Kde nájsť dobrú a lacnú dovolenku pri mori?
Existuje taka?kde konkretne?max do 2000€ za tyzden,4 osoby ,2 dospele,jedna 15r a jedno dieta 3r
jasne, že existuje....ak si ju sama vyskaldas, my nechodime cez CK a s prehladom dam tu sumu (Taliansko, Grecko...)...ale necakaj ALI.....letenky, transfer (alebo auto), ubytko apartman, alebo aparthotel (s ranajkami), stravovanie vo vlastnej režii......
@natalkasimonka Agadir
Za mna je diametralne odlisne ist k moru v decembri a cez letne prazdniny, kedy su najdrahsie dovolenky. Lebo uprimne, v zime ist do Egypta,kde je 23 stupnov a o 16,00 tma sa za ten budget da v pohode, lebo ceny take su.
Ale v top letnej sezone, to skutocne len ist niekam sam do apartmanu, varit si tam, velmi skromne byvat, ist autom alebo aj letecky nie je uplne lahke najst.
Autorka otazky sa nevyjadrila, ci chce ist s CK alebo by isla aj sama a vsetko si zabezpecila.
@biibiana pozri, cele to zle chapes. Neviem sice preco, ale budis. Evidentne mas trosku pokryvenu optiku. Nevadi. Stava sa… my sme tiez uplne normalna slovenska rodina, ja ako administrativny pracovnik zarabam priemernu mzdz, muz je tiez normalny zamestnanec, ziadny vrcholovy manazer, ziaden it…mame 3i mezonet na hypo, novsiu skodu octaviu…. Ale teda na dovolenku odkladame…tak neviem, panicka nie som… nikoho som svojim vyjadrenim, ze nedokazem najst nieco lacnejsie neurazila (skor to svedci o mojej neschopnosti, nemyslis?)… zato ty si hned zacala tie co napisali, ze sa to neda zosmiesnovat a skatulkovat….
Pozri, vam vyhovuje dovolenka autom, do HR, nevadi ti umyvat a varit. Je to absolutne v poriadku. Pre mna to dovolenka nie, aj to je v poriadku, nie? Ved kazdy sme iny… ako ja neviem… uz fakt sa tu musi rypat za vsetko?
@lonely66 ako píšem,úplne v pohode, počítam všetko,min.rok nás Grécko Chalkidiki na 13 noci s úplne všetkým vyšli 4osoby 2400E v juli, rátam všetko.letenky,transfer,nákupy,restiky,aj parkové pri letisku v Krakowe...schválne som všetko zratavala a nechala bločky,keď ma bude niekto presviedčať,že to nejde,...no ide,len hold ziadna CK a už vôbec nie nič slovenské....
@minenkak ach no zas letiet do egypta na 4 noci s medzipristatim 🤷🏼♀️🙈 to ani nie je dovolenka
@lonely66 toto mas pravdu, nie kazdy je tak jazykovo zdatny alebo scestovany, aby si vedel vsetko vybavit sam a zabezpecit. Ja si vsetko vybavujem sama aj chodim sama a jedno mam na pamati, ze ked sa nieco stane, nepomoze mi nikto iba ja sama. Preto vela casu venujem vyberu, pozeram, kombinujem, citam recenzie. Zasadne si beriem iba drahe denne lety, aby som neostala o druhej rano niekde visiet. V Atenach sa mi stalo, ze som mala prilet o 22,00 a lietadlo meskalo, kedze som sedela v lietadle, nevedeli sa mi dovolat a vodica nastastie napadlo pozriet, ze kedy prideme. Cize ma cakal. Ale povedal mi potom, ze oni to normalne chceli zrusit a nechat si prachy, lebo ze ved nepridem. Detto v hoteli, kde som sice hlasila, ze pridem neskoro, ale oni nemali recepciu 24/7 a recepcny chcel ist normalne spat.
@milanemila mne sa strašne páči ako autorku, ktorá v živote nebola pri mori posielajú na letisko do Krakowa alebo do Schwechatu a ideálne nech si sama pozrie letenky, nech si sama tam zarezervuje nejaký transfér, apartmán a pod. skvosty 😀
@lonely66 2 dospelí a 2 deti-15rocne 10rocne, kto sa bojí nech nechodí do lesa, vieš ako to je....alebo nech platí dvakrát viac,to ja ochotná nie som.....reč dnes s prekladacom nie je problém a úbytkom si vieš overiť cez booking,google maps,FB....áno,je to pracnejsia robota,nič pre lenivych, hľadať lacné letenky a ubytko, mňa to baví a rozhodne to stoji za to, mne viac ako o luxus ide o co najdlsi čas strávený pri mori a spoxnavanie krajiny....ja len toľko, k tomu,že sa nedá,no dá,len treba chcieť
.
