icon

Je na palube počas dlhého letu lekár?

29. sep 2025

Je pri viachodinovom lete na palube pritomny lekar? Dakujem za info.

Strana
z2
guudy
29. sep 2025

@anonym_autor nie

nyusika
29. sep 2025

niekedy ano a niekedy nie.
aj lekari cestuju lietadlom, cize sanca tam je

moonlight1210
29. sep 2025

Nie. Iba zeby nahodou cestoval.

Ciastocne maju letusky kurzy, ale plnohodnotne lekarske vysetrenie stavu a osetrenie to nie je.

melanta
29. sep 2025

Ani vo vlakoch a autobusoch nebýva lekár. Ani autom ak ideš dlhú trasu, tak nemáš v aute lekára. Takže nie, nie je na palube lekár, pokiaľ nejaký lekár neletí ako bežný cestujúci. Prečo by aj bol?

kikulienka94
29. sep 2025

nejaký doktor filozofie sa určte nájde :D

ariannazara
29. sep 2025

Išli sme do Zanzibaru a bol, ale len preto ze sedel za nami a isiel s rodinou na výlet a počula som ako hovorí ze je lekár. A vedľa nas sedel pilot potom cestou spat zanzibar-dubaj letia v tom lietadle vselijaky ludia tak je šanca ze je tam nejaka doktorka, sestricka, lekar atd

anonym_aeffeb
29. sep 2025

V rámci palubného personálu nie.

anonym_71c6f0
29. sep 2025

niekedy ano niekedy nie podla toho ci cestuje my sme leteli na kratkom lete do dvoch hodin nedavno a bola emergency situacia tak sa pytali ci je na palube lekar a boli viaceri

melanta
29. sep 2025
@anonym_71c6f0

niekedy ano niekedy nie podla toho ci cestuje my sme leteli na kratkom lete do dvoch hodin nedavno a bola emergency situacia tak sa pytali ci je na palube lekar a boli viaceri

@anonym_71c6f0 ale to boli náhodní cestujúci. Autorka predpokladám sa zaujíma, či je lekár na palube ako súčasť posádky.

zobaka
29. sep 2025

nie v zavaznom pripade pristane lietadlo v najblizskej moznej destinacii

miadi
29. sep 2025

Ak potrebujes lekara v lietadle tak nie si v stave letiet. Lekarov mas hladat v nemocnici .

majka35
29. sep 2025
@kikulienka94

nejaký doktor filozofie sa určte nájde :D

@kikulienka94 pýtala sa na lekára, nie doktora

kikulienka94
29. sep 2025
@majka35

@kikulienka94 pýtala sa na lekára, nie doktora

@majka35 tu niekto nerozumie sarkazmu omg

janinah
29. sep 2025

Mozu tam byt aj desiati,ale nemaju lieky ani pristroje ani fonendoskop ani ekg...takže pri važnom pripade sa pristane.

strawberry0797
29. sep 2025

@anonym_autor nie, ale vsetky letušky majú zdravotnícky výcvik, vedia aj odrodiť dieta.

anonym_2ebf50
29. sep 2025

Tiež sme zažili situáciu, kedy letušky hľadali na palube lekára ale žiadny tam nebol.Zrovna kočka sedela pri mojom mužovi, ked lietadlo ešte ani nevzlietlo a ona uz začala odpadavat, ze jej bolo zle od rána.Nakoniec ju museli zobrať dozadu a keby to nebol krátky let, asi by sme mali aj medzi pristátie na najbližšom letisku.Cakala ju sanitka, hádam sa z toho dostala

spongebob1
29. sep 2025
@strawberry0797

@anonym_autor nie, ale vsetky letušky majú zdravotnícky výcvik, vedia aj odrodiť dieta.

@strawberry0797 Teoreticky mozu vediet a pride k lamaniu chleba a zlyhaju. Vsetci buduci soferi absolvuju kurz prvej pomoci a co by vedeli v pripade nudze?

autor
30. sep 2025
@melanta

Ani vo vlakoch a autobusoch nebýva lekár. Ani autom ak ideš dlhú trasu, tak nemáš v aute lekára. Takže nie, nie je na palube lekár, pokiaľ nejaký lekár neletí ako bežný cestujúci. Prečo by aj bol?

