icon

Je potrebný pas pre dieťa do Maďarska?

17. jún 2025

Chceme ísť s malým do zoo v Maďarsku musím mu vybaviť pas ? Ideme prvý krát mimo Sk tá neviem ako to je

zuzanaete
17. jún 2025

Bud pas alebo OP s fotkou.

maranco
17. jún 2025

Nepotrebuje nutne pas, môžeš mu vybaviť aj občiansky preukaz za 7€

https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=nova...
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...

dasufla
17. jún 2025

jedno alebo druhe. ide o to, ze potrebuje mat doklad s fotkou.

autor
17. jún 2025

Občiansky preukaz mame to ame dostali ani sme Oto nežiadali ale je bez fotky preto neviem

dasufla
17. jún 2025

ten nestaci.

mondolina
17. jún 2025

s fotkou musí byť.

maranco
17. jún 2025

ten občiansky preukaz čo ste dostali neslúži ako cestovný doklad, ten je len na to aby sa minuli štátne peniaze pre vybraného súkromníka

veronikaszabova
17. jún 2025

Autorka....len tak logicky - ty, ked ides mimo SR. Potrebujes doklad totoznosti???

valandra26
17. jún 2025
@veronikaszabova

Autorka....len tak logicky - ty, ked ides mimo SR. Potrebujes doklad totoznosti???

@veronikaszabova pyta sa, ci ma vybavit pas. a nie, ten vybavovat nemusi. tiez s nim asi necestujes do takychto krajin, kde ti staci obciansky.

veronikaszabova
17. jún 2025
@valandra26

@veronikaszabova pyta sa, ci ma vybavit pas. a nie, ten vybavovat nemusi. tiez s nim asi necestujes do takychto krajin, kde ti staci obciansky.

@valandra26 omg... Precitaj si, co som napisala. Logicky, led ona potrebuje doklad totoznosti v zahranici, potrebuje ho aj dieta. A je jedno, ci bude mat pas alebo OP

Ona OP ma - bez foto. Ten jej je na prd.

valandra26
17. jún 2025
@veronikaszabova

@valandra26 omg... Precitaj si, co som napisala. Logicky, led ona potrebuje doklad totoznosti v zahranici, potrebuje ho aj dieta. A je jedno, ci bude mat pas alebo OP

Ona OP ma - bez foto. Ten jej je na prd.

@veronikaszabova a ty si citala, co som napisala ja? nepisala som, ze by ten doklad nikto nepotreboval. len hovorim, ze sa pytala na pas....

really8
17. jún 2025

Ze idem prvykrat mimo sr. Ooomg. To je argument? Tak schvalne co myslis ked porozmyslas?

viestta
17. jún 2025

Dieta potrebuje doklad totoznosti s fotkou aj ked idete len cez most pozriet Dunaj z madarskej strany.
Len tak mimochodom, tebe nefunguje Google? Vsetko by si sa tam dozvedela

lasona
17. jún 2025

Bože zeny, nemusíte byť ako osi, normálne sa opýtala. Autorka ano potrebuje dieťatko bud pas alebo občiansky s fotkou. Ak pôjdeš mimo krajín EÚ, tam musí byť pas. Inak tie občianske bez fotky...akože kopec peňazí to stalo a aký to má význam?

veronikaszabova
17. jún 2025
@lasona

Bože zeny, nemusíte byť ako osi, normálne sa opýtala. Autorka ano potrebuje dieťatko bud pas alebo občiansky s fotkou. Ak pôjdeš mimo krajín EÚ, tam musí byť pas. Inak tie občianske bez fotky...akože kopec peňazí to stalo a aký to má význam?

@lasona slúži na elektronickú identifikáciu a prístup k službám elektronického zdravotníctva (eZdravie).

hederamonstera
17. jún 2025
@lasona

@lasona tiez kukam, ze su jak supy. Ja som tiez nevedela, ci musi mat babo nejaky doklad totoznosti, ked ideme len na vylet kusok za hranice. Neviem, automaticky mi prislo v hlave, ze vsak babo patri matke😀

janocka
17. jún 2025
@hederamonstera

@lasona tiez kukam, ze su jak supy. Ja som tiez nevedela, ci musi mat babo nejaky doklad totoznosti, ked ideme len na vylet kusok za hranice. Neviem, automaticky mi prislo v hlave, ze vsak babo patri matke😀

@hederamonstera aj kúsok za hranicami ťa môžu zastaviť a pýtať doklady... policajtovi (asi) nebude stačiť odpoveď: bábo patrí mne, ja som jeho matka....
minulé leto nás zastavili kúsok za hranicami Sk/A, policajt si vyzbieral doklady všetkých pasažierov, nahliadol do auta, skontroloval či sú deti v autosedačkách, porovnal foto na OP s pasažiermi a šli sme potom ďalej

maranco
17. jún 2025
@lasona

@lasona spustené pred 8 rokmi akože ho zasunieš do čítačky u lekára a tak potvrdíš reálnu prítomnosť a lekárovi sa sprístupní zdravotná dokumentácia

ale zaplatené riešenie za niekoľko miliónov nefunguje tak ako bolo predané preto sa stále odkladá kedy to budeš môcť použiť u lekára, a akože sa spustí až keď všetky deti a všetci dôchodcovia budú mať svoje čipové kartičky, hoci v danom riešení sa stále počíta že ak nebudeš mať kartičku, lekár zadá do systému rodné číslo tak ako doteraz

keď už budú mať všetci doručené kartičky tak sa vyhlási program za zastaralý a bude sa vymýšľať za ďalšie milióny nový program

lasona
17. jún 2025
@veronikaszabova

@lasona slúži na elektronickú identifikáciu a prístup k službám elektronického zdravotníctva (eZdravie).

