icon

Je 4-hviezdičkový hotel v Egypte dobrá voľba?

27. máj 2025

Kamošky má lákajú na dovolenku, tentokrát Egypt. Viackrát som tu na koni čítala,že 4*hotel je zlý výber treba 5* aby človek neriskoval?

Strana
z2
simona1998
27. máj 2025

Ako ktorý , napr meraki resort je 4* a ľudia si nevedia vynachváliť

barborka2_2
27. máj 2025

Vo väčšine krajín ta klasifikácia podľa hviezdičiek funguje tak že si ich hotel pridelí sám ale mal by samozrejme spĺňať minimálne stanovené rozsahy služieb. Problém je v tom že to nikto veľmi nekontroluje (aspoň u nas), či to tak skutočne je. Čiže je to na hoteli, že ako je veľmi poctivý a dodržiava stanovené štandardy

autor
27. máj 2025
@simona1998

Ako ktorý , napr meraki resort je 4* a ľudia si nevedia vynachváliť

@simona1998 hotel je v Hurghade, ale presný názov si nepamätám. Kmotrovci boli pred pár rokmi, kmotru došla domov sklamaná jednak zo žalúdočných problémov a potom z toho že nedostali takú izbu ako chceli a ani chvíľu si nemohli poležať bez to aby tam niekto neponúkal svoje služby či tovar

klotildabazarik
27. máj 2025

To neni o hviezdach ale vacinou o celej destinaci egypt

mane01
27. máj 2025

Boli sme v Egypte v 4* a bolo super, aj hygiena, aj vyber jedal, krasny areal. Len zariadenie nebolo top moderne, co mi bolo uplne jedno, ani doma nemenim nabytky kazdych 5 rokov. Ale kazdy ma ine ocakavania.

autor
27. máj 2025
@mane01

Boli sme v Egypte v 4* a bolo super, aj hygiena, aj vyber jedal, krasny areal. Len zariadenie nebolo top moderne, co mi bolo uplne jedno, ani doma nemenim nabytky kazdych 5 rokov. Ale kazdy ma ine ocakavania.

@mane01 tak kde boli kmotrovci nemali ani len háčiky/vešiak kam by si mokré plavky zakvačili, furt každý len bakšiš a nejakým aj čo dostali bolo málo a dosť nepekne to dali najavo. Na dovolenke mám rada kľud, rozruchu a dotieravých jedincov mám v práci dosť

andrejka2424
28. máj 2025

Prečo potom Egypt? Veď takéto zážitky ako opisuješ čítam skoro stále.Bakšiše, otravovanie, dotieravosť ,nadradenosť voči ženám. Myslela som si vždy ,že 5'* sú preferované skôr z dôvodu lepšej hygjeny ,lepšej stravy a menšieho rizika črev.problémov.

katarinaba
28. máj 2025

Ja som bola v EGY uz 4 krat a nic z toho vyssie uvedeneho som nezazila. Nikto odo mna nechcel baksis, nikto sa voci mne nadradene nespraval, nikdy sme nemali zaludocne problemy, strava bola vyborna. A to ja nechodim do luxusnych rezortov. Bola som aj v 4* aj v 5* hoteloch a musim povedat, ze ziadny rozdiel medzi nimi nebol. Dokonca bol jeden rezort, ktory mal spolocnu plaz, spolocny aquapark, pohybovat sa dalo vsade, aj restauracie sa dali pouzivat vsetky, akurat spat sa chodilo do hotela 4* alebo 5* - raz som bola v jednom, druhy krat v druhom - ziadny rozdiel. Teda okrem ceny. Dnes su uz oba 5*.
Zisti si o aky hotel ide a potom preskumaj recenzie. Aj tu na MK su skupiny, kde si vies hotel overit. Hlavne dostanes informacie od ludi, co boli v tom hoteli, co vseobecne boli v Egypte. Lebo nikto nie je vacsi konspirator, odporca a kritik ako ten, co v EGY nikdy nebol, ale zarucene ma tie najlepsie informacie.

