Kto bol na dovolenke so 7 mesačným bábom?
Ahojte.. Chcela by som poprosit mamicky ktore boli s malymi detickami pri mori v akom state boli a aky hotel by odporucali a ako riesili stravu (prikrm, UM).. Momentalne este kojim ale neviem ci budem aj o 5 mesiacov.. Dakujem za kazdu skusenost 🙂
Ahoj, my sme boli minulý rok v Chorvátsku, keď mala dcéra 8 mesiacov.
Aj keď veľa ľudí je proti tomu brať malé dieťa na takú diaľku, ja to odporúčam, dokonca aj moja doktorka nám to odporučila, nakoľko pobyt vo vodičke pozitívne vplýva na motorický vývin. Cestu sme zvládli úplne v pohode, vyrazili sme asi okolo 01:30 ráno, malá nám prespala skoro celú cestu. Robili sme si pravidelne prestávky cca každé 3 hodiny, ale ona sa aj rada vozí v aute, takže to bolo úplne bez problémov 🙂 Boli sme v Zadare, v hoteli Donat, ak si dobre pamätám názov, stravu sme mali AI, malej sme zobrali ovocné kapsičky do ruky, na obed presnidávky, instantné kaše, ale mali sme tam aj kuchynku, takže sme jej aj varili zeleninku, aj ovocie. dokonca sme toho aj dosť pobehali - Split, hrad Klis, Plitvické jazerá, Zagreb...myslím, že to bola vydarená dovolenka, pretože malá vtedy ešte nechodila, na pláži si pospala v kočíku aj 2 - 3 hodiny, takže sme mali kľud. Tento rok ju už budeme naháňať a mať oči na stopkách....Všetko záleží od dieťatka, ak je dobré ako naše, tak sa bude z toho len tešiť, ale určite sa treba poradiť aj s lekárkou, nakoľko každé dieťatko je iné...
my sme boli so 4mesacnym a 5r a 6r autom v Chorvatsku 🙂... byvali sme v apartmane, varila som, takze nebol problem...
Ahoj 🙂 my sme bolo s 8 mesačným 🙂 v Chorvátsku na Korčuli, zvládol to bravúrne ... Malý bol kojený, brali sme len detskú vodu ( lucku ) a nejaké detské výživy ... hotel bol úžasný, baby friendly, všade bolo veľa ovocia, kuchár bol čech tak mi aj odporučil čo môžem bez strachu dať malému ... malý bol úžasný, čľapkal sa vo vodičke, potom zaspal ako drevo ... ja mám pocit, že to bola naj dovolenka lebo v podstate stále buval, morský vzduch mu robil dobre 🙂 o rok neskôr to už bolo o inom všade sme museli za ním behať 🙂 🙂 takže si to užite.. kedy niečo tak IP 🙂
My sme boli so 4 mesačným bábätkom kojila som len a boli sme v Taliansku najlepšie dovolenka
My sme boli s 8 mesacnym v Chorvatsku, bolo to super. Teraz 3-rocneho by som nezobrala, co by asi cestu nezvladol. Pre taketo mensie dieta je tourcite lepsie, jednoduchsie vo vajicku pohodlne. Boli sme v hoteli-obyc. Ale bol tam bazen, co bola vyhoda, lebo s malym do mora velmi nie, chladnejsia voda. Termoska, rychlovarna kanvica, dojcenska voda- takze umele mlieko bez problemov. Prikrmy som tiez zohriala vo vodnom kupeli v rychlovarnej. Na plaz sme nosili taky ochranny stan, takze slnko, vietor, nebol problem. Este nechodiace dieta=vyhoda 🙂
@zltyslonik ked naše deti vyrástli z talianska ( chodili sme tam 11 rokov, menili sme mestá), chodili sme potom každoročne do grecka, je krásne, súhlasím, vždy sme si požičali auto a prejazdili ostrov krížom- krážom... ale deti zase vyrástli a bez zliav začali byť letecké dovolenky neunosné...tak už zostalo chorvátsko, to je strašne ale strašne roznorodé, mali sme aj krásne pláže, aj málo ludí... každý rok sme zatial boli inde, chodíme s partiiou, apartmany, obedy odflakneme doma, večere do reštiky... pre mna má chorvátsko naj- naj výhodu, že vždy (8x) sme nebývali od mora viac ako 50m, proste aj v posteli počuješ more... to sa nám ani v Taliansku ani v Grecku nikdy nepodarilo
@zltyslonik ved toto...väčšie deti sa už nebudu čľapkať 🙂
v chorvátsku šnorchlujú, je krásna čistá voda, podmorský život pri utesoch, skáču zo skál, požičiavame čln a prejdeme do tajných zátok 🙂 , čo je fakt- tobogany im chýbajú hehe, ale aj z animácii sme už vyrástli
len nemo žasnem kam všade rodičia ťahajú drobčekov pármesačných...do lietadla, do klímy,do supermarketov,do cudzích krajín,do postielok v cudzích apartmánoch....áno,imunita sa budovať má,ale všetko má svoj čas.....
