Je výlet k pyramídam v lete zvládnuteľný?
Ahojte, prosím vás je reálne zvladnutelné ísť koncom Júna začiatkom júla do Káhiri k pyramídam? Dospelý a dieťa 8r. Mama bola v máji to si chválila
Ďakujem
@tajav je to vysoko individuálne. Minule leto - prelom júl august, sme boli vvMarsa Matrouh, odtiaľ sme išli k pyramidam (ja + 16 ročná dcéra). Bolo to náročné, no zvládnuteľné. V buse boli aj dve menšie deti 4-5 a zvládli to. Ak by som nemala istotu, že sa do Egypta ešte dostanem, k pyramidam by som išla. Ja som ich videla pred 20 rokmi 2x, ale dcéra nie, prispôsobila som sa jej, keďže s týmto cieľom sme do Egypta išli.
@bluka2 no ale asi nie za týždeň, však treba trochu rozmýšlať
@taga Véd práve že stále rozpráva o tom ako chce vidieť pyramídy a múmie (film múmia ma napozerany asi 100 krat) chce byť v púšti a tak. Cestu zvládne to by problém nebol, len skôr som myslela ze ci to dáme kvôli teplotám. Minulý rok sme boli v Tunisku na výlete na 4kolkach pol dna v "pusti" a to bolo super bez problémov sme zvládli. Už máme nejaké vylety na paradise orange bay akvárium loď s presklennym dnom ale toto nás stále láka
@tajav Inak dúfam,že ste si pozreli, že pyramídy nie sú vôbec osamotené v púšti, ale sú v okrajovej časti mesta. Ak je takýto nadšenec pre pyramídy a chcete jej fakt splniť sen a nebojíte sa extrémneho tepla, navrhujem dvojdňový výlet a to jeden deň v Sakarre, prespať v hotely s výhľadom na pyramídy v Gíze a ďalší deň pyramídy v Gíze.
@miskasiska áno vieme kde sú aj ako to tam vyzerá, mamina tam bola minulý rok. Ideme len na 12 dní preto zvažujem ze by sme teraz nešli na tento výlet, ale išli by sme znovu keď len na týždeň v novembri a tam mali 2 dňový vylet do púšte a tak
@tajav Tak november by bol na to ideálnejší kvôli teplu.

@taga Ach, sorry, žena, ktorá ju super žena, ktorá vydrží všetko. Prečo by sa mal niekto v horúčavach trmácať po pamiatkach, keď si ich môže lepšie užiť v lepšom čase?