andrejka2424
28. máj 2025

Ano,presne.V skupine ti najlepšie poradia.Nájdeš tam aj dobré,aj zlé skúsenosti. . Vlani som bola na ostrove v hoteli,ktorý mi poradili tu na koníku v skupine .Nepáčilo sa mi tam. Brala som si k srdcu len tie dobré a nadšené recenzie, aj keď tam písalo viac žien a nie všetky tvrdili to isté..Nakoniec som sa zaradila k tým,čo tam spokojní až tak neboli. Ďalšiu dovolenku som si už vyberala sama podľa pocitu a páčila sa nám neporovnateĺne viac asi vo všetkom.

kiki68
28. máj 2025

Za mna je to jedno, pozri hlavne recenzie na tripadvisor, ze co tam realne je. Bola som v 4* a aj 5* a ta 4 bola lepsia. Cize nemusi to byt nevyhnutne tak, ze 5* je super. Vzdy sme to checkli, Pripadne som sa poradila s ludmi z potapania.

autor
28. máj 2025
@katarinaba

Ja som bola v EGY uz 4 krat a nic z toho vyssie uvedeneho som nezazila. Nikto odo mna nechcel baksis, nikto sa voci mne nadradene nespraval, nikdy sme nemali zaludocne problemy, strava bola vyborna. A to ja nechodim do luxusnych rezortov. Bola som aj v 4* aj v 5* hoteloch a musim povedat, ze ziadny rozdiel medzi nimi nebol. Dokonca bol jeden rezort, ktory mal spolocnu plaz, spolocny aquapark, pohybovat sa dalo vsade, aj restauracie sa dali pouzivat vsetky, akurat spat sa chodilo do hotela 4* alebo 5* - raz som bola v jednom, druhy krat v druhom - ziadny rozdiel. Teda okrem ceny. Dnes su uz oba 5*.
Zisti si o aky hotel ide a potom preskumaj recenzie. Aj tu na MK su skupiny, kde si vies hotel overit. Hlavne dostanes informacie od ludi, co boli v tom hoteli, co vseobecne boli v Egypte. Lebo nikto nie je vacsi konspirator, odporca a kritik ako ten, co v EGY nikdy nebol, ale zarucene ma tie najlepsie informacie.

@andrejka2424 lebo sme tam ešte neboli. Kamošky majú dovolenku nuž zaplatenú , ale vtedy mi nevyhovoval termín, tak som nič neriešila.
@katarinaba Odchod je za pár dní, včera som pozerala iba na Invii (4,1)to sa ešte ako tak dalo, ale teraz som si pozrela aj tripadvisor(3,5). Recenzie teraz z mája ma odstrašili, som rozhodnutá zostať doma. Niekomu otravovanie zo strany personálu možno nevadí mne áno.

andrejka2424
28. máj 2025

Tak skús tú skupinku a priamo sa opýtaj, kde nemajú skúsenosť s otravovaním a kde boli spokojní.

katarinaba
28. máj 2025

a das aspon nazov toho hotela? ci je to tajomstvo?

luccija
28. máj 2025

Ľudia sú rôzni, keď čítam niekedy tie recenzia vlasy mi dupkom stoja.Haciky na plavky som nikde nepozadovala sušili sme na šnúre, alebo cez stoličky na balkóne.Aj tak je tam taká vlhkosť, že málokedy boli suché.

kiki68
28. máj 2025

Ale toto otravovanie musis jednoducho vediet zmaknut, normalne povies, thanks, but no. A vybavene . Ked tak povedat “ I’m married, can’t speak to you “, oni pochopia

mane01
28. máj 2025

My sme mali vybavenie vyborne, velky balkon, tam susiak na plavky. Zariadenie starsie, ale vsetko funkcne a ciste. Matrace, vankuse pohodlne, upratovanie vyborne. A ten baksis je v tychto krajinach normalka. U nich je to sucast ich kultury. Ja s tym ratam a vidim to ako odmenu pre toho cloveka, a tiez ako pomoc. Oni tam ziju velmi skromne.

building
29. máj 2025

Ani 5* hotel nie je zárukou kvalitných služieb a môže byť že 4* bude dobrá voľba. Záleží čo očakávate od pobytu, priamo na pláži, strava výlety... Väčšinou sú hotely a v okolí nič, alebo špina to je Egypt resp. arabský svet.

marcaurel
30. máj 2025

Tak tom prípade by som do Egypta určite nešla.

marcaurel
30. máj 2025
@building

Ani 5* hotel nie je zárukou kvalitných služieb a môže byť že 4* bude dobrá voľba. Záleží čo očakávate od pobytu, priamo na pláži, strava výlety... Väčšinou sú hotely a v okolí nič, alebo špina to je Egypt resp. arabský svet.

