Koľko ste ochotní minúť na letnú dovolenku?
Dobry den, kolko ste ochotni minut na letnu dovolenku pri mori? Aky je vas strop? 😊
Nerada by som presiahla 1000 eur/os za týždeň, all incl. Samozrejme s ústupkami, ale nemám povahu na šafárenie, rada sa prispôsobím aj jednoduchšiemu ubytovaniu. Som tak vytrénovaná od detstva-že cestovať lavnejšie a to mám oproti tomu teraz luxus podmienky , aj hotely. Každý rok to rastie. V 2023 sme dali myslím 2200 Zakynthos za troch-syn 12 r, v 2024- cca 2700-Kos a 2900 - Cyprus za týždeň vrátane poistenia.
A berieme vždy príplatkovú rodinnú izbu, alebo bungalov. Na prístelke ešte syn nespal nikdy, mali sme oddelené miestnosti. Tento rok bude prvý krát s nami- iné ako rodinnú suitu hotel nemal.
Autorka - to mi po pravde nenapadlo… ze aj takto sa to moze zvrhnut. Urcite som to nezadavala so zlym umyslom - veď ja som ani nemyslela, že by si to ty myslela zle. Vyjadrím sa bez súm.
Minulý rok sme boli: Tenerife týždeň, Tahiti 12 nocí, Tenerife 5 týždňov, Kréta 8 nocí, Dubrovnik 4 noci, Saudská Arábia Nujuna island 8 nocí, Tenerife 2 týždne.
Tento rok: boli sme s mužom 9 nocí na Belize, za mesiac na 9 nocí Egypt vodná vilka v hoteli Tawila island, v lete aj s deťmi 5 týždňov Tenerife, potom s mužovým synom týždeň Madeira a 11 nocí Mexiko, kam sa na želanie syna vraciame tretí krát do konkrétneho hotela. Ak stihneme počasie, tak začiatkom septembra aspoň 4 noci v Dubrovniku, tam chodíme roky do jedného hotela. Na jeseň iba s mužom Maldivy na 12 nocí a dcéru beriem na 10 nocí Seychely. Na Vianoce 2 týždne Tenerife, to berieme už tretí rok po sebe celú moju aj mužovu rodinou.
Chodíme bez CK. Veľa míňame na dovolenky.
@bobrina1 možno by si mala iný pohľad, ak by si tu opakovane zažila hejty na seba. A nemyslím teraz iba na seba, ale veľa žien som tu videla, že ich zhejtovali, lebo v podobnej diskusii napísali, že si kúpili kabelku za tisícku, či doprajú si 2x týždenne lepšiu reštauráciu, minú veľa na stravu, kupujú si krém za 3 stovky a pod. Je tu veľa žien, ktoré zarábajú vysoko vysoko nadpriemerne a do takýchto diskusií sa väčšinou nezapájajú, pretože vždy sa nájdu také, ktoré útočia akoby im tie vysoké životné náklady museli platiť oni.
Naposledy sme boli za 4k 12 dni. Zdrazelo to hrozne, dnes by som dala 5k a to uz odmietam.
@melanta wau, tak to ti v dobrom zavidim 👍
@melanta Mne sa častejšie stáva,že keď sa tu niekto hlavne nový objaví a má nižší rozpočet, tak sa nájdu vždy frajerky,čo ju vysmejú ,alebo rovno povedia,že na dovolenke sa šetriť nemá,lebo dovolenka je odvodená od dovoliť si. Pritom sa skoro vždy nájdu miesta, kde sa dá ísť,ale niekto si nevie predstaviť byť v 3*, šlapať 10 minút k pláži a pod.Veĺa ĺudí ide radšej skromnejšie,ako si nabrať úvery kvôli tomu,alebo neísť vôbec.A osobne nezávidím tým ,čo majú na drahé dovče.Každý nech sa prikrýva takou perinou, na akú má.
