Je dovolenka s 18-mesačným dieťaťom naozaj dovolenka?
Ahojte, premýšlame či isť na svadobnú cestu s dieťaťom. Dcéra bude mať v čase svadby rok a pol a už teraz pekne chodí, začína objavovať, všade sa štverať.... Boli ste niekto na dovolenke s tak malým dieťaťom a aj ste si reálne oddýchli? alebo máme počkať? Viem, že to nebude lacná záležitosť tak si to chcem dobre premyslieť či nám to za to stojí.
Za každú radu ďakujem 🙂
Nasa mala rok a 2 mesiace ked sme boli prvykrat pri mori ako trojica. A uprimne poviem bola to mensia makacka ako tento rok ked mala takmer 3 roky a to typicke “toddler” obdobie. To som potrebovala este jednu dovolenku ked sme prisli😀cize za mna este s takym relativne malym dietatom sa to da. Jasne nebude to uplne med lizat, ale asi chapes co chcem povedat.
V roku a pol to bola rozhodne viac dovolenka ako teraz, ked ma styri 🙂 ked bol mensi aj pospal cez den, menej s jedlom vymyslal, rychlejsie sme ho zabavili. Teraz ako zlata rybka, pri vsetkom chvilu, mama musela byt stale pri nom (ma zas nove obdobie), takze za mna, ak mate "vhodne" dieta, lebo kazde je ine, preco nie.
@anonym_autor ano 🙂 Teraz sme boli s 20 mesacnou a 9 rocnym v Španielsku 6 týždňov a bolo to skvelé a pre nás krátke.
Nasa mala rok a 2 mesiace ked sme boli prvykrat pri mori ako trojica. A uprimne poviem bola to mensia makacka ako tento rok ked mala takmer 3 roky a to typicke “toddler” obdobie. To som potrebovala este jednu dovolenku ked sme prisli😀cize za mna este s takym relativne malym dietatom sa to da. Jasne nebude to uplne med lizat, ale asi chapes co chcem povedat.
@flatwhite boli sme s nou pri mori teraz keď mala rok a teda nemám pocit ze som oddychnuta 🤣
Odporučili by ste skôr rezort? Totižto nikdy som nebola na takej allinclusive dovolenke...vždy len zabookujem ubytko, nejaky apartman/hotel, letenky alebo sme sadli do auta a išli...
U nás bolo ovela lepšie so staršími deťmi ísť, takže ja osobne by som počkala. S malými to bol viac stres a drina. Ale naši sú temperamentní a akční.
Ano, je to dovolenka pretoze nemusim upratovat a varit, jedine co mam na starosti je dieta. A kedze dieta ma dvoch rodicov tak si jeden moze ist na masaz, zatial co ten druhy strazi dieta. A okrem toho vsetok cas je iba a len pre rodinu, pre nic ine a treba si ho uzit. Akurat to, ze vecierku maju rodicia spolu s dietatom, ale aj na izbe so spiacim dietatom sa daju robit veci, na ktore doma cas nevychadza. (a nemyslim tym len sex)
@flatwhite boli sme s nou pri mori teraz keď mala rok a teda nemám pocit ze som oddychnuta 🤣
Odporučili by ste skôr rezort? Totižto nikdy som nebola na takej allinclusive dovolenke...vždy len zabookujem ubytko, nejaky apartman/hotel, letenky alebo sme sadli do auta a išli...
@anonym_autor neviem uplne co ocakavas a co si predstavujes pod pojmom “oddychnuta”. Lebo teda moj statsi syn ma 6 a oddychnuta z dovolenky v zmysle lezim na lehatku, spim do obeda a nic neriesim som neprisla ani nepamatam a este dalsich x rokot to nevidim ruzovo 😅takze ak mas na to cakat, tak skoro sa dovolenky nedockas. Dovolenka s detmi je uplne o niecom inom a treba podla toho nastavit aj svoje ocakavania. Oddychovat na dovolenke budes realne asi az ked budes mat doma pubertakov, pripadne este neskor.
@anonym_autor
Ešte som zabudla napísať ze uvítam aj konkrétne tipy na destinácie, pripadne aký tip dovolenky sa vám osvedčil najviac
@anonym_autor nie, nie je. Na tieto dovolenky s deťmi spomínam rozpačito. Pre mňa to nebol oddych, dovolenka ani nič také.
@anonym_autor neviem uplne co ocakavas a co si predstavujes pod pojmom “oddychnuta”. Lebo teda moj statsi syn ma 6 a oddychnuta z dovolenky v zmysle lezim na lehatku, spim do obeda a nic neriesim som neprisla ani nepamatam a este dalsich x rokot to nevidim ruzovo 😅takze ak mas na to cakat, tak skoro sa dovolenky nedockas. Dovolenka s detmi je uplne o niecom inom a treba podla toho nastavit aj svoje ocakavania. Oddychovat na dovolenke budes realne asi az ked budes mat doma pubertakov, pripadne este neskor.
@lucilaines ako to tak čítam, začínam premýšľať nad hladanim auparky co pôjde s nami 🤣
Keď zoberiete babku s dedkom tak si oddychneš 😀
@anonym_autor boli sme aj s mladsimi, dovolenka s detmi je ina ako ked ides len s partnerom. Ale tym, ze na dovolenke ti odpadaju ine starosti, ktore mas doma, tak sa to v pohode da nazvat oddychom
Tak zalezi od toho co chces.. ale uz ste rodina, je vas viac.. a tomu sa treba prisposobit a tiez napln vasich "dovoleniek" a ocakavania.
