Kedy kúpim najlacnejšie letenky s Ryanair?
Ahojte, chceme ist buduci rok v lete ryanairom na dovolenku. Niekde v europe. Pozerala som letenky a idu stale hore. Zvykne mat ryainair aj nejake akcie? Zlavy? Teraz kupovat letenky na buduci rok v lete sa mi zda velmi skoro. Dakujem vsetkym za skusenosti
@renatka100 teraz este nie je letový plán na buducu sezónu. Vlani som na to doplatila. Este v novembri mali termíny, ktoré už v decembra zrušili, musela som kvoli tomu riesit zmenu ubytovania pre 21 ludi. A doplatit rozdiel v cene letenky v onom termíne.
Ryanair je v tomto smere jedna z najhorsich firiem.
Ja mam kupene uz na zaciatok septembera 🙈, hned ako ich dali von. Vzdy, ked som cakala, ze mozno klesnu, nikdy som sa uz nedostala na taku cenu. Vzdy beriem, ked je cena ok, necakam, ci pojdu dolu. A nemam potom problem s hotelom, beriem len lepsie hotely a tie su neskor uz plne, lebo zaciatok septembra je oblubeny.
@renatka100 teraz este nie je letový plán na buducu sezónu. Vlani som na to doplatila. Este v novembri mali termíny, ktoré už v decembra zrušili, musela som kvoli tomu riesit zmenu ubytovania pre 21 ludi. A doplatit rozdiel v cene letenky v onom termíne.
Ryanair je v tomto smere jedna z najhorsich firiem.
@barka1 uz tam je letovy plan aj na buducu sezonu praveze a ceny isli za ten mesiac dost hore
@barka1 uz tam je letovy plan aj na buducu sezonu praveze a ceny isli za ten mesiac dost hore
@renatka100 tiez som si to myslela. A piatkovy let v máji, ktorý sme kupovali v novembri, bol pred Vianocami zrušeny. Takže tak...
To pôjde ešte hore dole. Použi airhint.com a uvidíš aká je pravdepodobnosť zvýšenia a zníženia cien. Všeobecne platí, že letenky sa kupujú cca tri mesiace vopred, ale nemusí to tak byť
ak si casovo flexibilna, mozes este cakat a vychytat nejaku akciu. ak mas presne datumy od-do, kedy mozes/chces ist na dovolenku, tak radsej kup skor ako neskor. pripadne hod destinaciu a cenu a niekto ti povie, ci je to ok.
O aku destinaciu sa jedna? Pises niekde v Europe, co je kvantum moznosti.Ak chces ist do klasickej letnej kupacej destinacie, tam su drahe letenky vzdy, tam ta cena neklesa. Plus ak su lacne letenky, je tam drahe ubytovanie, tak aj na to treba pozerat. Pre kazdeho je lacne nieco ine, takze tazko radit, ze kam ist za lacno. V lete asi nikam. U leteniek nefunguje ziadny last minute, ak si vela ludi mysli, ze ked sa nepredavaju, tak ich daju za par EUR. To nie. To, ci cena pojde pri danej destinacii dole nevie predvidat nikto. Ak by to niekto vedel, spravi si z toho milionovy biznis.
O aku destinaciu sa jedna? Pises niekde v Europe, co je kvantum moznosti.Ak chces ist do klasickej letnej kupacej destinacie, tam su drahe letenky vzdy, tam ta cena neklesa. Plus ak su lacne letenky, je tam drahe ubytovanie, tak aj na to treba pozerat. Pre kazdeho je lacne nieco ine, takze tazko radit, ze kam ist za lacno. V lete asi nikam. U leteniek nefunguje ziadny last minute, ak si vela ludi mysli, ze ked sa nepredavaju, tak ich daju za par EUR. To nie. To, ci cena pojde pri danej destinacii dole nevie predvidat nikto. Ak by to niekto vedel, spravi si z toho milionovy biznis.
