icon

Kam na nezabudnuteľnú rodinnú dovolenku?

linda144
28. dec 2024

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť. Patríme k rodinám, ktoré si žiaľ nemôžu dovoliť dovolenku každý rok, len raz za pár rokov. Teraz to vypada tak, že v lete bude možnosť ísť. Poradte kam, prosím. Keďže na ďalšiu pôjdeme možno zase len o nejaký čas, chcem aby sa naše peniaze neminuli na niečo čo nás sklame, chcem ísť na istotu ze bude fajn. Mame dvoch chalanov, pubertiakov tak okrem mora by bol fajn nejaký akvapark v rámci hotela, blizko mora, nie veľmi ďaleko od letiska. Krajina- otvorení sme každej možnosti okrem Afriky. Posledná podstatná info rozpočet cca 4000€. Ďakujem za každú radu. Poteším sa typom aj na konkrétny hotel. Ďakujem veľmi pekne.

Strana
z2
terina25
1. jan 2025

@linda144 ked mas pubertiakov ,tak do 4000 eur sa velmi tazko zmestis. Nepises ci 7 dni alebo viac.na 7 dni mozno ale na viac nie. Ja mam tiez pubertiakov a brala som uz 2 izby.ideme do turecka. Ale teda ziadne tobogany tam nie su a ani sme nechceli. My sme skor chceli byt blizko mesta

terina25
1. jan 2025

@nynia dubaj v lete asi tazko.a do 4000

terina25
1. jan 2025

@abbey1 v turecku je tiez co vidiet. A hlavne nemusi sa bat 💩.

nynia
1. jan 2025

@terina25 dá sa Dubaj aj lacno vybaviť keď si vieš nájsť po vlastnej ose a nie cez cestovku, ja som tam nikdy neplatila viac ako 700 so všetkým na týždeň na osobu

abbey1
1. jan 2025

@terina25 A kde sa mám čoho báť? A snáď sa tu nebudeme presviedčať, že v typicky dovolenkovým rezorte niekde v Side, Lare a podobne je to na pamiatky, výlety rovnaké, ako v krajinách, ktoré som spomínala, pripadne v Turecku ako takom. Koľko reálne ľudí, ktorí si zaplatia dovolenku v rezorte v Turecku, ide pobehať po iných atrakciách? Ak teda nerátame výlet do Side a nákupy, max ešte tak delfíny idú pozrieť.
Áno, Turecko ponúka milión atrakcií, pamiatkový, splavy,... Tu sa však bavíme o dovolenke v rezorte.
A neviem teda, kadiaľ chodíš ty, ale ja som sa ešte nikde na dovolenke nebála.

muchotrafka298
1. jan 2025

Nie kazdy je ochotny alebo schopny ist na dovolenku bez CK. Bud si nevie vybavit, nema skusenosti alebo nevie jazyk a nedohovori sa. Takze za mna ak niekto nie je az tak scestovany, je lepsie ist s CK.

zuzubb007
1. jan 2025

Tak do 4000 a dvaja pubertaci sa ťažko zmestis v tomto limite, podľa mňa len Egypt, akože za mňa top destinácia čo sa týka zážitkov za rozumnú cenu, vozenie na štvorkolkach to najviac ocení puberta, výlety loďou za potápanim, vozenie na tavach, tobogány má takmer každý hotel, potom to vidím už len o 1000 drahšie a to možno Turecko, tieto destinácie ako Grécko vychádzajú veľa už a čo sa týka zážitkov je tam takmer nic

terina25
1. jan 2025

@abbey1 neviem,kde si vzala,ze dovolenka v rezorte. Aj v Turecku sa da ist do hotela v meste,ci blizko mesta a nie do rezortu. A ked ty sa nebojis hnacky fajn. Ja sa bojim. Bola som v Egypte 2x a v Tunisku 1x a vzdy sme mali faraonovu pomstu. Kdezto v Turecku ani raz. Strava je tam 100xlepsia ako v Egypte ci Tunisku. Taktiez autorka nepisala pamiatky. Sama mam pubertakov a teda chodit po pamiatkach v horucavach by ich isto nebavilo a ani teda mna. A to este spomeniem vylet v egypte na pyramidy,odchod kedy.o 2.00 v noci? Dakujem,neprosim. A v neskutocnych horucavach.

kaktusik007
3. jan 2025

@linda144 sama si musis zvazit, co chces, aku dovolenku. Ten financny limit je vsak fakt tak na hrane - v lete sme dali cyprus, letenky, ubytko a pozicanie auta cca 2.800 eur - bookla som apartman priamo na plazi, takze k tej sume si pripocitaj cenu za stravu (posledne co chcem je sa obmedzovat, takze padlo 600 eur v potravinach), dalsich 250 eur padlo ako spoluucast na poistke, nakolko na dialnici mi praskla pneumatika a mala som nehodu (teda rataj s neocakavanymi vecami co mozu vyskocit - vzdy si poziciavam auto, raz proste sa uz nieco stat muselo). A potom samozrejme vela eur padlo na benzin (najazdila som cez 2000 km). ALE - vdaka autu sme presli cely ostrov, videli viacere plaze, hory, more. Vdaka apartmanu s vlastnym vstupom do mora (mali sme sukromnu plaz a more asi 30m z terasy) sme boli vo vode kedykolvek - aj o piatej rano, aj o polnoci. Niekto moze namietat varenie --- avsak je to individualne. Ak sme boli na vylete - jedli sme tam kde sme boli. Ranajky nachystat stylom vsetko z chladnicky na stol a vezmite si co chcete - nie je obtazujuce. Obed ti v horucavach aj tak nechuti, dolezite boli nanuky v mraznicke 🙂 a tych zopar lahkych obedov bez polievky, co bolo treba navarit, zas az taky zahul nebol... A teda uprimne priznavam, na apartmanove varenie som vyuzivala dost polotovary. Tych 11 dni sme to vsetci prezili a vdaka tomu to bola dovolenka a oddych aj pre mna 🙂

Strana
z2