icon

Kréta 2015

lavyrle
10. dec 2014

Ahojte cestovatelky 🙂
po intenzivnom dumani, preluskani snad vsetkych recenzii sveta som sa rozhodla (muzik to nechal vylucne na mne), ze v lete 2015 vyrazime na Kretu. Nikdy sme tu neboli. Boli sme na Rhodose v Lindos Princess kde bolo uzasne a bola to asi nasa naj dovolenka 🙂 mame tri deticky, cize cela dovca je orientovana najma na ne. Minuly rok to bolo Turecko, uzasne sluzby, hotel, plaz avsak ja chcem aj vidiet krajinu, precestovat autom zakutia 🙂 myslim, ze na Krete je vela toho co sa da vidiet.
prosim radte - my budeme byvat v hoteli Mikri Poli (bol niekto???? ), juhozapad. Co si nenechat ujst? Dobre som vybrala destinaciu?
Z toho co citam je jasne, ze pojdeme na vylet lodou na ostrov Chrissi a nenechame si ujst plaz Elafonisi 😵

lipicano
2. jan 2015

@zuj - na Mikri Poli na Krete nie, Na Mikri Poli na Rodose ano

lipicano
2. jan 2015

pre inspiraciu a tych, ktori sa uz tesia na dovolenku...pohlad hned ked vystupite z busu, vpravo su okna recepcie a plaz pri zapade slnka 😵

zuj
3. jan 2015

@lipicano jasne, to som si pomylila, lebo ked sme tento rok hladali Rhodos tak som tam nasla aj tento hotel ale toto bolo jeho velke minus☹

elenapol2
3. jan 2015

dobrý deň ,

dovoľte mi, aby som som sa predstavila - moje meno je Elena a sama mám cestovnú agentúru www.aztravel.sk, a ak budete hladať letnú dovolenku, lyže, wellness, či poznávačku - rada vám vybavím a dám najlepšiu cenu. Mám zazmluvnené všetky renomované ck (slovenské,(hydrotour,firo.satur, ....) nemecké, rakúske ck) a mamičkám z koníka pri objednávke dávam zlavu na konečnú cenu, čiže dovolenku budete mať za naj cenu. TO GARANTUJEM 🙂

Koníkovský profil profesionála, kde ma môžete sledovať:

Tábory, plávanie, detské aktivity, dovolenka - www.aztravel.sk

alebo Facebook

https://www.facebook.com/aztravel.sk

pekný den

PS: Pre tých, kt. správa obťažovala sa ospravedlňujem

lavyrle
autor
5. jan 2015

@ena70 moj plan je plaz VAI, Klastory okolo tejto plaze a este ostrov Chrissi - to tiez ako celodenny vylet. Priznam sa, ze tiez mam radsej, ked letovisko ji blizko pri letisku, avsak aj na Rhodos a Lindoss Princess sme museli cestovat dost dlho, skoro dve hodky a dalo sa. Tak myslim, ze to zvladneme, nase deti s tymto nemaju problem 🙂

ena70
5. jan 2015

@lavyrle na plazi sa ti bude isto paci, je tam veeeeeeeeela palm....daju sa urobit pekne fotky...aj voda je fajn. ja kretu milujem.....viaceri sa tu stazuju na vietor, ale kočky ved to sú ostrovy, na každom ostrove fúka. a keby nefúkalo tak umrieme od horúčavy. ja teda nemusím vysoké teploty, v turecku alebo Egypte alebo Djerbe som šla umrieť z tých horúčav. na gréckych ostrovoch pohoďka. a malý tu nikdy nemal angínu - tú letnú. na ostatných miestach všade.
...vieš čo, ja si vždy vyhliadnem taký hotel, ktorý je blízko letisko. ani ja nemám rada dlhý transfer, a už tobôž nie keď náhodou letíme dakedy v noci. takto keď aj ideme v noci, tak sme posledný koho berú na letisko a keď priletíme tak sme medzi prvými ktorí vystupujúú z busu 🙂.... ozaj a aký bol Lindoss Princess na Rhodose? tiež som ho obzerala, len nechcem aby sa malý nudil, má 11 rokov, a on má rád keď je tam biliard, herňa - také tie stolné hry - futbal, basket-hádzanie do koša a tak všetky také blbiny....lebo my si večer posedíme na drinku, tak on nech sa zabaví. tak preto sa pýtam. ak ste tam boli budem rada keď mi povieš čo tam všetko je. tobogány tam asi nie sú či?

