Ja napríklad Albánsko zbožňujem. Zakaždým sme si dovolenku užili. Treba vedieť vyberať, keby môžem, aj sa tam presťahujem. Neznášam tie akože tip top dovolenky. Mne sa všeobecne páčia dovolenky ako Rumunsko, Bosna, Srbsko, Macedónsko, Kaukaz, India. Ma to svoje čaro a to ja môžem. Bulharsko určite nie.
@zuzanita1609 veď som to napísala, viem, že sú aj inde. Jednoducho, Austrália je pre mňa veľké Nie. Nemusíš ma zhadzovať. Viem, že sú hady aj u nás, mám na nich obrovské šťastie, vždy nejakého stretnem, dokonca si všimnem aj práve vyliahnutého. Našťastie nemám toľko peňazí a času, že by som musela od nudy cestovať do krajín, ktoré vidieť nechcem.
Na Novom Zélande suchozemské hady nie sú (iba morské). Dokonca tam majú zakaz ich chovať v zoo alebo doma!
@nekonecna_katastrofa nezhadzujem ťa,určite nie. Ale hady sú všade po svete,nie len v Austrálii. A to si nepočula asi nepočula o najjedovatejšich pavúkoch a morských živočíchoch v Austrálii. Hady sú najmenší problém.
Miesta, kde je to plne turistov, reklám, nákupných centier a hotelov - nikdy. Hotelové rezorty ma desia svojim vplyvom na miestnu kultúru, prostredie,sterilnostou. Neponúkajú pre mňa nič autentické,kvôli čomu by som do danej krajiny cestovala. Preferujem miesta s menším počtom turistov,kde sa ešte dá dotknúť kultúry a cítiť sa chvíľu súčasťou...pre mňa naj Balkán, Tadzikistan, Nepal, Poľsko, Slovensko, UA bola/ je krásna.
@marianarem preco ?bolo zle? Ja by som velmi chcela ist do japonska
@tenerifka do KLDR by som nesla, nie je to bezpecna destinacia a ja chcem dovolenkovat, nie sa obzerat, ci som nieco z vymyslenych zakonov chorej hlavy porusila a niekde ma zasiju. Tak, ale ja som uz asi spohodlnela, mam nalietanych miliony mil, co som chcela som v podstate videla, zucastnila sa zivota medzi domacimi v roznych castiach sveta, uz mi stacia aj kratke lety tu, u nas 🏖 a presedlavam na obzeranie nasich kras, tu v Europe a v bezpecnom okoli. Vystrelky uz necham mladsim, nech si uzivaju.
@liliputka2131 Ja mam uzkostno-panicku poruchu, lahko sa mi predrazdia nervy a tam proste vsetko blikalo a vydavalo zvuky, este aj verejne wc rozpravalo, a hrozne vela ludi..Nakupne centra take, ze tie nase su popri nich dedinsky zmiesany tovar, kludne aj 10poschodove. Raz som sa omylom ocitla v pachinko herni, kde bolo cca 200 hracich automatov a kazdy hral nahlas svoju elektronicku pesnicku. Popri tom do toho hraci hadzali kovove gulicky, takze to tam okrem tych pesniciek este aj zvonilo od tych guliciek. To bol najhorsi zvukovy zazitok mojho zivota. Ja som to nezvladla, musela som sa jeden den uz zavriet do ticha a uplnej tmy na izbe. Ale poznam vela ludi, ktori sa tam citia dobre.
@mk1111111111 kolkoze mas rokov? Ja 51 a este ma to nepreslo..... Popravde, asi ani nikdy neprejde
Nemôžem tvrdiť ze za žiadnych okolností, keďže neviem co bude, ale vôbec ma neláka Bulharsko, Chorvátsko, Turecko, Egypt. Ale teda toto sú prímorské krajiny, samozrejme ze by som nešla ani do vojnou zmietanych krajín
@zuzanita1609 v Írsku a na Novom Zelande údajne nie sú 😁
Mňa absolútne neláka juhovýchodná Ázia (Malajzia, Vietnam, Indonézia, Singapur atď), Dubaj tiež moc nie a do Indie by ma živú nikto nedostal. Z viac exotických krajín by som rada videla bývalé krajiny ZSSR ako Azerbajdžan, Kazachstan, Turkménsko napríklad a Južnú Ameriku by som taktiež rada navštívila, predovšetkým Argentínu. Z menej navštevovaných krajín v Európe ma veľmi láka Pobaltie, Moldavsko a Bielorusko.
