Je bezpečné nechať 10-ročného syna samého v hotelovej izbe?
Sme momentálne na dovolenke v Španielsku. Ubytovaní sme v hoteli. Zajtra ráno sme sa chceli ísť fotiť pri východe slnka. Oznámila som to deťom. 12 ročná nemá žiadny problém a 10 ročný sa do krvi hada, že sa mu nechce vstávať. Vraj sa máme ist sami fotiť a on bude spať. Mne sa vsak nepáči predstava nechať ho úplne samého na izbe v zahraničí. Jazyk vie len základy, hocičo sa môže stať. Okrem toho na Slovensku platí, že dieťa do 12 rokov by nemal rodič nechať samé. Ustúpiť mu? Potrebujem názor od viacerých ludi. Jasné, že sa rozhodnem sama. Len muž ma presviedča so synom, že som uzkostliva.
@huxy autorka to hroti, ked tu spomina ten notoricky znamy pripad unosu Madelaine z hotela. Preboha, tam bol apartman na prizemi, otvorene okno do ulice. Oni su asi v normalnom hoteli na poschodi. Ja by som dieta nechala spat a nevymyslala blbosti s fotenim. Velmi pochybujem, ze jej muz a drehe dieta su tym nadseni.
@belllinka prečo pochybuješ? Ja si zas myslím, že sa tešia, inak by nechceli ísť 🤷🏼♀️
Sama som bola v zahraničí na rôznych miestach, kadečo videla, zažila, a to som bola už dospelá. Preto by som určite dieťa samé nenechávala.
Fuha 30 minút autom od hotela. Tak to v žiadnom prípade. Nech sa prispôsobí. Nič sa mu nestane, keď bude musieť vstať skôr.
@rozculena ved to sa bojím, videla som kedysi taký prípad, že dievča zmizlo na dovolenke z hotela keď rodicia si odskočili na drink
@anonym_autor je životu dôležité to fotenie? Naháňate a stresujete sa ešte aj na dovolenke kvôli blbosti. Potrebujete ľuďom doma strkať pod nos ako ste krásni? Takých fotiek ešte bude.
@belllinka prečo pochybuješ? Ja si zas myslím, že sa tešia, inak by nechceli ísť 🤷🏼♀️
Sama som bola v zahraničí na rôznych miestach, kadečo videla, zažila, a to som bola už dospelá. Preto by som určite dieťa samé nenechávala.
@huxy no to ano, drviva vacsina chlapov tuzi po gycovitych fotkach s vychodom slnka 😀
@huxy autorka to hroti, ked tu spomina ten notoricky znamy pripad unosu Madelaine z hotela. Preboha, tam bol apartman na prizemi, otvorene okno do ulice. Oni su asi v normalnom hoteli na poschodi. Ja by som dieta nechala spat a nevymyslala blbosti s fotenim. Velmi pochybujem, ze jej muz a drehe dieta su tym nadseni.
@belllinka moj muz má fotenie ako hobby, príležitostne fotí svadby a druhe dieťa je pubertiačka, ktorá si nabrala plný kufor šiat a fotila by sa stále. Ďakujem všetkým za názory. My fotky nedávame na fb ani instagram. Je to pre naše potešenie. Z 12 dní sme chceli fotiť až jedno ráno. Inak pri západe slnka, keď bude chuť. A čo sa týka hrotenia, radšej budem opatrná ako potom ľutovať. Ja by som dieťa samé v zahraničí nenechala, len muž ma presviedčal, že prehanam, tak som chcela vedieť názory iných mamičiek. Rozhodnem sa podľa seba.
@huxy Sú muži ktorí majú fotenie ako hobby a zvládnu nafotiť viac ako gýč ale to niektoré uzivatelky nepochopia. Už sme sa synom dohodli. Zajtra si privstaneme a večerný program vyberie on.
@anonym_autor Ahoj. Rozumiem Ti. Ja by som v cudzine nenechala dieťa samé. Ani keby bolo staršie ako Tvoj syn. Fotenie nejakého západu Slnka pre mňa nie je životne dôležitá vec. Ale Vy chcete mať spomienku, chápem. Stať sa môže naozaj hocičo. Ak máš sama pochybnosti, počúvaj svoju intuíciu. Želám krásny dovolenku
@katunika ďakujem pekne
len bezte a užite si vychod slnka a spravte si aj peknu foto 🙂 (snad sa syn umudri a nakoniec sa odfoti s vami aj on a nebude kysnut v aute, a ak by nahodou predsa nie, nenechajte si to tym pokazit 😉) prajem krasny zazitok!
@monnci2226 ďakujem
Nenechala by som 10 rocne dieta same v izbe v zahranici. A bodka. Ziadne zjednavanie. Moze sa stat cokolvek a to nemyslim, ze by ho zrovna ako malu Maddie unasali. Moze mu prist zle, vam sa moze nieco stat na ceste alebo na mieste, ze sa zdrzite alebo co a on moze byt potom v strese. V zahranici by som ho bez dozoru nenechala ani keby som bola v blizkosti hotela, nieto 30 minut autom.
@anonym_autor ale uzkostlivost, neuzkostlivost mysliet treba vopred na vsetko. Predstav si najstrasidelnejsi scenar, ze Boh chrán havarujete. On sam s jazykovou barierou v 10tich rokoch...nenechala by som ho samého. Hold, isiel by s nami ci by sa mu páčilo alebo nie, na oplatku by sme mohli robit nieco coby chcel on (kolotoce, nejaky vodný sport, pizzu atd....) alebo by sa neslo vobec... treba si to odkomunikovať. Na izbe som nechala iba moju 17 r. dcéru aj to iba v rámci mesta. Tiez sme boli v Španielsku tento rok
@kepassa ⛱️holt, nie hold a 17.r.uz rodia deti, niektore aj tretie😅
Mne skôr príde čudné, že to vôbec riešite. To fakt niekomu môže rozkazovať 10 ročne decko? Poviem ideš, a hotovo. Potom sa čudujeme aké deti nám vyrastajú, lebo majú dovolené všetko načo si zmyslia.Dnes už deti rozkazuju rodičom?
