Je možné cestovať do Paríža so základnými znalosťami angličtiny?
Je tu niekto, kto si trúfol ísť do Paríža na vlastnú päsť iba so základmi angličtiny?
Paríž?Sama, bez jazyka?Zabudni.
Jasne, vsetko co chces vidiet, si naplanujes a v dnesnej dobe internetu a prekladacov nie je ziadny problem. S nikym sa nepotrebujes vykecavat.
@enmery Akoze preco? 🙈
@rfrd12 Koľkých Francúzov poznáš? Ich mentalitu?Ja s nimi pracujem a teda žiadny nemá radosť, keď nielenže neovladas ich najkrajší jazyk, ale ani anglinu. V Paríža sú každú chvíľu nepokoje, protesty. Sama, bez jazyka=problém. Kebyže napise, že chce ísť do New Yorku sama bez jazyka, poviem, choď do toho. Paríž nie. Až keď bude skúsená cestovateľka, respektíve vedieť viac ako len základy angličtiny.
Ešte doplnim-mam 3 dobrých kamošov, ktorí sú rodeni Parížania a nedávno toto presne riešili, keď sa baba vyberie do Paríža bez všetkého a ze to neodporúčajú. Keby išli viacerí, už je to iné.
Ja tak chodim
V Parizi som bola s rodinou asi 3x a uplne v pohode. Jazyk mam zaklady, francuzsky neovladam vobec. Vsetko si naplanujem cez net, ak nieco sa tritrafi, ze som zabludila volam Bolt a zavezie ma kde potrebujem. V hoteli tiez uplne v pohode, tam ti vela netreba. A v Parizi je kopec turistov vzdy. Pre mna jedno z najkrajsich miest, chystam sa tam znova
Nepokoje ani nic podobne som nezazila, pohybovala som sa prevazne v centre, Verasiles, Disneyland
@anonym_autor sama? A bude ta to samu bavit? Lepsie by bolo najst nejaku suladnu spolucestovatelku. Mozno vo svojom okoli, mozno aj tu...
@anonym_autor Ak môžeš využívať data aj v zahraničí, tak prečo nie? Stiahni si prekladač, ktorý ti preloží aj hovorenú reč (myslím ale, že ten ide len s pripojením na wifi/data). Ale ako to bolo navrhnuté vyššie, skús si naplánovať výlet tak, aby si sa musela pýtať čo najmenej.
Bez znalosti jazyka ano,sama nie.
@anonym_autor Ak môžeš využívať data aj v zahraničí, tak prečo nie? Stiahni si prekladač, ktorý ti preloží aj hovorenú reč (myslím ale, že ten ide len s pripojením na wifi/data). Ale ako to bolo navrhnuté vyššie, skús si naplánovať výlet tak, aby si sa musela pýtať čo najmenej.
@d_ivana v EÚ používaš dáta rovnako ako doma a prekladač sa dá stiahnuť aj na použitie offline vtedy funguje písaním textu, ak máš dáta tak môžeš hovoriť a prepisuje do textu alebo môžeš fotiť nápisy a ich preloží
V Parizi som bola s rodinou asi 3x a uplne v pohode. Jazyk mam zaklady, francuzsky neovladam vobec. Vsetko si naplanujem cez net, ak nieco sa tritrafi, ze som zabludila volam Bolt a zavezie ma kde potrebujem. V hoteli tiez uplne v pohode, tam ti vela netreba. A v Parizi je kopec turistov vzdy. Pre mna jedno z najkrajsich miest, chystam sa tam znova
Nepokoje ani nic podobne som nezazila, pohybovala som sa prevazne v centre, Verasiles, Disneyland
@anonym_f7110b zazili sme, bola demonstracia v centre. Kedze sme o nej nevedeli, zrazu len sme zistili, ze oproti nam idu z jedneho konca ulice protestujuci s transparentami, a ked sme to chceli teda otocit, tak z druheho konca policia so stitmi.
Hned sme pochopili, ze zle je a zaplietli by sme sa do toho aj s malymi detmi.
Tak sme sa schovali v malom obchodiku na prizemi jedneho domu, kym to prehrmi. A pustili nas von cez zadny vychod z toho domu do druhej ulice. Tadial sme demonstraciu obisli.
Da sa fungovat aj s odmedzenou anglictinou.
Ale odporucam napr. v obchodoch aspon zacat pozdravom vo francuzstine. Potom sa spytat, ci hovoria anglicky. Alebo pouzit prekladac.
Adressy mat napisane, ked ides taxikom.
A usmievat sa, aj keby sa tvarili kyslo. Co sa casto budu.
Hlavne neskusat nemcinu. Na tu je vela alergickych, nebudu ani reagovat (hore pri severnych hraniciach s nemeckom je to samozrejme ine).
A pripravit sa na to, ze mnohi sa budu tvarit, ze anglicky nerozumeju, aj keby rozumeli.
Oni su uz proste taki. Taki trochu rasisti v tomto.
Ale ak ides iba po hlavnych pamiatkach, nemal by to byt problem ani to naplanovat, ani pouzivat komunikaciu minimalne. Vsade dojdes mhd alebo taxikom, listky booknes online, v restauraciach byva menu pisane aj anglicky, takze to by sa malo dat.
Hlavne maj dostatok penazi, keby daco.
A restauracie a kaviarne vyhladavaj mimo turistickych ulic. Tam su zbytocne predrazene.
