icon

Kréta 2016

dynnora
17. júl 2016

Ahojte, prosím Vás, letel niekto z BA na Krétu? Chcela by som vedieť, ako dlho trvá let? Všade, kde napíšem do CK, tak mi odpíšu rôzne časy, vraj kvôli poveternostným podmienkam. Chcem sa aj opýtať či ste mali nejaké silné turbulencie. Tiež by ma zaujímalo počasie na severe Kréty. Koľko stupňov tam je v júli? Ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z2
tyli
1. aug 2016

@karkulka1 my sme nasli jednoduchsi typ hotelu Kathrin beach, kusok od Rethymna.

wicky18
2. aug 2016

@adinam Je to krásny rezort. Pláž je veľmi úzka a v mori sú kamene. Kúpať sa choďte o 50m napravo od nej..

tweetinka.co
2. aug 2016

Ahojte, my sme tento rok boli pri rethymne. Dimitrios village, takmer na plazi, super aj pre deticky, mendie, vacsie, jedlo vyborne, krasne zapady, Bolo uzasne...uplne vsetko... minuly rok sme boli viac na juhu. V plakiase. Tiez nadherna dovolenka...

flower24
2. aug 2016

My sme boli teraz, koncom juna - zac. jula na SZ Krety, cca. 1km od letoviska Georgioupolis, 20km od Rethymna a bolo uzasne. Teplotu vzduchu ani mora neviem napisat, kedze som to nesledovala, no bolo tak akurat 🙂 Tiez som sa obavala fukania a vln, no boli dni, ked pofukovalo malo a vlny neboli takmer vobec a tiez aj dni s vacsimi vlnami a zakazom kupat sa. No to vobec nevadilo, kedze dcerka mala rada aj bazeny. Plaz bola dlha, pieskova s pozvolnym vstupom do mora. Hotel priamo na plazi, s prijemnou atmosferou, citili sme sa tam skvele, hned by som sa vratila 🙂

tweetinka.co
2. aug 2016

@flower24 v ktorom hoteli a cez koho ste sli? Vdaka

flower24
2. aug 2016

Mare Monte Beach cez FIRO -tour. Fotky a video k tomu nemaju moc lakave, takze som isla trochu s obavami, no predcilo vsetky nase ocakavania.

tyli
3. aug 2016

@tweetinka.co prosim daj tip kam ist, co sa oplati vidiet. Su tam nejake atrakcie pre deti?

zuzzqa
4. aug 2016

Ahojte, ako dlho trva cesta zo Stalidy na ostrov chrissy? Viete niekto odporucit aj konkretnu grecku CK s ktorou ist?

dynnora
autor
4. aug 2016

@zuzzqa Ahoj, ja som sa vrátila v nedeľu zo Stalidy 🙂 ...na ostrov Chrissi sa ide asi hodinu autobusom + hodina loďou. Upozorňujem, ak ti býva na lodi zle, vezmi kinedryl ako som to urobila ja :D pretože vlny sú dosť búrlivé 🙂 ....cestoviek máš v mestečku dosť, určite choďte cez grécku, lebo naša sk ponúkala Chrissi za 60 eur a priamo v Stalide to kúpiš za 36 eur už komplet bus+loď.

tweetinka.co
4. aug 2016

@tyli idealne si pozicat auto, prip vyuzit miestne cestovky. Je toho vela k videniu. Napr ruzove plaze elafonosy, balos, mne osobne ucarovala plaz preveli, da sa ist na santoriny, niekolko historickych pamiatok, fortezza, knossos.. mesta, ulicky su krasne... viem, ze je aj nejaky aquapark, ale neboli sme

zuzzqa
4. aug 2016

@dynnora super dakujem 🙂 Zle mi nebyva, skor mam strach z ldi ale hodinka nie je take zle, do rupsaku pribalim ouzo a bude lepsie :D Bola si aj niekde inde co sa oplati vidiet? Kreta je velka a ideme len na 7 dni tak sic cheme aj polenosit aj na 1-2 vylet ist - ale skor po plazach. Pocasie ste mali ake?

karkulka1
4. aug 2016

@zuzzqa na ostrov Chrissi si zoberte radšej topánky do vody, ono to nepovedia v žiadnej cestovke, ja ich radšej nosím vždy so sebou a tu sa nám veru zišli. A tá ospevovaná pláž sa volá Golden Beach a je na druhej strane ostrova, nie tam, kde vás vyloží loď. Ináč je tam fakt pekne. 🙂

lealikk
4. aug 2016

My sme na Krete boli v Sithia beach resorte, a bolo tam naozaj krasne. Vrelo odporucam, velmi pekne more a aj prostredie🙂 Sice trosku tichsia cast ale nam to vobec nevadilo, aspon sme mali dokonalu romantiku s mojim manzelom🙂