Ano, dieta sme mali preto ze sme chceli a veru, nikdy som na dvolenke bez nej nebola, nikdy nebolo zle a nikdy sme neprisli neoddychnuti. Ci mala dcera rok alebo 5 alebo 12... ani opatrovatelky sme nepotrebovali a armadu babiek co bude sa nam motat popod nohy a vyckavat kym si "oddychneme". TO by som ju potom radsej u babky nechala doma.
@anonym_autor Boli, oddýchli. Bolo super.
Záleží od dieťaťa. S jedným sa dalo chodiť všade a s ďalším to nebol oddych, ale viac stresu než doma.
Tak zalezi od toho co chces.. ale uz ste rodina, je vas viac.. a tomu sa treba prisposobit a tiez napln vasich "dovoleniek" a ocakavania.
Ano, dieta sme mali preto ze sme chceli a veru, nikdy som na dvolenke bez nej nebola, nikdy nebolo zle a nikdy sme neprisli neoddychnuti. Ci mala dcera rok alebo 5 alebo 12... ani opatrovatelky sme nepotrebovali a armadu babiek co bude sa nam motat popod nohy a vyckavat kym si "oddychneme". TO by som ju potom radsej u babky nechala doma.
@simca06022011
Babky nemáme. Naše dieťa nebolo za svoj život ani minútu bez nás. (Minimálne jeden z nás s nou bol vzdy)
@simca06022011
Babky nemáme. Naše dieťa nebolo za svoj život ani minútu bez nás. (Minimálne jeden z nás s nou bol vzdy)
@anonym_autor tak s nim budeta aj na dovolenke, bud spolu alebo jeden z vas. Najdi si baby friendly hotel, kde je detom prisposobene aj vybavenie aj strava a hybaj si uzivat spolu.
To skôr s 18 ročným už nie je dovolenka 🤣🤣🤣🤣.
@anonym_autor boli sme aj s mladsimi, dovolenka s detmi je ina ako ked ides len s partnerom. Ale tym, ze na dovolenke ti odpadaju ine starosti, ktore mas doma, tak sa to v pohode da nazvat oddychom
@senta_sofia tak áno...aj od upratovania varenia potrebuje človek občas vypnúť. Toto je zatiaľ najväčšie plus 😁
@anonym_autor ja mám o dosť väčšie deti a ešte som si na dovolenke neoddychla.. akurát tak od varenia
@anonym_autor jasneze rezort, clovek nemusi nic riesit, plus dost pomoze aj to ze v podstate ta cestovka vsetko vyriesi za teba😀my sme si povedali, ze zas take mimo rezortove bez cestovky budeme urcite chodit ked bude dcera aspon trosku starsia.
Ja by som hľadala hotel kde je detský klub a animátori pre deti. Akurát neviem od akého veku tam deti môžu ísť.
@anonym_autor boli sme keď mala 13 mesiacov aj teraz keď má 2 roky. Chodíme do rezortov s All inclusive a na dovolenke si oddýchneme aj užijeme atmosféru. Večer normálne uspime v kočíku a sedíme do noci pri drink 😁
Zdravim, pripojim sa s téme 🙂 ktoré destinacie popripade konkretne rezorty odporúčate pre rodinu s 18-mesacnym v septembri 🙂
@anonym_autor terazbsme boli s 1,5 rocnou dcerou a teda nie, nie je to dovolenka, cely cas sme ju nahanali, a to sme boli 4 dospeli.
@senta_sofia tak áno...aj od upratovania varenia potrebuje človek občas vypnúť. Toto je zatiaľ najväčšie plus 😁
@anonym_autor ja som sa pred par dnami vratila z dovolenky s rocnym dietatom a bolo to super, uz planujeme dalsiu dovolenku.. maly nam na plazi pekne vedel spat cize 3h z dna sme mali iba pre seba a medzi spankami sme maleho zabavili, obed, kupali sme sa s nim, chvilku hrali na deke a za chvilu isiel spat na druhy spanok.. vecer pekne do mesta, spokojny kukal z kocika.. mna to velmi prijemne orekvspilo lebo som to cakala horske.. nas este sam nechodi a toto som si hovorila ako jedinu nevyhodu ze keby bol o trosku starsi tak by to bolo lepsie lebo by vedel aj sam si behat
Jedna vec je dovolenka, druha svadobna cesta. Na SC mi dieta nepasuje, lebo tam by to nemalo byt o tom, ze jeden strazi, druhy si vtedy oddychne. A opatrovatelka mi tam nesedi uz vobec.
Ak si chces oddychnut su aj hotely s AI kde ti dieta aj postrazia. My sme boli vo Valamar Bellevue a dieta sa dala od roka odlozit do klubika v hoteli Girandella a u nas od 2 rokov. Sme vypisali formular od alergii chorob az po neviem co a aspon chvilku sme si sli zasnorchlovat sami. Inak decka vlacime od babatiek vsade so sebou. Vzdy mi lepsie spali v cudzom prostredi takze ja som si oddychla. Ale nikdy som s malymi nevarila, chodili sme so stravou.
Ak si chces oddychnut su aj hotely s AI kde ti dieta aj postrazia. My sme boli vo Valamar Bellevue a dieta sa dala od roka odlozit do klubika v hoteli Girandella a u nas od 2 rokov. Sme vypisali formular od alergii chorob az po neviem co a aspon chvilku sme si sli zasnorchlovat sami. Inak decka vlacime od babatiek vsade so sebou. Vzdy mi lepsie spali v cudzom prostredi takze ja som si oddychla. Ale nikdy som s malymi nevarila, chodili sme so stravou.
@alantroj toto je super tip, ďakujem. Len pozerám ze je to chorvátsko Istria a to na neskorý september /október neviem ci by bolo podľa predstáv co sa pocasia tyka..ale ukladám si to na budúci rok 🙂

U nás je každá dovolenka oddych. Cestujeme odkedy mal malý 6m. Záleží na dieťaťu.