@building arabský svet je špina? Preboha, boli ste v Emirátoch? Qatar? Omán??? Tam môžete jesť na ulici zo zeme. A majú najvyššiu bezpečnosť na svete🙈🙈

misinka26
30. máj 2025

Ja som bola cez veľkú noc v 4* hoteli (Three corners happy life beach resort) - je to v Marsa Alam a mala som obavu keďže som bola v Egypte naposledy pred 20 rokmi, taktiež som mala predsudky lebo vtedy sme si priniesli fajného Faraóna a keďže 7 rokov chodíme v lete do Turecka do minimálne 5*, avšak predvedčili ma recenzie, a teda hotel bol úžasný, čistý, jedlo výborné, žalúdočné problémy žiadne. Fakt na úrovni. Bola som milo prekvapená a až nadšená. Úplne som zmenila názor na Egypt. Budúci rok ideme opäť...

katty123456
30. máj 2025

Ale ti predajcovia sú predsa všade v egypte

building
Autor odpoveď zmazal
deniiisia
31. máj 2025

Nie je pravda ze si * priradzuju same hotely. * su podla danych kriterii. Niekedy by hotel mohol mat aj 5* ale nesplna napr.rozlohu.Kazda krajina ma svoje kriteria, podla svojich pomerov. Nasinci potom napr. Do katalogov alebo ofic.stranok opravuju * podla nasich kriterii. Preto je niekedy v zahranici hotel5* a my uvadzame 4*.

autor
31. máj 2025

Keď boli baby v Turecku akurát pred odchodom som schytala ovčie kiane, ako dospelá dosť ma to potrápilo. Neviem či sa mi vôbec bude chcieť v budúcnosti do Egypta.
Ja potrebujem na dovolenke oddych, more je žiadúcou súčasťou, no nie nevyhnutnosť. Oddych pre mňa nie je čo som si prečítala v recenziách a počula od kmotrovcov, že ležim pri mori a kazdých 5-10 min otravuje niekto so svojimi tovarom, ležím si pri bazéne a každých 10 animátori, či ako sa volajú , otravujú a ponúkajú toto a hento. Čím som staršia tým viac ma to otravuje
Ako boli predajcovia aj na iných plážach, ale nie každú chvíľu, Vlani som mala ubytko cez booking, majiteľka vedela poradiť kde nájdem menej rušnú pláž

evansova
31. máj 2025
@mane01

@mane01 Mám podobné skúsenosti. Po týždňovej plavbe loďou po pamiatkach sme sa presunuli do 4* hotela v Hurgade. Všetko v absolútnom poriadku, na začiatku sme rozdali pár dvojeuroviek ako baksis a mali sme sa kráľovsky. Ešte aj čerstvá kytica v izbe každý deň a strava pestrá, formou bufetu, dalo sa vybrať.

building
Autor odpoveď zmazal
jaja20
2. jún 2025

Autorka, podľa tvojich komentárov sa mi zdá, že si ešte na takejto dovolenke v hoteli nebola. Bakšiš sa dáva nielen v arabských krajinách,ale aj hocikde v EÚ Grécko, Španielsko, Taliansko ), len sa tomu hovorí tips a niekde majú na to kasičky. Ak nechceš, nedaj, ale ak dáš, budú sa o teba starať ako o kráľovnú. Doporučujem zameniť si 1dolárovky.
Pokiaľ ide o ponúkanie tovaru a služieb ( napr. suveníry, masáže ), tak aj toto je bežné, ale napríklad v Egypte v Marsa Matrouh to nie je. Čiže zvoľ dovolenku v tejto oblasti.
Animátori si robia len svoju prácu, tak je normálne, že chodia okolo bazénov a volajú ľudí,aby sa zapojili.
Bola som v hoteloch aj 4* aj 5* a vždy treba pozerať reálne videá na YouTube a hodnotenia od slovenských a českých turistov ( napr. na Invii ), ak nechceš byť sklamaná.

