Jednodňové kúpanie s cestovkou do Bibione a Lignano. Skúsenosti?
Ahojte. Boli ste niekto cez cestovku busom z Bratislavy do Bibione alebo v Lignano? Ako dlho trvala cesta? Akí boli cestujúci a celkovo organizácia výletu?
Pár dni pri mori som už bola a chcem si už ešte aspoň jeden deň pri mori. Letenky sú teraz strašne drahé, kvôli novej práci už nemám dovolenku. Určite nechcem ísť nikam k jazeru ani na wellness.
Viem, že väčšina by tak nešla, ale som ochotná zvládnuť trochu diskomfortu. Je to až také strašné s tým cestovaním?
@anonym_autor ahoj my sme s muzom tak boli a bolo to fajn... 🙂 taka sranda no.. ale my sme velmi spratni cize sme sa v autobuse vyspali pobehali sme po meste dali sme si kavu a obed a zmrzlinu trosku sme sa namocili do mora a cestu spat sme zase prespali. Ja by som takto este kludne sla... taky vylet. Aha a este dodam ze my sme ale boli na Pagu takto nie v bibione ale bol v ponuke aj Bibione vtedy.
@majkabajka1 ja sa chcem hlavne opaľovať, milujem to prímorské slnko a trochu osviežiť v mori, žiadne veľké Plavanie ani výlet do ulíc..max nejaká káva a jedlo na pláži
Áno boli sme tak v bibione 🤣 bola to jazda 3kamošky a veľa alkoholu 🤣 celý autobus bol z nás v pozore 🤣 pani sprievodkyňa na nervy 🤣
@majkabajka1 ja sa chcem hlavne opaľovať, milujem to prímorské slnko a trochu osviežiť v mori, žiadne veľké Plavanie ani výlet do ulíc..max nejaká káva a jedlo na pláži
@anonym_autor ako aupair som cestovala z východu do Londýna busom raz sme mali takú búrku ked sme šli cez Lamanš, že nás vyhnali na palubu a stali sme tam všetci v záchranných vestách (mali pre kazdeho) cesta bola cez 20 hodín nemôžete byt také babovky. Cestovanie je také diskomfort, stále niekde na niečo čakáš, pocasie neake vzdy je. Ak vieš koli čomu ideš a ty si jasne napísala co chces tak to zvládneš.
Veď robia zájazdy aj na víkend , dve noci. Jedna noc je málo. Cestovala som busom, je to veľmi únavné a neviem aké je počasie teraz.
@anonym_autor ako aupair som cestovala z východu do Londýna busom raz sme mali takú búrku ked sme šli cez Lamanš, že nás vyhnali na palubu a stali sme tam všetci v záchranných vestách (mali pre kazdeho) cesta bola cez 20 hodín nemôžete byt také babovky. Cestovanie je také diskomfort, stále niekde na niečo čakáš, pocasie neake vzdy je. Ak vieš koli čomu ideš a ty si jasne napísala co chces tak to zvládneš.
@zeldia tiez som tak bola ;)
Keby to more v Bibione bolo aspon pekne, tak dobre, ale co ja viem, radsej by som volila Zadar alebo Corfu letecky z Bratislavy, na vikend. Ale zas ked to chces skusit, tak chod, ved pri najhorsom si povies, ze to bol blby napad.
Ja som bola na otočku pri mori, ale teda išla som letecky a letenka ma stala 30 eur. Celý vylet vrátane jedla, drinku a cesty ma stala menej ako tých 100. Pokukaj poriadne letenky, však sa dajú bezne zohnať letenky do 50 eur
@anonym_autor neekonomické, neekologické, celé zle. Rovnako ako tie zlacnené letenky. Zlaté korona obdobie 🫤 Nie tieto prepchaté cesty, tisíce lietadiel vo vzduchu. Čudujme sa potom
@anonym_autor ja som bola s dvoma detmi na tom jednodnovom kupani. My sme uz na dovči predtym boli a chceli sme len na kratko niekde vybehnut, bolo to super. Prelebedili sme cely den na plazi, vecer na veceru a domov. Ako dovolenka to samozrejme nestači. Cestu sme prespali, dalo sa to.