@lonely66 ja som na tom rovnako 😁
Za 2000 pôjdeme štyria (2dosp a 2deti 13 a 15) na 2 týždne do chorvátska, s ubytkom , dialnicami a stravou ako nič. A ešte sa vrátim s peniazmi 😉
@sasa1310 ked mas obmedzeny budget, tak vela moznosti nie je. A jedna z nich prave to ist sam a vsetko si vybavit. To je realita. Ceny v CK su cim dalej tym vyssie. Co stacilo rok dozadu, to pri terajsich cenach slovenskych CK nestaci ani zdaleka.
@sasa1310 tak nech sadne do auta a ide do Talianska, tiež chodíme aj tak.....a xiaden problém taka suma,áno len sa vyhnúť slovenským zdieracom.preco? Lebo to tak proste je....
@muchotrafka298 no stačí sledovať každé 2-3 dni cestovky a ceny sa menia každým dňom. Mnohokrát sú lacnejšie last minute cez cestovky ako keby som v sezóne mala platiť letenky všetkým, hotel aj transfer súkromne. Áno, taká Ázia vyjde samostatne lacnejšie. Ale klasika Turecko, Grécko veľakrát vypáli lacnejšie cez cestovku. Naša Mallorca ma vyšla cez cestovku o 1000 eur lacnejšie ako keby som mala ten istý hotel platiť cez booking a k tomu letenky. Tú som kupovala first moment.
Osobne by som autorku vôbec neposielala si sama vybavovať a na vlastnú päsť sa titlať na letisko. Keď v živote neleteli. A tobôž nie prestup a pod. Mnohokrát sú potrebné víza, atď. strata batožiny a pod. skvosty, ktoré môžu nastať.
@sasa1310 tak to vobec neusetris, ked chces hotel AI ako je v ponuke CK pocas letnych mesiacov. Moja kamoska pozerala minuly rok co boli a v tom istom termine letenky + booking + transfery vychadzali o 500 EUR viac na osobu ako komplet zajazd s CK, cize hotel AI s odletom z BA na ten isty cas a aj transfery na mieste. Pri rezortovej dovolenke v lete neusetris nic, to je velakrat este drahsie.
Last minute byvaju lacnejsie, to mas pravdu, ale nemusia uz byt izby k dispozicii pre zlozenie 3 dospele osoby + dieta.
Ja ju neposielam aby isla niekam sama letecky, ked nikdy neletela. Ale pri takomto nizkom budgete, pravdepodobne sa jedna o letne mesiace, toho na vyber vela nema. Moze ist autom, Taliansko, Chorvatsko do apartmanu, kde si bude varit a nakupovat v supermarkete.
@milanemila som dala aj je som rada ,že si si vybrala len to jedno
@lonely66 to sa ti aj s CK môže stať,nehovoriac o tom, že naše ck ponúkajú najhoršie i by v hoteloch,sk vôbec..
Stačí ísť fo Talianskz cez tal.agenturu a nkk ta neodrbe,akurát ta to vyjde lacnejšie ne ti ten istý apartman ponúkne sk ck...nemusí ísť predsa letecky...možnosti je kopu,jazdy nech si vyberie,čo sa mu hodí,ja rozhodne nemienim dotovať slovenské predražené sk, hlavne za to,čo ponúkajú.
Ja len reagujem na otázku, že na vlastnú päsť,mimo ck takú dovolenku je možné za takú sumu vykladať...s CK asi nie....hold,nech už si každý vyberie...
