Je v poriadku ísť na dovolenku bez detí?
Dobrý deň, prosím Vás, bol niekto preč od deti 7 a 5 rokov na 5 dní? Je to za facku dovolenka s babami. Manžel s tým problém nemá,len sa chcem opýtať,či niekto tiež takto bol. Ďakujem
@terezkaarthuramax To je šialené. Prišli ste o zážitky, priateľstvá, tajomstvá. My berieme deti na dovolenky pravidelne, ale zároveň idú bez nás ku starým rodičom, krstným rodičom, občas prespia u kamarátov, boli v táboroch - najmladší mal prvý raz len 6, ale starší ho postrážili, dcéra bola mesiac na jazykovom pobyte v zahraničí ako 14- ročná, lebo sama chcela. Chce stráviť školský rok v zahraničí a teší sa na to. Nie je to o tom, že sa jej chceme zbaviť, hoci dá zabrať, ale otvára jej to možnosti do budúcnosti. Nechcem, aby raz sedela sama doma, bez práce, bez sociálnych kontaktov a s obmedzenými schopnosťami, lebo k tomu speje výchova, keď je dieťa len pri matkinej sukni.
Vobec neries,co by ini robili. Kludne chod,ak sa nato citis a vies,ze o deti bude postarane.
Chodievam na babsku jazdu 1-2* rocne, predlzeny vikend, lowcost.
Na dovolenku s muzom/dlhsiu/drahsiu/zaujimavejsiu by mi bolo luto... Dovoleniek bez deti o 10 rokov si este 'uzijeme' mnoho 😔
Ahoj, chodíme každý rok s mužom na 5 dní k moru v apríli sami, v lete s deťmi. Vôbec si to nevyčítaj. Tvoj muž tu bol pred deťmi, je dôležité udržiavať manželstvo svieže a venovať si čas, lebo keď raz deti vyletia z hniezda, ostáva opäť a zas iba manžel. Mnoho žien naňho tak trošku po narodení deti slušne poviem Kašle a vidia iba to dieťa, ale to správne nieje a nieje správne ani neurobiť si čas pre seba 🙂 nieje na Tom nič zle, ak tvoje deti neostanú samé doma odkázané na pospas osudu, ale budú s niekým, komu plne dôveruješ 😌 takže choďte do toho!
Ano, je. A rovnako je v poriadku si to cele uzit bez vycitiek svedomia a dopriat si to kludne raz za cas. Zasluzis si 😉
@11bodka11 Ty si tiež postavička ako z iného sveta. Čo tu píšeš, celý svoj život si len v jednej dedine, kde žije pár ľudí. Podľa vlastných slov si nespoločenská, školu si len pretrpela, rovnako aj prácu, kamarátky nemáš, koníčky nemáš, už pomaly rok riešiš novú robotu po rodičáku a stále si ju nenašla, lebo nie sú schopná vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Nie si flexibilná, chýba ti odvaha, komunikačné zručnosti, chuť učiť sa, skúšať nové vecí, takže je jasné, že sa fixuješ na deti. Nimi odôvodňuješ všetko, čo nemôžeš, čo sa ti nedá, čo nezvládaš, čo sa ti nedarí. V podstate deti sú jediným pevným bodom a argumentom v Tvojom živote a je jasné, že ich od seba nepustíš teraz ani v dospelosti, lebo tvoj život by stratil zmysel. Nevedela by si, čo sama so sebou robiť a to je rozdiel od žien, ktoré píšu inak ako ty. Neznamená to, že majú deti rady menej, že im nechýbajú, nedoprajú im a že sú horšie matky.
@heleninamama fuh no riadne si jej naložila...ale asi máš pravdu.
Inak ja si spomínam, ako mňa a sestru mama v detstve desila tým, že nás niekto unesie, okradne a my sme v 15 rokoch neboli schopné ísť samy do obchodu alebo si objednať pizzu. Bolo strašne ťažké stat sa samostatnymi a obidve sme tým poznačené ( ja som si napr myslela, že nikdy nebudem mať robotu) pritom mama by nám aj modré z neba zniesla, ale...ale...
@dankabg Ale má pravdu. To čo rozhoduje o budúcnosti a úspešnosti deti v budúcnosti je presne toto-otvoriť deťom hranice, obzory, učiť ich samostatnosti, cestovať, učiť ich vedieť si poradiť aj samé, nevidit ich za ručičku všade. Mať otvorenú myseľ. Bohužiaľ ženy ako tieto, čo nič bez detí, za ruku, to sú tie o ktorých tu potom partnerky zakladajú diskusiu, že svojra sa stará, syn beha za mamkou, mamka citovo vydiera. Lebo jej skončil zmysel života bez detí.
