icon

K moru letecky s dieťaťom 2011

kiwinka
5. apr 2011

Ahojte maminy, tatinovia 🙂
minuly rok sme boli na Rhodose s 5 mesacnou dcerkou, bolo skvelo. tento rok 2011 chceme ist zas k moru letecky.najlepsie zaciatkom sezony ked este nie je az tak horuco.Nevieme vybrat destinaciu, favoritmi su vsak Grecko, Turecko, Spanielsko. POradme si navzajom 😀 !

katarina7777
27. jún 2011

@kiwinka a kde?

ivush
27. jún 2011

@jespera ja riešim presne ten problém ako ty, máme dve decká a tiež nechcem mať iba jednu izbu v hoteli a večer s nimi zaľahnúť o 8.30...Akosi naše cestovky ponúkajú z 90% takéto izby takže je to problém. Ešte aj hotel o kt. sa na webe doČítam, že má ideálne zdvojené rodinné izby tak naše CK v ňom ponúkajú len klasické.... 😠

kiwinka
autor
27. jún 2011

@katarina7777 no take komercnesie destinacie skor...

kiwinka
autor
27. jún 2011

@ivush pozri menorku-punta prima hydrotour a este ibiza-tarida beach tiez hydrotour.

jespera
27. jún 2011

@ivush
ahoj, a si predstav ze dnes som bola v agenture na pokec ze co ako a dozvedela som sa ze: ako to ze dieta do dvoch rokov mi sedi na kolenach v lietadle mi bolo jasne, ale to ze bude s nami spat nielen v jednej izbe ale s nami na manzelskej posteli...tak to ma dorazilo..ja som myslela ze takym detom davaju automaticky postielku...

tak to v ziadnom pripade...radsej ostanem doma, po prve si absolutne neviem predstavit kedze od 11 m. spi sama v izbe...a po druhe za 10 noci ju naucim spat s nami v posteli...tak sa jej potom nezbavim do materskej skolky...

ale potom ma napadlo a ako to je: ked cestovka ponuka ze dieta napr. do 15 zdarma...?

ivush
27. jún 2011

@kiwinka Tu Ibizu hotel Tarida beach som pozerala, veľmi sa mi pozdával aj podľa svetových referencií, ale presne teta v Hydrot. mi povedala, že oni ponúkajú rodinnú izbu, ktorá vyzerá tak, že je to jedna väčšia miestnosť v kt. je síce kuchynský kútik aj gauč, ale je to stále jedna miestnosť nerozdelená dverami...:(

@jespera no zrejme dieťa do 15r, ale iba na prístelke....a zvyčajne tam i tak je príplatok za tú prístelku plus letenku....tie cestovky neskutočne oblbujú, akože sorry ale fakt...úvodná cena je povedzme 439e a keď prirátaš príplatky a taxy tak ju máš kľudne aj o 250-300e vyššiu....
A presne - netúžim po dovolenke, že deti zaspia a ja budem tíško a po tme sedieť dve-tri hodiny kým ja pôjdem spať....
Asi fakt treba skúsiť zahr. cestovky....iné ma nenapadá 😔

kiwinka
autor
28. jún 2011

@ivush aha, to som nevedela,, tak potom nie Tarida.
nemam prehlad veru kde su dve izby, nasa mala je este mala a vobec nevadi, ze se v 1 izbe 🙂 tak stastny vyber, nech zazijete peknu dovolenku.

kiwinka
autor
28. jún 2011

@jespera to si bola v ktorej cestovke???? automaticky v hoteloch davaju cestovnu postielku detom,nechapem co ma toto byt.
mozno v apartmanoch ci studiach , tam decku postielku nedaju.

kiwinka
autor
28. jún 2011

@jespera do 15 r. zdarma znamena, ze platis len letiskovy poplatok a letenku pre to decko do 15r. pobyt nie.

pralinka25
28. jún 2011

baby a neskusil niekto z vas baby vysielacku? akoze dieta nechat nech spi v izbe ked uz je len jedna a vy by ste boli sice vonku ale dost blizko ak by nieco potrebovalo? mna uz aj take napadlo. aspon sediet vonku kukat na more alebo bazen a popijat koktejl a mat pri sebe vysielacku ak by nieco?
myslite ze je to blbost nechat ho takto?
ked ja neviem ako to urobit a fakt sediet po tme lebo maly spi je k nicomu. to fakt potom radsej doma ostat. on mi v kare vonku nezaspi. potrebuje svoj klud doma spava sam v izbe lebo ked bol s nami v spalni sme ho rusili

jespera
28. jún 2011

@pralinka25 ahoj presne takto uvazujem ja...aj som manzelovi vravela ze vysielacku beriem urcite..si predstav hotel, na druhom poschodi spi dieta a ty na prizemi v bare popijas pri hudbe...len ja mam taku speci vysielacku ze musi byt na elektrine...ale myslim ze to nie je zly napad..