@andrejka2424 áno, toto tu občas vidím, je to pre mňa nepochopiteľné. Lebo netreba veľa inteligencie, aby človek chápal, že ak niekto ledva ušetrí 1000 eur za rok, tak 2+2 asi nepôjdu do 5* allinclusive priamo na pláži a sú radi aj za chatu s vlastnou stravou pri jazere. Ja som tak prežila celé detstvo a nemám z toho traumu a mám skvelé spomienky.
K tým úverom - veľa ľudí každý rok lieta na dovolenku na úver. Nechápem tomu ani ja. Ale ja nechápem ani kupovaniu iphone na úver. Ale čomu ja osobne nechápem ešte menej - to sú ľudia, ktorých vidím každý rok vysmiatych v Thajsku, šťastná rodinka + každý mesiac vysmiate fotky rodinky - a pritom viem, že ona je krava, on kurevník, furt sa len hádajú, deti neposlušné, lebo na ne nemajú čas. Ale na FB ukazujú niečo iné a pritom to ukazujú ľuďom, ktorí ich poznajú. To mne nedáva logiku.
@zobaka kde ste boli vlani?
Ja nemám strop, ale nemíňam nejako veľa. Teraz v apríli ideme Tunis 2+2 na 8 dni. Dvakrát do roka mi platí rest & recovery letenky praca, takže dokúpime jednu letenku čo je ca 600€ lebo letíme “z paže”, prenajmeme nejaké auto, prenocujme na náhodných miestach, určite bude nejaké jetski, quad a také srandy. vidim to na 2000€ (?) aj s nákupmi, ale zas nakoľko je ten odhad správny ani neviem. Každopádne my nie sme na AI, my pôjdeme jesť ako ľudia tam
nemáme strop, ale máme destinácie, do ktorých by sme nešli ani zadarmo 😎
@tiezjedna mozes prezradit ktore? Inac to tiez dobry napad na diskusiu 😆
@autorka prečo nie... Egypt, Tunis, Bulharsko, Poľsko, Albánsko... Našlo by sa ich viac, tieto mi naskočili hneď. Viem, že veľa ľudí miluje Egypt napríklad a ja ho vôbec nehejtím, ale pre nás to proste nie je dovolenková destinácia, kam by sme sa vybrali. A Turecko už tiež nie, rovnako tak Dubaj ma neposadil na prdel, ale zase milujem tie 100% služby tam. Ale tým nechcem povedať, že niektorá z týchto mnou vymenovaných krajín je snáď menejcenná, neatraktívna (dobre, okrem Poľska 😀 ) alebo že nemá čo ponúknuť. Isteže všetky majú, ale nie nám no😉
@tiezjedna dakujem. Nas tiez egypt a tunis nelakaju. Naopak, turecko mame radi. Mna ani HR nelaka (ako mlada som tam chodila rada a vela), taktiez albansko nie a ani Bulharsko.
@oliverceky letecky na Slnecnom pobrezi - Bulharsko
Ok tak za mňa 800e na osobu na 7dni..doteraz sme sa do toho vždy vliezli,a to meníme krajiny..vždy berieme first moment,syn má 17,dcera19..vyberáme zlatý stred,ja neznášam super veľké a superluxusné rezorty,podmienka vždy akvapark a more0m...ďalších 1500 e pocitam s výletmi,zo7dni sme3dni vždy mimo,chcem krajinu aj spoznať nie sa týždeň nudiť na pláži ..tento r ideme tunis.min rok bol Egypt predtým 2x turecko ,predtým Európa+gr ostrovy...
@stormie Nam je dost pri mori aj 5 dni.Nemame radi lezat na plazy,radsej spoznavame tie mesta.Kolko krat som prisla len mierne opalena z dovolenky lebo jednoducho nemam rada lezat,je to pre mna nuda.A k prvej plazy mame max.dve hodiny cesty takze ideme aj dva krat cez leto.Deti more zboznuju tak kvoli nim ideme.Z manzelom mame radsej hory,a spoznavanie vnutrozemia.