@elem23 máš super manžela... Ja som bola zatiaľ na max 3 dní 😁. Ale tak mám 3 deti a muž nebol s tým úplne ok. No nechal sa ukecať. Odvtedy chodím na babskú jazdu s kamoškami každý rok a je to super psychohygiena pre mňa. (Zatiaľ vždy len víkend, len ten prvý krát nám tam padol aj voľný piatok🙂). Určite by som na tvojom mieste vyskúšala, sama uvidíš, či to bude pre teba ok, alebo nie.
@enmery ako áno to je čistý horor, dúfam, že moja dcéra si takého chlapa nenájde.
Toto je aj môj životný zámer. Nejako to dieťa doviesť do dospelosti a potom už nech je samostatne a samo sa rozhodne čo ďalej so životom. Samozrejme pomôcť jej pomôžem ak budem môcť, ale určite nechcem, aby mi ostala sedieť pri sukni
@heleninamama ja byvam v dedine kde je par obyvatelov? A kde sa podeli vsetci tí obyvatelia? Lebo toto prvy raz pocujem.A nemam kamaratky? To mi je tiez novinka,vcera teda neviem s kym som sa to stretla,asi to bol duch mojej kamosky. A dnes som asi bola na navstevu u imaginarnej kamosky 😀 a na prechadzku s imaginarnou sestrou asi. Dobre ved nech chodia mamicky po dovolenkach,ved komu to vyhovuje nech ide. Moje deti to nastastie zazivat nemusia.
@11bodka11 moje dieta to nastastie zaziva a este aj rado 🙂 prave stravil styri dni u starych rodicov a bolo im spolu paradne a uzili spolu uplne inak ako ked sme u svokrovcov aj my s muzom, neodlozili sme ho do hotela pre psiky bol so starymi rodicmi a my sa velmi tesime, ze mame dieta, ktore vie travit cas a je spokojne aj bez nas, co nam umoznuje travit cas aj s manzelom a venovat sa jeden druhemu (napr.) a nie len vecer, ked dieta zaspi.
Kazdopadne nie je mojim cielom ta o nicom presviedcat, kazdy to mame nejako a ja to akceptujem a nepridem si ako zla matka, len preto, ze pre niekoho je to nepredstavitelne. Len nerozumiem preco skratka neplati ta akceptacia, ze to ma niekto inak oboma smermi -> preco je nutne pouzivat vyjadrenia ako svedomie by mi nedovolilo, nastastie nemusia zazivat, to nie je akceptovanie ineho nazoru ani nahodou, to je take deklarativne akceptovanie, hoc z prispevkov vidis, ze v skutocnosti to tak nie je.
@dankabg ale mne je uplne jedno ci cudzie zeny chodia niekam bez deti. Ja pisem o sebe a svojich detoch. Kludne nech idu ked ich to bavi. Mna to nebavi tak logicky nepojdem. A druha vec ze moje kamosky tiez bez deti nechodia na dovolenky,cize keby sme isli spolu tak jedine s detmi.
@heleninamama ja som nikdy u babky ani v tábore v detstve nebola.. bez mamy som to okusila ked musela ist niekolkokrat do nemocnice. Ale to je ine. Prvykrat som dobrovolne bez rodiny spala v deviatej triede ked sme isli na tri dni do Tatier zo školy. Nas otec nebol najlepsi. Radsej chlastal. Moji bratia a sestra sa si "uzili" ovela horsie veci ako ja.
@terezkaarthuramax To je celé zle, také patologické prostredie, ale môžeš to zmeniť. Ak sa ti dá, nájdi si nejakú brigádu a začni cestovať, výletovať na miesta, ktoré chceš vidieť. Dnes je veľa možností a netreba si premárniť život sedením doma.