Inac dnes som bola v inej agenture - -a je to totalna blblost to co mi povedali vcera v inej...pokial sme dvaja dospeli a dieta do dvoch rokov, vacsinou kazda cestovka to ma zadarmo, letisko - tam sa plati vacsinou 10 percent z ceny, a ubytovanie - pokial nechcem klasicku postel, tak si mozem poziadat o postielku, za ktoru zaplatim nejaky poplatok - zalezi od typu hotela..kolko...takze asi tak..

jespera
28. jún 2011

@pralinka25 inac to moja mala to iste..spi sama lebo sme ju rusili, ale si zober aj tak ze tam budeme s tymi detmi v jednej izbe..., a este na dovolenke si davaj pozor ci sa pohnes pod paplonom ci nie...a to nehovorim o ostatnych dovolenkovych aktivitach..🙂

kiwinka
autor
28. jún 2011

@pralinka25 take male dieta ako je tvoje vie spat aj vkociku s vami n aprechadzke vecer, ci na programe, a tiez vie spat aj v izbe a vy ste na balkone...

kiwinka
autor
28. jún 2011

@jespera dieta do 2 r. je v kazdej cestovke ZADARMO, vzdy sa platia iba letiskove poplatky, ktore činia asi 50eur. nic viac!
mozno este v hoteloch za postielku, ale tiez len niekde.

jespera
28. jún 2011

Inac poculi ste o nejakych kvapkach do uska pre male deti ked sa cestuje lietadlom? aby nepocitovali tak ten tlak ..vraj su na predpis...viete o co ide?

jespera
28. jún 2011

@kiwinka presne tak 🙂

jespera
28. jún 2011

@kiwinka a ake su vacsinou tie postielky - ty mas skusenosti. Klasicke drevene ako mame my ..ci latkove cestovne.. ako ta postielka vlastne vyzera.

kiwinka
autor
28. jún 2011

@jespera cestovne su normalne ako u nas .
ja som este drevenu nevidela. ale moze byt asi 🙂))

pralinka25
28. jún 2011

@jespera ja som videla asi v dvoch hoteloch ze mali klasicke drevenne postielky

@kiwinka no moje dieta je asi z inej planety ale on spat nevie a nikdy nevedel uz ako male babatko ho absolutne vsetko rusilo. ja ked som s nim chcela byt vonku a chcela som aby spal som musela skoro po kanaloch chodit do uplnych vyhnanstiev kde som sa aj bala byt lebo jeho rusili aj ludia co chodili po ulici. a to nehovorim o tom ze ked sme si dovolili suchut paplonom uz bol v strehu ze co sa deje idem sa hrat. on potrebuje absolutne ticho a tmu aby spal takze aby mi spal na programe alebo vonku kym my budeme sediet niekde mozem len a len snivat ☹ ja by som naozaj bud musela sediet na chodbe pred dverami kym nacisto nezaspi alebo na balkone. preto tak strasne uvazujem ako to vyriesit.

kiwinka
autor
28. jún 2011

@pralinka25 aha 😒 tak v tom pripade odlozte morsku dovolenku o rok a hotovo. alebo pojdete teda spinkat s nim na izbu.

mata1976
28. jún 2011

@jespera my sme mali drevenu na Mallorce a latkovu na Rhodose, boli samozrejme zdarma. V cestovke sme len uviedli do objednavky, ze pozadujeme postielku. 😉