@anonym_autor my ste tak boli v pagu hr a na krk...so saturom krk bol fajn s dakou Pag horší...jednodňový doporučujem ak máš v poriadku chrbticu inak je to o držku..dnes by som to už busom nedávala a radšej šla vlakom k moru..cenovo to vychádza cca rovnako ale to pohodlie..nehovoriac o tom že ak nevyjde počasie ako nám na istrii krk..voda studená popoludní pršalo..tak celý výlet o držku..a či Italia či hr jednodňový sú zhruba rovnako..večer nastúpis ráno sa kúpes..
@anonym_autor ahoj jasne chod aj na jeden deň sa oplati 🤩 my sme tak boli párkrát s deťmi v noci vyrazili ráno o 8-9 boli na pláži užili si celý deň a večer o 21-22 keď deti boli zničené išli sme domov. Vykupany riadne, opálený a spokojný 👍 za mňa super úplne. So 4 malými deťmi 😜
@anonym_autor neekonomické, neekologické, celé zle. Rovnako ako tie zlacnené letenky. Zlaté korona obdobie 🫤 Nie tieto prepchaté cesty, tisíce lietadiel vo vzduchu. Čudujme sa potom
@maya_hi mas 60+ vsak? Lebo realne zmyslajuci mlady clivek toto z ust nevypusti. Len stari a zatrpknuti co sa max kupali v lavore na dedine osmi.
Kamosi tak boli v Chorvatsku. Dorazili rano okolo 7mej, pospali trochu na plazi, okupali sa a vecer cestovali domov. Mladi, bezdetni, hovorili ze super vylet 🙂
@maya_hi prečo by to malo byť neekologicke? Autobus vezie dovolenkárov tam na pobyt, ďalších po pobyte domov a voľne miesta v autobuse ponúknu pre ľudí, ktorí sa chcú zviesť a okúpať sa, kým sa autobus otočí.
Viackrát sme sa takto zviezli ešte v časoch, keď sme o týždennom pobyte mohli iba snívať. Zvládli sme to aj s 2 ročným dieťaťom takto na otočku pred cca 23 rokmi. Ani som nevedela, že to stále cestovky robia, možno to ešte využijeme na staré kolená 😃
@maya_hi prečo by to malo byť neekologicke? Autobus vezie dovolenkárov tam na pobyt, ďalších po pobyte domov a voľne miesta v autobuse ponúknu pre ľudí, ktorí sa chcú zviesť a okúpať sa, kým sa autobus otočí.
Viackrát sme sa takto zviezli ešte v časoch, keď sme o týždennom pobyte mohli iba snívať. Zvládli sme to aj s 2 ročným dieťaťom takto na otočku pred cca 23 rokmi. Ani som nevedela, že to stále cestovky robia, možno to ešte využijeme na staré kolená 😃
@jaga18 vieš, ekologicky žiť znamená napríklad aj to že si nekupuješ jednorázové veci, využívaš veci viac krát, "znovupoužívaš ich". Hovorí sa tomu aj znížiť svoju "uhlíkovú stopu". Ísť takú diaľku pre pár hodín kúpania k tomu určite nepatrí. Ak chceš, aby si o pár rokov (!) mala aký taký čistý vzduch a vodu, preštuduj si o tom niečo a začni tak žiť. Rútime sa naozaj do pekla 🫤
@jaga18 vieš, ekologicky žiť znamená napríklad aj to že si nekupuješ jednorázové veci, využívaš veci viac krát, "znovupoužívaš ich". Hovorí sa tomu aj znížiť svoju "uhlíkovú stopu". Ísť takú diaľku pre pár hodín kúpania k tomu určite nepatrí. Ak chceš, aby si o pár rokov (!) mala aký taký čistý vzduch a vodu, preštuduj si o tom niečo a začni tak žiť. Rútime sa naozaj do pekla 🫤
@maya_hi ano, ale pokial ide o vytazovanie sedadiel v buse/lietadle..., ktory tam ide tak ci tak...
