Koľko batožiny si môžem vziať do lietadla?
Keď cestujem lietadlom koľko môžem mať batožiny? 20 kg v podpalubí a 5 kg na palube?
@tahomi no klasika ekonomickú
@uzivatel55 a v tej ekonomickej triede si si zaplatil akú batožinu? Niekde je v ekonomickej triede len ruksak na palubu, niekde len malá kabelka, niekde (ak nejde o lowcostove aerolinky) aj podpalubná batožina. Niekde je základná podpalubná batožina 20 kg, niekde 25. My nevieme, kým letíš a akú batožinu si si zaplatil.
ziadna klasika neexistuje, kazda spolocnost ma ine pravidla a k roznym letenkam...
@uzivatel55 to musis zistit na webe tvojej leteckej spolocnosti pre tvoju triedu letenky, lebo kazda to ma inak. Dnes uz tie najlacnejsie letenky nizkonakladoviek su prakticky bez batoziny. Len na palubu maly batozok/taska (povedzme 40x30x20cm) a k tomu kabelka, vsetko len pod nohy pod sedacky. Vsetko ostatne (aj cabin size kufrik do skriniek nad hlavami) sa moze priplacat.
@uzivatel55 každá spoločnosť to má inak. S kým letíš a akú letenku si si kúpil?
@uzivatel55 Kupovali ste si zájazd cez CK, či sami letenky?
Ak sami, tak predsa vieš, čo ste si zakúpili a máš to napísané i v potvrdení o kúpe. Ak cez CK, informácie ti dá ona.
@uzivatel55 to musis zistit na webe tvojej leteckej spolocnosti pre tvoju triedu letenky, lebo kazda to ma inak. Dnes uz tie najlacnejsie letenky nizkonakladoviek su prakticky bez batoziny. Len na palubu maly batozok/taska (povedzme 40x30x20cm) a k tomu kabelka, vsetko len pod nohy pod sedacky. Vsetko ostatne (aj cabin size kufrik do skriniek nad hlavami) sa moze priplacat.
@madeincssr Pozor, pri nizkonakladovkach je v cene základnej letenky zvyčajne práve len 1 taška. Žiadne že taška plus kabelka.
@uzivatel55 keď kúpiš letenku máš to presne rozpísané v pokynoch/detaile aj počas objednávania si môžeš nakombinovať akú chceš batožinu
Vy ludia co sem davate otazky ste fakt jeb....? Ci to robi admin aby bola navstevnost tohto xxx fora? Ved pri kupe letenky/ zajazdu mate komplet info. Preco da nieco taketo pytate na mamickovskom fore?
@uzivatel55 my máme 23kg podpalubíe +max 8kg príručná
@uzivatel55 my máme 23kg podpalubíe +max 8kg príručná
@veronka12123 toto nemyslíš vazne...čo to pomoze autorke? To ako keby som na otazku ake auto kupit, odpovedala : červené 🤦

No podla toho aku si si zaplatil(a).