icon

Je Chorvátsko naozaj drahé?

4. júl 2023

Ahojte,všade na mna vyskakuje články ako je Chorvátsko tento rok drahe a neoplatí sa tam ist. Je tu niekto,kto už reálne bol tento rok v chorvátsku a napíše ci je to naozaj pravda?

sasa1310
4. júl 2023

ceny neceny...ja doteraz nechápem ako tam niekto môže chodiť každoročne a nič iné nepozná len Chorvátsko. Nám Chorvátsko stačí tak raz za 6-8 rokov bohate.

tiezjedna
4. júl 2023

@la_dolce_vita v Ženeve sme platili v reštike oproti hlavnej stanici za jedno pivo 11 €, zatiaľ asi najväčší masaker za posledné roky... V Štrasburgu som vlani deťom na námestí kupovala kopček zmrzky za 5 € jeden😉 Zlaté Chorvátsko! 😂

tiezjedna
4. júl 2023

@sasa1310 a kto povedal, že inam ľudia nechodia?? My lietame celý svet a aj tak máme v Chorvátsku základňu, kam sa niekoľkokrát do roka vraciame, pretože to more je v Európe proste najkrajšie 😉 Hlavne z lode👍 A lietadlom si tam cca za hodinku...

sasa1310
4. júl 2023

@tiezjedna ja narážam na tých, ktorí chodia len tam každoročne. Takže si trochu mimo môjho komentára

tiezjedna
4. júl 2023

@sasa1310 možno preto, že autom je to asi najdostupnejšia destinácia, ak niekomu stačí Istria, tak je to rýchle, ekonomické a oproti nejakému ušmudlanému talianskemu Bibione krajšie...

zafir01
4. júl 2023

@tiezjedna vidíš .a môj muž sa v širšom centre Bruselu naje za 15€ aj s kávou v reštike ..rovnako draho ako u nás v meste Považská Bystrica 🤣
Obed pod vo vysokohorskej chate pod Glosglockberom nás vyšiel počas covidu 12€na osobu . Tu v dedine nám za 9€ nosili donášku .
Ja už ani neviem ako na tie ceny reagovať . Aktuálne sa mi zdá ,že nie sme tak lacná krajina ,resp. Ceny máme vyrovnané v eú .samozrejme nie je hotel ako hotel ,a nie je reštaurácia ,dko reštaurácia .preto sa snažím porovnať rovnakú triedu

tiezjedna
4. júl 2023

@zafir01 veď určite. Práve preto si myslím, že všetky tieto diskusie a príspevky sú na jedno kopyto. Každý si aj tak môže dovoliť len to, čo mu dovolí jeho peňaženka/účet. Nič viac. Po doprave je najväčšou položkou ubytovanie, otvorím booking, vidím. Takže ja fakt nerozumiem týmto otázkam, ktoré tu teraz stále padajú...

janewithane
4. júl 2023

Ceny stupaju vsade, otazne je ci za to dostavas aj hodnotu, ktoru ocakavas. Inak nemam to uplne overene ale podla nejaky poistkovych statistik vraj do europy coraz viacej chodia dovolenkovat americania, celkove mam pocit ze sa vela cestuje, je to teraz cool takze dopyt proste je.

mamina7070
4. júl 2023

my sme boli v chorvatsku dva roky dozadu (kvoli kovidu sme nechceli letecky) a vyslo nas drahsie ako dubaj a kde bolo neporovnatelnejsie lepsie

jovka
4. júl 2023

Nie, reštaurácie sú tak cca ako u nás,fast foody okolo 7 ,normálne cca 15-20 za jedlo a jasne aj drahšie,káva bola cca od 2 eur takže aj celkom lacná,drahšie boli piva cca 4 e a koktejliky,inak potraviny v obchodoch ako Lidl,konzum pohoda ,ceny ako u nas niečo aj lacnejšie

avanka
4. júl 2023

@sasa1310 lebo ho máme radi. Už 9 rok po sebe a stále sa tam radi vraciame, je to ❤️
Nesúď,každý chodí tam,kde mu je dobre a kde sa dobre cíti

ice8
4. júl 2023

@janewithane letecke spolocnosti su tak na 90% vytazene z pred 2020.. Takze ano, lieta sa jedna radost..

ice8
4. júl 2023

@zuzinka888 mali by byt zastropovane, ale overene osobne to nemam, nemam tam byt 🙂

tiezjedna
4. júl 2023

@mamina7070 ak ste išli autom tak sa nedivím. Pred 2 rokmi boli ceny phm na brutálnych čiastkach, my sme leteli a vyšlo nás ako vždy👍

ice8
4. júl 2023

Nieco mozno k teme, nie je to o HR< ale o Slovensku

https://hnonline.sk/finweb/ekonomika/96092155-t...

Tržby slovenských firiem rástli vlani medziročne o 20 percent, možným dôvodom je inflácia

Cize teraz zvysene zisky = inflacia? Oooo, ved inflacia nemala ani byt.

Takto nejak sa podnika.. Predajcovia zvysili cenu o 20%, lebo ved inflacia.. plus rozne dalsie navysenia, lebo ved energie a vstupy. Netreba zabudat, ze tie energie im stat, cize MY vsetci, preplatime (dotacie/zastropovanie). Ale kto vrati tie zvysene ceny (lebo energie) zakaznikom ?

