icon

Jedlo na dlhú cestu

solange7
20. jún 2018

Dievcata a chlapci, chystame sa na dlhu cestu, co poradite okrem rezna v zemli? Chcela by som inspiraciu 🙂 pecene masko (aké?), co davate do oblozeneho chlebu? Niekto si nepotrpi ale berieme svokrovcov aj mojich aj mm a dohodli sme sa ze kazdy par nieco pripravi. Nejako na mna neprichadza kulinarska muza.

cmulinko
20. jún 2018

@solange7 teda ake faknovky tu mame 😀
My cestujeme 2x do roka z Irska na Slovensko a veru este som nikdy nemala potrebu riesit stravovanie restikou. To sa s mojimi detmi ani neda...oni miluju take volne cestovanie a " drsne " podmienky na odpocivadle 😃. My teda nemame problem vytiahnut svoje domace pripravene a najest sa tak. Vsetci okolo tlacia do seba aj tak. Nikto vam tu uhorku nebude očumovat 😀 Vacsinou tiez robim toasty alebo par kuskov starych dobrych salamovych ci sunkovych rohlikov lebo decka to maju radi. A vacsinou sa ich pytam co mam spravit na cestu. V aute mame chladnicku takze v podstate ja môžem spravit cokolvek aj svieckovu na smotane 😀😀( ale nerobim ) a všetko vydrží celu cestu vychladene a cerstve. Keby sme jedli vzdy v restike tak domov dojdeme o dost neskor a to nechceme.

brisingr
20. jún 2018

Joj,pripomenula si mi casy,ked som ako mala chodila s rodičmi do chorvatska...vzdy velka banda, styri rodiny, na odpocivadle vytiahli rezne s chlebom a paprikou ;) krásne casy....ja tiez inak odporucam nakladane masko ak mas v pohari, zelenina, chlebík.... A pre decka nejaku bublaninu,babovku alebo domace musli tycinky, nech maju aj nieco sladke 🙂

0silvia0
20. jún 2018

@zuna89 inak pravda, môj manžel zásadne odmieta šoférovať najedený vareným jedlom...

tenerifka
20. jún 2018

Tak baby, nie som clovek, ktory trpi financnou nudzou, ani sa nepokladam za burana, ale zajtra letime skoro rano z ostrova, cakaju nas 3 lety a celkovo cca 20 hodin medzi lietadlami a letiskami, a na prvom lete medzi Kanarskymi a Madridom maju v lietadle na predaj len fakt humusacke jedlo, takze na tento prvy let beriem doma urobene bagetky z kvalitneho chleba a zeleniny, potom na dalsich letoch je uz to jedlo vcelku fajn, ale aspoñ budeme mat tento zaklad, kedze doletime az v piatok rano....do tych bagiet sa fakt da dat vsetko mozne podla chuti jednotlivca a je to fakt rychle na pripravu aj zjedenie

lussyl5
20. jún 2018

Obložená celozrnná bageta s 2 druhmi syra, olivami a zeleninou, prípadne so suchou salámou. Prípadne pizové taštičky z kysnutého cesta, robila som to raz dávala som tam šunku, syr zeleninu... všetko čo normálne ide na pizzu. To je varianta keď chceš niečo na obmenu, prípadne vieš spraviť rôzne náplne do tých taštičiek, nemusia byť všetky rovnaké pizové. Ja som opatrovateľka v AT, z Grazu do Humenného cestujem tak 2 krát v mesiaci, do práce cestujem v noci to si beriem iba vodu a domov z práce cestujem cez deň, to si beriem 2 žemle so syrom, sálámou či šunkou, po ceste si dávam kávu, sem tam sladké niečo + väčšinou stojíme na teplý obed. Príde mi úplne normálne sa počas cesty sa raz zastaviť na teplé jedlo a pomedzi do zahryznúť nejakú tú žemľu s niečím či domácu buchtu.Keď je človek celý deň v aute občas sa žiada niečo zajedať po ceste. Veď aj doma človek je rožky, chlieb... nie len varené. A bagety z benzínky sú predražené a nezdravé. Čo sa teplého jedla týka väčšinou všetci v aute cestujeme tú istú trasu nejaký ten piatok, presne vieme kde sa dá dobre najesť.Väčšinou salaše niektoré reštiky pri ceste.Dá sa kúpiť teplé jedlo aj na benzínkach niektorých ale nie všade je jedlo dobré občas polotovary. Časové hľadisko je tiež dôležité občas sa stane že sa obed nestíha, môžem potvrdiť že pauza na teplý obed takú hodinku zhltne, čo nevadí a je vítané keď netlačí čas. Mala som zopár takých ciest keď sa nešlo na teplý obed, a bola som na bagetách z benzíniek a nebolo to neviem čo cítila som ich v žalúdku. Byť celú cestu len na kupovanej strave skrátka nie je to ono.Takže určite niečo pribaliť s tým že niečo sa kúpi po ceste ak sa stihne a nie sa robiť fajnové že my studené rezne nebudeme ako za socíku ako poniektoré baby hore v diskusii.