ena70
5. jan 2015

@adinam ahoj, mrkni trochu vyššie nad tvojim príspevkom, ja som písala o Kréte trošku viac. Boli sme v Amoudare, v hoteli Apolonia, no paráda. práveže tam nefúkalo, lebo malý sa nudil 🙂 🙂...on chce len veľké vlny aby boli. no a keď nefúka, tak nie sú a to ho nebaví. takže behal do bazéna a na tobogány. strava je tam super, hotel super. nemám čo vytknúť. niektorí síce v recenziách sa sťažovali že je v blízkosti elektráreň a to im vadilo, áno aj ja som mala na ňu výhľad ale rozumej nie tesne pred hotelom 🙂... a na izbu sme chodili len spať, tak mi bola celá elektráreň ukradnutá. ja som vegetila na pláži, piesočnatá čistučká, decká sa hrali, sú tam aj detský bazén aj bazén s morskou vodou, no paráda. a reštika na pláži je tak super postavená že z jednej strany vidíš na more a z druhej pekne na bazén a tobogány a deti 🙂... paráda...a už od 10.00 si si mohla dať šampus 🙂 🙂...jedným slovom ja som bola spokojná maximálne. a kto chce, ten si všade nájde nejakú chybu. ale ja už mám scestované kadečo, a nie som ten typ, čo sa bude rozčuľovať kvôli tomu že koberec nie je na izbe 🙂 🙂

adinam
5. jan 2015

@ena70,ďakujem za info.Inak neznášam koberce na izbách 😀 Stále váham,otvorená je Kréta a Turecko,ale v Turecku sme boli už dvakrát,chcem niečo nové.Lenže-boli sme na Rhodose a tam sa nám moc nepáčilo,tak preto sa nevieme rozhodnúť...

lavyrle
autor
6. jan 2015

@ena70 tiez mam chalanov,ktori furt potrebuju nieco robit.V Lindosse boli aj tobogany 🙂 vsetko tam bolo od vymyslu sveta

ena70
6. jan 2015

@adinam tie koberce to bola len irónia, lebo neznášam ľudí ktorí si nájdu hocijakú prkotinu, len aby kritizovali. ja som toho preliezla už fakt dosť a v jeden rok sa mi stalo že sme stretli susedu, boli sme v tom istom hoteli a sa sťažovala že malá prístelka, vravím šak si si mala pýtať na recepcii druhú, ale keď ona ani mäkké "f" nevie anglicky tak čo s takou....nevedela sa proste vôbec obracať a potom ide kritizovať (btw. tá prístelka bola pre 19ročnú dcéru!!! a to je sakra rozdiel mať na prístelke 7 ročne a 19ročne🙂 )Aj ja som bola Rhodose, ale Kréta je najväčšia. Oblast Amoudara je taká že tam máš aj blízko obchodíky....napr. aj pri hoteli Santa Marina....my sme boli na kréte 3x, v turecku len raz, ale tam ma odrádzajú tí otravní predavači, pupkatí rusi ktorí si rýchlo bežia po koláče 🙂 🙂 a špinavé more....ale to je tiež podľa miesta, ja viem 🙂...tiež neviem kam tento rok, posledné roky sme akísi "grékofyli" 🙂 🙂 🙂...

ena70
6. jan 2015

@lavyrle napíš mi prosím prosím niečo viac o tom hoteli....je to lepšie ako popis od cestovky, keď to má človek od niekoho kto tam už bol,kto proste vie o tom reálne povedať. vieš ja tiež niektoré recenzie nemusím, lebo sú veľmi subjektívne a ako som už hore uviedla, niekedy sa ľudia sťažujú na vyslovené blbosti ako je napr. veľkosť jedálne, koberce a proste prkotiny. ide mi hlavne o malého, on má rád keď je tam dáka herňa že si môže zahrať stolný futbal /také diery na stole odtiaľ fúka a hrajú to takým kolieskom/, biliard, basketbalový kôš-do toho sa hádže a ráta to body, minigolf, tobogány. on do miniklubu nechodí, ide mať 12 rokov a na toto nikdy nebol, tak by som bola veľmi veľmi rada, keby si mi o tom hoteli popísala viac, hlavne z tejto stránky. a aj aké bolo ubytko, či sa dala regulovať klíma a tak. vopred dakujem 🙂

marylis
6. jan 2015

@lavyrle Jeeej, aj my tam toto leto ideme 🙂 Na 10 dni. V akom termine idete?

adinam
6. jan 2015

@ena70,tak som to aj pochopila 😉 .My sme tiež zažili takých,čo chceli koberec a župan na izbe a tri dni zato vytrvalo bojovali na recepcii,aby im vymenili izbu...Presne ako píšeš,kto chce byť nespokojný,nájde si vždy niečo.

