Je hanba ísť na dovolenku do Chorvátska autom?
Prečo mám pocit, že v dnešnej dobe, keď človek ide autom na dovolenku do Chorvátska, je to ako potupa? Prečo by každý mal ísť na all incl a keď náhodou niekto varí na dovolenke, mal by sa hanbiť a radšej ani naist na dovolenku? Prečo ľudia nevedia pochopiť, že nie každý sa chce all inkluzivne prežierať, ale vie si kúpiť zeleninu, domáce syry, ryby a spraviť si peknú dovolenku, aj keď strávi polhodinku varením, grilovaním na terase? Nepochopím toto odsudzovanie 🌊🌅
@laurita285 áno autorka ma opravila, zle som prečítala 😉.
@janka54321 dnes je divná doba. Naozaj. Že len do Chorvátska. Presne. Čo je na tom? Nie každý má odvahu letieť. A áno aj financie sú rozhodujúce.
@sasa1310 Som bol na pracovnej návšteve v Nemecku. Normálna strojárska firma a tam na chodbe chladnička plná Pepsi, Sprite, minerálky a sladkostí. Normálne otvorená a vždy plná. Mohol si ktokoľvek vziať zadarmo keď cítil potrebu. A u nás v strojárňach 2x do mesiaca poškodili automat na kávu lebo zistili, že tých 20 centov im mašina vráti keď ho nahnú dopredu. To keby sme im dali takú chladničku, tak tá Kola zmizne hneď a chladnička do 24 hodín 😂
@sasa1310 Čo sa Čechov týka, tí sú zase strašne leniví. Sme mali stavbu pri Prahe. Oni prišli do roboty o ôsmej, dali sú kávu, cigaretku. Potom sa trochu pomotali po stavbe aby si povedali čo treba urobiť a o desiatej už išli na sváču. Vrátili sa zo sváči, trochu sa pomotali a už išli na obed. Po obede ešte ďalšia káva a cigareta, potom 2 hodiny makali a o tretej už utekali domov. Čistého času pracovali tak 2-3 hodiny denne. Po pol roku som sa tam zastavil a stavba presne v takom istom stave ako keď sme odchádzali 😂
Cim som starsia tym viac je mi nazor rodiny cudzich ludi aj tuto mamiciek uplne ale uplne u prdele😁😁😁aj keby som sla stanovat na tyzden je to moj zivot a moja dovolenka a nikomu to nemusim Nikdy obhajovat.
Tu musíš byť obklopená poriadnymi individuami a zrejme ďaleko od nich neutekas
Na all inclusive chodíme často a okrem 15r pubertakov som nikoho nevidela chodiť s preplnenymi taniermi.
Fakt riešiš riadne blboviny. Ries si svoj komplex a nie zlcnikove záchvaty tvojich kamošov
Ja som povedala susedovi zebsom sa vratila z bulharska stredu a on ze tam chodil pred 20 timi rokmi. Ja som tam bola prvy krat. A moje deti uplne prvykrat a bolo super
Môj názor aj skúsenosť boli sme z manželom dcérkou a kamarátom a kamarátkou teraz v jún v Chorvátsku ten kamarát ma dosť peňazí a môže ísť kam kolkvek na dovolenku ale do Chorvátska chodí rád a autom je to najlepšie podľa neho že lietadlo je blbosť .a tiež sme mali ubytko skor " súkromie máme radšej teda sme mali apartmány v rodinnom dome a bolo super raňajky sme si robili sami aj večer prvé 3 dní a potom sme si robili obedy a na vceru sme išli vonku .bolo nám super
Na jednej strane sa cítiš kritizovana a znevazovana a na druhej strane zadres ze nie každý sa chce na AI prezierat. To tiež nie je fér koment. Ja by som si na tvojom mieste radsej odpovedala na otázku, prečo má názor druhých tak ovplyvňuje a vytáča. Kašľať na ostatných ide predsa o to co je naj pre teba.
Toto je ale taky slovensky fenomen, niekde som pocula ze ludia tusim zo svedska sa cudovali nam slovakom, ze mame prijem na neaky tlacitkovy samsung, ale kazdy ma iphone len aby druhy videli, ze nechapu preco to robime. Toto iste plati aj pre dovolenky, ludia sa predhanaju a osocuju navzajom. Zazila som si prestne tieto poznamky. Vy idete do stanu, to fakt, no to je podradne tam my by sme nesli my mame radi urcity komfort. Kto povedal ze sa v stane neda citit komfortne. Ranajky lokalne vonku na vzduchu, vecera na grile a to zvycajne griloval muz, zvysok v restike, deti dodnes tuzia po stane. Isli sme na slovensku na par dni, no to mne by muz na slovensko na dovolenku nesiel to my len do zahranicia. Moja zlata super, ale ja chcem ukazat detom nasu krajinu ktora je krasna a to nadsenie ked sa na vlastivede ucili o slovensku a len kricali deti maminka tu sme boli a aj tu sme boli, ja donesiem pani ucitelke fotku. To my za to stalo. A ked sme isli do Rumunska, to bolo pohladov, otazky to fakt, ved tam nemaju cesty (maju a ake krasne - Transfagarasan), tam su sami cigani (maju ich rovnake percento ako na slovensku) unesu ti deti, okradnu ta na kazdom rohu. Uzasny vylet to bol dodnes na to spominam, jedna z top dovoleniek a chcem sa tam vratit. Dovolenka ma byt relax, zabava a dobry pocit, oddych a chvile s rodinou a je jedno kde a za akych podmienok to je, kazdy sme iny a kazdemu ine vyhovuje, ak sa naucime respektu bude nam lepsie.