@muchotrafka298 nie celkom suhlasim - aj kupacie destinacie sa daju v sezone kupit za menej (napr. malorka spiatocny let sa da za cca 150e/osoba v sezone aj s prioity a 1 batozinou navyse), ale treba hladat skoro a spekulovat (naposledy sme sli tam z BA a naspat do viedne). keby som kupovala neskor a pevne datumy, tak by ma to vyslo cca 700-900e (pozerala som potom neskor, ze ako sa tie ceny vyvijaju). boli potom este akcie na jun a september, ale my sme tento rok museli ist cez letne prazdniny, tak sa nas to netykalo. a ta akciova cena bola cca 50e/os bez batoziny, cize spolu by to bolo tipujem okolo tej stovky.
@muchotrafka298 nie celkom suhlasim - aj kupacie destinacie sa daju v sezone kupit za menej (napr. malorka spiatocny let sa da za cca 150e/osoba v sezone aj s prioity a 1 batozinou navyse), ale treba hladat skoro a spekulovat (naposledy sme sli tam z BA a naspat do viedne). keby som kupovala neskor a pevne datumy, tak by ma to vyslo cca 700-900e (pozerala som potom neskor, ze ako sa tie ceny vyvijaju). boli potom este akcie na jun a september, ale my sme tento rok museli ist cez letne prazdniny, tak sa nas to netykalo. a ta akciova cena bola cca 50e/os bez batoziny, cize spolu by to bolo tipujem okolo tej stovky.
@deedol to je uhol pohladu, ze co je lacne alebo co stoji menej. Ked sa bavime o jul-august,tak tam myslim nikto necaka letenku za 50 EUR spiatocnu bez batoziny. 150 EUR je slusna cena na Mallorcu, niekomu to ale moze prist drahe. To mas pravdu, ze treba hladat a kombinovat tak, aby to vyslo co najlepsie jednak co sa tyka datumov a tiez cenovo. Lebo darmo mas "lacnu" letenku, ked zistis, ze letisko je daleko a o polnoci sa dostanes na ubytko len taxikom alebo vopred zakupenym transferom, co su dalsie desiatky eur navyse.
@renatka100 Kam v Európe? Práve včera večer som kupovala. Vyberala som medzi viacerými destináciami na júl a august. Ceny boli viac než výborné. Aj som kúpila
Ja zvyknem kupovať letenky na leto po Vianociach, vzdy som sa zmestila do cca 150€ / osoba, čo považujem za lacnú letenku (Sardínia, Sicília). Vždy keď som riešila letenky na poslednú chvíľu, tak boli drahé a už som bola na úrovni 400-450€. Tento rok som vyberala na poslednú chvíľu (cca 3 tyzdne pred odletom) a musela som už dosť kombinovať, tam kde sú lacné letenky je drahé ubytovanie a naopak. Niekedy sa da kupit letenka za dobru cenu, keď maju bleskovy vypredaj, ale to nikdy nevieš aku destinaciu budu vypredavat. Mozes sa zaregistrovat na posielanie newsletera, ale vtedy musis reagovat velmi rýchlo, väčšinou do 24h.
@renatka100 Kam v Európe? Práve včera večer som kupovala. Vyberala som medzi viacerými destináciami na júl a august. Ceny boli viac než výborné. Aj som kúpila
@abbey1 ateny alebo solun
@renatka100 do solunu boli min rok letenky lacne (okolo 120e aj s priority) aj v sezone, len trebalo potom auto a ist dalej na ubytovanie
Ja som napr kupila malagu z ke min tyzden, 180 na osobu aj s kufrom, tento teraz stoji 240e, ubytovanie budem riesit na jar
Dalo sa ist s ceniu aj na 160 ale chcem mormalny odletovy aj priletovy cas, nie behat o polnoci v cudzine nebiem kam
Ja zvyknem kupovať letenky na leto po Vianociach, vzdy som sa zmestila do cca 150€ / osoba, čo považujem za lacnú letenku (Sardínia, Sicília). Vždy keď som riešila letenky na poslednú chvíľu, tak boli drahé a už som bola na úrovni 400-450€. Tento rok som vyberala na poslednú chvíľu (cca 3 tyzdne pred odletom) a musela som už dosť kombinovať, tam kde sú lacné letenky je drahé ubytovanie a naopak. Niekedy sa da kupit letenka za dobru cenu, keď maju bleskovy vypredaj, ale to nikdy nevieš aku destinaciu budu vypredavat. Mozes sa zaregistrovat na posielanie newsletera, ale vtedy musis reagovat velmi rýchlo, väčšinou do 24h.