Tam kde je matka,je dobre aj dieťaťu..😉 nikdy som neriešila či môžeme niekam ísť alebo nie..treba byt len pozitívne naladení...dcéra mala 7 mesiacov a išli sme autom do Chorvátska o 1:00 ráno som ju dala do sedačky a išli sme..mali sme apartmán,kde som sem-tam varila..mali sme aj polpenziu a ona jedla s nami..sem-tam výživu,mala som aj hotové jedla nakúpené na Sk...no aj v chorvatku sú plienky,dajú sa kúpiť aj hotové jedla...ako u nás doma..😖
@janinah to s imunitou nič nemá spoločné... v rodine treba budovať aj iné vzťahy, mám aj staršie dieťa , tak budeme sedieť doma? udržiavame aj partnerský vzťah, na to je dovolenka idealna, nehovoriac o tom, že prímorská klima ( vyššia koncentracia soli vo vzduchu ) je idealna prevencia proti alergii
baby na dovolenke papá to čo doma, spí tak ako doma a je mu to uplne jedno, kde je
A zo synom sme v 10 mes. leteli na Mallorcu..k lietadlu sme išli kočíkom ,cely let prespal a potom v kočíku tiež...jedol s nami,plienky som mu kúpila tam,jedla v sklicku som kúpila tiež a mali sme krásnu dovolenku bez strachu 😁😉
@ludkaj100 ahoj,my sme boli so 7mes.tiez som kojila..riesili sme to tak,ze sme boli ubytovany v apartmane sukromnom kde sme mali svoju kuchynku,aby som malemu nieco mohla kazdy den uvarit.. boli sme v chorvatsku,cestovali sme v noci,prespal vari celu cestu..urcite sa neboj s nim ist🙂)
bola som s pol ročným, nekojila som, mali sme izbu s vlastnou kuchynkou, takže to bolo úplne v pohodičke. ako keby sme boli doma .🙂 druhá vec je, že som si vôbec neoddýchla, ako sa to od dovolenky čaká a bola celkom na prd :D
@ludkaj100 ahoj my sme boli 2,5 mesiaca v taliansku, cestovali sme zo severu na juh do kalabrie. Mala mala 5-7 mesiacov, kojila som na zaciatku a potom som zacala prikrmovat. Ked mala 8 mesiacov sme boli na Korfu na pobyte, prikrmovala som a kojila. Nemusis sa nicoho bat. Odporucam skor hotel aby si si aj ty oddychla, vsade sa da dokupit detska postielka na hoteli (obcas poskytuje hotel gratis), ak budes dokrmovat, tak vsade sa da vsetko kupit a aj v restikach vedia spravit nejaku mrkvu alebo cestovinu, dieta v tom 7mom mesiaci az tak vela toho nepoje 🙂
@zltyslonik vždy sme v takej destinácii, že sme blízko mesta- bud prechádzka alebo max.10-15 minut autom... takže do 18, 19 večer sme na pláži- najlepšia voda, málo ludí, hráme karty, čítame- chodíme tri rodiny- ak je suchá večera doma ideme do mesta na drink, zmrzlinu, prechádzku... alebo z pláže domov, osprchovať, nahodiť do gala a na večeru do mesta
doma sa ešte na terase popíja, mastia karty, plánujú výlety 🙂 ak budeš planovať chorvatsko, ozvi sa 🙂
Dakujem Vam vsetkym velmi pekne za skusenosti 😉
A tie ktore nesuhlasia nech sedia doma.. Ich problem.. Ja si chcem leto uzit aj s malym a more mu urcite neuskodi 🙂
@janinah Haha, ze odtial potial, vsetko toto robim odkedy ma mala 6 tyzdnov, to sme boli na skusku na Kanarskych, ziaden problem tak medzitym ako dvojrocna bola uz na 4 kontinentoch, aj v takych najzaostalejsich africkych dedinach s lokalnymi detmi a pacilo sa jej tam teda dost. Ja som tam zrejme nieco chytila, ze som 2 dni lezala v horucke, ale ona bola a je vseobecne zdrava ako buk 🙂 👍 Pochybujem, ze je lepsi ten styl vo vaticke, vsetko zehlit atd.