zuna89
20. jún 2018

@janickacrazy boze, rezen medzi chlebom, na to som aj ja alergicka brrr. Vlani sme sli so svokrovcami na predlzeny vikend, nech si trocha uziju maleho. Prvy vecer sme sa vychystali na veceru a svokra nas vratila, ze ona narobila/zabalila rezne a to mame na veceru. Som nevedela ci s mam smiat ci plakat. Muz nasr.ty ci prisiel na dovolenku zuvat dvojdnove rezne ;)
Inak ja mcdonald milujem, teda urcite veci z neho, takze v tomto nie je problem. U nas je to proste o setreni casu, nic viac, nic menej. Ked cestujeme 4-5hodin tak jedlo do cesty neberieme.

cecilia68
20. jún 2018

@fokuska Nič si z nej nerob, @zara0201 si myslí, že je niečo viac, ako my ostatní 😝 Každý nech zje, čo mu chutí, nie ?

anabeth
20. jún 2018

autorka sa jasne opýtala ČO ZBALIŤ- nie je z púšte, vie, že si jedlo môže kúpiť- pýtala sa- čo zbaliť
bože, taká nadudosť z vás ide, až mi je zle
- verte- neverte- aj my ostatné chodíme jesť do reštiky, nevynašli ste to

lussyl5
20. jún 2018

@oli18 Práve tie reštiky pri benzínkach popri diaľnici zvyknú ohrievať polotovary .Sú aj dobré reštiky pri benzínkach ale po menej.

lucik194
20. jún 2018

ja ked niekam ideme autom tak robievam placky (cukinove, brokolicove) tie sa daju zjest aj na studeno, alebo zeleninovo sunkovy zavin v listkovom ceste, to sa da tiez zjest studene

mijo53
20. jún 2018

@zara0201 ak na to máš, prečo nie

oli18
20. jún 2018

@brisingr ako vidíš, nič sa od vtedy nezmenilo 🙂

siska53
20. jún 2018

@solange7 toasy ale predtym neohrievaj v toastovaci,lebi stvrdnu. My sme bravali ovocie,zeleninu a normalne zemle ci rozky s maslom,tvrdy syr ci salam,obcas brala svokra aj rezne.. nam sice o cas neslo, my sme "ucurane",takze sa stalo casto a neskor aj kvoli detom sa robili pauzy,aby sa trosku prevetrali a my tiez. Na obed v restikach sa zastavujeme skor cestou na dovolenku tu na Slovensku.

deti95060810
20. jún 2018

jednoznačne si spravím doma mäso...zjem mäso a som sýta celý deň...

hettinka
20. jún 2018

@solange7 ja robím nakladané mäsko, naložím do marinády - 2 vajcia, olej, koreniny, horčica, kečup a maizena, urobíš taky pác, do toho masko (najlepšie kuracie, alebo panenka, karé) aspon na pár hodín a opečiem na oleji. Majú to radšej ako klasické rezne.
Na cestu vždy beriem nakrájané ovocie do misiek, jablká, nektarínky, hrozno je super, aj osvieži, aj zasýti.
Deti majú radi aj obložené rožky, dávam do toho aj zeleninu, syr, suchú salámu, vajíčko na tvrdo, šunke sa vyhýbame radšej.
Ked bol syn malinký, mali sme horúcu vodu v termoske a instantnú kašu, to som mu zamiešala aj na parkovisku.

Viem, že hladáš inšpiráciu, ale ja radšej v prípade cestovania idem na istotu, nebudem riskovať, že deti mi potom nezjedia nejaké kulinárske experimenty.

dadulala
20. jún 2018

Tak u nas jednoznacne pizzovniky, su super aj na druhy den, robia sa z cesta ktore nemusi kysnut, ked sladke tak tasticky s ribez.dzemom z listkoveho cesta, a oblubene su aj plnene bagety, kedy vydlabes vnutro, to zmiesas s nat.maslom, uvarenym vajickom , sunkou, kys.uhorkou, a vlastne vsetkym co vam chuti, naplnis tou plnkou bagety a nechas zachladit.Potom len nakrajat kolieska a je to super.Vzdy balim kopec zeleniny a ovocie.Este ma napadlo ze aj plnene tortily su super, napr.potriet kys.smotanou, trosku kecupu, lad.salat, gril.kur.prsia, paradajka a je to mnamka 😊

kikuska_wedge
20. jún 2018

Celkom som sa pobavila na tejto diskusii o kultivovanosti jedla. Tak pridám zase našu zvláštnosť, a to pitie kávy na odpočívadle. Neznášame instantnú kávu, takže na odpočívadle vyťahujeme plynový varič, vodu, malý hrniec a varíme turka. No každý sme iný, ale malo by platiť, že proti gustu, žiaden dišput.