Autorka - to mi po pravde nenapadlo… ze aj takto sa to moze zvrhnut. Urcite som to nezadavala so zlym umyslom - veď ja som ani nemyslela, že by si to ty myslela zle. Vyjadrím sa bez súm.
Minulý rok sme boli: Tenerife týždeň, Tahiti 12 nocí, Tenerife 5 týždňov, Kréta 8 nocí, Dubrovnik 4 noci, Saudská Arábia Nujuna island 8 nocí, Tenerife 2 týždne.
Tento rok: boli sme s mužom 9 nocí na Belize, za mesiac na 9 nocí Egypt vodná vilka v hoteli Tawila island, v lete aj s deťmi 5 týždňov Tenerife, potom s mužovým synom týždeň Madeira a 11 nocí Mexiko, kam sa na želanie syna vraciame tretí krát do konkrétneho hotela. Ak stihneme počasie, tak začiatkom septembra aspoň 4 noci v Dubrovniku, tam chodíme roky do jedného hotela. Na jeseň iba s mužom Maldivy na 12 nocí a dcéru beriem na 10 nocí Seychely. Na Vianoce 2 týždne Tenerife, to berieme už tretí rok po sebe celú moju aj mužovu rodinou.
Chodíme bez CK. Veľa míňame na dovolenky.
@melanta môžem sa opýtať, do ktorého hotela v Mexiku sa vraciate už tretí krát ? Bola som pár rokov dozadu v Tulume na 3 týždne. Za mňa zatiaľ najkrajšie pláže, aké som kedy videla. Celkovo tá atmosféra , jedlo , všetko bolo super. Rada by som sa ešte vrátila , no s deťmi mám celkom strach tam ist kvôli kriminalite atd. Preto zvažujeme v zime Kubu , že možno tie pláže budú apson trochu podobne + Kuba je vraj najbezpečnejší štát Karibiku… no s takou malou dušičkou premýšľam , že možno predsa ist s rodinou do toho Mexika . Preto by ma zaujímalo , kam tam konkrétne chodíte vy .
@melanta môžem sa opýtať, do ktorého hotela v Mexiku sa vraciate už tretí krát ? Bola som pár rokov dozadu v Tulume na 3 týždne. Za mňa zatiaľ najkrajšie pláže, aké som kedy videla. Celkovo tá atmosféra , jedlo , všetko bolo super. Rada by som sa ešte vrátila , no s deťmi mám celkom strach tam ist kvôli kriminalite atd. Preto zvažujeme v zime Kubu , že možno tie pláže budú apson trochu podobne + Kuba je vraj najbezpečnejší štát Karibiku… no s takou malou dušičkou premýšľam , že možno predsa ist s rodinou do toho Mexika . Preto by ma zaujímalo , kam tam konkrétne chodíte vy .
@lenuska9999 hotel sa volá Nickelodeon hotel & resort Riviera Maya. Je to podľa mňa raj pre deti. Nickelodeon hotely sú inšpirované TV stanicami pre deti, deti tam more vôbec nezaujíma. Môžete tam byť mesiac a more ich nebude zaujímať.
Môj a mužov mesačný plat
@lenuska9999 hotel sa volá Nickelodeon hotel & resort Riviera Maya. Je to podľa mňa raj pre deti. Nickelodeon hotely sú inšpirované TV stanicami pre deti, deti tam more vôbec nezaujíma. Môžete tam byť mesiac a more ich nebude zaujímať.
@melanta vyzerá to zaujímavo. Ďakujem

nemám strop, len obmedzene mnozstvo financii, minuly rok letecky zajazd pre 2 osoby ma stal necelych 800 e a tam som minula asi 700 e 😀 ale dopriali sme si aj miestne rozne jedla aj drinky, aj nejake čačky mačky