ena70
6. jan 2015

@adinam tak tak...si mi to ukradla z jazyka....kto chce byt nespokojný, furt si niečo nájde 🙂 🙂 a kde ste boli v turecku? vieš mne na turecku vadí tá vysoká vlhkosť, malý je astmatik, ťažšie sa mu dýchalo, muž v kuse spotený, keď sme dali večer mokré osušky na balkon, ráno boli také isté mokré....toto sa mi na gréckych ostrovoch nestáva nikdy 🙂 a ani malý neni chorý...

adinam
6. jan 2015

@ena70,boli sme v oblasti Side,na tureckej riviére a oblasť Kusadasi,na egejskej riviére.Práveže doteraz sme cestovali vždy mimo sezóny v septembri,čo bolo super.Najviac vlhko sme mali v Mahdii,v Tunisku.V Turecku som to nepostrehla.Tento rok už musíme dovolenkovať cez prázdniny,lebo pôjdeme do školy.Inak dobré pálky vychádzajú cez prázdniny 😕 .Preto rozmýšľam nad Krétou,lebo v Turecku to bude asi des.Kvôli malému máme obmedzené možnosti,lebo neznáša kamienkové pláže.Ale zase za rovnakú sumu sú v Turecku omnoho lepšie služby,ako na gréckych ostrovoch.Môjho mm hnevá,že tam nie sú hotelové pláže a za všetko treba priplácať 😒
No uvidíme.

adinam
6. jan 2015

@ena70,zabudla som napísať,že pozerám po hoteli Dessole Doplhin Bay 😉 Nepoznáš?

ena70
6. jan 2015

@adinam lenže ja už mám školáka, my cestujeme len cez prázdniny. a vždy vyberám hotel ktorý je na pláži a má vlastnú pláž, takže neviem čo myslel tvoj mm. my sme nepriplácali nič, všade bola hotelová pláž. či si myslela turecko? v turecku je cez leto des, horúčavy. zas na gréckych ostrovoch nie, tam pofukuje vetrík. Prvýkrát sme boli v Maleme, ale tam je kamienková pláž a nefúkalo, ani v Amoudare nefúkalo a tam bola krásna piesková pláž. v r.2014 sme boli v Hersonisos a tam bola tiež krásna piesková pláž. taktiež sme boli na Korfu, hotel Aquis Sandy Beach, oblast Agios Georgios - nádherná piesková pláž. tesne pred hotelom.

ena70
6. jan 2015

@adinam doplhin bay nepoznam, my sme boli v Amoudare v Apollonia Beach 😉 ....ale nevyzerá zle ani tento...a más blízko aj obchodíky....dá sa tam dobre nakúpiť kadečo 😉 ....

sandri
6. jan 2015

Ahoj, necitala som ostatne prispevky, ale co ti mozem poradit:
1, na Elafonisi zabudni - od vasho hotela je to cca 5 h autom - Kreta je velmi velky ostrov a je nemozne ho za den prejst cely
2, chrissi je krasny vylet, odporucam - byvaju tam 2 zajazdy, jeden doobeda a jeden poobede. Chodte na ten doobeda, poobede je tam fakt strasne horuco a uplny vypek. Ked tam budete, skuste si chytit miesto pod stromom - je ich tam len zopar, ale poskytuju skutocne tien a ulavu od slnka na rozdiel od slnecnikov.
3, z tej casti ostrova, kde budete byvat odporucam si pozicat auto a ist na vylet na plaz VAI - je to nadherna cast ostrova, hovori sa jej aj karibik krety - su tam palmy, pieskova plaz, krasne more a podmorsky zivot. Ked tam pojdete, ak budete chciet trosku usetrit, neparkujte priamo pred plazou - vybera sa tam parkovne, ale kusok pred parkoviskom sa da zaparkovat zadarmo a prejst to peso
4, chodte sa pozriet do mestecka Agios Nikolaos a navstivte ostrov Spinalonga
5, ak ta zaujimaju pamiatky - odporucam Knossos - ale len so sprievodcom, inak ti tie vykopavky nic nepovedia. Ak nechcete kvoli detom ist tak daleko, podobny palac, ale ovela mensi, je v Kato Zakros
6, dalsie pekne mesto je Sitia
Ak by si sa chcela este nieco popytat, pytaj sa 😉

ivanam5389
6. jan 2015

Elafinisi je top odporucam 🙂 a aj knossos urcite 🙂

lavyrle
autor
6. jan 2015

@marylis 1.8-12.8 🙂 vy kedy? Presne do tohto hotela?