bg2014
20. jún 2018

@kikuska_wedge ja by som este doplnil ze prave toto je to prave orechove na cestovani autom na dlhsie trasy,parkovisko sendvice ,vypr.maso a varena kava, a spomienky su na cely zivot

terezka1947
20. jún 2018

manzel cestuje vela a ma prehlad o dobrych restauraciach popri cestach...a veru,tych az tak vela nie je....a zalezi aj od trasy,ja osobne,najma kvoli detom....ale aj neskor budem pripravovat jedlo,kludne si zastaneme kdekolvek,prejdeme sa....zjeme normlane jedlo,nie polotovar....a ked uz,vzdy sa da zastavit niekde aspon na slepaci vyvar....
ale dost som sa pozastavila nad reakciami,no pride mi,ze bud ste take nenarocne alebo malo cestujete,lebo spoliehat sa na dobre restauracie popri cestach,aj dialniciach je dost odvazne....a najma,ked sa nechce zachadzat velmi daleko a radsej dlhu cestu zvladnut za co najkratsi cas

janickacrazy
20. jún 2018

@terezka1947 No pravdupovediac, moje deti hocičo nezjedia, čiže u nás pripraviť nejaké jedlo do auta, aby to všetci zjedli by bol fakt problém, najmladší syn veľmi slabo papá, ten by mi nezjedol ani rezne v chlebe, ani toasty, ani pizzu a už vôbec nie nejakú bublaninu alebo bábovku a podobné veci, on by bol radšej hladný, takže u nás je reštika asi jediné riešenie, ale tak každý má inú situáciu a podľa toho sa zariadi.

maciatkolulu
20. jún 2018

To je neuveriteľne aké sú tu niektoré dokonale😁 podľa mňa je super si sadnúť s vreckami na odpocivadle a chrustat domáce výrobky,čo tiež ziram,ale sú tu poväčšine samé zdravé stravovacie navyky😀. Na odpocivadle.decka môžu behať,skriekat, proste byť divoké po dlhej ceste a nie vzorne tichonsediet v režime. Za To, že si chce niektomzbalit jedlo a jesť ho po ceste je uz zastaraný ako za sociku😂🤣bozeeeee pomooooc. Väčšina tých čo také niečo vyčistia z úst sú ti,čo si rok šetria,aby potom mohli donrestiky na odpocivadle😃kde aj tak nie je nič moc jedlo.... ja nechápem. Niekto sa slušne opýta čo zbaliť a hneď je to tej čo uhorky z fľaše vybera😁 ach jaj

terezka1947
20. jún 2018

@janickacrazy suhlasim....ved s detmi je to u kazdeho inak,pochopitelne
Len apelujem na to,ked sa tu mnohi ohanaju restauraciami,ci pumpami popri diakniciach,az tak vela dobrych nie je,pokial nechce clovek schadzat z nich velmi.

myjusiatko
20. jún 2018

Necitam diskusiu, ale my si radi robime toasty v toastovaci. 🙂 ovocie nakrajat do krabiciek. Oblozeny chlebik. A kludne nieco napecene sladke.

myjusiatko
20. jún 2018

Ono restiky a benzinky su fajn, ale kolkokrat to strasne zbytocne zdrzuje, ak clovek nechce moc zastavovat.

janickacrazy
20. jún 2018

@myjusiatko Každý to vníma inak, mne je napr. fakt jedno, či prídem za 10 hodín alebo 11 hodín, ked niekam ideme, radšej si spravím dlhšiu pauzu, najem sa v klude, prejdem sa s deťmi, atd. ale niektorí sú takí, že len rýchlo, rýchlo, ako keby horelo. Tak pokiaľ nejdem na lietadlo, že tam musím byť presne, tak načo sa pachtiť. Mne v aute vôbec nechutí za cesty nič jesť. No asi som už rozmaznaná alebo čo. 😝

myjusiatko
20. jún 2018

@janickacrazy mne je tiez jedno, ale s nasou sa zase v restike v klude nenajem. :D si nevyberes.

myjusiatko
20. jún 2018

My konkretne, ked ideme autom, to mame tak pol napol. Aj nabalim, aj jeme cestou. Podla chuti.

janickacrazy
20. jún 2018

@myjusiatko moj malý je zase kludný, takže reštiky má rád a sedí v pohode, aj zje lepšie ako doma, sa mu to páči

dominika6
21. jún 2018

@solange7 pekne krásne si sadni s rodičmi a svokrovcami a oznám im,že ak chcú,nech sa páči môžu si brať rezne,hoci aj pečené prasa na cestu...ale čo dajú peniaze za 5chodové menu,ktoré bude pri 30st. teplotách tak akurát na črevnú virozu..tolko obetujú pár eur na pumpe,ktorá je už vybavená komplet teplým jedlom,polievkami atd atd..
niesme v roku 1980 kedy sa šlo ako cez púšť a najbližšia pumpa bola 300km..bez občerstvenia..

titla
21. jún 2018

Ja zvyknem napiecť. Robím muffiny a také mini rožteky z lístkového cesta rôzne plnené – šunka, syr, pizza náplň, špenát.... My cestujeme zvyčajne v noci, takže sa nám nežiada sa nejak extra najesť. Ale nadránom vždy dobre padne káva s koláčikom na energiu 🙂 A tie rožteky sa dajú jesť aj za jazdy, sú to také chuťovky, ale celkom zasýtia a nemáme aspoň mastné ruky.