Ja chodím len letecky, keďže dlhú cestu autom neznesiem. Ale nemám nič proti tomu ak niekto ide autom do Grécka, Chorvátska. Nie sú menej za to. Ako každému doprava vyhovuje. Ale varenie na dovolenke sa mi nepáči a jedenie cestovín s konzervou denne, to nie je dovolenka variť, kupovať, umývať riad. Teda skôr ak nie all incslusive tak stravovanie v reštikách. A keď na to niekto nemá nech sedí doma. Respektíve chápem ak niekto peniaze nemá a ide takto raz za 10 alebo 15 rokov aby deti videli more. Ale nemať peniaze a chodiť takto každoročne je za mňa len trápenka a nie dovolenka.
Toto je čo za tému? 🤦♀️ Čo by mnohí dali za to, keby mohli ísť autom do Chorvátska!
Predpokladám, že je to vymyslené z dlhej chvíle nejakým puberťákom lebo sa mi nechce veriť, že niečo takéto môže riešiť niekto dospelý.
Ja som ako slobodná a bezdetná bola striktne proti dovolenke bez stravy.
Aaaale prvá dovolenka s deťmi a varili sme s manželom,lebo deti boli malé a nechcela som riskovať,že im nebude chutiť,atď,atď.
A čuduj sa svete,teraz chodíme stále autom,stále varíme a deti vstávajú ráno skoro,aby mohli ísť do pekárne na čerstvé pečivo,jeme,čo chceme a občas na večeru zájdeme niekde si sadnúť. A priznám,nemenila by som momentálne.
Nech si ide každý na dovolenku aku chce,ako chce a kde chce.
Každý vie,čo je pre neho priorita a čo na tej dovolenke chce robiť,nechce robiť.
@lusilla Keď píšeš o tom kempe, čo je pre mnohých ľudí na Slovensku "pod úroveň", tak my sme napríklad minulý rok v Chorvátsku (bývali sme síce v hoteli a mali sme plnú penziu) mali obľúbenú pláž, na ktorú sme chodili cez kemp. No a všímali sme si ŠPZ na tých karavanoch a autách pri stanoch, pred ktorými tam sedeli ľudia a chystali si jedlo. Na 90% to bola severozápadná Európa: Briti, Holanďania, Nemci, Dáni...
Ja som za dovolenku autom a variť si. Aj tento rok ideme autom do Chorvátska. Máme dovolenkový dom s bazénom. Von na terase gril a hlavne súkromie. Autom vieme navštíviť rôzne okolité miesta a pláže. Preplnený hotel a all inclusiv nemusím vôbec. Som skôr za súkromie, luxusný dovolenkový dom s bazénom a pokoj od ľudí,ktorych je v dovolenkových rezortoch milión
@dudos Ja mám odvahu letieť a dovolím si tvrdiť, že mám aj financie na akúkoľvek exotickú dovolenku, na akú by som chcela ísť. A ideme zase do Chorvátska autom. 🙈😂 Lebo to tam milujeme, lebo je to pohodlné a bezproblémové. Minulý rok sme zvažovali, že by sme išli na Zakyntos, pozerali sme hotely, aj sme niečo vybrali. Potom mi napadlo pozrieť, kedy to letí. Všetky lety z BA boli v brutálne skorých ranných hodinách. Keď k tomu pripočítam čas, o ktorý musím byť na letisku predtým, plus sa na to letisko dopraviť, tak mi vyšlo, že z tej noci by sme nenaspali vôbec nič. Sú ľudia, ktorým to nevadí, prísť po noci bez spánku celí rozbití predpoludním do destinácie, pričom ubytovať sa väčšinou dá až popoludní, takže sa prvých niekoľko hodín v tej krajine človek cíti, ako bezdomovec a nasledujúci deň-dva sa len z toho spamätáva. Ale mne už toto vadí, zvlášť, ak cestujeme s dieťaťom.
Rada by som ešte raz podotkla, že cestovať autom neznamená mať ubytovanie bez stravy. Chodíme so stravou stále.
@diaszoky tak o o,niekedy je lepšie autom,ako stráviť na letisku s malými deťmi xy hodín. Nemám pocit,že je niekto za to skúpy atď...
@tilly minulý rok,boli naši známi ...vo fr a vyšlo ich to všetko viac ako 5000 eur. Boli šťastní a spokojní. Na dva týždne,karavan na úrovni 4+ hviezdic.hotel. Mali podľa mňa top dobrodruzstvo
@tilly No mňa to úplne odradilo. Predtým sme boli letecky asi pred 5-6 rokmi a mali sme v pohode čas, odlietali sme niekedy tuším okolo obeda a podvečer sme boli na hoteli. Potom sme počas kovidu neboli na leteckej dovolenke a minulý rok, všetko, čo som pozerala, bolo takto nad ránom. 😒
@lusilla Presne tak Transfagarasan bol zážitok a bola som tiež v údive, že Rumunsko je trochu inde než som počula.
Medvede na pár metrov od ľudí.Dediny krásne, čisté.
Akože nechápem. Každý si ide tak kde chce a v živote by mi neprišlo na rozum si o niekom niečo myslieť. Niekedy je fajn All inclusive lietadlom,niekedy autom,vlakom,mne skôr prídu smiešni ti,ktorí dukujú a domyslaju a tak...
@maciatkolulu súhlasím. Aj za mňa, najlepšie výlety/dovolenky. Jazdíme 13 rokov. Chodíme aj letecky, ale karavan je karavan...

Ja som donedávna úplne zbožňovala Chorvátsko ...chodili sme tam trinásť rokov ..a iné som ani nechcela ...a najviac som mala rada poznámky ,, aspoň do Chorvátska idete" ...ako prosím?...a to nám vraveli ľudia, ktorí neboli v živote na dovolenke ...keď sa vám tam páči len choďte a nech si každý myslí, čo chce