Jedlo na dlhú cestu
Dievcata a chlapci, chystame sa na dlhu cestu, co poradite okrem rezna v zemli? Chcela by som inspiraciu 🙂 pecene masko (aké?), co davate do oblozeneho chlebu? Niekto si nepotrpi ale berieme svokrovcov aj mojich aj mm a dohodli sme sa ze kazdy par nieco pripravi. Nejako na mna neprichadza kulinarska muza.
@dominika6 Autorka sa nepyta na to ako "presvedcit" rodicov a svokrovcov aby jedli na pumpe. Oni su rozhodnuti, ze si chcu jedlo vziat so sebou, tak chcela inspiraciu co si zvyknu brat ostatni.
Tvoj komentar "pekne krasne si sadni s rodicmi a svokrovcami a oznam im..." vyznieva teda poriadne drzo 😒
@anabeth kedže toto je diskusia tak sa diskutuje a radí..vidieť veci aj z iného uhla a povedať rady a skúsenosti..čo sa oplatí/neoplatí, overí/neoverí...
ak je niekto vzťahovačný,urážlivý a precitlivený,nech sa nezapája..niesme v škôlke aby sme sa tu bavili na úrovni 3ročných aby sme nebodaj niekoho neurazili preboha..niesú použité vulgarizmy,útoky ani nič..čo je za problém..
@dominika6 Je to drze, lebo jej pises ze pekne krasne si sadni a oznam im... akoby boli rodicia a svokrovci nesvojpravni. Opakujem - oni uz su rozhodnuti, ze chcu brat jedlo so sebou.
A nerobilo sa to len pred 20 rokmi, robi sa to aj teraz. Keby si citala celu diskusiu pozorne, tak by si si vsimla plno dovodov, preco to ludia robia teraz a ten financny je mozno posledny.
@anabeth Ja by som ten komentar od @dominika6 a dalsich v pohode vzala, keby to bolo pisane stylom: "Nerozmyslali ste nad tym, ze sa radsej najete cestou? Benzinky uz ponukaju velky sortiment, nie ako kedysi a obavala by som sa, ze sa jedlo pokazi."
Ale nie stylom, ze to je nekultivovane, ze fuj, hnus, to by som teda nerobila, boze moj, toto je este v mode, pekne krasne si sadni a oznam im... 🙄
ďakujem vam dievcata za prispevky a inspiracie, tesim sa 😊
k prispevkom mimo moj dotaz som sa vyjadrila jednej slecne/pani niekde na zaciatku doskusie, tak ktora to nepochopila a ma potrebu si honit ego - preklikni sa na 1stranu a najdi si odpoved.
baby, presli sme s chlapom v aute cele zapadne pobrezie USA - dialnice, cesty, odpocivadla - vsade stoly, lavicky, tien, turisticke mapy v stojanoch. ... normalne, ze rodiny si vybalili obed, navarili kafe, oddychli a sli dalej. nie kazdemu sa chce kupovat predrazene sisky/kroasany/bagety na benzinkach. nie na kazdej benzinke je kvalitna restika/bistro ... akoze co je nekultivovane na tom zastavit sa a najest za piknikovym stolom???
@ukulela To iste je v Nemecku, Francuzsku, Svajciarsku... presli sme to krizom krazom a ano boli tam restiky, ale vacsinou fast foody, predrazene polotovary a pod. Schadzat z dialnice sme nechceli, kedze sme mali casove plany, ktore sa nedali natiahnut, nepockali by nas, takze hladat "normalne" restauracie mimo dialnic by bolo zdlhave.
Plno ludi si takto vybalilo jedlo a pekne slusne sa najedli, Nemci este aj psikov vozili, vyvencili, nakrmili, dali vodu.
@solange7 ahoj... my sme zatial aj s detmi cestovali len 2x na take round trip cesty - balim vacsinou na prvych par hodin - nase decka to moc nepoznaju tak maju nenormalny zazitok z toho ze mozu rozbalit oblozene rozky v aute a tak...
takze u nas sa pripravuje najma to - tesne pred odchodom pripravym oblozene bagety, pokrajam na polovicky, zabalim do servitkou... obycajne beriem aj ovocie do misiek, nejake cukriky, ak je doma nejake zbytkove maso aj to zabalim do bagiet🙂 vacsinou sa to zje hned ako sa vyrazi na cestu - ako som pisala, decka ani doma uz nechcu jest, lebo chcu piknikovat v aute... Potom uz obycajne stojime v restauraciach - nemyslim ze su len fast foody po cestach - my si dopredu pozerame kde su dobre restauracie a tam aj pripadne odbocime... zatial sme takto boli len raz v chorvatsku a cestou sa dalo, a cestovali sme po Nemecku a tam bolo tych dobrych restauracii million...
Na pumpach sa stravujeme len na Slovensku - aj to len na jednej ked chodime do tatier - robia tam vyborne grilovane hotdogy - ale teda ani nenapadne ma v akom meste to je - ale niekde pri ziline...inak ma moc neberie tlacenie croassantov a bagiet plnych majonezy...
Ja robim “clanger“ podla receptu Jamie Olivera. Su urcene na jedenie na studeno, kompletny obed do ruky. Nenavidim studene rezne. Radsej zajdem od hladu.
@cecilia68 zachádzaš do extremov..,,sadnúť,,si s niekym neznamená správať ako despota,kde prikážem čo kto bude žrať ako píšeš..zbytočný koment..
navrhnúť alternatívu že: čo keby sme si nebrali celú chladničku so sebou,len naozaj pár pochutín a aj tak ked budeme cítiť nutkanie prírody,musíme zastaviť auto..tak ked stojíme 20min.tak zastavím na kultivovanej pumpe,kde je v dnešnej dobe komplet menu..varené jedlo..polievky,a hoci aj tie rezne..menu za pár evri..a režem dalej..ked sa tak strašne ponáhlam...🙂 ? normálna debata dospelých ľudí..ty sa so svokrou nerozprávaš a nepovieš si svoj názor?
človek predsa nebude jesť 7x po ceste..raz rezne,raz pečené mäso,raz fašírky,potom zas toasty,chleby,šunky..ved by som sa zgrcala 😀...
@dominika6 Nie...nerozprávam 😅 Ale ohľadom jedla....ja si vezmem, čo chcem....aj druhá strana, nech papká, čo chce....Nebudem predsa niekomu nútiť rezne, ak ich mám rada ja...a kto chce, nech sa zastaví hoc aj na pumpe, na držkovú---ja by som to do úst nedala, takže koľko ľudí...toľko chutí😝

my berieme väčšinou nejaké chleby alebo rožky so suchou salámou a podobne. potom klasicky rezne a v takomto období je najlepšia čerešňová bublanina :D