Je bezpečné nechať 10-ročného syna samého v hotelovej izbe?
Sme momentálne na dovolenke v Španielsku. Ubytovaní sme v hoteli. Zajtra ráno sme sa chceli ísť fotiť pri východe slnka. Oznámila som to deťom. 12 ročná nemá žiadny problém a 10 ročný sa do krvi hada, že sa mu nechce vstávať. Vraj sa máme ist sami fotiť a on bude spať. Mne sa vsak nepáči predstava nechať ho úplne samého na izbe v zahraničí. Jazyk vie len základy, hocičo sa môže stať. Okrem toho na Slovensku platí, že dieťa do 12 rokov by nemal rodič nechať samé. Ustúpiť mu? Potrebujem názor od viacerých ludi. Jasné, že sa rozhodnem sama. Len muž ma presviedča so synom, že som uzkostliva.
Ako ďaleko od hotela a ako dlho. Má k dispozícii telefón? Ja zodpovedny? Bol už sám?
@anonym_autor 10 ročné deti chodia samé do školy.
Záležalo by od toho, ako ďaleko by ste šli. Ale akurát píšeš, že vzdialenejšie miesto. Tak to by som určite nenechala. Dcéru som nechala samú ako 12-ročnú s tým, že som bola na pláži, len cez úzku cestu od hotela. Ani ako 14-ročnú by som ju samu nenechala, ak by som šla ďalej 🤷🏼♀️
@anonym_autor 10 ročné deti chodia samé do školy.
@zmrzlinka2021 ale je rozdiel zahraničie, kde nikoho a nič nepozná, a ani jazyk.
Čokoľvek sa môže stať.
Ja by som ho nechala spat.
doma áno, tam nie.
Mňa nikdy nenechali samú na izbe. Samozrejme ak boli na pláži pod balkónom alebo vedľa v obchode či reštaurácii tak áno ale nikdy neodišli ďalej od ubytovania. Ja by som nepustila, ale zatiaľ nie som mama. Plus 10 rokov je ešte malý, ešte nie je ani teenager.
@zmrzlinka2021 ale je rozdiel zahraničie, kde nikoho a nič nepozná, a ani jazyk.
Čokoľvek sa môže stať.
@huxy stať sa môže čokoľvek aj keď tvoje dieťa bude mať 30 rokov. 10 ročný v pohode zvládne byť sám na izbe tú hodinu.
áno, a ešte navyše bude predsa so sestrou.
Nenechala by som ho samého
@btus sestra sa ide s nimi fotit
@zmrzlinka2021 pýtala sa na názor, odpovedala som. Ja osobne nemám dobrý pocit nechávať dieťa v cudzine samé ani pol hodinu 🤷🏼♀️
@btus nebude so sestrou, ona predsa ide s rodičmi
ok, tak bude sám hodinu na izbe. To snáď zvládne. Má už 10. Veď asi isto bude spať, kým sa vrátia. Ale rodičia, vy viete, ako ho máte vychovaného, či je zodpovedný.
Určite nenechala a to na SVK býva v pohode sama doma.
@anonym_autor na Slovensku nič take neplatí, žiadny zákon to nijak neupravuje
10 ročný? Má mobil. Ak je to pohodak ktorý si vie poradiť tak by som ho nechala spat
Ale ja píšem podľa môjho syna, on bol zvyknutý byt sám doma takze tak
@anonym_autor nechat na izbe
Nechala by som ho spať na izbe s mobilom, keby niečo zavolá
@anonym_autor ja by som ho určite nenechala samého v izbe bez dozoru.
Nie, nenechala. Mam precestovsneho kus sveta, ale dieťa by som nespustila v zahraničí z očí. Doma je doma, Španielsko je Španielsko.
@anonym_autor na Slovensku nič take neplatí, žiadny zákon to nijak neupravuje
10 ročný? Má mobil. Ak je to pohodak ktorý si vie poradiť tak by som ho nechala spat
Ale ja píšem podľa môjho syna, on bol zvyknutý byt sám doma takze tak
@pribinak aj moja dcéra bola zvyknutá byť sama doma,keďže som na ňu 5 rokov sama. Ale stále je rozdiel byť sám doma, kde je vo svojom, pozná to a cudzina 🤷🏼♀️
Nenechala by som ho samého. Ešte je malý. Nešla by som sa fotiť ak by mal ostať sám izbe. Nikdy nevieš čo sa môže stať.
Presne ako tu už padlo - doma by som nechala, na dovolenke určite nie.
Boli sme v situácii, kedy väčšina chcela niekam ísť a jedno dieťa trucovalo. Vysvetlila som, že niekedy sa musíme prispôsobiť a dieťa išlo s nami, samozrejme ofucane...
@anonym_autor urcite nie, ked idete niekde dalej. Ak by ste boli na plazi pred hotelom ok. Ved aj jeho chcete mat na fotkach. Na margo vyjednávania, by som mu ponukla, ze večerný program vybera on.
@anonym_autor my sme nechali 13 a 10 ročne deti na izbe-spolu,kým sme boli s mužom v mori..cca 2-3 hodiny a poviem ti,ze ja som uzkostliva matka a mala som mobil a aj 1x volala..ja by som ho nenechala samého..byvame v meste a tu chodia samé vsade..
Záležalo by od toho, ako ďaleko by ste šli. Ale akurát píšeš, že vzdialenejšie miesto. Tak to by som určite nenechala. Dcéru som nechala samú ako 12-ročnú s tým, že som bola na pláži, len cez úzku cestu od hotela. Ani ako 14-ročnú by som ju samu nenechala, ak by som šla ďalej 🤷🏼♀️
V cudzine nie,nenechala.On môže kľudne spať,nič nevyvedie,ale ako si môžeš byť istá,že niekto iný niečo neurobí jemu.......napríklad únos.
Mobil mu bude k ničomu...
@anonym_autor dievčatá, ja to tiez tak cítim. Doma býva sám aj niekoľko hodín ale v cudzine, nepozná reč je to iné. Rozhodla som sa, že pôjde aj keď bude ofučaný
V cudzine nie,nenechala.On môže kľudne spať,nič nevyvedie,ale ako si môžeš byť istá,že niekto iný niečo neurobí jemu.......napríklad únos.
Mobil mu bude k ničomu...
@rozculena ved to sa bojím, videla som kedysi taký prípad, že dievča zmizlo na dovolenke z hotela keď rodicia si odskočili na drink

@anonym_autor Fotiť sa chceme ísť na vzdialenejšie miesto od hotela.