@melanta napr infarkt, alerg.reakcia, ved ked letis 10h, moze sa hoc co stat..

autor
30. sep 2025
@janinah

Mozu tam byt aj desiati,ale nemaju lieky ani pristroje ani fonendoskop ani ekg...takže pri važnom pripade sa pristane.

@janinah dakujem

guudy
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na to su skolene letusky. Ak niekto nutne potrebuje dalsiu starostlivost, nudzovo sa pristane na najblizsom letisku.

melanta
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor letušky sú školené na podanie prvej pomoci a ak dôjde k k životu ohrozujúcemu stavu, lietadlo núdzovo pristane. Lietam roky niekoľko krát do mesiaca, celé roky som nezažila v lietadle život ohrozujúci stav. Mám tiež za sebou niekoľko letov s časom letu okolo 20 hodín, detto nič.

olga_hurajova
30. sep 2025
@melanta

@anonym_autor letušky sú školené na podanie prvej pomoci a ak dôjde k k životu ohrozujúcemu stavu, lietadlo núdzovo pristane. Lietam roky niekoľko krát do mesiaca, celé roky som nezažila v lietadle život ohrozujúci stav. Mám tiež za sebou niekoľko letov s časom letu okolo 20 hodín, detto nič.

@melanta len pre info, kam sa lieta 20 hodín? Ja som zažila max lety 12-13 hod (Vieden-LA bol myslím najdlhší)

melanta
30. sep 2025
@olga_hurajova

@melanta len pre info, kam sa lieta 20 hodín? Ja som zažila max lety 12-13 hod (Vieden-LA bol myslím najdlhší)

@olga_hurajova napríklad Tahiti sme mali čistý čas v litadle zakaždým približne 22 hodín, Nový Zélend dlhšie, Tokyo 18.

olga_hurajova
30. sep 2025
@melanta

@olga_hurajova napríklad Tahiti sme mali čistý čas v litadle zakaždým približne 22 hodín, Nový Zélend dlhšie, Tokyo 18.

@melanta dobre ale bolo to s prestupom nie priamy let nie?

olga_hurajova
30. sep 2025

A áno, Polynézia je masaker. My sme vždy dali prestávku v LA na 2-3 dni lebo letieť a byt na letisku spolu 48 hodín by sme s deťmi nezvládli 😂

melanta
30. sep 2025
@olga_hurajova

@melanta dobre ale bolo to s prestupom nie priamy let nie?

@olga_hurajova napríklad Tahiti sme zakaždým leteli z Viedne do LA a odtiaľ na Tahiti, v LA sa iba dotankovalo, z lietadla sa nevystupovalo, len pristálo, natankovalo a letelo ďalej. Ale my lietame stredné diaľky aspoň business class a takéto dlhé lety nad 10 hodín vždy first class, čiže dá sa taký let krásne zvládnuť, aj s deťmi.

libusak
30. sep 2025

Ked ma nejaky pasazier problem, letusky zahlasia do reprakov, ci je na palube lekar alebo sestra. Uz 2x som ratovala ale nastastie nic vazne

hellwant
30. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na alergiu maš mať ty epipen a vedieť ho vpichnuť.

marlenka25
30. sep 2025

Určite nie. To je co za otázka len letušky a pilot..

hellwant
30. sep 2025
@melanta

@olga_hurajova napríklad Tahiti sme zakaždým leteli z Viedne do LA a odtiaľ na Tahiti, v LA sa iba dotankovalo, z lietadla sa nevystupovalo, len pristálo, natankovalo a letelo ďalej. Ale my lietame stredné diaľky aspoň business class a takéto dlhé lety nad 10 hodín vždy first class, čiže dá sa taký let krásne zvládnuť, aj s deťmi.

@melanta koľko je first class priplatok bez CK? V CK len Economy plus stoji teraz neviem či 299, či 399 na jedneho na jeden smer, čiže krat 2, keďže letiš aj späť. Pozeral som Dominikansku prelom decembra a januara, aj prvy januarovy týždeň ale 6,5 až 7 k pre 2+1 syn už ma 15, je ako dospely- vychadza slušnejši hotel, zas super, že priamy let z Bratiskavy cez Kartago. Keď som nahadzoval po vlastnej ose ( či Vieden, či Krakov atd.)vyšlo to drahšie a ešte s 1 ci 2 prestupmi od 14:30 do aj cez 1 den cesty v jeden smer.

Strana
z2