Je bezpečné cestovať do Hurghady počas vojny v Gaze?
Ahojte, o dva týždne máme ísť na dovolenku do Hurghady, ale okolie má začalo strašiť a desať kvôli vojne v Gaze a pod. Všetci mi vravia, že je to tam teraz nebezpečné. Už aj muž sa tam bojí ísť. Nebol niekto z Vás teraz v Hurghade?
Ďakujem
Uplne ok, Egypt si od toho roky drzi odstup a od hranice si pomerne daleko. Egypt keby chcel, uz davno ten konflikt nejak podpori. Ale oni nechcu. Takze z mna je tam bezny zivot v Egypte a veci idu ako su nastavene na turizmus.
Boli sme začiatkom mája pri Hurghade, boli sme viac menej na opustenom mieste, okolo nebolo nič len more, ale čo sme sa bavili pri presune loďou a v hotely, všade bol kľud. Osobne by som sa bála ísť do stredísk na sinajskom polostrove, pretože tie sú blízko izraelských hraníc.
Nájdi fb skupinu: Aktuálne v Egypte, píšu tam dovolenkari aj Slováci žijúci v Hurghade že je tam všetko ôk.
Ani jeden z konfliktov podla mna nie je vobec relevantny pre dovolenku v Hurghade... je to tak daleko a mimo, ze neviem, ktora zo stran by tam co mala "robit" ...
Pre utecencov je to daleko (a Egypt ich aj tak nepusta), Izrael nema co v Egypte robit... a je to tak 500 km vzdusnou ciarou...
To susedime s krajinou, kde je aktivna vojna (na frontu to je tak 1200km a rakety lietali aj blizsie k nasim hraniciam) a tiez tu zijeme...
Ani jeden z konfliktov podla mna nie je vobec relevantny pre dovolenku v Hurghade... je to tak daleko a mimo, ze neviem, ktora zo stran by tam co mala "robit" ...
Pre utecencov je to daleko (a Egypt ich aj tak nepusta), Izrael nema co v Egypte robit... a je to tak 500 km vzdusnou ciarou...
To susedime s krajinou, kde je aktivna vojna (na frontu to je tak 1200km a rakety lietali aj blizsie k nasim hraniciam) a tiez tu zijeme...
@zic tiež som presne to povedala
@zic Tak tak, Ľvov, najbližšie zásahy rakiet Ivano-Frankivsk 160 km od slovenských hraníc, Ľvov asi 350 km.
Myslím si že tu sme bližšie vojnovému frontu ako v Egypte, a treba si uvedomiť aj že Egypt ma najväčšiu armádu v Afrike. 😉 nieje sa čoho báť 😉

V Hurghade žije jedna slovenka, volá sa Ľubomíra Mohamady. Pozri si jej videá na youtube. V Hurghade je kľud, nič sa tam nedeje.