Dojit ako to len ide, len dojit a dojit, #bububu (sem vlozit lubovolny strasiak) na zakaznikov

Myslim, ze toto sa da kopirovat na lubovolnu krajinu , cize aj HR.

babulkomale
4. júl 2023

@stanulienkat stvava kampan myslim s tym ze niekde plavaju h...na, vlozky a kazdy bozi den debilna sprava o HR.
Ceny idu hore vsade. Kto nema, nech sedi doma, kto ma, nech cestuje alebo pcha do ponozky.
Zazila som podnikatelov, co sa doviezli do Tatier na novom merecedese, ale vystupovali o zastavku z elektricky skor, aby stihli lacnejsiu zonu na listku 😂
Ja si zivot chcem uzit, nie prepocitavat.

reisi
4. júl 2023

Chorvatsko je drahsie, ceny isli hore. Chodime restauracie ten stred alebo vyssi stred. Pohybujem sa dost medzi domacimi, nie som klasika turista sme tu xkrat rocne, Casto riesime nejskych majstrov, material, bezny zivot a potrebne veci. Mame toho pocestovaneho dost ale tento rok som mierne v soku z tych cien. 🙈🙉🙊 Jasne, ze kupime co potrebujem ale nebudem sa cudovat odlivu turistov smerom Taliansko, tam su tie sluzby o inom, zabavne atrakcie atd. My to tu milujeme, sme tu ako doma, tak si priplatime.

babulkomale
4. júl 2023

@mamina7070 nuz len kazdy sa neriadi podla ceny. Mna by napriklad nikto do Dubaja nedostal, ani do Tunisu ci Turecka. Takze kazdy ma ine pocity z roznych krajin, ine sympatie, ine preferencie, rodinne vazby. Napriklad jedna rodina co poznam cestuju velmi obmedzene, pretoze im mladsie dieta nevydrzi v aute dlho. Takze na more mozu par rokov zabudnut...
Ja napriklad zasadne nelietam. Takze jedine autom.
Kazdy sme iny.

elenkaba
4. júl 2023

@domiklik aka je teraz teplota mora v Crikvenici? A ktora plaz v okoli je najkrajsia? Takze ceny v lidl a supermarketoch podobne ako u nas? Chystame sa za par dni, tak ma to zaujima. Dakujem

ukulela
4. júl 2023

@babulkomale fakt si myslis, ze nejaky ?soros? zaplati stavu kampan na konovi proti chorvatom, lebo ich prezident povedal nieco bakane v eu parlamente?
ludia riesia ceny v HR len a len preto, lebo je to pre slovakov najnavstevovanejsie a najdostupnejsie more. nie kazdy chce/moze letiet, nie kazdemu sa chce busom trmadzgat 2 dni niekde, v chorvatsku si de facto za pol dna autom, ked kopnes do vrtule a naplanujes cestu. takze preto to riesia ....
my, ak pojdeme, tak tiez len do HR autom (kvoli deckam potrebujeme byt operativni, co sa tyka prichodu/odchodu a chceme pobehat). chorvatsko mam velmi rada a je to najkrajsie, more, co som zatial zazila, (jasne, nebola som na maledivach ... ) ale tiez vidim, ze domaci chcu na turistoch nekrestansky ryzovat. rusia dohodnute rezervacie, lebo ich nejaky helmut preplati, atd.

babulkomale
4. júl 2023

@ukulela soros? Preco soros? Nic take nepisem.
Vsimla si si denne tie hlupe clanky? Kampan to je. Ocividna a trva od minuleho roka.
Ale kto ju zaplatil a kde, to absolutne netusim. Je mi to v podstate u prdele, mne sa v HR paci, tak tam pojdem, v "nasej" zatoke vidim az na dno a tym padom nejake bludy o vypustani h...n ma nezaujimaju.

ebirka
4. júl 2023

Boli sme pred 2 tyzdnami v Istrii. Káva 1,50€, kopček zmrzky 2 € nákup v Lidl skoro ako u nas. Maslo bolo drahé a šunka. Inak porovnateľné ceny. Dokonca sme boli v Pepcu a to boli ceny uplne rovnaké. Večera v bežnej reštike uplne rovnaká ako u nás (BB), výnimočne 2x v drahšej no tiež nás to nezrujnovalo. Známy chodili na McDonald, ceny veľmi totožné s našimi. Podľa mna žiadna výrazna katastrofa to nebola.

mamina7070
4. júl 2023

@tiezjedna hej isli sme autom, ake teda prehlad o cenach mam aj miestny sa stazuju muz lieta pravidelne do zagrebu sluzobne
ako mna skor zarazal ten pomer ceny a kvality a sluzieb a toe su tam slabucke

mamina7070
4. júl 2023

@babulkomale ak by som sa riadila podla ceny tak idem do HR s nabalenym proviantom autom 😉
za mna slaby pomer medzi cenou a tym co je ponukane ale tak kazdy nech si vyberie podla seba a svojich moznosti

tiezjedna
4. júl 2023

@mamina7070 záhreb je vnútrozemie... na dovolenky sa lieta inam

ankare
4. júl 2023

Vraj v obchode sú ceny v pohode, v restikach draho.

mipu
4. júl 2023

@domiklik prosím kde konkrétne ste, ktorá pláž (dedina,mesto🙂)

mamina7070
4. júl 2023

@tiezjedna to ja samozrejme viem pisala som ze muz casto lieta do zagrebu sluzobne a info o neumernom zdrazovani ma priamo od chorvatskych kolegov
skus citat s porozumenim
nikto ti chorvatsko neberie kludne si tam chodievaj aj tri krat za rok aj dalsich dvadsat rokov 😉

tiezjedna
4. júl 2023

@mamina7070 to chodievam aj budem, kee sme si tam pred 2 rokmi poriešili druhý domov. Neviem, čo má manžel okolo seba za vzorku, ale všeobecne sa oproti ostatným rokom, čo sa týka cestovného ruchu, nezmenilo takmer nič, ak sa zohľadní inflácia a prechod na €...

domiklik
5. júl 2023

@mipu Crikvenica, chodíme od podvorskej po mestskú pláž