Mila @autorka, pises, ze ste pri mori este neboli, z coho teda dedukujem, ze mozno nebudete mat ani skusenost s cestovanim na vlastnu past. Netreba sa toho bat. Naozaj nie je ziadna veda zajednat letenky a ubytovanie, a ak viete aspon zaklady anglictiny, tak vsetko ostatne staci vyriesit na mieste. Bude to rozhodne "lacnejsie" nez tyzden v nejakom all inclusive hoteli. Vo vasom budgete mi napadlo Gruzinsko, tam viete celkom vyhodne letiet z Viedne a nasledne sa verejnou dopravou dostat do Batumi. Teraz som zbezne pozetala a apartman na tyzden vyjde pre 4 osoby aj do 600 eur. Je to pekne a lacne miesto. Nebude to sice all inc ale v Gruzinsku je naozaj lacno a viete ochutnavat mieste speciality aj v ramci vasho budgetu. Tiez mi napada Albabsko, viete letiet do Tirany a odtial ist na juh smerom k moru. I ked za mna Albansko uz az take lacne nie je. Tiez sa tam viete dostat aj lodou z Korfu za pol hodku. Na Korfu sa tusim da letiet aj z Bratislavy. Este mi napada Maroko. Da sa letiet do mesta Agadir, ktore je vlastne na pobrezi, cize vam mozu odpadnut starosti s presunmi. Ubytko aj strava su tam tiez lacne. Toho Maroka sa neboj, je to tam v mestach bezpecne.
Inak niektore tieto vase komenty to je fakt radost citat pre tie zeny, ktore na 2000 eurovu dovolenky setria cely rok a zostanu tu onalepkovane ako nejake socky tyvole. Precestovala som naozaj vela, dokonca aj tie all inc hotely, ktore su tu vychvalovane ako top cestovatelsky highlight ale keby som mala 2000 eurovy budget pre 4 osoby, urcite sa donho viem zmestit a este si to aj uzit.
Kazdy rok chodime autom na sever talianska do apartmanu bez stravy, kazdy rok sa vojdeme do cca 1200-1500€. Ranajky v pohode zabezpecime, obedy tiez a na vecere ideme do mesta. Vyslovene sa tesime na pizzu do ruky, nevieme sa jej dojest, rovnako aj ich cestovin. Chodime aj do lunaparku, aj na zmrzku aj deckam kupime nejaky suvenir,co si vyberu a vzdy na konci robime velky nakup domov. V pohode sa vojdeme do spominanej sumy.
Egypt a Tunisko určite vyjde do 2000€. Deti majú veľkú zľavu.
@lonely66 vieš čo, ja som zažila v jednej krajine na východe Ázie, kde absolútne nevedeli po anglicky, že ma nepustili pri nástupe už do samotného lietadla, zobrali ma na bok, a všetkých ostatných pustili a teraz ti vysvetľovali v ich hatlanine, že prečo. No minimálne som tam ošedivela. Dokonca manžela ku mne nepustili. Takže asi tak. Doteraz nechápem ako sme sa dohovorili a nasadla som naspäť do lietadla a vynervačená riadne. Samozrejme na vlastnú päsť. Odvtedy som nemala odvahu ísť bez cestovky. Nehovorím, že nepôjdeme, ale zatiaľ ma to neláka.
@lonely66 kde ste boli prosim v turecku? Dakujem 😊
@lonely66 vidíš a ja za 13 rokov spokojnost bez slov. Ck, vždy fontáne,čo mám sľúbené a ešte aj s ochotou a úsmevom, úplne prvý raz sme boli v IT s CK,lebo strach, dostali sme podľa obrázkov,sle s obyčajnými delegáti a o 300e drahšie než rovnaký apt. cez it agentúru,to sme sa poucli a odvtedy už len cez Talianov, ochota akú u nás málokde vidieť..každý máme svoje skúsenosti....ja ti tvoje neberiem ,len nemienim za to vyškoliť toľké peniaze...

Wien-Schwechat
Mi. 11.06. / 18:55 Uhr
DirektSunExpress
Mi. 18.06. / 09:00 Uhr
DirektPegasus Airlines
7 Nächte
Family Room (FZX1) (FZX1)
All inclusive
inkl. Frühbucherrabatt2.966 €-30 %
gesamt 2.131,00 €
Hinflug
Mi. 11.06.18:55 – 22:35 UhrWien-Schwechat (VIE) – Antalya (AYT)
SunExpress XQ 0197 - Economy ClassSitzplatzreservierung möglich
Direktflug
Inkl. 1 Freigepäckstück mit max. 20 kg pro Person
Rückflug
Mi. 18.06.09:00 – 10:55 UhrAntalya (AYT) – Wien-Schwechat (VIE)
Pegasus Airlines PC 5047 - Economy Class
Direktflug
Inkl. 1 Freigepäckstück mit max. 20 kg pro Person
7 Nächte
1 Zimmer
2 Erwachsene
2 Kinder
TUI
Transfer zum Hotel
Hotelbeschreibung als PDF
Verpflegung
All inclusive