Je Taliansko bezpečné na rodinnú dovolenku autom?
Ahojte ja viem že sa to nedá na stopercent povedať všade sa môže niečo stať ale je podľa vás dovolenka v Taliansku bezpečná aspoň z hľadiska nejakých zemetrasení povodní a podobne?
Poradili by ste nejaké miesta pre deti 4a 6 rokov nie nejako moc ďaleko lebo chcem ísť autom. Pozvoľný vstup do mora čo najmenšia voda nevieme plávať 😁 hlavne sa bojím ako sa dohovorime moc nehovorím anglický ja som bola nemcinar aj manžel a teda už ani z nemčiny moc nevieme.
Prípadne poradíte nejaké pekné ubytovanie aj v Chorvátsku? Len mne to tam príde dosť drahé
@guudy syn ide v škôlke teraz na plavecký len ani ja neviem plávať 🙈
čo sa týka dorozumenia tak nad tým neuvažuj v dovolenkových destináciách sú veľmi úslužní a budú robiť všetko pre to aby ste sa dohovorili, niekde používajú aj prekladače, čo sa týka destinácií na severe Talianska tam aj keď nevieš plávať tak sa budeš brodiť je tam plytka voda, chodíme často do IT a jedine na Sicílii som zašila 2x chrlil Vezuv lávu viac ako obvykle tak boli odložené lety, ináč v pohode
Je tu skupina.
Pridaj sa a studuj
Na skolkarskom plaveckom ho moc toho nenaucia. Dajte obe deti na riadny, dlhodobejsi plavecky kurz. V ziadnom pripade sa nepokusajte vy rodicia ucit deti plavat. Ak sa chce naucit plavat aj ty, su aj kurzy pre dospelych. Stacia vam sportove plavky, plavecke okuliare a ciapka 🙂
Moj muz chodil roky s detmi. V niekolkych plaveckych drahach plavali deti, rozdelene podla urovne, v dalsich plavali ich rodicia. Povinne to samozrejme nie je, ale uplne inak sa budete vsetci citit v mori aj bazene. Neviem, kde byvate, ale pogoogli 🙂
@alenka58 na Sicilii je Etna , nie Vesuv...
autorka uplne super, kulturne a vhodne je sever IT, odporucam vam Lignano, plytke krasne more, vyhraju sa a ceny super.....vecerny zivot, zabavy....jazyk moc nepotrebujes, to, co potrebujes zvladnes prekladacom, prip. tou nemcinou....oni su tak ochotni a mili, aby vyhoveli turistom a hostom, ze nebudes mat problem....
https://www.modrykonik.sk/group/2108/
Este posledna..
3 skupiny o Taliansku a dovolenkach tu mas.
Zelam prijemne citanie😃
Tiež odporúčam Lignano, ako deti nás tam rodičia brávali každé leto.
@sorciera24 pardon opravujem Etna
Nie, Taliansko bezpecne nie je z pohladu zemetraseni a vulkanickej cinnosti - ocakava sa erupcia Campi Flegrei. Nikto ale zatial nevie presne predpovedat, kedy to nastane. A zas cakat na nieco take a ukracovat sa o dost veci kvoli niecomu, co nemusi nastat... 🤷♀️
Takze normalne si uzite dovolenku 🙂
Nikdy som nemala pocit, ze by Taliansko bolo inak ne/bezpecne ako Chorvatsko. Alebo ze by tam bol rozdiel vo financiach co sa tyka narocnosti dovolenky. To uz zavisi od toho co, kde, kedy a ako hladas.
Tak ja jednoznačne odporúčam severné Taliansko, má pieskové pláže a plytké more. Napr. Bibione, Lignano alebo Caorle. 👍
Žiadne zemetrasenie ani povodne som v Taliansku nezažila, netreba si vymýšľať katastrofické scenáre. Pozvoľný vstup do mora je všade na severe Talianska. Nemčinu ani angličtinu nepotrebuješ, dohovoríš sa rukami nohami poprípade s prekladačom.