lavyrle
autor
6. jan 2015

@sandri JUJ, super super - dakujem za rady, Moj 12rocny syn je maniak do greckej mytologie, takze chceme aj nejake tie ich Klastory pobehat - odporucas nieco? Nase decka nemaju problem s cestovanim, pobehali sme Rhodos autom, Malorku - jasne, ze na Krete sa budeme drzat toho vychodu. Vsak aj tam je co pozerat, takze nemusim chodit na opacny koniec ostrova 😵 zapisujem a dakujem, Pomoze hocijaka prakticka rada co ta este napadne

marylis
6. jan 2015

@lavyrle ano, presne do Mikri Poli ideme. 2.9.-12.9. 🙂 cez firo.

adinam
6. jan 2015

@ena70,práveže v Turecku už nič nemusíš platiť,všetko máš v cene.Na týchto gréckych ostrovoch je fakt málo hotelových pláži.Mám to prekuknuté/Korfu,Kos,Zakynthos/,aj na Rodose sme platili 7eur za lehátka a slnečník 😒 Tento hotel Dolphin Bay" má nového majiteľa,je po rekonštrukcii v r.2014.Vyzerá to dobre,len zase som čítala,že poblíž je nejaká elektráreň 😒
Aquis Sandy Beach ma tiež zaujal,ale tam je dlhší transfer...

lavyrle
autor
6. jan 2015

@marylis aj my firo 😉

ena70
6. jan 2015

@adinam na Aquis Sandy Beach sme šli max. 1 hodinku, viac isto nie. A čo sa týka pláží, tak my sme boli naposledy v Lyttos Beach, tam sme neplatili za lehátka nič, v Apolonii sme neplatili tiež, ale ešte ti poviem jednu vec, že aj keď sú poplatky za lehátka, keď si vyberiete hotel na pláži, tak my sme mali lehátka v hotelovej záhrade,pretože more je tak blízko a cez pláž sme len prebehli do mora. My sme skoro vôbec neležali na lehátkach na pláži...malý nerád vylihuje a veci sme si v pohodke nechali na lehátku v záhrade. Aspoň sme nemali furt zapieskované nohy 🙂 Nikdy nám nič nezmizlo a to si muž aj mobil nechal v plážovej taške 🙂... a v Grécku sme nikdy nečakali kým nám dajú izby 🙂 🙂 to napr. na Djerbe alebo Turecku sme veru čakali....

sandri
6. jan 2015

@lavyrle ak je maniak do greckej mytologie, tak si pozrite Knossos - ale ako vravim, nesetrite tu a zaplatte si vylet cez CK. Lebo inak si budes pozerat len vykopane ruiny a nic ti to nepovie, kdezto sprievodca ti da k tomu dost dlhy vyklad.
Este je tam niekde jaskyna, co ma nieco docinenia so Zeom, ale nepamatam si uz o co ide - chceli sme tam s mm ist, ale netrafili sme tam 😀 delegatka vam urcite povie viac.
No a o trochu dalej je Matala - to je uz o nieco viac cestovania - tam v minulosti taborili hippies a vytvorili si v skale take kamenne izbicky - daju sa vidiet + sa okupat.
Ta Spinalonga je velmi zaujimava - je to ostrov, kam vozili malomocnych.
No a v Kato Zakros sme jedli uzasne krevety - bolo to v celku vtipne, lebo v celej dedine su 2 taverny a jeden penzion a casnici sa skoro pobili, ze ku komu sa pojdeme najest (taverny su vedla seba) 😀 len sa tam ide strasnymi serpentinami, cize ak niekomu byva v aute zle, tak neodporucam. Tie vykopavky tam su otvorene len do nejakeho casu - treba si to zistit, lebo mi ked sme tam boli, tak uz boli zavrete a pozerali sme si ich len z dialky cez plot 😝

lavyrle
autor
6. jan 2015

@sandri aj Rhodos aj Korfu su typicke tymi serpentinami,no nastastie u nas nikomu nebyva zle.Auto som chcela tak na 2-3dni cize by bolo idealne to vsetko absolvovat pocas nich.Alebo ked sa ide cez CK tak sa ide busom?Co by si potom odporucala na vlastnu past a co cez CK?

sandri
6. jan 2015

@lavyrle v podstate vsade sa dostanes aj sama na vlastnu past. Knossos by som ale absolvovala s CK - ide sa busom. Urcite chodte na tu Vai plaz, my sme to spojili s Kato Zakros - ale ako som spominala, nestihli sme tie vykopavky tam. Na Spinalongu sa da ist na vlastnu past len ciastocne - na ostrov chodia lode, cize tak ci tak si musis kupit listok. My sme boli sami, neviem ci CK k tomu dava nejaky vyklad, treba sa ich spytat.

lavyrle
autor
6. jan 2015

@sandri a aky je rozdiel medzi Spinalonga a Chrissi? Ktory je krajsi?Ktory je blizsie k Mikri Poli?Treba vidiet obidva?