. Oddýchnite si. Sto km dáš jak nič, maximálne si dáte jednu prestávku na benzínke, v meste pri Lidl 🙂 kúpite si čerstvé pečivo, priadve niečo na pitie a desiata je vybavená a neminuli ste ani 3€

alexanderkovacs
24. aug 2025
@anonym_autor

@sima234 Zoo Nyíregyháza. On tam bol, ja som nebola a chcela som ísť.

@anonym_autor najlepsie zoo zatial a min 20 som uz bol.

Strana
z3