Ano, rutime sa niekam aj vdaka nasej ("zapadnej") ekonomickej doktrine (aj kvoli boju o zvanec, dnes nazyvany peniaze a zaobalene/politicky nazyvany moc (= tiez len peniaze)), ale podla mna s tym nedokazeme nic urobit. Z dobreho/lepsieho si nedokazeme odvykat (spolocenstva ani jednotlivci), musime si "nabit drzku"/padnut az na dno. Podla mna NIKTO sa neuci na chybach inych (ani nasich predchodcov, historie), bohuzial.
@maya_hi ano, ale pokial ide o vytazovanie sedadiel v buse/lietadle..., ktory tam ide tak ci tak...
Ano, rutime sa niekam aj vdaka nasej ("zapadnej") ekonomickej doktrine (aj kvoli boju o zvanec, dnes nazyvany peniaze a zaobalene/politicky nazyvany moc (= tiez len peniaze)), ale podla mna s tym nedokazeme nic urobit. Z dobreho/lepsieho si nedokazeme odvykat (spolocenstva ani jednotlivci), musime si "nabit drzku"/padnut az na dno. Podla mna NIKTO sa neuci na chybach inych (ani nasich predchodcov, historie), bohuzial.
@madeincssr veď vravím. Zlatá korona 🤷🏻♀️ A veľmi rychlo sme si tú držku nabili a odvykli si. Je to o každom z nás. Niekto svoje konanie vie prispôsobiť (čaro je v detailoch) a niekto na to jednoducho kašle, nežije vedome. Len nejako životom pláva. Mám 49 a makám na sebe v tomto smere odkedy som o problematike ekológie začala čítať, počúvať. Čiže viac ako 30 rokov. Mám otvorené oči a snažím sa zodpovedne správať, čokoľvek robím. A samozrejme, nie je to na 100%. Žijem normálne. Ale pri každom kroku, výbere sa snažím chvíľu pouvažovať a vybrať menej zaťažujúcu alternatívu. A lacné víkendové letenky, či takéto výlety na otočku tam určite nepatria. Toto by mohol aplikovať každý, bez toho aby nejako rapídne zmenil spôsob života. 🫤
Je pravda, že som z generácie, ktorá ako dieťa žila jednoduchší život. Necestovali sme často a napriek tomu sme mali zážitky, naše mamy odkladali sáčky z múky , cestovín, na ďalšie použitie. Vrátne fľaše boli bežné (chvalabohu sa to vrátilo), oveľa menej sme nakupovali (nebolo za čo, ani čo)... Takže sa mi ľahšie "vracia" k takémuto režimu a vediem k nemu aj deti. Napriek tomu si myslím, že nás obklopuje neskutočné množstvo vecí 🫤
Odporúčam film "1000 vecí" (v češtine Bez věcí nad věcí). Nie je to primárne ekologická téma, skôr taká psychologická (návrat k sebe) ale s možným pozitívnym ekologickým dopadom 😊
@jaga18 v bežnej populácii, vo vzdelávaní sa málo hovorí o koncepte "Päť R". My sme sa dopracovali maximálne k recyklácii. A vôbec to nie je zložité ani náročné, aspoň sa k takému spôsobu života približovať. Už to je výhra. Každý "dobrý" krok. Opakom je konzumný život. Nielen v materiálnom ale aj duchovnom zmysle. 🫤
https://swapnito.sk/zero-waste-zivotny-styl-5-r...
@maya_hi mas 60+ vsak? Lebo realne zmyslajuci mlady clivek toto z ust nevypusti. Len stari a zatrpknuti co sa max kupali v lavore na dedine osmi.
@deniiisia bola by si prekvapená koľko takých mladých rozumných ľudí chodí po svete 😏 a naopak aj veľa plykých a prízemných a ostane im to až do tej šestdesiatky 😏 ale stále máš nádej. Len na sebe pracuj ✊️

@anonym_autor ahoj my sme s muzom tak boli a bolo to fajn... 🙂 taka sranda no.. ale my sme velmi spratni cize sme sa v autobuse vyspali pobehali sme po meste dali sme si kavu a obed a zmrzlinu trosku sme sa namocili do mora a cestu spat sme zase prespali. Ja by som takto este kludne sla... taky vylet. Aha a este dodam ze my sme ale boli na Pagu takto nie v bibione ale bol v ponuke aj Bibione vtedy.