dynnora
autor
4. aug 2016

@zuzzqa na Kréte je toho naozaj dosť vidieť, ale napr. spomínaný Balos alebo Elafonisi je dosť ďaleko od Stalidy...cesta tam trvá aj 4 hodiny. V cestovkách uvidíte veľké plagáty s rôznymi výletmi, určite si vyberiete 🙂 . Počasie sme mali super 🙂 , celý čas bez mráčika, vietor fúkal každý deň, ale bolo to príjemné. Vlny sme mali celý týždeň, ale my milujeme šantenie vo vlnách, takže sme si to užili 🙂 ...ešte ak môžem odporučiť, tak výlety si určite kúpte skôr...napr. Chrissi je vypredaný aj tri dni pred odjazdom...takže ak ste pevne rozhodnutí vidieť Chrissi, tak najlepšie je kúpiť si výlet hneď 🙂 , na Chrissi sa chodí len v niektoré dni, tuším streda, piatok, nedeľa...aspoň takto to bolo v cestovke pri našom hoteli 🙂 želám peknú dovolenku, určite nebudete ľutovať 🙂

summerlili
7. aug 2016

Včera večer sme sa vrátili z Kréty - časť Malia - hotel Carolina Mare. Ak tam niekto plánuje ísť alebo ide, napíšte, kľudne, odpoviem 🙂.
Inak, všetko okej a úplne super sme si to užili 🙂.

karkulka1
7. aug 2016

@summerlili jeej, už ste doma? Ako rýchlo to ubehlo... Som rada, že aj vám sa tam páčilo. 🙂 Tiež ste dostali dobré izby? Ako Santorini? Ja mám stále takú podovolenkovú nostalgiu, hneď by som sa tam vrátila 😵 , a začínam špekulovať kam budúci rok, ak všetko bude OK, Určite na 11 alebo 12 dní, osvedčilo sa nám to. Len škoda, že niektoré hotely a destinácie sú len na 8 dní- tak tie už v duchu vylučujem. Asi dáme Rodos alebo Peloponéz, možno zopakujeme Korfu... Tieto 3 destinácie mám v merku, aj keď aj nejaká iná časť Kréty by sa mi páčila... 😵

oli_
8. aug 2016
Používateľ oli_ je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od oli_.

Ahojte. Vidím, že dovolenka dopadla výborne. Ak by ale ešte niekto hľadal informácie o dovolenkovaní na Kréte spísané na jednom mieste, tak si dovolím pridať tento článok:
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/bajna-kreta-opradena-legendami-a-mytmi/

Sú v ňom informácie o letoviskách v rôznych oblastiach ostrova, podnebí a počasí, najkrajších plážach, a tiež tipy a informácie o výletoch, ktoré sa dajú počas dovolenky podniknúť.

summerlili
9. aug 2016

@karkulka1 áno, už doma 😒 . Ten tepelný šok je na nevydržanie ☹ .
Mali sme izbu so zdieľaným bazénom, bezplatne.
Vcelku spokojnosť, tak na 1- až 2+. Trošičku mi nevyhovovali slabšie obedy, čo sa týka mäsa. A upratovanie na izbe bolo ...... slabšie (ani raz neumytý sprchový kút ani terasa z izby pred bazénom, zrkadlo v kúpeľni ani v izbe ani raz neutreté). A nebyť toho, že svokor každé ráno vstával veľmi skoro (bežne tak skoro vstáva) a nešiel obsadiť pri mori lehátka, tak neviem kde by sme si ľahli na pláži.
Z 11 dní 9 dní vlny, ale dalo sa a deti boli spokojné. V kuse len žltá alebo červená vlajka, ale tú sme si ani nevšímali.
Mali sme len 3 výlety (Knossos a Heraklion, Spinalonga, Crearium), všetky 3 s Hydrotourom a úplne úžasné.
Santorini sme nedali. Príliš skoré vstávanie, celý deň sa terigať a neskorý príchod na hotel. Inokedy, ale teraz nie.
11 dní bolo skvelých, na menej už nechodíme, za 8 dní si neoddýchneme.
Teraz už len recenzie na portáli napísať, fotky potriediť a na jeseň začať hľadať nanovo.
ĎAKUJEM ešte raz za tipy a skúsenosti, veľmi pomohli.
Ak by si dala dať nový tip na budúci rok, budem vďačná.
My sme boli minulý rok na Peloponéze - Olympian Village a môžem len odporučiť. Skvelé ! Ale len na 8 dní a to nestačilo.
Na budúci rok možno Sardínia, Kalábria, Rodos.

kamlicek
9. aug 2016

@oli_ dakujem ti za ten clanok, chceli sme ist tento rok na Kretu ale nam to nejako nevyda, ale buduci rok sa to snad uz podari🙂

cervikpepik
4. sep 2016

kto sa chysta v septembri na Kretu?najlepsie v druhej polovicke sept.? 🙂

Strana
z2