terina25
29. jún 2011

@mata1976 práve čítam,že ste boli min.rok na mallorke.aj my sa chystáme v septembri do Can Pastilla hotel orleans.my máme 2 deti-syn bude mať v sept.14m.a dcéra 31m.a v CK nám povedali,že syn má spať s nami v manž.posteli a dcéra na prístelke.lenže problém je,že dcéra spí v postieľke a neviem,či bude vedieť spať na posteli aby z nej nespadla.to sa dá požiadať v cestovke o postieľku?radšej by som brala postieľku ako tú prístelku-posteľ.rozmýšľame,že si vezmeme vlastnú cestovnú postieľku z domu.lenže zase to bude dosť kíl...možeš mi dať nejaké info o mallorke,keď si tam bola min.rok?aká je pláž,more,počasie...Ako ti dieťa zvládlo let,transfer?a čo sa týka stravy?my chceme ešte doplatiť AI,ale neviem,či sa to tam vobec oplatí,lebo to sa nedá porovnať s AI napr.v egypte.aby som si nakoniec ešte jedlo nemusela kupovať a zbytočne vyhodím peniaze za AI.ĎAKUJEM

inak dnes nám prišlo akurát z cestovky,že budeme mať medzipristátie na ibize.nevie niekto čo ,,to je,,?to musíme vystúpiť z lietadla alebo ostávame a čakáme,ako dlho...?

kiwinka
autor
29. jún 2011

@terina25 ostavate v lietadle ked mate medzipristavanie podla vsetkeho. /cca 30minut , je to individualne/
no to teda vobec neni moc dobre,, este medzipristatie, sa to vsetko predlzi,,to vam mali hne dpovedat pri kupe zajazdu... mna by trafil slak 🙂 !!!

mata1976
29. jún 2011

@terina25 boli sme v rezorte Cala Mandia cez Hydrotour, postielku sme dostali automaticky na poziadanie (bez problemov) a zdarma. So stravou nebol ziaden problem; my sme mali AI ale pre malu som mala jedlo z domu a vtedy som ju este kojila. No ona je velky papkac, takze si co-to 'uchmatla' z nasich tanierov 😀 😀 😀 . Tiez je tam moznost kupit Hipp-ka, plienky, susene mlieko...v miestnom supermarkete.
Plaz bola uzasna, jemny piesok vsade, mala sa tam vyhrala cele dni 🙂 Co sa tyka letu, ten cely prespala...

jespera
30. jún 2011

@terina25 tak to mate fakt zaujimave...s tym spanim -ja by som urcite trvala na postielke..ved sa nevyspite ani vy ani ona - a druha nevyhoda..na dovolenke si zvykne spat s vami v posteli a prides domov nedostanes ju od vas...mysli aj na to

jasterica
30. jún 2011

@lara75 praveze o tej dojcensje vode neviem,my sme boli este ako bezdetni v turecku,takze som to neriesila...tiez by som to potrebovala vediet... 😅 😕

jasterica
30. jún 2011

baby,aj my beriem do turecka vysielacku...a okrem toho aj babka a dedko idu s nami /moji rodicia/,takze mame zive au-pairky😀DD
a berieme z domu stravu pre malinku,hoci mame ultra all inclusive...my sa ako prasce njest mozeme,ale jej len nasu balenu stravu...hipp-ky,hami mliecka s kasou,vyzivky...este aj kojim,uvidime,ci do augusta budem...berieme aj prenosny mensi sterilizator 😉 akurat pevne verim,ze v obchodoch dostanem kupit echt kojenecku vodu,jasne,ze kupovat budeme balenu....

jasterica
30. jún 2011

a co sa tyka spania v jednej izbe...no problem...tak sme od malinkata dcerku ucili,ze ked aj zabuva vecer,my sa ukladame neskor,kludne sa pri nej normalka rozpravame /nie šeptom/,vobec sa nezobudi... 🙂

terina25
30. jún 2011

@jespera dcéra s nami spať v posteli nebude,lebo tam už bude náš syn 😀 😀 😀 takže aj keby chcela,tak sa k nám nezmestí.

kwetinka1
12. júl 2011

co sa tyka postielky, tak na SR mi dali cestovnu, ale taku labilnu, ze malu som nechala radsej spat v kociku. to male este len 2 mesiace. a teraz sme boli v grecku, tak tam sme mali nieco na sposob cestovnej postielky, ale matrac bol klasicky. neviem si predstavit, aby spala s nami. tam to brali automaticky, ze male dieta ma postilku, izbu na prizemi a detsku stolicku v jedalni a samozrejme rezervovany stol. vysielacku vyzdy bravam so sebou. urcite to vyuzijete. my sme boli v hotelovom komplexe dvojposchodovom a z baru do izby to bolo fakt na sko, nieco porovnatelne ako v rodinnom dome, ked babo spinka dnu a vy ste vonku.