autor
2. jún 2025
@jaja20

Autorka, podľa tvojich komentárov sa mi zdá, že si ešte na takejto dovolenke v hoteli nebola. Bakšiš sa dáva nielen v arabských krajinách,ale aj hocikde v EÚ Grécko, Španielsko, Taliansko ), len sa tomu hovorí tips a niekde majú na to kasičky. Ak nechceš, nedaj, ale ak dáš, budú sa o teba starať ako o kráľovnú. Doporučujem zameniť si 1dolárovky.
Pokiaľ ide o ponúkanie tovaru a služieb ( napr. suveníry, masáže ), tak aj toto je bežné, ale napríklad v Egypte v Marsa Matrouh to nie je. Čiže zvoľ dovolenku v tejto oblasti.
Animátori si robia len svoju prácu, tak je normálne, že chodia okolo bazénov a volajú ľudí,aby sa zapojili.
Bola som v hoteloch aj 4* aj 5* a vždy treba pozerať reálne videá na YouTube a hodnotenia od slovenských a českých turistov ( napr. na Invii ), ak nechceš byť sklamaná.

@jaja20 nejde špeciálne o bakšiš, ja som iba zhrnula pár info, čo viem od kmotrovcov. Aspoň za mňa, keď ,,papieroch,, máte napísané že máte mať klímu tak máte mať funkčnú klímu, ale nie že za 50ku zrazu bola, ak máte mať na izbe wifi, tak máte mať funkčné wifi, nie iba v bare, ale za 5/deň zrazu bude. Mojej neteri ponúkali animátori aj iné ,,veci,, ako programy . V tebou spomínanom Taliansku som bola šesť krát, v Grécku raz ale ničím podobným som sa nestretla, napr dáš personálu drobné a im sa ešte máli.
Prečítala som si recenzie na Invii ale to že boli len o štipku lepšie ako na tripadvisore , kde návštevníci vytkli hotelu presne tie chyby čo kmotrovci mne úplne stacilo

petik22
2. jún 2025
@misinka26

Ja som bola cez veľkú noc v 4* hoteli (Three corners happy life beach resort) - je to v Marsa Alam a mala som obavu keďže som bola v Egypte naposledy pred 20 rokmi, taktiež som mala predsudky lebo vtedy sme si priniesli fajného Faraóna a keďže 7 rokov chodíme v lete do Turecka do minimálne 5*, avšak predvedčili ma recenzie, a teda hotel bol úžasný, čistý, jedlo výborné, žalúdočné problémy žiadne. Fakt na úrovni. Bola som milo prekvapená a až nadšená. Úplne som zmenila názor na Egypt. Budúci rok ideme opäť...

@misinka26 prosím ťa aká tam bola pláž? pozvoľný vstup či z mola? a tobogán nejaký bol?

jaja20
2. jún 2025

Stále píšeš len o skúsenostiach kmotrovcov. Ale veď keď neboli spokojní, že si za niečo zaplatili,a nedostali to, stačilo ísť na recepciu a ukázať voucher.
Alebo to poriešiť cez delegáta,ak sa nedokážu sami dohovoriť. Inak nechápem,v akom 4* hoteli to boli, keď tam nemali na izbe automaticky klímu a wi fi...
A že by sa im málilo, keď im dáš 1$, to som za 25 rokov nikdy nezažila, všetci sú práveže vďační, že majú trinkgeld. Stretla som sa len s tým, že nemajú radi kovové €, lebo tie sa u nich v banke nedajú zameniť, takže ak ich náhodou od niekoho dostanú a nazbierajú viac, potom prosia hostí, či by im nezmenili za papierové bankovky.Možno im tvoji známi nerozumeli.
V tom Taliansku si bola v ktorých 4* hoteloch?

Strana
z2