@marianarem a tak vseobecne sa ti tam pacilo?jedlo hotel celkovo spolocnost
Dubaj
Asi neexistuje také, že kam by som nesla za žiadnych okolností. Určite sú okolnosti, za ktorých by som išla, ale nelákajú ma rezorty v Egypte, Tunise, Turecku apod, Bulharsko, Rumunsko aspol, neláka ma Thajsko, Bali, Vietnam ani Dubaj, emiráty celkovo.
@liliputka2131 Jedlo uplne vynikajuce a naozaj velmi pestre, to som si uzila. Tiez vidiek a hory nadhera. Na vidieku to bol prave akoby opak tych hypermodernych velkomiest, my sme byvali v takej vacsej chate, kde sa spalo po vacsich skupinach na zemi, wc bolo vonku a na umyvanie spolocne kupele tiez mimo. A to som tam bola pracovne, bola to konferencia a teda bolo to take lepsie ubytko pre konferencnych hosti. Jedli sa tam veci, kde som o polovici ani netusila, co to moze byt 🙂 Ale super chutne. Takze vidiek za mna super. Len tie mesta boli pre mna smrt, konkretne hlavne Kjoto. Tam je sice aj velmi pekna historicka stvrt a aj chramy, v ktorych je klud, no moja navsteva chramu spocivala v tom, ze som si tam lahla vonku na travu a spala som, lebo konecne ticho 🙂
Co ma este ale fascinovalo, ako tam vsetko fungovalo. Naozaj doprava chodi na sekundu presne. Autobus z mesta na letisko to som cumela - prisiel, no nezmestili sa vsetci. Tak zavolali dalsi a potom este dalsi, kym nebolo dost miesta pre vsetkych. Ako organizacia vsade perfektna, pre mna asi az moc.
Ja v podstate Japonsko odporucam, je to urcite zaujimava krajina, ale kto ma podobny problem ako ja s nervovou sustavou, tak to radsej nie. Ja som mala odvtedy este viackrat moznost ist pracovne, kolegovia chodia pravidelne, ale vzdy to bolo do velkeho mesta, takze nie.
@ivik4 a čo ti tam vadilo?ideme tam za 6dni a prvý x..mňa už neláka Egypt..pamiatky super,more pokiaľ nesnorchlujeme ako všade inde a baksis a vsadenatrcanie ruky ma doslova nastavilo že uz neexistuje
@katty123456 lebo niesme ludia kt. Budu trcat len na plazi . My radi zijeme,chodime do mesta a tam nebolo nieze nic, ale mimo rezert odpadky take akoby si smeti vysypala. Ci chodniky, ci cesta. Nedalo sa tam ani chodit skrz ne normalne. A aj jedlo bieda,aspon pre nas. Nedobrovolna hladovka a este sme aj po antibiotikach vyfasovali po navrate
@ivik4 no pekne. Aj my tak.....a výlety ste nemali?my aj z Egypta sme boli na 3vyletoch tzn že sme mali reálne jeden deň na nudenie sa pri bazénoch😉ale veru aj to mi prišlo dost
@natalka13 Áno, pre mňa by bola hororom dovolenka v rezorte pri mori, s bazénom.v tvare obličky a barom. Skúsili sme dva razy, program ráno bazén, more poobede bazén more.. Vzali sme každý fakultativny výlet, chodili sme aj na vlastnú päsť miestnou dopravo, odvtedy už len poznavacky. Prešli sme celé Európu, sever Ázie a Afriky, vždy na jar a na jeseň. Medzitým sme sa v lete túlali po Slovensku a objavovali jeho krásu.
Už sme, žiaľ, docestovali. Kvôli zdravotnému stavu po ťažkom úrade to už nezvládam, zostali nám len výlety tak na pol dna, cca do 50 km od domova.
Kam je mi to úprimne jedno kam pôjdeme kým tam bude muž dcéra a dobrý kamarát tak pôjdem kde kolvek neje moja svokra