@veronikaszabova to viem...len proste mame kartičku poistenca...nemôže jedna vec slúžiť na viac ? To musi byt ďalšia a ďalšia kartička?

vevesh
17. jún 2025
@hederamonstera

@hederamonstera nechcem nejako rypat, ale kedy dieta nepotrebovalo pas cez hranice? Zapisy na matku sa zrusili uz pred 30mi rokmi, kazde leto to omielaju v tv, novinach , na nete, x-milion diskusii tu na mk a stale sa najde nejaka dusa milena s takouto otazkou. Ked pas netreba, tak sa netreba vzrusovat ani nad imigrantami, ti ho zasadne pri sebe nemaju.....

janocka
17. jún 2025
@maranco

@lasona spustené pred 8 rokmi akože ho zasunieš do čítačky u lekára a tak potvrdíš reálnu prítomnosť a lekárovi sa sprístupní zdravotná dokumentácia

ale zaplatené riešenie za niekoľko miliónov nefunguje tak ako bolo predané preto sa stále odkladá kedy to budeš môcť použiť u lekára, a akože sa spustí až keď všetky deti a všetci dôchodcovia budú mať svoje čipové kartičky, hoci v danom riešení sa stále počíta že ak nebudeš mať kartičku, lekár zadá do systému rodné číslo tak ako doteraz

keď už budú mať všetci doručené kartičky tak sa vyhlási program za zastaralý a bude sa vymýšľať za ďalšie milióny nový program

@maranco ten systém je tak na 2 veci.... OP bez fotky prišiel mojim deťom asi 2 roky po tom, ako mali vydaný OP s fotkou. Takže moje deti majú OP bez fotky, preukaz poistenca, OP s fotkou (aj pas). Keby mali dostupnú databázu obyvateľov s OP s čipom, nemuseli by posielať OP bez fotky rad radom každému.

maranco
17. jún 2025
@janocka

@maranco ten systém je tak na 2 veci.... OP bez fotky prišiel mojim deťom asi 2 roky po tom, ako mali vydaný OP s fotkou. Takže moje deti majú OP bez fotky, preukaz poistenca, OP s fotkou (aj pas). Keby mali dostupnú databázu obyvateľov s OP s čipom, nemuseli by posielať OP bez fotky rad radom každému.

@janocka OP bez fotky posielajú aj zomrelým, aj napríklad seniorom ktorý majú svoj OP s čipom lebo obec zaviedla ulice a orientačné čísla tak si vymenili za nové
ak by sa to robilo zmysluplne tak by bol menší zárobok na kartičkách

nech nikto nepovie že v dnešnej dobe ministerstvo vnútra nedokáže vytiahnuť aktuálne dáta ľudí ktorý ešte nemajú vydaný nový občiansky, pár dní predtým ako pošle preukazy do výroby

a v prvom rade sa mal spustiť zakúpený systém a doladiť veci a nie čakať že všetkým rozpošleme najprv kartičky a potom to skúsime spustiť

mondolina
17. jún 2025
@hederamonstera

@hederamonstera
dosť smutné.

hederamonstera
17. jún 2025
@janocka

@hederamonstera aj kúsok za hranicami ťa môžu zastaviť a pýtať doklady... policajtovi (asi) nebude stačiť odpoveď: bábo patrí mne, ja som jeho matka....
minulé leto nás zastavili kúsok za hranicami Sk/A, policajt si vyzbieral doklady všetkých pasažierov, nahliadol do auta, skontroloval či sú deti v autosedačkách, porovnal foto na OP s pasažiermi a šli sme potom ďalej

@janocka ja nevravim nikde, ze to tak nie je ;) len pisem, ze tiez ako cerstvej matke mi to nenapadlo

hederamonstera
17. jún 2025
@vevesh

@hederamonstera nechcem nejako rypat, ale kedy dieta nepotrebovalo pas cez hranice? Zapisy na matku sa zrusili uz pred 30mi rokmi, kazde leto to omielaju v tv, novinach , na nete, x-milion diskusii tu na mk a stale sa najde nejaka dusa milena s takouto otazkou. Ked pas netreba, tak sa netreba vzrusovat ani nad imigrantami, ti ho zasadne pri sebe nemaju.....

@vevesh ja niekde hovorim ze to netreba?

hederamonstera
17. jún 2025
@mondolina

@hederamonstera
dosť smutné.

@mondolina co? Vsak sme mali vzdy pasy, neviem ci skor nechapes co som napisala

mondolina
17. jún 2025
@hederamonstera

@mondolina co? Vsak sme mali vzdy pasy, neviem ci skor nechapes co som napisala

@hederamonstera
dobre chápem, nemáš základné občianske znalosti.

hederamonstera
17. jún 2025
@mondolina

@hederamonstera
dobre chápem, nemáš základné občianske znalosti.

@mondolina moze byt, dufam, ze ti je lepsie😊😘