Urcite by som ho nenechala sameho na dovolenke. My sme minuly rok boli ma hotely a zrazu si nejaky chlapik otvoril nase dvere a vravi ze to je jeho izba, nebola, len mu na recepcii Dali zly kluc. Nech pekne vstane a ide s vami, hadam ti nebude dieta v jeho veku dirigovat 🙈
@anonym_autor moj ma 11 a ostava sam na izbe v pohode . Ked ideme s mladsou sa tulat po obchodoch nakupovat jemu sa nechce. Ostane ma izbe vecer sam na mobile v pohode.
@kepassa ⛱️holt, nie hold a 17.r.uz rodia deti, niektore aj tretie😅
@ahhola no možno etnikum áno, ale moja v 17tich študuje a verím, ze v tomto duchu to bude pokračovať na vš, potom až bude samostatná môže rodiť, ak sa na to bude cítiť so svojím partnerom, ako jabloň. To už neovplyvním a nebudem mať na to dosah 😉
@rozculena ved to sa bojím, videla som kedysi taký prípad, že dievča zmizlo na dovolenke z hotela keď rodicia si odskočili na drink
@anonym_autor
Madlen sa myslím volalo to dievčatko... Hrozne 😢
A presne tento prípad mi napadol ked som čítala tvoju otázku.
Takže nie ani omylom. Môžem veriť mojim detom ale nie okoliu.
Ta foto pri východe slnka by vás mohla stať oci pre plač.
Inak tiez som neznášala tento (blby) nápad od rodičov 🤭😁 a chcela radsej spať. Jasne bolo to pekné ale v 15stich by som radšej pospala tiež.
Nechala by som ho spať, za 2 hodiny ste naspať..
Možno ráno normálne vstane a pojde tiež..
@anonym_autor
Madlen sa myslím volalo to dievčatko... Hrozne 😢
A presne tento prípad mi napadol ked som čítala tvoju otázku.
Takže nie ani omylom. Môžem veriť mojim detom ale nie okoliu.
Ta foto pri východe slnka by vás mohla stať oci pre plač.
Inak tiez som neznášala tento (blby) nápad od rodičov 🤭😁 a chcela radsej spať. Jasne bolo to pekné ale v 15stich by som radšej pospala tiež.
@svetlonos tam je to veľmi zahmlené, otec bol lekár a deťom dávali niečo na spanie, aby mali od nich pokoj, bola verzia, že dieťa neprežilo dávku liekov a niekam ju rodičia odpratali, aby pán ctený lekár nemal z toho problémy.
@anonym_autor ja by som ho nenechala
@svetlonos tam je to veľmi zahmlené, otec bol lekár a deťom dávali niečo na spanie, aby mali od nich pokoj, bola verzia, že dieťa neprežilo dávku liekov a niekam ju rodičia odpratali, aby pán ctený lekár nemal z toho problémy.
@anonym_352948 A to sa rodičia normálne priznali, že dávali detom lieky na spanie?
@anonym_autor asi pred mesiacom som videla dost
detailny dokument o unose Maddie a nerozumiem ani po tolkych rokoch ako mohli rodicia nechat deti spat a ist s priatelmi vecerat.
@engel76 NEDRAMATIZUJ ZASE!
@anonym_352948 A to sa rodičia normálne priznali, že dávali detom lieky na spanie?
@ankare nepriznali, boli svedkovia, tí známi čo tam boli s nimi.
Ona bola chorá, prechladnutá, do toho jej treskli niečo na spanie a srdiečko zlyhalo( teoretizovalo sa)
Mala tam na izbe aj mladšieho súrodenca a toho nikto ,,neuniesol,,
@ankare Tí známi povedali, že to robili bežne, aby sa mohli zabávať, ale to sa v tom zhone neriešilo, on navyše lekár.
@anonym_autor a bude tam so sestrou? Ak áno jasne že by som nechala...však mobil majú ci
@anonym_autor na Slovensku nič take neplatí, žiadny zákon to nijak neupravuje
10 ročný? Má mobil. Ak je to pohodak ktorý si vie poradiť tak by som ho nechala spat
Ale ja píšem podľa môjho syna, on bol zvyknutý byt sám doma takze tak
@pribinak zvyknutý, alebo prinútený ???
Nie nenechala by som ho samého náhoda je blbec a čert nikdy nespí
@pribinak zvyknutý, alebo prinútený ???
Nie nenechala by som ho samého náhoda je blbec a čert nikdy nespí
@anouschka5 zvyknutý….nie všetci rodiča môžu ráno dieťa odviesť do školy a poobede si ho vyzdvihnúť
Niekotri pracujú na smeny, ini začínajú o 6.00 hod, majú poobedne či extra služby
Proste deti sú zvyknuté byt samé

@belllinka čo píšeš o terorizovaní, keď 3 chcú ísť. A vlastne to má autorka už poriešené, idú všetci. A nikto nebude traumatizovaný z jedného skorého vstávania 🤓🤦♀️
Niektorí to tu neskutočne hrotíte. Ja som ako 11-ročná tiež vstávala kvôli východu a pre mňa to bol zážitok.