A podla niektorych z vas "na vlastnu past" = "sama"?
@anonym_f7110b zazili sme, bola demonstracia v centre. Kedze sme o nej nevedeli, zrazu len sme zistili, ze oproti nam idu z jedneho konca ulice protestujuci s transparentami, a ked sme to chceli teda otocit, tak z druheho konca policia so stitmi.
Hned sme pochopili, ze zle je a zaplietli by sme sa do toho aj s malymi detmi.
Tak sme sa schovali v malom obchodiku na prizemi jedneho domu, kym to prehrmi. A pustili nas von cez zadny vychod z toho domu do druhej ulice. Tadial sme demonstraciu obisli.
@moonlight1210 ale to muselo byt uz dost davno nie?
Nie. Francuzi ocakavaju, ze hovoris francuzsky. Ak uz nic, tak plynula anglina nutna
Po Europe sa da, ja obdivujem ludi co idu na vlastnu past Argentina a pod. Ja rozmyslam New York ale tam mam respekt pred imigracnym pohovorom na letisku, potom Jerevan, Izrael...Inak Europske metropoly su pomerne bezpecne. Co som sa pytala v Parizi to mi normalne odpovedali anglicky a ked videli ze nerozumiem, normalne boli trpezlivi. Zas som sa nepotrebovala vykecavat.
Mna by zaujimalo ze tie co neodporucaju ci realne aj boli v tom Parizi 🙂
Mozes, co sa da, nastuduj doma, aby si sa zbytocne nemusela vypytovat. My sme tak boli. Rec v podstate ziadna, popozerali sme vsetko, co sme chceli. Prepravili sa z letiska, potom sme pouzivali metro.
Kamaratka sla zit do Pariza a nevedela francuzsky ani slovo, anglictinu tak B1. Postupne sa jazyk naucila, vystudovala na Sorbonne. Ale nikdy nespominala, zeby sa tam citila nebezpecne, alebo mala taku skusenost ze sa bala. Pritom mala 25r a bola tam uplne sama. Doteraz zije vo Francuzsku, ako Parizanov nema moc rada, lebo vraj su niektori vo firme namysleni, zijem v mensom mestecku.
Aj ja som sa toho "vyzadovania francuzstiny" v Parizi obaval, naucil som sa par zakladnych fraz (pozdravy, podakovanie, povedat ze nehovorim po FR, povedat po FR ci nehovoria po anglicky...), ale nebolo to take zle, ako pisali na webe. Takmer vsade po anglicky zaklady vedeli (aj ked sa podcenovali), zacatie po FR a usmev je vzdy fajn a prakticky som sa s nevrlostou nestretol.
Zaklad je nastudovat si, aky najvyhodnejsi MHD listok si kupit. Je to cela veda a spravidla najvyhodnejsie byvaju take trochu utajene tyzdenne karty s fotkou (najlepsie priniest si z domu), ktore ale vyrobia napr. len v predajniach integrovanej dopravy (zeleznica plus MHD) na staniciach a pod.
Po Europe sa da, ja obdivujem ludi co idu na vlastnu past Argentina a pod. Ja rozmyslam New York ale tam mam respekt pred imigracnym pohovorom na letisku, potom Jerevan, Izrael...Inak Europske metropoly su pomerne bezpecne. Co som sa pytala v Parizi to mi normalne odpovedali anglicky a ked videli ze nerozumiem, normalne boli trpezlivi. Zas som sa nepotrebovala vykecavat.
Mna by zaujimalo ze tie co neodporucaju ci realne aj boli v tom Parizi 🙂
@anonym_f7110b
Asi pretože ze tam reálne bývame
@anonym_f7110b
Asi pretože ze tam reálne bývame
@anonym_a89f2c ved ak tam byvas tak jasne, ze ta domaci beru inak ked nevies ich jazyk ako turistu ktory tam pride na par dni po pamiatkach.
Na vlastnu past znamena bez cestovky nie nutne sama. Ako pisem viem zaklady anj a nemala som problem v Parizi som bola viackrat, dokonca raz nas pustili 2x do zamku Versailes, kedze som si chcela este pofotit a nejako som to vykecala usmiali sa a pustili nas 🙂 Ci uz v restike, obchode, metre, nebol nikdy problem. Chystam sa v jari znova ist ale cestujem s rodinou manzelom a malym dietatom. Listky prevazne kupujem online, akurat na Eiffelovku sme kupovali na mieste. Mestro si dopredu studujem trasy, mam miestne apky ktore mi odporucaju najlepsie trasy...Hotel vyhladavam blizko centra a v noci nebeham po meste cize najneskor okolo desiatej vecer sme na hoteli. Zatial prebehlo vsetko v poriadku, nebol problem.
@anonym_autor vsade sa da ist aj bez jazyka..mas prekladac prinajhorsom. V parizi su na turistov zvyknuty urcite. Kto chce s tym sa dohovoris aj rukami nohami.
Odpíšem spoločne viacerým - ja som nikde nenapísala, že chcem ísť sama.. šla by som s rodinou 😉 v každom prípade fungujeme normálne v online priestore, sme sčítaní a net je náš bežný pomocník 😀 to nie je že dievča z dediny, ktoré nikdy nikde nebolo sa ide vybrať do sveta 😀 ďakujem za info ale všetkým..

@anonym_autor neodporúčam, známi boli len so sprievodcom a je dôležité sa aktuálne informovať, kde sú zrovna protesty a nepokoje