Do tejto témy sa pripnem, ženy ako je to s platením tých mýtnych poplatkov v IT, už som čo to študovala, som s jazykom podobne ako autorka, trochu sa dohovorim nemecky, nič svetoborné 😁. Koľko asi vychádzajú tie poplatky?
booking je ok,a le ma nahodene vyssie ceny ako ked opbjednas cez tal. agenturu
@skeblicka777 myto, kalsika...maju mytne brany, na dialnnici vezmes listok a pri zjadzde z dialnice das listok a zaplatis....Lignano, Bibione ma zjazd pri LAtisane a potial to vyslo nejakych 11,30 EUR tusim, jednym smerom naposledy
Skús pozrieť Anzio
@sorciera24 aha vďaka, no myslím presne tieto lokacie Bibione a Lignano, myslela som, že viacej. Premýšľam ísť v júni na pár dní s mužom, tak počítam, či sa oplatí lepšie letecky alebo autom.
Chorvatsko, ostrov Brač, vstup do mora 👌more ciste
Za nás odporúčam lignano sabbiadoro, väčšinou sa dorozumiete v nemčine a keď nie vytiahnete telefón, ruky a nohy a pôjde to 🙂 nie sme nejaký plavci a deti tiež nie, voda ale bola ale dlho plytká a čistá..išli sme s deťmi a autom. Všetko bolo super.. ubytko sme si nasli skrz booking
Ahoj, skús Caorle (a najmä to stare mesto-my chodíme do tej časti ako je hotel Al capitano, hotel Itta - je tam klud ale všade blizko), to bude to čo hľadáš.. voda aj pre neplavcov, keď je v pohode pocasie tak iba miniatúrne vlny, dohovoriš sa aj nemecky ale všade stačí Google prekladač, nikde od nás nikdy nevyžadovali nejaké rozhovory.. chodia tam aj rodinky s deťmi, dajú sa tam požičať aj bicykle alebo také tie veľké 4kolesove šlapadlove vozítka pre celú rodinu a to rodinky s deťmi využívajú je to super, alebo tiez minigolf a ihriska pre deti.. nie je to ďaleko, tiež chodíme autom a ubytko ľahko nájdeš na nete aj par minút pešo od pláže. A samozrejme sú tam aj také tie miestne potraviny kde si dokážeš nakúpiť čokoľvek čo potrebuješ. Inak je to 99% všade rovina a prístupné aj s kočíkom. Odporúčam hotel s parkovaním ale to už má skoro každý 🙂
A zemetrasenia necítiš, keď sme boli naposledy, na juhu bolo nejaké mega silné a bolo to aj v nás v správach a my sme necítili nič, iba bola večer búrka ale to je normálne, inak väčšinou vždy mávame pekne počasie 🙂 najlepšie ísť ale v sezóne- v septembri bolo more chladnejšie keďže je to na severe 🙂
@skeblicka777 neviem odkial ste, ale z BA je to 600km, len cista dialnica, za 6-7h. ste tam, letecky to nema zmysel hodinovo, ani moc blizke letisko
isli sme autom zo SR az na uplny juh kalabrie reggio di calabria v dedinkach mozes nechat auto otvorene...nikdy sme sa necitili na ceste nebezpecne az ked sme sa vratiil na SR- D1 :DDD..takze asi tak...boli sme aj na sicilii autom a nikdy nic
Rím vykradnuté auto dva razy, Rím vykradnutá izba v hoteli, Salerno vykradnuté auto, Bibione vykradnutý apartmán...asi sme mali smolu.
Dnes na mňa vyskočil článok, že v IT sú povinné letné gumy od 15.maja 🤔. Teraz mám dilemu, či kvôli tým pár dňom prezúvať auto alebo pôjdeme do Slovinska 😆

Ved vsetko ako jesolo, grado, bibione ma taky pozvolny vstup prave pre neplavcov. Zemetrasenie a tsunami zas necakaj ako z filmu, nikdy som tam nezazila nejake to zemetrasenie, ja byvam blizko IT hranice a ano rat vraj bolo nieco a je ani neviem