@zirafkasaska My sme Sicíliu mali teraz za 125 eur traja letenky. Len my máme výhodu, že sme časovo flexibilní a aj destináciu tak väčšinou vyberáme. Pozriem, kde sú lacné letenky a tam kúpim. Sicíliu som kupovala presne týždeň pred odletom. S letenksmi je to vždy lotéria. Áno, sú určite termíny do určitých destinácií, kedy je proste cena vyššia, lebo tam napr začínajú či končia prázdniny, sú sviatky a podobne. Ale inak tie ceny lietajú od par eur do pár stoviek.
@renatka100 Tak z Bratislavy sú Atény od cca 20 - 45 eur aj v auguste s Wuzzair. To je super cena
@zirafkasaska My sme Sicíliu mali teraz za 125 eur traja letenky. Len my máme výhodu, že sme časovo flexibilní a aj destináciu tak väčšinou vyberáme. Pozriem, kde sú lacné letenky a tam kúpim. Sicíliu som kupovala presne týždeň pred odletom. S letenksmi je to vždy lotéria. Áno, sú určite termíny do určitých destinácií, kedy je proste cena vyššia, lebo tam napr začínajú či končia prázdniny, sú sviatky a podobne. Ale inak tie ceny lietajú od par eur do pár stoviek.
@abbey1 nás vyšla Sicília pred rokom 1700€ pre 4 iba letenky, posledný augustový týždeň - rozhodovanie bolo iba ist vs neist nikam, keďže sme nemohli cestovať v inom termíne. Najhorší termín na cestovanie ;) Riešila som to asi 3 dni pred odletom
Presnu odpoved ti nikto neda, ked som pravidelne pozerala letenky na nejek obdobie kludne sa stalo, ze v lete na vianoce 300€ spiatocna a v Oktobri spiatocna 150€ na tie iste datumy.. cize nikdy nevies 🤷♀️ ale leto je sezona - tam max otvorena destinacia a cakat na akciu.
@abbey1 nás vyšla Sicília pred rokom 1700€ pre 4 iba letenky, posledný augustový týždeň - rozhodovanie bolo iba ist vs neist nikam, keďže sme nemohli cestovať v inom termíne. Najhorší termín na cestovanie ;) Riešila som to asi 3 dni pred odletom
@zirafkasaska Fuha, vták to je šialená cena. To už mám letenky do inej exotiky. No ako som písala, my sme časovo flexibilní, ešte je na svete milión miest, kde sme neboli, tak to máme jednoduché
Solun sme boli uz viackrat cez hlavnu sezonu, a vzdy sme nasli lacne letenky. Sleduj priebezne ceny a akonahle budu pre teba akceptovatelne kupuj a necakaj. Pripadne ak uvidis jeden smer za vyrazne dobru cenu kup, a pockaj si kym padne cena aj na opacny smer. A zaklad je aj pobalit sa co najlahsie, pretoze batozina stoji niekedy viac ako letenka. Max 1 velky kufor na skupinu 👍

ahoj, my chodíme prelom júl-august a zvyknem kupovať letenky niekedy vo februári. Väčšinou už potom idú hore ceny. Niekedy zvyknú padnúť dole ale väčšinou nikdy nie pod tú cenu za ktorú som kúpila ja.