@elem23 jasne, neváhaj, zrelaxuj, oddýchni si, spravte si babskú jazdu, máš na to plné právo aj ako matka takých malých detí. Uvidíš, aká im budeš vzácna, keď sa vrátiš domov. Určite vám to všetkým prospeje 👍
@heleninamama nedovolia mi to choroby. Musim mat doprovod alebo ma priatelia zavolajú na prespavacku a cakaju ma na stanici. Bola som na dvoch výletoch na vlastnú past a nic z toho na jednom ma tak priserne zacalo boliet rameno ze som skoro rano odišla z ubytovne a na druhom som som spadla tak som rovno sla na vlak domov...ald chystám sa s mamou do Bratislavy do svetelneho parku... S nou dom už bola na vela výletoch ale uz ako dospelá
@elem23 Úplne v pohode.Ak je s tým manžel ok aj ty a má sa kto postarať o deti,nevidím jediný dôvod neísť. V prvom rade ste vy. Veď to nie je nadlho a možno aj všetkým prospeje.Ved materstvom život nekončí..Si s nimi celý rok a zato horšia matka nebudeš.Treba si oddychnuť a určite to to prospeje.
@abbey1 My chodíme tiež vždy iba ako rodina. Tiež by som nešla v takom veku deti. ako sa poznám. Ale zasa keby som mala možnosť a ísť aj kamoškou poznávací a s rodinou tu našu tradičnú, tak možno idem. Aj keď mi všade spolu iba.Ale možno,keby sme už nevedeli co s peniazmi a bolo voľno inak rozmýšľam. Ale každopádne jej ro schvalujem.
@cukroska ja hlavne nechapem kde vsetci beru tolko penazi a tolko dni dovolenky 😀 Ja ked som chodila do prace sme si ani s muzom naraz nemohli zobrat dovolenku,nieto este s niekym inym. Kazdy horko tazko poriesi prazdniny aby mali s kym deti byt. Plus do toho detske choroby,neviem v akej praci toleruji tolko volna. Aj moje kamosky to ledva zaplataju aby mal byt kto s detmi
@11bodka11 mozem ti odpovedat len za seba ako riesime dni dovolenky :
Prva je cez velku noc - rodinna, deti maju prazdniny od štvrtku do utorku ...potrebujem 2dni dovolenky
Druha je pri 1 alebo 8 maji....bez deti, zoberem 2-3 dni dovolenky
Tretia bude zaciatkom prazdnin 5.jula je sviatok ktory bohuzial tento rok nebude cez tyzden takze 5 dni dovolenky, inak len 4...to je rodinna
Štvrtá je na konci leta rodinna 29.8 je zas sviatok takze 4 dni volna
Piata je pri 15.9 bez deti.... Berem 2-3 dni volna
Vianoce 5 dni ...ak by nieco vbehlo do toho tak budem v praci do 23.12 takze len 3 dni medzi sviatkami.
Ak spravne ratam je to max 23 dni dovolenky za cely rok planovane...tak takto to skladame kazdy rok, uz niekolko rokov....
Na choroby beriem paragrafy, OCR a teda v nasom pripade sa s muzom vieme striedat na HO (toto nepopieram je to obrovska vyhoda ) urcite si na chorobu nezoberem dovolenku, a este jednu vyhodu mam ja v praci, ze si viem nadrobit hodiny a potom zobrat nahradne volno (vyuzivam malo, ale - ano stalo, ze to tak robim hlavne v lete, ked su deti na prazdninach a mam viac casu byt v praci a potom zas zobrat si to volno ked chceme niekam vypadnut ).
Ohladom financii odpoviem zas len za nas : letenky kupujeme dopredu aj polroka ..ked je skratka super cena, ubytovanie uplne jednoduche ale ciste...aj tak nesedime na riti, stravujeme sa vonku a podla nalady, a sme len obycajna rodina, ziadny extra prijem nemame a da sa to 😉...
Je to na tebe, ja nemam vela casu na nich, malo niekam spolu cez rok spolu chodime, preto by som to nedokazala ich nechat doma a ja na dovci
@dankabetka a cez letne prazdniny su kde? Prazdniny trvaju 9 tyzdnov. Uz to poplatat je takmer nemozne. Tam si vycerpame celu dovolenku
@11bodka11 jarne prazdniny travia u babky , ak je potreba aj zvysok vianocnych po Novom roku, vzdy tam maju program a stary rodicia sa na nich tesia ( nestrkame ich tam nasilu- ak by niekoho napadlo, sme cca 180 km od seba takze sa tak casto nevidia a uvitaju obe strany navstevu, aj deti sa tam tesia vzdy velmi )
Leto mame vyskladane ....9 tyzdnou : 2 u babky, 2 u starkej, 2 v tabore a skolke, 3 s nami ( dva bereme dovolenku, jeden prekryvame paragrafmi a Ho s muzom )

Tak ked je to len tych 5 dni a muž nemá problém, tak preco nie? Hned by som isla takto s kamarátkou, ale o tom, že než dietata, to mozem len snivat.