icon

Je dovolenka v Tunisku bezpečná pre deti?

tassyn
17. jan 2025

Ahojte baby. Máme dilemu. Zvažujeme dovolenku na leto v Tunisku, len mám obavy aby syn nemal črevné problémy, či čo to býva. Po zlej skúsenosti v Egypte sa týmto destináciám vyhýbam. Neviete mi povedať ako je to tam po tej stránke s hygienou a tou vodou. Je to tam lepšie ako Egypt alebo nie? Alebo čo sa vám osvedčilo pri takých problémoch.

ivik4
17. jan 2025

Tak ono je to vzdy 50-50, kazdy ma inu skusenost. My sme predposledny den zacali vsetci mat problemy, ja som skoncila s 2 antibiotikami. Jedli sme velmi malo, pili balenu vodu, hygiena tam kadejaka za mna.
My by sme do Tuniska uz nikdy nesli, ani za nic. Ale nielen skrz to samozrejme

slavomira236
17. jan 2025

@tassyn tiez rozmyslam na jun s detmi egyot alebo tunisko..s toho sa tiez bojim. Planujem davat probiotika doma pred cestou aj tam. Kde mas vybraty hotel v tunise? My by sme chceli Mahdiu Nour palace alebo El Mehdi neviem sa rozhodnut

misiak7777
17. jan 2025

@tassyn chodím tam 12 rokov a zatiaľ bolo všetko ok

tassyn
autor
17. jan 2025

@slavomira236 Zatiaľ nemám vybratý, len tak som pozerala. Ale pozerala som Djerbu.Tiež mám strach, hlavne o syna. AKo som písala z Egypta som si odniesla problémy a tie trvali ešte mesiac po návrate. No a celá dovolenka pokazená. Takže preto zisťujem čo a ako. Poznám pár ľudí čo boli v Tunisku a nesťažovali sa.

tassyn
autor
17. jan 2025

@misiak7777 A prosím ťa chodíte do 5 hviezdičkových hotelov? Pretože som pozerala že je veľa 4 hviezd v cestovkách

slavomira236
17. jan 2025

@tassyn mne tiez hovorila pani v cestovnej agenture ze bola aj aj majitelka. Ze v egypte aj ona aj muz hnackovali a grcali a v tunise nie

slavomira236
17. jan 2025

@tassyn ale urcite ho skusim tohto roku alebo na dalsi. Nechcem nadavat na tunis pokial som tam nebola a plaze sa mi velmi pacia tam

misiak7777
17. jan 2025

@tassyn len 4 alebo 5

leni1977
17. jan 2025

@tassyn kúp Yomogi, to užívajte

majlo1234
17. jan 2025

My sme boli este bez deti, muz v pohode, ja posledny den som uz mala bolesti brucha, ale nic extra. Sli sme cez rakusku cestovku na odporucanie tour de svet a pacilo sa nam, pili sme normalne drinky aj s ladom a jedli len v hoteli. S detmi by som vsak nesla

katarinaba
17. jan 2025

V Tunisku som bola s detmi ked mal najmensi 1,2, a 3 roky. Potom sme boli v Egypte, potom v Turecku a potom stale v Egypte. Nikdy nam nic nebolo. Nikomu. Pijeme vzdy len vodu z flase. Na umyvanie pouzivame vodu z vodovodu. Decka si aj glgli z bazena. Nikdy ziadne probiotika neuzivame.
Ja som do Tuniska chodila aj sama, do sukromnych ubytovani, jedla jedlo z ulicnych rychlich obcerstveni, z restauracii. Nikdy mi nic nebolo.
Su ludia, ktori su naozaj citlivi na "cudzokrajne" podmienky. Vsade mozes dostat hnacky, grcacky. Niekto ma tieto problemy v Chorvatsku a v Egypte nie. Neda sa povedat, ze ked bolo zle v Egypte, bude zle aj v Tunisku. Ale neda sa to ani vylucit.
Rezorty treba urcite minimalne 4 hviezdickove. Tam by problem s hygienou byt nemal. Ale podla recenzii Tunisko islo kvalitativne dole po korone. Takze urcite si preverte hotel.
Ja by som sa do Tuniska vratila vzdy. Do Egypta chodim len kvoli snorchlovaniu, inak by Tunisko vyhralo na plnej ciare. Ja sa zas nechcem vratit do Turecka. Kazdemu nieco ine vyhovuje.

kitycat
17. jan 2025

@tassyn ka si hlavne myslim, ze vela je o hygiene cloveka ako takeho. Umyt si riadne ruky po spolocnych wc hlavne, casto je tam studena voda, to sa len clovek oplachne ruky, ak vobec (!) a chyta klucky a dalsi za nim, cize ja chytam a otvaram chrbatom ruky/laktom/papierovym obruskom rukovate. Aj tak sa mi v Turecku, kde som bola aj tak najspokojnejsia chytit daku crevnu pliagu. V Tunisku ani v Egypte nie, z Tuniska az v lietadle domov bolo zase nanic muzovi. Proste hygiena je zaklad, tepelne upravene pokrmy su v pohode, spolocne naberacky v restauracii su tiez kapitola sama p sebe, nezabudnit dezinfekciu, otret pribor, mat pripadne po ruke dobre lieky ci hajzlik 😀

jaja20
17. jan 2025

@tassyn Ak máte citlivý žalúdok,nasaďte si pár dní pred dovolenkou yomogi,ako píše Lenka a po návrate domov ešte pár dní pokračujte.
Netreba jesť piate cez deviate zo švédskych stolov,len preto,lebo je to zadarmo, dodržiavať hygienu, zuby umývať balenou vodou a všetko bude v poriadku.
Boli sme aj na Djerbe,aj v Monastire,neboli to ani 5* hotely a nič nám nebolo.
Ak by som išla ešte raz, vyberiem Mahdiu hotel Iberostar Royal El Mansour.

maybe2012
17. jan 2025

My sme boli s deťmi 6r.a 10r. v Tunisku rok 2023 a 2024 a nič nám neboli. Brali sme probiotiká pred dovolenkou a počas nej a žiaden problém nebol. Pili sme balenú vodu , tvár a zuby umývali tiež balenou vodou. Nám sa Tunis páčil .

slavomira236
17. jan 2025

@maybe2012 ahoj a kde ste boli??

uglybetty1234
17. jan 2025

@jaja20 ahojky, to yomogi mate osvedcene?

jaja20
17. jan 2025

@uglybetty1234 Ahoj, áno, berieme ho pred a počas každej exotickej dovolenky. Predtým sme tiež kupovali niečo podobné,ale už sa nepamätám,ako sa to volalo 🙈

uglybetty1234
22. jan 2025

@jaja20 a to je probiotikum, alebo priamo na hnacku? Dakujem

leni1977
22. jan 2025

@uglybetty1234 https://www.pilulka.sk/yomogi-cps-1x50ks/pribal... je to na liečbu hnačky a aj na prevenciu, začínam to užívať 5 dní pred odletom na dovolenku

jaja20
22. jan 2025

@uglybetty1234 Slúži na prevenciu cestovateľskej hnačky + aj na samotnú hnačku a obsahuje nejaké probiotické kultúry.
Výhoda je,že lieči hnačky vyvolané aj vírusmi,aj baktériami.