my sme boli so 7 mes. v chorvatsku, varilil sme si sami na sukromi priamo pri mori.
bola som s 8 mesačným v Grécku, teraz má 8 a k moru chodíme každý rok, ale toto bola fakt najpohodovejšia dovolenka 🙂
Mozem sa spytat ze kde v chorvstsku ste mali malo ludi na plazi? Rozmyslame nad dovolenkou medzi talianskom (sever a toskansko ),alebo chorvatskom ( zadar - dubrovnik a medzi tym nejake plaze ) s 9m babom, len ma odradza ta 'bitka o miesto na plazach' 😀
@lavender273 bolo to pred 8 rokmi a za tú dobu sa mohla aj kvalita hotela výrazne zmeniť ... boli sme tu https://hotel.invia.sk/grecko/rhodos/mariana-pa...
hotel nebol priamo na pláži, ale my sme chodili po viacerých plážach, hotelový autobus chodil na jednu, 5 minút chôdze bola druhá a miestnou dopravou sme chodili na Tsampiku, tá bola hneď za kopcom ... s malým sme v pohode absolvovali aj 2 jednodňové výlety 🙂
Stravu som malému kupovala v lekárni a plienky v obchode.
Ďalšie roky už sme ale boli len v Turecku a v Egypte
Mam 3 deti a kazde jedno letelo na dovcu v podobnom veku. Hotel som vzdy vyberala all inclusive. Nestalo sa, aby tam nebolo pyre ci nasekane mäsko, kusky zeleniny, ranne kase, kojila som a naozaj ziaden problem. Sup do toho 🙂
@bluka2 tvoj problém,že riskuješ ako riskuješ...ak by tam ako 2ročná chytila nejakú debilnú ebolu či podobnú pliagu,tak by si asi inak rozmýšľala,mimochodom sú choroby,ktoré chytíš,roky spia a prejavia sa oveľa neskôr...mali ste v tomto šťastie,ktoré ale ni eje pravidlom....ale ok,podla autorky kto nesúhlasí nech sedí doma,áno sedela som doma /na sk/ do roku veku detí a neľutujem...

@ludkaj100 my- v tom čase ( cca pred 10-15 rokmi) sme chodili do Talianska do apartmanu, do Caorle
pred polnocou sme spiace dieťa naložili do autosedačky, raz po ceste som nakojila, ráno, ked sa zobudila sme boli tam... ja som kojila a prikrmy som za tie dva týždne kupovala
Taliani milujú deti a všetko majú pre ne prisposobené- na pláži drevené lávky, aby sa dalo isť s kočíkom po piesku, všade všade hojdačky, ihriská pre všetky vekové kategorie, v reštike stoličky, ohrejú jedlo
kým sme mali malé deti- cca do 6 rokov, chodili sme len do Talianska, 7 hodín cesta, deti to vždy prespali, žiadny stres na letisku, ťahavé plytké pieskové pláže, všade slnečníky na prenájom, vtedy to bolo idealne rozhodnutie... aj keď teraz to už bude preľudnené (terorizmus- ludia- hlavne nemci, nechcú riskovať, ostávajú v europe)
Dnes by som popozerala aj chorvátsko, tiež už majú vybudované dialnice a pri 7 mesačnom bábätku, pláž ešte nemusíš riešiť 🙂